Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht breekt in zomer met Alflen en Adriaanse

Laatste update:

FC Utrecht slaat na dit seizoen een nieuwe weg in. De Eredivisionist laat woensdag weten dat trainer Rob Alflen de rit nog wel uitzit, maar niet meer voor de groep staat in het seizoen 2015/16. Ook technisch adviseur Co Adriaanse blijft niet verbonden aan FC Utrecht: hij legt zijn taken aan het eind van dit seizoen neer.

/

Vorig jaar zomer trad Alflen in dienst als hoofdcoach in de Domstad. Hij tekende toen voor één jaar en gaandeweg het seizoen zouden beide partijen kijken, of er behoefte was aan een tweede jaar. Wilco van Schaik legt namens FC Utrecht uit dat de samenwerking nu is geëvalueerd en dat men tot het inzicht is gekomen, dat de huidige constructie niet ideaal is voor de toekomst. Daarom blijven Alflen en Adriaanse niet.

Helemaal ontevreden is en was FC Utrecht niet over zijn trainer. “Onder zijn leiding zijn we weer aanvallend gaan voetballen en zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden. Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst”, aldus Van Schaik. “Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, teveel van mening en visie.”

Alflen denkt er hetzelfde over, laat hij weten via de clubwebsite. De enige basis om volgens hem samen te blijven werken, is honderd procent vertrouwen. “We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”

Een verstandige beslissing?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En Adriaanse wordt de derde trainer van Feyenoord, naast Bronckhorst en Van Gastel, denk ik....

25 maart 2015 om 10:14

Het lijkt me niet, heeft in het verleden meermaals bedankt, vond het niet verstandig gezien zijn achtergrond en de druk bij Feyenoord.

25 maart 2015 om 13:06

kan iemand mij vertellen waarom ik nergens iets lees over v.d. Ham? We hebben hem vast niet gehaald alleen als assistent en hij deed het vorig jaar prima.

25 maart 2015 om 10:17

Ik weet niet wat John Metgod doet, scout volgens mij in Engeland, maar dit lijkt me een mooie oplossing.
Verder voor Utrecht, nieuwe wind, kan geen kwaad.
Misschien Dijkhuizen van Excelsior? of Moniz?

25 maart 2015 om 10:23

Ik vind Dijkhuizen voor Utrecht geen slecht idee! Dijkhuizen laat zien dat hij met beperkte middelen leuk, aanvallend voetbal kan spelen. En uiteindelijk is Utrecht een stapje hoger dan Excelsior.

25 maart 2015 om 10:33

Graag Dijkhuizen. Hij doet het overal goed, kom maar door.

25 maart 2015 om 12:29

Voor mij is er maar 1 oplossing mogelijk: Jean Paul de Jong. Oud publieks lieveling van Utrecht en doet het nu uitstekend met Eindhoven.

25 maart 2015 om 12:45

Wat dacht je van jos Luhukay als 3e man? Is ontslagen bij Hertha. Heeft toch aardig wat ervaring.

Metgod zou ook zeker een goede zijn!

Verder op dit topic:

Verstandige beslissing. Ik vind Alflen echt een waardeloze trainer. Totaal geen uitstraling. En tactisch vind ik hem ook slecht. Het feit dat je met Utrecht maar 2 punten meer hebt verzameld dan Excelsior is gewoon met alle respect absurd te noemen.

25 maart 2015 om 10:29

Adriaanse is geen derde man. Of hij moet daar een soort adviseur/klankbord worden die een paar keer per week met Gio en Van Gastel gaat zitten. Elke dag op het veld staan als derde man zal hij niet doen.

25 maart 2015 om 10:52

Denk dat hij die functie ook niet aanneemt, aangezien hij nu al aangeeft dat hij daarmee te weinig invloed kan uitoefenen.

25 maart 2015 om 11:06

Lijkt me een goede oplossing, maar ik denk niet dat Adriaanse de rol van assistent wil hebben.

Mooi, zo veel als ik robbie een sympathieke kerel vind, vind ik ook dat hij als hoofdtrainer gewoon veel rare beslissingen gemaakt heeft.

25 maart 2015 om 10:38

Ik vind Robbie ook een sympathieke vent maar heeft indd soms vreemde beslissingen gemaakt of nagelaten goede beslissingen te nemen.

Het is zijn eersteseizien als hoofdcoach maar. Vond hem desondanks vaak te onvolwassen overkomen. Zover ik herkende als speler vond ik hem juist wel altijd volwassen spelen....coach zijn is echter iets heel anders. Denk wel daarbij nog kan groeien maar miss hier bij een eerste divisie club beginnen.

Samen met Foeke Booy en de coach van Twente de slechtste coaches in de eredivisie.

25 maart 2015 om 10:26

Dit was zijn 1e jaar bij Utrecht, wat had je verwacht dat hij 5e ging eindigen. Btw dit was zijn 1e jaar als hoofdcoach

25 maart 2015 om 10:30

Booy heeft het niet slecht gedaan. Presteert eigenlijk volgens verwachting. Alleen Dordrecht had een mindere selectie dan Go Ahead.

25 maart 2015 om 10:30

Booy een slechte trainer vinden vind ik nogal ver gaan, heeft wel prijzen op zijn CV staan en tevens deed die het vorig jaar gewoon goed bij Gae. Dat je Schreuder noemt kan ik in komen, maar moet je ook de andere kant geven dat die vorig jaar (als zogenaamde assistent) Twente na de 3e plek bracht. Tevens heeft Schreuder ook wel goeie potjes gespeeld met Twente, van mij mag die vertrekken, maar om hem als slechtste te bestempelen gaat mij te ver.

25 maart 2015 om 11:01

Randje 16,

Schreuder is de meest destructieve trainer van de eredivisie dan. Hij kan FC Twente leuk aan laten vallen met dit spelers materiaal, maar kiest er altijd voor om degelijk voetbal op de mat te leggen. Zekerheidjes inbouwen, geen risico nemen, balbezit proberen te houden. Drama. Gooi alle schroom van je af en ga vol op de aanval spelen met deze spelers. Dan maar een goaltje meer tegen. Zolang je er 2 meer maakt is er niets aan de hand. Dat geldt overigens ook voor Frank de Boer, met zijn balbezittactiek...

25 maart 2015 om 11:05

Ik ben geen fan van Schreuder, wel van frank, maar goed, dat doet er niet toe. Je hebt gewoon gelijk met zijn tactieken, maar ik leg niet alles neer op zijn bord. Ik vind dat de spelers ook behoorlijk hebben verzaakt de laatste maanden.

25 maart 2015 om 11:20

Vind Booy ook wel meevallen, heeft het vorig seizoen toch goed gedaan. Helaas heeft hij dit seizoen gewoon kwaliteit te kort.

Verstandige besluitvorming. Alflen zelf had er ook geen 100% vertrouwen meer in. Enige juiste beslissing is dan om uit elkaar te gaan.

25 maart 2015 om 10:51

misschien voor Aflen een idee op een club in de Jupiler league te doen? Volendam ofzo. die zochten nog een trainer geloof ik.

Was te verwachten. Alflen heeft veel rare beslissingen genomen, verzorgde slechte trainingen (of gaf deze uit handen) en had geen professionele houding. Daarnaast is het voetbal enorm wisselvallig. Ben benieuwd wie er volgend seizoen voor de groep komt!

25 maart 2015 om 10:16

hoe kom je erbij dat hij slechte trainingen geeft en dat hij het uit handen geeft? sta je zelf ook op het trainingsveld?

25 maart 2015 om 10:35

Sommige mensen bezoeken ook daadwerkelijk de trainingen Zijn openbaar namelijk, voor het geval je dat niet wist.

25 maart 2015 om 11:21

Zijn er voorkeuren vanuit de Utrecht aanhang voor een opvolger?

25 maart 2015 om 11:58

Dijkhuizen, JP de Jong en Vreven staan er goed op

Verstandig besluit, maar Alflen had wel tijd nodig. Vooral tactisch en hoe hij zijn ploeg moest neerzetten. Ervaren man als trainer zou goed zijn. Adriaanse deed ook niet super veel, maar wat gaat er gebeuren met Harry van der Ham?

Materiaal is niet geweldig, maar Alfen en Adriaanse hebben ook wel erg hoog ingezet met hun spektakel stuk. Niet zo'n gek besluit dus als dit beleid niet waargemaakt kan worden.

Marinus Dijkhuizen zou een geschikte opvolger zijn tevens exspelers van de club.als hij dan gelijk Fisher meeneemt is de verdediging ook weer wat stabiler.

Ik vind dit toch raar. Hoe kun je nou verwachten dat iemand een kwalitatief weinig bijoznder elftal in een seizoen omturnd tot een ploeg die spectaculair aanvallend voetbal speelt? Daar moet je toch langer de tijd voor nemen lijkt me.

25 maart 2015 om 10:31

Idd, daar dacht ik ook al aan. Zo zie je maar weer, dat de bestuurders de macht hebben en geen geduld. Zal wel weer iets met bonussen te maken hebben.

Laat Jean-Paul de Jong maar eens zien wat hij kan. Niet lullen maar poetsen. Jochie van de club en van de supporters..

Beste nieuws van vandaag!!!!

FC Utrecht slaat toch elk jaar een nieuwe weg in? Langetermijnbeleid is een vloekwoord in de Galgenwaard....

Hey Cootje er is een vacature vrij als bondscoach bij Saudi-Arabië. Misschien iets voor Adriaanse? Ze hebben daar veel geld weg te geven.

Aan het begin van dit seizoen was dit de combinatie voor de komende jaren om weer de weg naar boven te vinden blijkbaar toch niet

Weer zo'n glibber een omhooggevallen trainer.
Krijgt overal veel geld zonder te presteren een betweter meer niet.

Jean Paul de jong nieuwe trainer denk ik.

Mijn dag kan niet meer stuk!

Sowieso een raadsel dat ie coach werd. Is voor zijn Utrecht periode in 10 jaar tijd vaker gedegradeerd met zijn club dan Leeds in haar hele bestaan. Alflen was een dikke maat van Wilco. En zo gaat dat blijkbaar bij Utrecht. Na het debacle van Willem kregen we een amateur trainer, Ton, voor onze beste selectie ooit. Daarna kwam de eeuwige assistent, Wouters, die eigenlijk uit pure armoe hoofdtrainer werd. En nu is de volgende, vreemde, keuze weer pleite. Het enige wat Fransie klaarspeelde in Utrecht is ons cluppie redden van de ondergang. Sportief gezien lopen we nog altijd achter de feiten aan.

En Co? Wat heeft hij nou gedaan? Had een adviserende en dus geen verantwoordelijke post. Zat vaker in de NOS studio dan dat ie Utreg na een hoger plan hielp. Totale kapitaal vernietiging. Een vaag, los hangend beleid. Blij dat ze weggejorist zijn. Hoelang laat Fransie nog zijn geld verdampen in het Galgenwaard?

Co moet lekker blijven afbouwen in de luwte. Of bij het clubje van Jack zijn zakken blijven vullen.

Dit was te verwachten sinds ik een stukje had gelezen Hoe gek van seumeren is van Dijkhuizen. Die 2 zijn bevriend met elkaar sinds hij trainer was van de Meern een amateurclub waar v Seumeren ook geld impompt

Utrecht staat op de plek waar het hoort. Heeft vaak veel blessures gehad dit seizoen en verder vind ik de selectie niet sterk genoeg voor de subtop. Middenmoot is waar ze horen met dit materiaal.

Ik zie Jean Paul de Jong wel komen

Foeke booy lijkt me ideale coach om het over te nemen van alflen. Hy heeft al jaren bij utrecht gewerkt. En is bij t publiek geliefd.

25 maart 2015 om 13:02

Ik snap je gedachtegang. Maar zolang Van Seumeren het bij Utrecht voor het zeggen heeft, komt Booy er niet meer in haha. Komt niet meer goed tussen die twee.

Jp de jong komt niet!

Geen beste verhouding met Van Seumeren aangezien JP rare praktijken heeft uitgevoerd bij de Fc.

Mooi dat Alfen weg is komt zwaar te kort!!

Booy komt ook niet is weg gegaan met trammelant

Kon natuurlijk ook niet uitblijven. Voor de neutrale toeschouwer hartstikke leuk al die goals in de Galgenwaard, maar ik zie ze liever met 1-0 winnen.

Daarnaast als trainer keihard gefaald bij amateurs! Toch knap om bij 2 amateur verenigingen zo te knoeien dat je met de Bilt 1 degradeert en vervolgens met Breukelen. Kom je bij Jong degradeer je ook.. Goed CV!

Leuk bedacht aanvallend voetbal, maar als je verdediging zo zwak is dan haal je het toch niet in je hoofd om zo diep naar voren te spelen.. Anders had Louis van gaal ook niet met 5 verdedigers gespeeld afgelopen WK.

De nieuwe trainer moet iemand zijn die niet lult maar poetst! Zoals fc Utrecht vroeger was! Types als Verbeek, JP de Jong, Vreven eventueel. Ik zou het toch wel weer eens fijn vinden als we een trainer hebben met beleving!

Mocht dijkhuizen het worden.. van mij mag Haller dan lekker in auxerre blijven en mag hij vanWeert en Botaka meenemen

Alleen prioriteiten liggen in de verdediging..
Letschert zeker houden! Leeuwin Letschert vind ik niet eens zo'n slecht centraal duo, maar als er 1 van de 2 er niet in staat is het gelijk drama! Markiet en Heerings... Pffff..

Ze gaan gewoon vd Ham doorschuiven gok ik zomaar. Is al bij de laatste 4 trainers gebeurd

De kogel is de kerk uit! Het duurde even maar het is eindelijk bekend. Bedankt allfen, voor dit mooie seizoen en ik wens je veel succes met je verdere ontwikkeling.

Fc utrecht. Haal a u b, Dijkhuizeb, JP, of een andere ervaren trainer die Utrecht een stuk hoger in de ranglijst kan plaatsen!!

Op basis waarvan gaat Utrecht niet door met Alfen? Betere dan dit gaat het niet worden gezien de selectie, dus prima toch zo? Adriaanse kwam alleen voor de koffie, dus die beslissing kan ik nog begrijpen. Misschien ligt er wel een uitdaging voor Fred Rutten, die vertrekt toch weer naar één seizoen.

In 2012-2013 werden we vijfde, na 34 wedstrijden 55 goals voor en 41 tegen.
Nu, na 28 wedstrijden, staan we twaalfde met 51 voor en 54 tegen.
En daaraan zie je de naïviteit van Alflen. Blind erin met een superzwakke achterhoede, hoe bedenk je het.
Spektakel werd er beloofd en hebben we gekregen: veel goals. Maar zooooo dom en naïef.
Waar Utreg nu behoefte aan heeft, is een ervaren, krachtige trainer. Zoals Been, Verbeek.
Géén Dijkhuizen, met alle respect, maar dat is er weer een die één jaar succesvol is en verder niet. Géén JP de Jong, met alle respect, maar met één jaar ervaring.
Géén Vreven, die is in België al vaker naar de tribune gestuurd dan al zijn spelers bij elkaar.

Utreg heeft behoefte aan een ervaren coach, die bewezen kwaliteit heeft en in staat is om nu eindelijk eens echt structuur en organisatie te bouwen en discipline af te dwingen.

Maar, jammer voor Alflen, met zo'n achterhoede was iedere trainer in de problemen gekomen. Om daarmee aanvallend te gaan spelen, tja, dat hebben we dit weekend gezien tegen Nac.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren