Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht blijft maar winnen en scherpt het ongeslagen clubrecord aan

Laatste update:

FC Utrecht heeft de ongekende opmars die de laatste weken is ingezet vrijdag een vervolg gegeven. De manschappen van Ron Jans dreigden tegen Heracles Almelo op een bloedeloos gelijkspel af te stevenen, maar werden gered door een intikker van invaller Victor Jensen: 1-0. FC Utrecht is nu vijftien duels op rij (!) ongeslagen, een verbetering van het clubrecord, en stijgt naar plek zeven op de ranglijst. Heracles is op plek veertien allesbehalve veilig.

Utrecht moest het stellen zonder de geblesseerde clubtopscorer Taylor Booth, die rechts voorin vervangen werd door Marouan Azarkan. Heracles trad aan zonder de geschorste Bryan Limbombe, die rood kreeg tegen PSV (2-0 verlies). Jetro Willems kwam in de ploeg als extra centrumverdediger.

Vanaf het startsignaal creëerde FC Utrecht druk op het doel van Heracles Almelo. In de elfde minuut had dat een doelpunt kunnen opleveren, toen Jens Toornstra in een rebound een gigantische schietkans kreeg. Fredrik Oppegard kon zich nog net voor de bal werpen.

De daaropvolgende kortgenomen hoekschop leverde eveneens veel dreiging op. Na een halve redding van Heracles-doelman Michael Brouwer op een harde voorzet van Toornstra rolde de bal tergend langzaam van de ene kant van de paal naar de andere. Ryan Flamingo kwam net te laat om de bal binnen te kunnen glijden.

Na een half uur kwam de wedstrijd stil te liggen vanwege een veiligheidsprobleem met de stadionlampen in Galgenwaard, waar rook vandaan kwam. In een korte pauze konden de problemen worden opgelost, waardoor het duel hervat kon worden.

Heracles kwam voor rust niet eens tot een schot op doel. De enige kansrijke uitbraak van de bezoekers uit de eerste helft werd kort voor rust om zeep geholpen door Toornstra, die geel kreeg voor een cruciale overtreding om de counter te stoppen.

In de tweede helft had FC Utrecht meer moeite met het uitspelen van kansen. Het openingsdoelpunt in minuut 79 viel vrijwel uit het niets. Een harde lage voorzet van Souffian El Karouani werd met enig fortuin binnengelopen door de ingevallen Jensen: 1-0.

Vlak daarvoor maakte Kelvin Leerdam zijn officiële debuut voor Heracles Almelo. De routinier werd in januari overgenomen van LA Galaxy. In een poging het tij te keren bracht Erwin van de Looi ook Mohamed Sankoh binnen de lijnen. De spits werd binnen twee minuten na zijn entree een-op-een met Mattijs Branderhorst gezet, maar raakte de bal vervolgens dramatisch.

Een nieuwe enorme kans voor Heracles volgde een minuut later. Brian De Keersmaecker legde breed op Ajdin Hrustic, die in zeer kansrijke positie naast schoot. Heracles probeerde het daarna nog wel, maar kon geen groot gevaar meer stichten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet onze beste wedstrijd dus des te lekkerder er 3 punten aan over te houden. En doorrr!!

23 februari 2024 om 22:14

Dit is bijna iedere keer als ik over een overwinning van Utrecht lees. Nog steeds de pest in die nederlaag op kasteel. Zo onnodig.

23 februari 2024 om 22:34

En juist in zulke wedstrijden zie je de hand van Ron Jans. Uit bij Sparta, GAE en Twente scoren we in de 1e helft en daarna geven we bijna niks meer weg. Zo pakken we 9 punten in 3 lastige uitwedstrijden. Ron Jans heeft er echt een taaie ploeg van gemaakt die moeilijk te verslaan is. De laatste coach die dat voor elkaar kreeg in Utrecht is Erik ten Hag.



23 februari 2024 om 23:18

Als het inderdaad zo vaak gebeurt, kun je het geen toeval meer noemen. Knappe prestatie in ieder geval.

De vraag is hoe sankoh die grote kans zover naast kan schieten? Kan nog doorlopen maarja. Ron jans toptrainer. Jensen schoot die bal ook echt heel drama in

23 februari 2024 om 22:14

Hij stond er net 20 seconde in en het was zijn 1e balcontact op een nat veld. Ik denk dat de gemiddeld Eredivisie spits hem ook niet had gescoord.

23 februari 2024 om 22:24

De vraag is vooral: hoe kan het dat die Sankoh ooit als toptalent bij buitenlandse clubs heeft gespeeld?

Was zeker geen beste pot. Een pover Heracles dat de bus parkeert, misschien ook niet meer kan. Pas na de goal maakten ze wat aandrang. Utrecht de nodige kansen, maar niet scherp genoeg. Alsnog de overwinning over de streep kunnen trekken.

Van plek 18 naar plek 7. Wat knap zeg, Ron Jans verricht wonderen.

23 februari 2024 om 22:23

Ron Jans heeft het weer goed voor elkaar, zoals hij zich wel vaker bewezen heeft. Bijzonder knap! En dan voorstellen wat Van ‘t Schip al bereikt heeft. Die is van plek 18 naar plek 5 gegaan.

23 februari 2024 om 22:25

Van t schip had 2 wedstrijden (of eigenlijk qua minuten 1 wedstrijd) tegoed. Jans is wel oprecht een fantastische trainer

23 februari 2024 om 23:09

Ik vind het ook super knap van Ron Jans wat hij wederom presteert. Ook bij Groningen, Zwolle en Fc Twente. Ik snap echt niet dat die rare Mislintat niet bij overperformer Ron Jans was uitgekomen i.p.v. Maurice Steijn.

24 februari 2024 om 00:08

Dat is wel bizar inderdaad. Hoe verzin je het.

24 februari 2024 om 09:53

Dat zelfs een psv supporter vergeet dat de 18de plek vertekend was vanwege 2 wedstrijden minder.

24 februari 2024 om 10:36

Ajax heeft virtueel nooit lager gestaan dan 10e. Utrecht was wel echt hekkensluiter.

23 februari 2024 om 22:40

Geen afbraak aan de opmars van Utrecht, maar de eredivisie is momenteel ook wel erg zwak....

NAtuurlijk razend knap als je bedenkt waar ze vandaan komen. Of het nou allemaal zo goed is, maakt geen drol uit. Zolang je de punten pakt, maakt niemand daarom. Ron Jans bewijst wederom een hele goede trainer te zijn. Benieuwd hoe lang ze de reeks nog vol kunnen houden!

Ron Jans vind ik na Arno Slot de beste trainer van de eredivisie. Benieuwd hoe hij het zou afbrengen bij een traditionele top 3 club. Qua type misschien geen match maar denk dat hij de enige is die deze wankelende Ajax aan de praat zou krijgen.

23 februari 2024 om 22:24

Ik denk dat Ron Jans ook niet aan slaat bij dit Ajax... wie wel zou je zeggen

24 februari 2024 om 09:55

Ik denk dat het onder Jans wel veel stabieler zou zijn. Van het schip zorgt niet voor stabiliteit. Het is dat Brobbey en Ramaj zo gegroeid zijn anders hadden ze nog wel lager gestaan

24 februari 2024 om 06:03

Arne Slot doet het anders ook prima

Op zich onder controle grotendeels, je kansjes/kansen maar ballen die net verkeerd vallen (danwel de verkeerde keuze)... De 1-0 was gelukkig in de zin dat Jensen hem compleet verkeerd raakt daar (net als zo'n beetje elke andere bal die hij raakte, wat een invalbeurt) maar wel terecht. Geef je het daarna aslnog bijna uit handen!

Hoe dan ook, lastige pot tegen een zeer defensief Heracles onder zware (weers)omstandigheden. Deze dan ook nog over de streep trekken is alleen maar top!

4 op rij gewonnen, 3 op rij de 0... klasse hoor. Op naar Amsterdam, zal wel weer een lastige worden met een enorm defensief ajax

Zonder echt goed te spelen toch 3 punten gepakt. Heerlijke start van het weekend.

Ik hoop dat Sankoh nu nooit meer mee mag doen. Die man toont het hele seizoen (op Almere uit na) al aan dat hij er echt niets van kan. Hoe kun je in vredesnaam deze kans zover naast krijgen. Uiteindelijk terecht verloren natuurlijk, maar door die gemiste kans (en die van Hrustic trouwens ook), toch wel zuur.

Ron Jans, wat een trainer. Met zelfde materiaal die 18e stond ff een reeks zetten met een verdiende 7e plek. Chapeau!

24 februari 2024 om 00:01

Ron Jans is toch wel de wonderdokter van de eredivisie lijkt mij

Zo zie je dat een trainer met een goed plan al heel veel kan betekenen voor een spelersgroep

23 februari 2024 om 22:42

Iedereen vecht nu voor elkaar. Maakt een wereld van verschil zoals je ziet

Wedstrijd niet kunnen kijken, maar wat ben ik blij voor mn clubbie met de uitslag!

Gaat nog interessant worden volgende week in de Arena!

24 februari 2024 om 09:57

Utrecht moet het normaal vooral van de thuiswedstrijden tegen ajax hebben, maar ik zie ook nu zeker kansen.

Mooi zeg!
Volgende week winst en dan zou de rest mij niet meer bommen dit jaar.

VZ rept alleen over de afwezigheid van Limbombe door z’n schorsing maar waar was Emil Hansson? zat niet bij de selectie vandaag en zonder hem komt er zeker niets creatiefs vanaf bij Heracles

Ron Jans is echt de perfecte trainer voor subtop clubs en daaronder. Daar zal die altijd successen boeken!

Ongelofelijk knap wat Jans presterrt met Utrecht! Dat is toch gewoon een trainer voor de top van Nederland? Ik zou persoonlijk het wel aan durven bij psv, feyenoord en ajax. Ook voor Az na dit jaar natuurlijk een hele goede trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren