Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht legt basisspeler na ‘schenden van afspraken’ schorsing op

Laatste update:

Yassin Ayoub komt zaterdagavond niet in actie in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. FC Utrecht maakt via de officiële kanalen namelijk bekend de 21-jarige middenvelder voor één week te hebben geschorst.

/

“Ayoub volgt tot en met aanstaande zaterdag het programma van Jong FC Utrecht. De maatregel volgt nadat Ayoub herhaaldelijk regels en afspraken geschonden heeft, waaronder te laat op de club verschijnen”, zo valt er in de verklaring te lezen.

De geboren Marokkaan speelde in de jeugd bij onder meer Ajax, maar maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij Utrecht en staat inmiddels op acht doelpunten en zeven assists in 71 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Het contract van Ayoub loopt nog tot de zomer van 2018 door.

Is Yassin Ayoub na dit seizoen toe aan een stap hogerop?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een stap hogerop als je je afspraken niet nakomt, dan gaat het erg lastig worden.

Jammer, had hem graag gezien talentvolle jongen, denk volgend seizoen buitenland of de top van NL

12 oktober 2015 om 22:18

Een stap hogerop? Misschien als hij die tol is een keer thuis laat.

12 oktober 2015 om 22:50

Met die mentaliteit, te laat komen, gaat hij het niet redden.

Hahaha de geboren marokkaan. Hahaha super hoor.

On:
En zo hoort het. Zelfs al ben je de beste speler binnen het team je houdt je gwn aan de regels klaar!

12 oktober 2015 om 22:31

Haha als ie zich straks ontwikkelt tot een topspeler is het ineens iemand die als Nederlander gezien wordt en dankbaar moet zijn voor alle faciliteiten en dus voor oranje moet kiezen.

12 oktober 2015 om 22:34

Idd As_benatia.. wanneer het een speler als Robben is oid is het een boerenblanke Nederlandse jongen..

12 oktober 2015 om 23:33

Geweldig toch dit Benatia waren we net op Ziyech artikel bezig.
Even later komt precies wat we bedoelen kan er wel om lachen.
Ayoub is een dragende speler bij jong oranje en word vaak Nederlander genoemd maar nu even niet.
Maar wat hebben wij marokanen toch met de regels thuis houden we ons alle regels buiten minder.
Straffen is goed.

12 oktober 2015 om 22:31

Dat staat bij bijna elke speler, soms bij nederlanders zelfs uit welke stad.. jij zoekt het wel echt. Moeten we anders het woord marrokaan maar verbieden? On: terechte schorsing, voor het loon dat de gemiddelde voetballer krijgt hoor je je minstens aan de regels te houden!

12 oktober 2015 om 22:36

Ik zoek helemaal niks. Zijn gewoon feiten. Ze hoeven het woord niet te verbieden maar een beetje consequent zijn is niet te veel gevraagd.

13 oktober 2015 om 00:31

Ze zijn consequent, als het een geboren ghanees was had het er ook gestaan. Zoeken dus!

12 oktober 2015 om 22:32

Hahaha snap je, ''de geboren Marokkaan'' Hij heeft alle interlands voor Jong Oranje gespeeld, Nu is het een Marokkaan, Zielig hoor Voetbalzone.

12 oktober 2015 om 22:47

Ik vind het zielig dat jullie je meteen aangevallen voelen. Als hij geboren js jn marokko, dan is hij toch een geboren marokkaan??? Altijd er maar meteen weet wat achter zoeken... Binnekort mag je helemaal niks meer zeggen, want dan is alles racisme...

On: eigen domme schuld.. Als het inderdaad zo is, logisch dat de club hem straft!

12 oktober 2015 om 23:05

@Michael90: ik snap de reactie wel die boven de jouwe staat. Want wat is de relevantie om te benoemen waar hij is geboren? Heb je ooit gelezen: 'Van Persie, de geboren Nederlander'? Op deze manier wordt een slechte mentaliteit toch weer aan afkomst gekoppeld. En ja, als hij topscorer van Europa zou zijn, dan zouden alle Nederlandse media over elkaar rollen om te zeggen hoe Nederlands Ayoub is. Op de foto zetten met een stroopwafel in zijn hand... Ik wil dit niet direct racisme noemen, maar je stuurt het artikel door de opmerking wel. En je bevestigt er een vooroordeel mee. Het is niet relevant dus hou het weg.

12 oktober 2015 om 23:18

Wie heeft t hier over racisme? Ik heb het over consequent zijn.. Richting provocatie..

12 oktober 2015 om 23:18

@ktb84: jij snapt m idd..

12 oktober 2015 om 23:39

Als je wat vaker hier langskomt, zie je dat VZ heel vaak dat soort formuleringen gebruikt. Ik snap het ook wel, want vaak hebben de artikelen niet heel veel nieuwswaarde of uitgebreide quotes, en door dit soort beschrijvingen worden de artikelen toch allemaal van acceptabele lengte.

Je ziet vaak zat staan "de geboren [insert plaats] ..." dat is echt niet alleen nu bij een jongen met Marokkaanse roots hoor. Bij Robben zie ik soms bv. "de geboren Bedummer" .. of bij Zlatan "de geboren Zweed". Het is echt een beetje flauw om dit nu op te pikken omdat er toevallig "marokkaan" staat.

13 oktober 2015 om 00:34

Wel sneijder, de geboren utrechter! Is dat dan ook provoceren? Heb ook gelezen: de geboren braziliaan douglas, wat een provocatie en inconsequentie tegen brazilianen en utrechters zeg. Verbaasd me dat hier geen horde utrechters en brazilianen tegenin zijn gegaan, of is het zo dat hier helemaal niks aan de hand is?

13 oktober 2015 om 23:24

@tubby: Het zou provocerend zijn als je na een eigen doelpunt van Sneijder in dienst van Ajax tegen FC Utrecht zegt: 'sneijder, de geboren Utrechter'. Je suggereert er namelijk mee dat het vooropgezet is. Het gebeurt veel vaker dat we bij sporters die in het buitenland zijn geboren, maar voor Nederland uitkomen, benoemen dat het Nederlanders zijn. Neem Churandy Martina, Lornah Kiplagat. Hebben we ooit gesproken over 'edgar Davids, de geboren surinamer?' Dat doen we pas als het gaat over negatief nieuws.

Nogmaals, ik wil niet spreken over racisme, dat gaat mij te ver. Het gaat mij meer om de suggestie die je wekt door het ene met het andere te linken. En dat alleen te doen als het negatief is. Zeker als het, zoals heel vaak, niet relevant is.

De geboren marokkaan waar slaat dit op. Maar als hij moet kiezen tussen nl en marokko is het een nederlander smh.

12 oktober 2015 om 22:55

Omdat hij in Marokko geboren is... Kleinzierig gedrag hier op voetbalzone. Voel je niet meteen aangevallen man, pfff.

12 oktober 2015 om 23:19

@gen: dat is Maher ook, maar die noemen ze toch wel anders.. Helemaal toen hij t bij az zo goed deed..

12 oktober 2015 om 23:38

Maar was ziyech niet een nederlander want hij moet voor nederland kiezen.Ayoub is een marokaan.Een probleem hij heeft een nederlands paspoort speelde nog nooit voor marokko.
Dan hoort er gewoon de nederlander want dat is hij namelijk.
Het is nie5 zielig het zijn de feiten als je kritish en objectief kijkt.
Maar dat Ayoub zoveel regels breekt niet van verwacht.

raar dat een speler als Yassin geschorst wordt. Komt op mij altijd over als een heel gedisciplineerde speler. Met Ten Hag zou er meer discipline komen en dat is nu goed zichtbaar.

12 oktober 2015 om 23:41

Ben het met je maar watvoor strengere regels zullen er zijn zou ten Hag Nietjz gelijk door hebben.
Ten Hag slimste zet is Barazite aan voetballen krijgen.
Ik ken Barazite van mijn stichting alleen is zijn baard dikker dan de mijne.
Ayoub is wel een speler die vaak een 8scoort maar als slecht speeltgelijk een 2 haalt.

Ohja, nu hij een overtreding is begaan is het een Marokkaan. Nog nooit voor het Marokkaanse elftal uitgekomen...uhu

13 oktober 2015 om 00:42

Het is een marrokaan omdat hij daar geboren is. Zielig gedoe, er staat ook vaak: douglas de geboren braziliaan. Nog nooit een braziliaan zien zeuren op VZ over deze benaming maar zo snel het woord marokkaan genoemd wordt trekt het hele huilie huilie team op vz er weer op uit. Ik werk samen met een hoop marokkanen maar geen een is er zo kleinzerig als sommige nederlanders hier.

Een zeer terechte beslissing van Utrecht.

Met het dikke salaris wat zo'n jongen ontvangt is het simpelweg respectloos om basisregels niet na te komen wat elke werknemer verplicht is. Dat moet ik bij m'n baas doen, dat is het auf wiedersehen.

Wat mij betreft een dikke vette sanctie en een plek op de bank.

12 oktober 2015 om 22:58

Idd on-topic; los van wat hij verdient, heeft ie zich gewoon te gedragen. Als het klopt wat hier beweerd wordt, is een disciplinaire straf op z'n plaats

Belangrijke wedstrijd komt er aan voor Utrecht maar wel gewoon speler straffen als het nodig is. Ondanks dat ze hem goed kunnen gebruiken tegen Roda doen ze dit, ik hoop dat meer clubs zoiets doen als spelers zich misdragen.

Vind het eigenlijk wel een wonder dat hij nog bij Utrecht zit. Had eerlijk gezegd verwacht dat er wel een op de deur zou kloppen voor hem.

12 oktober 2015 om 22:59

Feyenoord heeft al eens interesse getoond in het recente verleden. Zal komend seizoen misschien wel elders terecht komen

12 oktober 2015 om 23:44

Als je naar Ayoub kijkt hij kan heel goed voetballen.
Maar wanneer hy slecht speelt scoort het andere gelijk.

13 oktober 2015 om 00:44

Dat zegt meer over het team dan over Ayoub xd.
Als je er zo naar kijkt is het als hij slecht speelt verliest Utrecht.
Met andere woorden dan vergooien ze de wedstrijd tegen Roda.

13 oktober 2015 om 09:09

Ik bedoel dat Ayoub bij een slechte wedstrijd helemaal door ondergrens zakt.
Het is bij hem een 8 of een 1.maar een 6haalt hij zelden.

Die gaat dus net als Anouar Kali naar Roda JC toe, om vervolgens terug te keren, iemand te slaan en dan z'n carrière vervolgen bij een club in de "zandbak". Krijgen ze alvast een soort van déja vu gevoel bij FC Utrecht of niet?

Soory dat ik weer begin maar nu een marokaan negatief in het nieuws is staat er gelijk marokaan.
Ayoub komt nog uit voor het nederlands jeugd team dus is hij een nederlander lijkt me.
Hoe Utrecht dit aanpakt lijkt me prima je moet je aan de regels houden ze zijn er niet voor niks namelyk.

Goed gehandeld van utrecht!
Zie ajoub graag bij feyenoord volgend seizioen

Ziyech was Nederlander volgens vele en Ayoub is een geboren Marokkaan..? Lekker hypocriete media weer!

Wanneer die succes heef is het Marokkaanse Nederlander wanneer die geen succes heeft is die een Marokkaan realiteit van NL!!!!

Hij misdraagt zich bij utrecht en dan vraagt voetbalzone zich af of hij toe is aan een stap hogerop. Natuurlijk niet. Dat hij zich eerst maar eens aan afspraken gaat houden anders wordt het eerder een stapje lager denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren