Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht sleept voorsprong met tien man over streep op De Vijverberg

Laatste update:

FC Utrecht heeft PEC Zwolle in ieder geval voor één nacht afgelost als de nummer acht van de Eredivisie. De Domstedelingen rekenden zaterdagavond in Doetinchem met 0-1 af met De Graafschap en hebben nu 22 punten. De Graafschap blijft met vijf punten de rodelantaarndrager.

/

De Graafschap bleef voor de tiende achtereenvolgende thuiswedstrijd puntloos achter en evenaarde daarmee het negatieve clubrecord uit 1999. De eerste kans was nog wel voor de blauw-witten van trainer Jan Vreman: Timo Letschert ging een duel met Cas Peters niet goed aan en daardoor kon de aanvaller op Robbin Ruiter af en de doelman keerde het schot vervolgens met één hand. Letschert liet zich na dit doelpunt vanwege een schouderblessure vervangen door Christian Kum. Na het eerste kwartier daalde het speltempo enigszins.

Utrecht liet zich in het vervolg zien via Bart Ramselaar, die Hidde Jurjus in de korte hoek probeerde te verrassen, en Yassin Ayoub, die naast schoot. Na ruim een half uur spelen werd De Graafschap weer gevaarlijk toen Sébastien Haller het leer met een achterwaartse kopbal bijna achter zijn eigen doelman werkte. Een minuut later was het wel raak, maar wel aan de andere kant van het veld van De Vijverberg. Rico Strieder liet Jurjus met een schot van achttien meter in de korte hoek kansloos: 0-1.

/

De Graafschap, dat in april 2012 voor het laatst in eigen huis wist te winnen in de Eredivisie, moest in de tweede helft op zoek naar een doelpunt, maar ontsnapte al na drie minuten aan de 0-2. Barazite werd vrij voor het doel gezet door Yassin Ayoub, maar schoof de bal tegen de voeten van Jurjus aan. De man in vorm krulde even later de bal tegen de verre paal. De zwarthemden uit Utrecht slaagden er evenwel niet in om de controle te houden en op De Vijverberg bleef men geloven in een positief resultaat.

De Graafschap ging na de komst van Nathan Kabasele met drie man voorin spelen, maar creëerde niet veel meer. Ook na de tweede gele kaart voor Mark van der Maarel (hij moest vertrekken na een handsbal) kwamen de aanvallende intenties van De Graafschap niet uit de verf. Utrecht hield dan ook relatief gemakkelijk stand en nam de drie punten mee de bus in.

Verdiende De Graafschap ten minste één punt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Utrecht had de kansen in de 1e helft en begin 2e helft moeten afmaken, nu blijft het toch spannend ook al heeft de Graafschap weinig gecreeerd. Oliedomme 2e geel van Van der Maarel zo op de middenlijn. Wordt puzzelen tegen Ajax in de verdediging als Letschert geblesseerd blijft. Maar de 3 punten zijn in de pocket!

Pppfff wat een dramatische wedstrijd vd graafschap zeg

Dank u Sinterklaasje! Knap gestreden na die domme rode kaart van die idioot. Het beste nieuws van de avond is dat ik die clown volgende week niet hoef te zien in de Galgenwaard, wat een prutser. Sowieso is dit al de zoveelste rode kaart dit jaar in een uitduel. Vd Maarel bij Pec, Conboy bij Nec, Haller bij Willem II en ik geloof dat Nganioni ook al eens rood had gekregen.
Overigens ben ik wel extreem blij met deze drie geweldige punten! Goed gedaan boys, heerlijk!

Slechtste 90 minuten van de graafschap dit seizoen...

5 december 2015 om 22:27

Inderdaad, enorm slecht. Viel haast in slaap. Come on, kunnen elkaar toch wel ballen in de voeten spelen...

Hey rikkkiee, ik meen uit je reactie op te maken dat je ook een supporter bent van de FC. Beetje jammer alleen dat je je eigen speler afzeikt. Steun je spelers door dik en dun, daar hebben ze meer aan!

Forza Utreg

5 december 2015 om 22:43

Ik snap de frustratie van Ricky wel, al jaren geniet ik nu van v.d Maarel en hij is uniek in zijn eigen kunnen. Ook heeft hij het onnodig spannend gemaakt voor Utreg vanavond. Emoties zitten ook in het spel, dat moet je nooit vergeten. Daarnaast staan we allen zij aan zij, en supporten de mooiste club van NL!

5 december 2015 om 23:52

Hallo UHF007, ik snap dat je er zo over denkt en ik kom inderdaad best als een zuurpruim over in mijn reactie maar ik kijk al jarenlang naar Van der Maarel en het blijft gewoon slecht. Ik vind ons elftal dit jaar echt leuk, net als vele andere trouwe fans, maar er is altijd die ene labiele factor en dat is toch nog steeds Mark. Al jarenlang staat hij tot grote ergernis van vele supporters in de basis en ondanks het feit dat hij echt z'n best wel doet is het gewoon een domme matige speler die het ons vaak lastig maakt, zoals vandaag. Verder heb ik niks te zeiken op onze FCU! Knap gedaan😏

6 december 2015 om 13:41

Ook nog aanvoerder zijn, helemaal belachelijk. Volgens mij is leeuwin geen Sergio Ramos maar toch echt wel beter dan die van der maarel, waar ik me vooral aan ergerde toen hij op de back positie stond was dat hij ongelofelijk veel dingen probeert waarvan iedereen weet dat ie dat niet kan. Spelen naar z'n mogelijkheden zit er niet in en t is toch echt een speler met oogkleppen op die wekelijks grote fouten al een aantal jaar maakt in het hart van de verdeling.

Dat is ook zo santosutr maar er begint een beetje een hetze te ontstaan jegens markie. Hij was vandaag een beetje onhandig en voetballend komt hij tekort. Echter is hij wel altijd degene die voorop gaat in de strijd en weet hij zelf als geen ander dat hij het niet van zijn voetballend kwaliteiten moet hebben. Maar voorlopig scoort hij nagenoeg altijd een voldoende en is hij nog aanvoerder ook. Altijd komt mark weer bovendrijven, dan behoor je naar mijn inziens respect te krijgen. In ieder geval hoor je zo'n speler niet af te zeiken, maar goed dat is hoe ik het zie. Support youre team!

En over de mooiste club van Nederland, dat klopt! :-)

5 december 2015 om 23:16

Maar de heibel rondom V.d Maarel bestaat al jaren, persoonlijk moet ik er altijd wel om lachen, het is en blijft een utreg speler, maar hij heeft ook van die acties soms dat je jezelf voor je hoofd kan slaan. En, "zeikende" supporters heb je overal. Boven alles, ik ben blij met de drie punten en dat hij mijn avond weer spannend heb gemaakt.

Wat heb ik mij lopen ergeren aan mijn clubje. Je weet dat het voetballend lastig is, dit is ook geen schande. Maar dan verwacht je wel passie en scherpte. En helaas ontbrak dit.

De Graafschap heeft los van de grote kans van Peters weinig afgedwongen. Waarbij het mij vooral op viel dat de spitsen heel statisch voor de goal stonden. Een aantal keren kon men een voorzet geven, maar stonden de spitsen meestal te slapen. Te weinig loop acties in de 16.

Jammer, helaas en hopen dat het volgende week tegen Twente beter gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren