Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente is Ziyech kwijt: ‘Er was ook leven na Ruiz, Promes en Tadic’

Laatste update:

FC Twente hield al maandenlang rekening met een transfer van Hakim Ziyech en bereikte afgelopen maandag dan eindelijk een akkoord met Ajax, die een dag later een vijfjarig contract tekende. Twente is blij met het bedrag dat het aan de transfer overhoudt (acht miljoen euro), maar is wel van zijn sterspeler beroofd. De vraag is of de Tukkers dit op kunnen vangen.

/

René Hake heeft daar geen twijfels over: “Of er bij FC Twente een leven is na Hakim Ziyech?" We zijn een topspeler kwijtgeraakt, maar er was ook een leven na Bryan Ruiz, een leven na Quincy Promes en Dusan Tadic”, stelt de hoofdtrainer in gesprek met TC Tubantia. Technisch manager Ted van Leeuwen vult aan: “Bij PSV stortte de wereld in toen ze Gullit verkochten. Een jaar later wonnen ze de Europacup. Ik zeg niet, dat het altijd beter wordt als jouw topspeler gaat, maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat er altijd weer nieuwe spelers opstaan."

Twente speelde al in op het vertrek van Ziyech, door Bersant Celina te huren van Manchester City en Mateusz Klich over te nemen van 1. FC Kaiserslautern. Technisch directeur Jan van Halst stelt dat het maar goed is dat deze middenvelders al binnen waren voor de komst van Ziyech, omdat de onderhandelingspositie van Twente anders een stuk minder sterk was geweest. “Misschien wordt het team nu wel sterker”, hoopt Van Halst.

Denk je dat FC Twente het vertrek van Hakim Ziyech kan opvangen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen Ruiz Tadic vertrokken was er nog wel kwaliteit over nu is het niveau van de selectie van Twente wel erg droevig. Twente zal de groots mogelijke moeite hebben om na competitie te ontlopen. Met ziyech was het al zeer povertjes allemaal en zonder zal het er niet beter op worden.

31 augustus 2016 om 10:36

Met deze selectie moet 9e/10e plek gewoon haalbaar zijn hoor. Tuurlijk het is geen selectie wat je bij Twente verwachr, maarja tis nu even niet anders.

31 augustus 2016 om 11:29

De huidige selectie is wel erg aan de jonge kant. Maar verwacht wel dat het toch een stukje beter is dan een ploeg of 5 a 6. Leuke dingen gezien van unal en yeboah en verwacht ook wel het een en ander van Klich en Celina. Alleen erg jammer van de keeper, blijft de achilleshiel bij Twente

31 augustus 2016 om 22:59

En Mokotjo, die heeft alleen een pass opzij of achteruit, alles vooruit is laks en niet scherp

31 augustus 2016 om 12:23

Ik betwijfel het... Ziyech moest en zou aan het begin en het eind van iedere aanval staan de laatste maanden, ongeacht zijn positie of die van anderen.. Verdedig Ziyech en de angel was eruit... Dat wordt nu anders!

Er vertrekt veel individuele kwaliteit, maar het collectief zou er zomaar eens sterker op kunnen worden..

31 augustus 2016 om 15:01

Ik hoop het voor je. Ik denk dat het voor Twente alleen maar moeilijker wordt zonder Ziyech. Vijf of zes ploegen onder je houden wordt nog moeilijk genoeg ik denk eerder aan 3 misschien vier.

Verschil tussen toen en nu is dat het elftal verder nog wel sterk was. Nu blijf je met een Jupiler League elftal over. Er is absoluut leven na Ziyech bij Twente, maar ik vrees ervoor dat dit leven voortgezet kan gaan worden in de Juup.

31 augustus 2016 om 11:10

Totaal niet mee eens dat er een jupiler league elftal over blijft. In de huidige selectie zitten echt nog wel een paar goede spelers met daarom heen middelmaat. De huidige selectie van Twente is absoluut sterker dan enkele andere eredivisie clubs.

De enige doelstelling die Twente momenteel heeft is zo snel mogelijk gezond worden. Sportief gezien is alles boven plaats 16 prima. Dat is echt wel haalbaar. Ik schat Twente zelf op plek 12-14 dit seizoen.

Zodra we weer volledig gezond zijn (3-4 jaar) kunnen we weer strijden om Europees voetbal.

31 augustus 2016 om 11:32

Een celina, unal, yeboah, mokotjo, thesker en Klich zijn toch echt wel niveau middenmoot eredivisie met potentie tot hoger. Dus hoe je bij jupiler leageu team komt snap ik totaal niet. Ook prettig dat er al 6 punten zijn gepakt, valt de 1ste druk op de groep ook mee weg

Verschil is dat men toen opnieuw investeerde en talentvolle spelers ook graag naar Twente kwamen. Nu Twente in een ander vaarwater terecht is gekomen ben ik bang dat Ziyech voorlopig de laatste speler is van dat kaliber.

31 augustus 2016 om 10:15

Transferbedragen zoals die van Ziyech en Ruiz zijn natuurlijk niet meer op te brengen. Maar De Jong, Berghuis, John, Chadli en Promes waren allen spelers die voor een appel en een ei uit de JL kwamen (of doorstroomden uit de jeugd).

Probleem is echter dat de scouting moest worden weggesaneerd en dat Van Halst er vrijwel alleen voor staat. Als de financien weer op orde komen, hoop ik dat er eindelijk weer als vanouds gescout kan worden (en dus niet het gescout van een voorzitter die vooral een lange neus wil trekken)

31 augustus 2016 om 10:24

Het probleem is niet alleen de scouting maar voornamelijk het perspectief. Wanneer een speler door meerdere clubs werd gescout zag hij Twente altijd als een springplank naar de Europese subtop. Als Twente structureel in het rechterrijtje van de Eredivisie gaat spelen zullen clubs als Tottenham etc er niet meer naar omkijken. Het perspectief veranderd dus voor die spelers en ondanks je wel goed kunt scouten zullen zij dan toch voor een andere club gaan kiezen.

31 augustus 2016 om 10:43

Dat is absoluut waar. Ik las ook dat veel mensen de uitsluiting van Europees voetbal maar als een kulstraf zagen. Maar in het aantrekken van spelers kan dat wel absoluut zijn uitwerking hebben. Spelen voor play-offs is zelfs zinloos.
Scouting zal denk ik dan ook minder internationaal plaatsvinden, maar vooral in Nederland. Gelukkig ziet Van Halst dit ook. Talentvolle spelers in de JL willen altijd nog een stap omhoog maken naar de eredivisie voordat zij nadenken over stappen naar mooie clubs in het buitenland of Europees voetbal (al kan Twente het natuurlijk snel vergeten wanneer andere eredivisie clubs zich mengen)

31 augustus 2016 om 10:59

Twente heeft nog steeds ongeveer de vierde begroting van de eredivisie toch? Dat moet binnen een aantal jaar toch ook vruchten afwerpen? Perspectief kan snel genoeg weer draaien.

31 augustus 2016 om 14:52

@jansen Joenite,

Dat talentvolle spelers uit de jupiler league andere eredivisie clubs eerder zouden kiezen, of zoals jij het zegt dat Twente het dan wel kan vergeten, is natuurlijk dikke kul, Twente is nog steeds de kampioen van 2010, en heeft buiten de top 3 in Nederland nog steeds genoeg aantrekkingskracht, alleen al om in de Grolschveste te spelen is voor veel spelers al een kick, en met de selectie die Twente nu heeft, zal elke Jupiler speler wel graag samenspelen, ook al hebben we een deuk en imagoschade opgelopen, een voetbalhart prikt daar echt wel doorheen, en ziet wat een geweldig mooie club Twente wel is.

31 augustus 2016 om 16:08

Ik denk toch echt dat bijv Heerenveen of Utrecht een JL speler meer te bieden hebben dan Twente. Niet alleen sportief, maar ook financieel. Niet leuk voor ons als supporter, maar tegenwoordig wel realiteit.

31 augustus 2016 om 16:08

Ik denk toch echt dat bijv Heerenveen of Utrecht een JL speler meer te bieden hebben dan Twente. Niet alleen sportief, maar ook financieel. Niet leuk voor ons als supporter, maar tegenwoordig wel realiteit.

Gaat helemaal goed komen! Klich is gewoon een prima speler en Celina de ideale opvolger voor Ziyech. Dit is een prima deal geweest. Financieel hebben we weer een klein stapje in de goede richting kunnen maken, en het team hoeft nu niet meer om 1 iemand te draaien.

Maar toen was er nog enige ervaring en kwaliteit over. Nu spelen we met een groot deel die in de JL ook geen potten kon breken. Het jaar van overleven dit jaar! Financieel gaat het gelukkig weer de goede kant op, al zijn we altijd nog bang voor nieuwe lijken en de Fiod. Nu sportief nog.

Toch heb ik wel goede hoop dat dat gaat lukken dit jaar, maar wel dankzij Manchester City. Ik verwacht dat Celina en Unal ontzettend belangrijk gaan worden dit jaar. Maar ook dat Thesker en Andersson zich dit jaar verder gaan (moeten!) ontwikkelen.

31 augustus 2016 om 10:32

Is er van het geld van de ziyechtransfer nog ruimte om een speler/keeper op te halen?

En weet jij/iemand of er nog clausules in het contract van Ziyech staan? De ene zegt van wel en de andere niet.

31 augustus 2016 om 10:46

Twente heeft Hengelmann als "ervaren keeper" aangetrokken. Mijns inziens pure geldverspilling, aangezien ik in hem geen meerwaarde zie t.o.v. Stevens, Marsman en Drommel.

Volgens mij zaten er verder geen clausules in het contract van Ziyech. Twente heeft direct geld nodig, waardoor het bedrag van 8 miljoen belangrijker is dan onzekere aanvullende clausules als bonussen en doorverkooppercentages gaat.

31 augustus 2016 om 12:21

Wat is nu grofweg (even zonder evt straffen, lijken, Fiod) de totale schuld van Twente en wat is jaarlijks hun resultaat? Ik hoor veel over financiële malaise en Twente supporters die er voor vrezen, maar heeft een van jullie een lijstje paraat om daar een beetje een beeld bij te schetsen?

31 augustus 2016 om 21:47

Er is zoveel gedaan en onderhandeld de laatste maanden dat ik het eerlijk gezegd ook niet meer weet. Naar zeggen vanuit het bestuur zijn we goed op weg naar de noodzakelijke categorie 2 (moet ook, anders is het alsnog einde verhaal), maar de schuldenlast en en rentelasten in cijfers anno september 2016... dont know

31 augustus 2016 om 14:00

@Jansen..
Ik hoop ook dat het gaat lukken. Het is een zootje geweest maar nu weer vooruitkijken en doorgaan.
Ik vind Jan van Halst een aanwinst voor Twente. 1 van de weinige mensen die indertijd dacht dat de koers die gevaren werd wellicht niet goed was en uit eigen beweging is opgestapt. Hij nam een standpunt en consequenties. Dat kan Twente nu goed gebruiken.
Daarom ben ik wel blij dat de miljoenen can Ajax naar Twente gaan en gewoon afgetikt worden. Niks niet gecompliceerd via termijnen of zo.

Of het elftal wat er nu staat veerkracht heeft als de resultaten iet minder zijn moet men even afwachten. Maar ik denk...gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven en je stinkende best doen daar op het veld. En dan volgend haar zomer weer kijken waar de selectie versterkt kan worden.

31 augustus 2016 om 14:56

@jansen Joenite,

[quote]toch heb ik wel goede hoop dat dat gaat lukken dit jaar, maar wel dankzij Manchester City. Ik verwacht dat Celina en Unal ontzettend belangrijk gaan worden dit jaar. Maar ook dat Thesker en Andersson zich dit jaar verder gaan (moeten!) ontwikkelen. [/quote]

Je vergeet een Klich te noemen, die toch echt veel belangrijker gaat zijn dan alleen de huurlingen, Klich is eigendom en zal samen met Celina de lijnen uitzetten,

Kijk ook ff naar het jaar bij Zwolle, met Klich en Mokotjo als middenvelders, dat was een Tandem wat wel ff de beker won, ik ben wat dat betreft veel positiever, alleen de keeper kan echt niet. Marsman is gewoon niet goed genoeg.

Er is nog geen wedstrijd gespeeld en men denkt nu al te weten hoe het FCT verder zal afgaan....ik wacht het leiver af. Mijn gevoel zegt in ieder geval wel dat wij er niet slecht zijn afgekomen deze transferperiode. Het vertrekj van Ziyech lijkt goed te zijn opgevangen door de (late) komst van Klich en Celina....ik zie het in ieder geval niet donker in en ben heel erg benieuwd.

31 augustus 2016 om 11:01

Je moet Twente dit seizoen niet afzetten tegen de top/subtop, maar tegen de onderkant van de Eredivisie. En als je dan de selecties tegenover elkaar zet, dan kun je concluderen dat er nog een behoorlijk aantal teams een mindere selectie dan Twente hebben. Dus lijkt me niet dat Twente, door het verlies van Zyech, opeens om ontlopen van degradatie moet spelen.
Door de komst van Klich en Celina ontstaat er een stabieler middenveld dan met Zyech die nooit mee verdedigde. Daardoor neemt de druk op de defensie ook af. Thesker kan daardoor in het centrum en Bijen (de zwakste van allemaal) weer op de bank. Katsikas komt langzaamaan weer terug dus kun je variëren. Ik verwacht dat Twente achterin al met al zekerder wordt. EN ten opzichte van vorig seizoen is Twente in de spits en op links sterker. Dus ik denk dat de som van het nieuwe team mogelijk meer op kan leveren dan de individuele klasse van Zyech.

Het verschil tussen toen en nu is wel dat er nu grotendeels pure middelmaat achterblijft. Door Ziyech leek het nog wat, al was het ook met hem vaak al niet best..

31 augustus 2016 om 12:53

Daar staat tegenover dat Twente bij het vertrek van Ruiz op een haar na tweemaal kampioen was geworden. Die lat ligt nu wel even iets lager, nl. bij "niet degraderen". En ik denk dat Hake bedoelt dat nu 'alle ballen op Hakim' geen optie meer is, andere spelers zullen (moeten) opstaan.

Ondanks de "slechte"wordt gezegd) kwaliteit in de selectie van Twente. Hoeft Twente nu nie rekening te houden met Ziyech en andere spel hanteren.

Altijd dat geneuzel over éénlingen die een club kampioen maken of behoeden voor degradatie. Ziyech is weg, anderen zullen hun verantwoordelijkheid pakken en Twente gaat verder. Die Ziyech speelde dit seizoen sowieso al als een krant. Waarom heeft niemand het eigenlijk over Gutierrez, die was nog veel belangrijker voor het team.

Dan leeft er blijkbaar de misvatting dat Twente buiten Ziyech geen eredivisiewaardig elftal heeft. Onzin: Mokotjo, Katsikas, Thesker, Unal, Klich, Ede, Ter Avest zijn allen meer dan geschikt voor een eredvisie club. Ze spelen tot dusver alleraardigst voetbal, alleen is het team wel kwetsbaar.

Trajkovski kan me ook prima bekoren, daar maakt Twente ten opzichte van Schilder op die positie gewoon een stap vooruit. Wellicht kunnen de andere Manchester City huurlingen ook nog positief verrassen.

31 augustus 2016 om 10:43

Trajkovski wordt met de wedstrijd beter, maar is verdedigend niet altijd even stabiel. Echter zit er nog rek in bij die jongen en hij is nuttiger dan Schilder.

Ze hebben wel een Eredivisiewaardig elftal, maar de spoeling is wel dun en bij een blessuregolf heeft de club wel flinke problemen. Bovendien is de verdediging met spelers als Bijen, Andersen en Ter Avest wel erg jong waardoor ze nooit een wedstrijd lang scherp zijn. Bovendien vind ik Bijen en Andersen mentaal kwetsbaar. Ter Avest maakt een uitstekende ontwikkeling door sinds hij bij het eerste elftal zit.

31 augustus 2016 om 12:23

Bijen en Andersen zullen dan ook reservespelers worden. Ik ga er toch vanuit dat Thesker en Katsikas het centrale duo gaan vormen.

Verder geheel eens, het is zaak de spelers heel te houden want de bank is niet bijster goed.

31 augustus 2016 om 15:02

@raulduke,

Als Thesker en Katsikas volgens jou het centrale duo gaan vormen, dan is de bank met Andersen en Beijen toch Prima, vind dit beetje kromme opmerking van je, met die 4 spelers kun je prima uit de voeten hoor.

En we hebben ook Ebecilio nog, die evt ook achterin kan staan.

Mooi, dat wordt dus niks meer dit jaar👌 Heracles weer de beste club uit overijssel

31 augustus 2016 om 10:49

We zullen zien (al verwacht ik dat je gelijk krijgt).
Vooralsnog staat Twente verrassend boven Heracles, Zwolle en Gae.

31 augustus 2016 om 12:08

Verrassend boven Heracles, maar niet verrassend boven Zwolle en Gae. Ook zonder Ziech eindigt Twente hoger dan GAE en Zwolle. Iedereen doet zo overdreven over het belang van Ziyech. Er is nog genoeg kwaliteit over en ik verwacht een positie rond de 10de plek voor Twente.

31 augustus 2016 om 12:28

Wat is er verrassend aan het feit dat Twente boven Heracles staat? Het spelersbudget van Twente is nog steeds vele malen hoger dan dat van Heracles. De spelers die onder contract staan bij Twente zijn ook van en beter niveau dan die bij Heracles.

31 augustus 2016 om 12:34

Als ik kijk naar de voorbereiding, de spelers die zijn vertrokken en de onrust die al tijden heerst, zie ik dat dat alles invloed heeft op het voetbal. De wedstrijden tegen Excelsior en Feyenoord waren dan ook echt tenenkrommend. Daarom vind ik het best verrassend dat Twente boven Heracles staat, die in dit stadium gewoon veel beter al team te werk gaat.

31 augustus 2016 om 17:52

Het budget heb je gelijk in, maar kwa spelers mwa.. Heracles heeft een prima selectie dit seizoen ook zonder IBH, want daar hebben ze prima spelers als vervanger. De breedte is gewoon beter dan vorig jaar (bij Heracles).

31 augustus 2016 om 16:32

Dat valt nog maar te bezien..daarnaast zal ook Heracles het moeilijk krijgen als Bel Hassani nog naar AZ verkast.

On: zou mooi zijn als beide teams aan elkaar gewaagd zijn...

@afcavosje
Twente heeft nog nooit structureel rechter rijtje gespeeld, waarom zou dat nu wel zo zijn?

Rare uitspraak. Totdat Ruiz vertrok werd het vertrek van dragende spelers iedere keer (meer dan) gecompenseerd door vervangers die vaak al op de radar stonden (wielaart - Wisgerhof bv). Maar na Ruiz was Twente slechter dan ervoor. Toen vertrok Promes en werd het weer wat minder, en na Tadic kwam de zondvloed.
Dat gezegd hebbende kan het vertrek van een dominant aanwezige speler leiden tot een versnelde ontwikkeling van de anderen - leunen op Ziyek kan niet meer. We gaan het meemaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren