Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht laat geboren Domstedeling en jeugdproduct naar Rusland gaan

Laatste update:
/

Gianluca Nijholt zet zijn carrière voort in Rusland. De 22-jarige middenvelder tekent een driejarig contract bij FK Amkar Perm, dat momenteel negende staat in de Russische Premier League. “Ik kijk er naar uit om elk weekend te mogen spelen in een sterke competitie”, zegt de geboren Utrechter in een reactie aan De Telegraaf.

“Ik heb een geweldige tijd gehad bij FC Utrecht en vind het ook jammer dat het uiteindelijk zo is gelopen. Ik had altijd gehoopt om bij Utrecht te slagen omdat het echt mijn club is”, vertelt Nijholt. “Desondanks is dit een hele mooie uitdaging. De club en de trainer hebben vertrouwen in mij. Ik ben gehaald als basisspeler en wil me graag verder ontwikkelen bij deze club.”

Vorig jaar bracht FC Utrecht jeugdexponent Nijholt nog tijdelijk onder bij Almere City FC, waar hij met zeven treffers een uitstekende indruk achterliet. De eenmalig jeugdinternational speelde in totaal veertig competitieduels voor FC Utrecht, waarin hij één keer tot scoren wist te komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"ik kijk er naar uit om elk weekend te mogen spelen in een sterke competitie”

Jammer Luc, ook daar ga je op de bank verteren!

5 september 2012 om 16:46

Waar baseer je dat op? De jongen is gewoon een redelijke middenvelder die nou terecht komt bij een club waar hij prima op zijn plek is.

5 september 2012 om 16:47

@ Jefren
//jammer Luc, ook daar ga je op de bank verteren!\\

Mag ik je glazen bol ook eens lenen? Kan nog eens van pas komen (in het kader van het gokken bijvoorbeeld.....).

5 september 2012 om 16:53

Hij maakt wel een unieke overstap die weinig mensen hebben gemaakt. Hij gaat in de premier league spelen voor een russische club. Dat is al een prestatie op zich! On: ik denk dat dit wel een goede overstap voor hem is hoewel ik de russische competitie niet echt volg.

5 september 2012 om 16:56

De Russische competitie heet de Premjer League of Premier League. Afhankelijk van hoe het fonetisch opgeschreven wordt. Er spelen dus wel meer mensen in de Premier League voor een Russische club ;

5 september 2012 om 17:05

Het is nog altijd de premjer liga. Ik vond het gewoon een slordige fout van VZ, en daarom schreef ik deze reactie;

Is FK Amkar Perm dan een te grote club voor Nijholt? Nijholt is naar mijn weten geen verkeerde speler. En Amkar ken ik totaal niet. Zou best een maatje te groot kunnen zijn, maar het is geen Russische top waar hij heen verhuisd.

Bovendien staat in het artikel dat hij gehaald is als basisspeler. Hopen dat dat klopt, dan kan hij via deze weg misschien nog een mooie carrière krijgen.

Is FK Amkar Perm dan een te grote club voor Nijholt? Nijholt is naar mijn weten geen verkeerde speler. En Amkar ken ik totaal niet. Zou best een maatje te groot kunnen zijn, maar het is geen Russische top waar hij heen verhuisd.

Bovendien staat in het artikel dat hij gehaald is als basisspeler. Hopen dat dat klopt, dan kan hij via deze weg misschien nog een mooie carrière krijgen.

6 september 2012 om 13:18

Ik denk Amkar een slechte stap voor hem is. Het is in principe geen verkeerde ploeg, maar Nijholt is de eerste West-europeaan die bij Amkar speelt. Voor de rest bestaat Amkar uit een Griek, een paar jongens uit de Balkan en voor de rest allemaal Russisch sprekende spelers. Bovendien heeft Amkar een Russische trainer, omdat Miodrag Bozovic(ex-rkc) zeven weken geleden is vertrokken naar Rostov. Hij staat er dus alleen voor en zal flink wat tijd moeten investeren om Russisch te leren. Aan de stad zal het niet liggen, want Perm is een mooie stad met veel theaters(weet niet of Nijholt daar zo gek op is).

toch raar dat hij weg is want hij is op ze minst even goed als kali en sarota dus dan lijkt het me toch geen verstandige speler om weg te doen.

5 september 2012 om 19:39

Wellicht is Nijholt niet minder dan Kali of Sarota, maar hij is wel veel duurder. Dus als je dan tussen gelijke spelers moet kiezen, kies je (zeker tijdens bezuinigingen) ervoor om de duurste de deur uit te laten gaan. Nijholt heeft zijn contract nog getekend in de periode dat bij FC Utrecht het geld niet op kon (nu weten we wel beter) Kali en Sarota hebben allebei in eerste instantie een contract gekregen als 2de-team speler. (En nee, Sarota hoeft niet minimaal 450.000,- te verdienen, want hij heeft naast een Australisch, ook nog een Pools paspoort)

5 september 2012 om 20:31

daar heb je inderdaad gelijk in maar ik had toch liever nijholt dan kali bij fcu gezien

5 september 2012 om 23:13

Nou ik zal jou vertellen dat nijholt echt niet veel duurder is dat is echt onzin! of je moet heeeeel heeeel heeel erg op de kleintjes letten, wat jij zegt is dus geen reden waarom hij weg is gegaan! was echt een goede speler deed het in almere ook echt top, zonde dat pec ofz hem geen kans geeft had in nederland moeten blijven! hij is ook zeker beter dan sarota, alsjeblief hee!

6 september 2012 om 09:35

Het scheelt ongeveer 150.000,- per jaar. En FC Utrecht is momenteel inderdaad bezig om heel erg op de kleintjes te letten. Het gros van de bezuinigingen valt de gemiddelde supporter niet op, maar als je iets dieper in de organisatie kijkt is er veel meer gaande. Klein voorbeeld: Het kampioens 11-tal van DOS (1957-1958) hadden altijd gratis een seizoenkaart. Dit seizoen zou dat niet meer zijn.....een bezuiniging van pak m beet 15.000,-. Na veel protest is dit trouwens teruggedraaid, maar het geeft wel aan dat FC Utrecht echt op de kleintjes aan het letten is. Als je dat dan bekijkt is het logisch dat ze Nijholt een te dure bankzitter vinden

Zonde dit volgens mij had nijholt het niveau van utrecht wel aangekund, maar ze wouden weer zonodig een rare buitenlander voor zijn positie halen, jammer

Nu vraag ik me dus af wat er nog overblijft bij Utrecht.
Asare en Duplan zijn zo'n beetje de enige sterspelers en ik weet niet of ze hoog zullen eindigen nu.
Ze hebben de laatste jaren aan kwaliteit ingeleverd.

5 september 2012 om 19:06

Mulenga is ook een klasbak, mits fit. Fysiek ijzersterk, hij is snel en met voldoende ritme heeft hij ook een goed neusje voor de goal. Wuytens is ook een degelijke verdediger, maar Duplan, Asare en Mulenga steken er voor mij wel met kop en schouder boven uit.

In een sterker competitie* Gianluca, Rusland heeft Nederland al breed gepasseerd wat betreft de sterkte van competitie. In Amkar zou die wel uit de voeten kunnen, is niet bepaald een sterrenteam die helemaal opgekocht is.

Nou, hopen voor hem dat hij daar wel aan spelen toekomt. Perm is nou niet bepaald een hoogvlieger.

5 september 2012 om 19:08

Nee daarom vrees ik het ergste, aan de frêle voetballende middenvelders wordt in de onderste regionen van de competitie vaak minder waarde gehecht

Zoooo jammer dit weer!! Na rodney nu met gianluca weer een echte utregse straat schoffie weg, en die australiërs die niks tot weinig toevoegen mogen blijven! Vandaar dat al die toeschouwers weg blijven wie zit er nu te wachten op een vreemdelingen legioen !!!

5 september 2012 om 23:14

Pecies, je had die jongen er alleen al bij moeten houden zodat je wat eigen bloed hebt lopen! die aussies, is echt 10 x niks, van seumeren maakt bovendien niks waar!!

Waarom laat Utrecht hem gaan? Die jongen komt uit Utrecht, heeft de volledige jeugdopleiding doorlopen en verdiend niet het salaris van een topper. Perfect om erbij te hebben. Hij heeft wel kwaliteit, alleen krijgen de aankopen de voorkeur.

Utrecht laat deze jongen gaan omdat de een of andere gek bedacht had dat nijholt wel even 2,5 ton per jaar kon gaan verdienen. Dat is veel teveel voor het type speler dat hij is. Sarota en Kali verdienen bij elkaar nog niet eens 2,5 ton.

Zeer matige speler, zijn die Russen dan echt blind??

Heeft zekers talent alleen kapot gemaakt in Utreg. Dan met name het mentale gedeelte. Persoonlijk uitgefloten etc. Als je vraagt waarom, omdat ie slecht speelt Afgelopen jaar ook al gebeurt met Kali.

Als een Utregs talentje kan je beter ergens anders ontwikkelen. Eenmaal ontwikkelt dan pas naar Utreg gaan.

Zonde van zo'n jongen die echt uit de stad komt.
Wat ik me herrineer deed hij het altijd wel redelijk onder Chatinier volgens mij.
Ben benieuwd of we hem nog een x terugzien in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren