Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente is klaar voor topper, De Graafschap door na penalty's

Laatste update:

FC Twente heeft met speels gemak de volgende ronde van het nationale bekertoernooi bereikt. De titelhouder was na één helft al klaar met zaterdaghoofdklasser Zwaluwen en maakte er uiteindelijk acht tegen de goedwillende amateurs: 1-8. Steven Berghuis maakte vier van de acht doelpunten voor Twente. Ook streekgenoot Heracles Almelo bekerde verder, dankzij een moeizame zege op JVC Cuijk.

/

Zwaluwen – FC Twente 1-8
Co Adriaanse moest nogal wat wisselen voor de bekerontmoeting met de amateurs van Zwaluwen. Keepers Nikolay Mihaylov (ziek) en Sander Boschker (kuitblessure) ontbraken, waardoor de jonge Nick Marsman zijn debuut maakte, en verder waren ook Wout Brama, Tom Cornelisse en Leroy Fer afwezig. Dit leverde echter geen problemen op voor Twente, dat simpelweg veel te sterk was voor Zwaluwen en al snel in veilige haven kwam. Berghuis opende met een fraai schot de score en stelde Luuk de Jong even later in staat om de marge te verdubbelen.

Twente was oppermachtig en liep nog voor rust uit naar een 0-5 voorsprong. Opnieuw Berghuis, Marc Janko en opnieuw De Jong scoorden, waardoor de wedstrijd al na vijfenveertig minuten beslist was. In de tweede helft nam Twente, met het oog op de competitietopper tegen Ajax, wat gas terug. Toch scoorden de bezoekers nog driemaal, via Berghuis (tweemaal) en Willem Janssen, terwijl Janko nog een enorme kans miste en Denny Landzaat op de lat stuitte. De eer van Zwaluwen werd gered door Dimitry Gomes Almeida, die maar wat gelukkig was met zijn doelpunt. Het leverde echter niets op.

/

De Graafschap – FC Utrecht 1-1
4-3 na strafschoppen

De Graafschap en FC Utrecht wisten in de reguliere speeltijd geen winnaar te forceren. De thuisploeg begon nog wel goed en kwam na achttien minuten spelen op voorsprong via Dulee Johnson, die een afvallende bal oppikte en binnenprikte. Alje Schut verdubbelde onbedoeld bijna de voorsprong voor De Graafschap, door op zijn eigen lat te koppen. In aanvallend opzicht liet Utrecht niet bijster veel zien, maar kort voor rust viel toch de gelijkmaker te noteren. Tommy Oar bewees een geweldig linkerbeen te hebben en schoot fraai in de kruising raak.

De tweede helft was niet bijster aantrekkelijk, maar kende kort voor tijd nog wel een moment van opwinding, toen Rob van Dijk een inzet van Vito Wormgoor uit de kruising plukte. In de verlenging kreeg De Graafschap de beste kansen op de winnende treffer, maar er werd niet gescoord, zodat er penalty’s aan te pas kwamen. Rodney Sneijder (Utrecht) en Yuri Rose (De Graafschap) misten direct de eerste twee strafschoppen, waarna Nana Asare bij een stand van 3-3 de onderkant van de lat raakte. Rydell Poepon kon De Graafschap verder helpen, maar schoot hoog over en zorgde voor een sudden-death. Daarin groeide Alje Schut uit tot de schlemiel.

JVC Cuijck – Heracles Almelo 0-1
Heracles Almelo maakte maar weinig indruk in de uitwedstrijd bij JVC Cuijck. De ploeg van Peter Bosz kwam na twaalf minuten al op voorsprong via Glynor Plet, en leek het hierna wel goed te vinden. Cuijck rook daardoor kansen en ging in de tweede helft dan ook vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker, maar de gewenste 1-1 zou nooit op het scorebord verschijnen. Illustratief voor de wedstrijd die Heracles speelde was dat Remko Pasveer in de slotfase nog een gele kaart kreeg wegens tijdrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer van JVC Cuijk ! was een mooie stunt geweest.

21 september 2011 om 23:29

Ik denk niet dat Twente de juiste club was om tegen te stunten...

22 september 2011 om 00:00

JVC Cuijk speelde tegen Heracles...twente speelde tegen Zwaluwen.

22 september 2011 om 09:09

Ze speelde tegen Zwaluwen, vertaan tekst lezen als je iets gaat reageren

ON: Twente en Ajax zijn samen klaar voor de toppers, dit waren amateurs ploegen Ajax kan wel slecht gespeeld hebben maar dat maakt eigenlijk helemaal niks uit, Noordwijk was bijna een eerste divisie niveau, als ze promoveren komen ze daar te spelen. En Ajax speelde met B-team.

22 september 2011 om 08:18

Wel leuk voor Berghuis! Met vertrouwen gaan we zaterdag tegemoet :-)

Of dit Twente nou meer of minder "klaar maakt voor de topper in Amsterdam" lijkt me niet te zeggen. Wel een mooie duidelijke uitslag.

Waarom heeft Twente en tegentreffer in ontvangst genomen? Lijkt me dat je tegen deze tegenstander altijd de 0 moet houden

21 september 2011 om 22:02

na 7 doelpunten werden ze slordig, een foutje en bam, gelijkmaker, je moet zorgen dat je niet achter komt, twente heeft de wedstrijd rustig uitgespeeld de 2e helft en was daardoor slordig soms geen probleem, zaterdag zullen ze zeker scherp zijn

21 september 2011 om 22:10

Doelstelling niet gehaald. Op blote voeten in de bus naar huis terug,,,(grapje).
Geen doelpunten weggeven. Foutje Douglas , waarvan Adriaanse hoopt dat hij in het Nederlands Elftal wordt opgeroepen. Dit terzijde.
Mooie overwinning en weer 4 doelpunten van een talent die het helemaal gaat maken. Even weer met twee benen op de grond gezet, na wat slordige wedstrijen door r Co, en hij staat er weer,
samen met John en de aanstormende beloften , die in dit soort wedstrijden kunnen laten zien wat voor kwaliteiten ze in huis hebben, ziet de toekomst van FC Twente er goed uit.

21 september 2011 om 22:51

Ach ja kan gebeuren toch. 8-0 of 8-1 tegen een topklasser is beide ptims en overtuigend genoeg. Twente is er wel klaar voor en ik verwacht dat ze het ons lastig genoeg gaan maken zaterdag. Hopelijk kan Ajax ook vlug de knop omzetten na vandaag en met behulp van de thuispubliek richting de overwinning. Het wordt moeilijk genoeg in ieder geval want Twente blijft ondanks het verlies van de dragende krachten Ruiz en Janssen zeer goed draaien.

22 september 2011 om 08:19

Zal dan erg stinken in die bus

21 september 2011 om 22:03

Tja,, je kunt natuurlijk altijd wel ergens over mekkeren.. Beter wacht je even op het verslag als je de wedstrijd niet hebt gezien(net als ik) voordat je overhaaste conclussies trekt. Voor hetzelfde geld is het een strafschop o.i.d geweest. En ook al was het wel een uitgespeelt doelpunt,, foutje moet kunnen toch?

22 september 2011 om 08:15

Ik zit helemaal nergens over te mekkeren, maar simpelweg niemand heeft een verslag oid van wat dan ook nodig om te kunnen zeggen dat je tegen deze gasten de 0 moet houden. Zo denk ik er tenminste over.

21 september 2011 om 22:03

Foutje van Douglas die de bal niet kon controleren + het was redelijk aan het eind van de wedstrijd waar Twente vrijwel niet op de proef is gesteld, dan krijg je toch dat sommige spelers niet 100% scherp meer zijn. Maar je hebt wel gelijk, zou eigenlijk niet mogen gebeuren

21 september 2011 om 22:07

Ajax had er ook 1 tegen in Noordwijk, maar als het al 0-7 staat, hoeft dat geen probleem te zijn lijkt mij.

22 september 2011 om 00:32

Ja met 9 bank/jeugd spelers. Dat is zaterdag anders natuurlijk.

Nou moet berghuis hetook nog in de eredivisiewedstrijden laten zien. Misschien nog niet tegen Ajax maar je weer nooit.

21 september 2011 om 22:05

Moet ie ook wel de kans krijgen,, in de voorbereiding speelde hij erg sterk maar naar mijn idee is hij een beetje afgerekend op de matige wedstrijd in Breda. Daarnaast doet Rosales het tot nu toe ook goed op de rechtsbuiten positie. Ik zou alleen als ik Berghuis was wel balen dat een speler die normaal geen rechtsbuiten voor hem in de rangorde staat.

21 september 2011 om 22:19

Ach, wss staat er ook een jonkie van ajax tegen de rechtsbuiten van Twente, dus misschien kan Berghuis nu wt laten zien.

21 september 2011 om 22:44

ja met rugdekking van verthongen,

22 september 2011 om 01:49

Vertonghen wordt druk genoeg met het rugdekking geven van Alderwereld (er vanuit gaand dat Luuk de Jong in de spits staat), vd Wiel (die het best lastig zal krijgen als Ola John het op zijn heupen heeft en de er overheen komende middenvelders van Twente (ik hoop dat Jansen speelt en over Jansen kan heen komen). Dat betekent dat Berghuis geregeld 1 tegen 1 komt te staan en dus kansen heeft.

Dit is overigens allemaal leuke theorie. Adriaanse moet ze allemaal eerst maar eens allemaal opstellen en daarbij verwacht ik niet dat Janko speelt, maar dat Janssen ook op de bank komt en Fer speelt.

Daarbij kan het net zo'n wedstrijd worden als de JC schaal, waarbij Twente weinig te vertellen heeft. Echter als de uitslag dan net zo is teken ik gelijk!!

Ik zie het echter somber in en verwacht dat we met een 2-1 nederlaag uit amsterdam weggaan

22 september 2011 om 07:34

Twente is nog geen schim vsn de ploeg van vorig jaar en begin van dit jaar.
Dus laat ze maar komen in Amstersam, ben benieuwd hoe ze met een echte tegenstande omgaan..;

Ot; ben idd benieuwd, denk dat er weinig verschil it tussen AZ, Psv, Twente en Ajax. Denk zelf dat Ajax net een puntje beter is dan de rest, maar dat kan ook hoop zijn..als Ajacied.

Nou zeg, Almeida bij Zwaluwen. Wist niet dat Zwaluwen spelers van dat kaliber had

gefeliciteerd twente fans, had niet anders verwacht maar das logisch

yes twente heeft gewonnen kon de wedstrijd niet kijken 1-8 is tog vers

Na weinig inspanning gewoon een rondje verder. Dit soort wedstrijden is leuk voor de amateurs maar voor clubs als Psv, Ajax en Twente is dit een verplicht tussendoortje. Alle drie gemakkelijk gewonnen. Leuk voor Berghuis dat hij 4x heeft gescoord. Worstelde toch een beetje met zichzelf. Op naar zaterdag voor de clash met Ajax.

lekkere winst voor twente.

Lekker dat Berghuis 4 keer gescoord heeft. Misschien dat Adriaanse hem nu ook weer een kans moet geven. Berghuis is tenslotte wel een echte vleugelspeler tot tegenstelling van Rosales. Rosales is natuurlijk wel goed bezig, paar lekkere assists. Misschien dat Rosales wel weer rechtsback komt, een back met zulke voorzetten is natuurlijk welkom.
Ik zou Berghuis echter dit weekend nog niet inzetten tegen Ajax in een volle arena. Ik verwacht dat Ajax toch wel betere van het spel heeft en dan is Rosales toch wel erg bruikbaar met zijn verdedigende taken.

Goed gedaan JVC (cuijkenaar)

JVC Cuijk was eerste helft niet zo heel goed maar in de tweede helft waren ze echt heel goed.
Kansen eentje voor open goal keeper ligt op de grond maar speler schiet um slecht in en keeper pakt hem dus en heel veel vrijetrappen. maar keeper pasveer keepte goed. Heracles was alleen aan het counteren. Jammer voor JVC was mooi geweest.

Hopen op dezelfde uitslag zaterdag voor Twente!

Zonder gekheid mooie uitslag voor Twente maar dit zegt natuurlijk niks. Zaterdag is het weer een hele andere wedstrijd. Eentje waar de Twente spelers iets recht te zetten hebben na vorig jaar.

Zal een mooie wedstrijd worden zaterdag. Denk alleen niet dat de wedstrijden van vandaag een goede of zelfs helemaal geen graadmeter zijn. Denk dat Ajax de favoriet is tegen Twente. Dit vooral door het thuisvoordeel in de Arena wat in de eredivisie een bijna onmogelijke klus is geworden de afgelopen jaren. ( utecht is mij bekend )

22 september 2011 om 00:29

tja en ADO

22 september 2011 om 00:52

Als we Twente maar niet vergeten te noemen;

Haha de penalty's waren echt het leukste van deze wedstrijd en wat een paar slechte penalty's zaten er tussen lachwekkend gewoon! Mooi voor De Graafschap dat ze verder bekeren. Utrecht speelt heel erg zwak, moet nog veel gebeuren willen die mee gaan doen om Europees voetbal!

22 september 2011 om 10:00

Ach, we waren gewoon beter als De Graafschap en worden genaaid door de scheidsrechter. Een lichte overtreding van Martensson wordt bestraft met geel terwijl de spelers van de superboeren alles mochten doen. Verder uiteraard die penalty van Asare die over de lijn was, wat een drama weer met die arbitrage. Ik zeg: tijd voor camera's op de doellijn en videoreferee!

22 september 2011 om 12:58

Genaaid door de scheidsrechter? Je wordt vooral genaaid door je eigen spelers, wat een dramatisch slecht voetbal laat dat Utrecht zien.

22 september 2011 om 14:28

Utrecht vergeet het in eerste instantie absoluut om het zelf af te maken maar waarom krijgen we geen penalty voor de overtreding op Gerndt, ipv dat ie door laat spelen en bij een man minder situatie wordt ook nog is de goal gemaakt? Ik vind wel dat we beter waren als De Graafschap en op basis daarvan er meer uit hadden kunnen halen maar dat neemt niet weg dat er alweer een scheidsrechterlijke dwaling in ons nadeel voorkomt!

22 september 2011 om 17:03

Wahahahaha, hoeveel kansen heeft Utrecht gehad? Behalve die schot op goal van Oar kon de Winter de ballen allemaal met gemak op pakken. Daarnaast was het de Graafschap die het spel probeerde te maken, dit ging later wat lastiger omdat Johnson eruit werd gehaald.
Waarom kreeg Utrecht geen penalty? Waarom de Graafschap niet? Voor een soortgelijke overtreding gaf Kuipers afgelopen weekend de penalty wel aan Psv.
Bekijk het toch niet zo subjectief zeg. Utrecht dacht van te voren al even gewonnen te hebben terwijl de Graafschap er wel zin in had.

De Graafschap door na strafschoppen, aardige wedstrijd om te zien al was Utrecht echt weer niet goed deze wedstrijd! Penaltys blijft een loterij... Volgens mij was de penal van Asare gewoon mis hoor, maar hoop nog een herhaling te zien!

Edit: heb de herhaling gezien, zat er niet in!

21 september 2011 om 23:34

Volgens de radio was hij over de lijn

21 september 2011 om 23:52

hoe kan een radiocommentator dat nou zien!? Uit de herhaling van EL blijkt duidelijk dat de bal OP de lijn was en Niet over de lijn! Zet die gekleurde bril toch eens af. Utrecht had deze wedstrijd op eigen kracht kunnen winnen maar ze waren gewoon te slecht vanavond.

22 september 2011 om 01:10

haha. Hoe kan een radiocommentator dat zien? Jij denk dus dat iedere radiocommentator zelf ook naar de radio zit te luisteren. Fantastisch!!!!

22 september 2011 om 07:20

Of de radiocomentator zit ter hoogte van de middelijn op de vijverberg tribune of kijkt naar dezelfde televisiebeelden, dus hoe dan ook je reactie is best leuk maar niet terecht.

Erg leuke wedstrijd gezien, graafschap-utrecht.

Het was spannend, mooie schoten en leuke missers. Dat het eindigde met een penalty reeks was de kers op de taart voor de neutrale kijker.
En de missers in de penalty serie maakte het lekker spannend!

21 september 2011 om 23:36

Ik heb ingeschakeld vanaf de tweede helft, maar ik vond de wedstrijd het aanzien niet waard. Dramawedstrijd waarin vanalles fout ging, gepaard met een vreselijk laag tempo. Maar goed, ik kan het ook mishebben natuurlijk.

21 september 2011 om 23:51

Het ging over en weer gepaard met fouten. Dat is ook leuk om te kijken hoor, omdat het onverwachts was wat er gebeurde en omdat het over en weer ging bleef ik tenmintse geboeid;

22 september 2011 om 00:36

Vooral het thuispubliek was erg vermakelijk om naar te kijken! Al zat ik daar zelf tussen.

Harde kern heeft een spontane volksverhuizing gehouden van de ene naar de andere kant van het stadion. En maar vol achter de ploeg blijven staan.

Voor de Utrecht en de Graafschapsupporters was het een thriller om te zien. Hoeveel mooie aanvallen en zoveel missers.
En ja, penalty's zijn altijd een loterij...

Maar vorig jaar ook 1-1 gespeeld tegen Utrecht in de beker, ook na verlenging, maar na strafschoppen verloren. En dit jaar gewonnen!
Zo, op naar ronde 3!

Ik heb er als supporter van de Graafschap absoluut geen spijt van dat ik gegaan ben. Heerlijk sfeertje, ondanks de 3500 toeschouwers..

Ik moet eerlijk zijn, ik ga steeds en steeds meer genieten van onze Xhelil. (abdulla)
Vond het wonderbaarlijk om te zien dat ie tijdens de verlenging in de spits werd geposteerd. Speelde op de back terwijl het een centrale verdediger is.
Op de enkele foutjes enzo na... (deels ook door het communicatieprobleem) heeft ie best een redelijke wedstrijd gespeeld vond ik.

Al was onze keep toch echt onze beste man!

Hehe, moest wel even lachen, Kuipers stond gewoon met een grote grijns op zn gezicht bij de laatste penalty van de Graafschap, toen de aanhang begon te zingen van: Meijer in Oranje!

22 september 2011 om 00:43

Abdulla heeft wel iets om uit te groeien tot publiekslieveling, ben ook wel gecharmeerd van hem en dat hij in de verlenging in de spits werd geposteerd had een hele simpele reden namelijk: kramp. Hij zat er in de verlenging helemaal doorheen kon nauwelijks meer rennen laat staan lopen, liet op een gegeven moment zijn man ook lopen omdat hij niet meer vooruit kwam en omdat de wissels op waren hebben ze hem in de spits gezet om hem te ontlasten en zo min mogelijk te laten lopen, wat in mijn inziens een goede en logische zet was.

22 september 2011 om 12:32

Hmm, vandaar!
Ik had al wel gezien dat Xhelil echt niet meer kon, na de kramp... Ik zei al tegen die vriendin van me: Manneke is echt helemaal op, maar hij zal wel door moeten.

Als je ziet hoe lang Xhelil is, vond ik het ook helemaal geen rare actie om hem in de spits te zetten. Het verbaasde me alleen.
Nu je dit zo uitlegt, valt het kwartje ook..

Moest ineens terug denken aan de tijd dat Bakens nog bij ons voetbalde. Als we achter stonden, werd hij met zijn lengte ook wel eens als stormram in de spits gezet. En maar hopen dat ie er een keer goed tegen aan zou lopen.

Ik typ dit met een glimlach op mijn gezicht, je had Xhelil moeten zien, elke keer als er een penalty geraakt werd. Jongen ging helemaal uit zijn dak!
Vind het gewoon een geweldige persoonlijkheid! En geef Xhelil de tijd, dan komt ie er echt wel...

22 september 2011 om 18:08

Qua het publiek compleet met je eens Maar die abulla kan er niet zo heel veel van hij viel me in ulft (beloften) al vies tegen en tegen feyenoord en nec en ook weer tegen utrecht maakt hij op mij een alderbassend slechte indruk

ot

toch lekker een keer een ronde door! D'ran

22 september 2011 om 19:33

Geef die jongen wat tijd... Hij speelde met zn oude club in de Champions League... dus ja...
We hebben hem niet voor niks gehaald... en ik ga niet bij voorbaat mensen afkraken op een enkele wedstrijd die ze gespeeld hebben.

Denk dat de communicatie ook nog vrij lastig is voor deze jongen.
Getuige de kleine foutjes die hij maakte...

En allerbarstend slecht was hij niet alleen, dat was de hele wedstrijd. Een foutenfestival... daar kun je Xhelil niet alleen op afrekenen!

En ja...op naar de loting vanavond!

Dat Berghuis 4x scoort geeft wel aan dat die jongen gewoon veel potentie heeft. Voor wie daar nog aan twijfelt trouwens aangezien hij in de voorbereiding vaak een van de beteren zo niet de beste op het veld was. Hopelijk brengt Co hem weer eens een hele wedstrijd in tegen de degradatiekandidaten. Staat er ook wat minder druk op die jongen.

Zo zie je maar: een penalty is niet zo Simpel.nl

22 september 2011 om 12:46

een scheidrechter zijn is ook niet zo simpel.nl.
voetbal is wel simpel,nl, maar om simpel.nl te voetballen niet;

Haha jammer van JVC speelde er zelf nog tegen vorig jaar, geen verassingen. Al had ik wel verwacht dat Utrecht zou winnen.

De Graafschap - Utrecht was heel erg slecht. Geen enkele speler, op Tommy Oar na, was individueel vaardig om wat te forceren. Trieste vertoning.

Ik vind Berghuis (nog) niet goed genoeg voor een basisplaats omdat hij simpelweg te weinig brengt. Zie het verschil met Ola John welke wel dreigend is in zijn acties. Zolang Berghuis dit niet is, is zelfs Rosales een betere rechtsbuiten.

Berghuis scoort wel lekker 4x toch niet verkeerd, zal die jongen ook vertrouwen geven

Twente kan dan wel klaar wezen voor de topper maar dan wil ik zaterdag nog wel eens zien in een volle Arena volgens mij zijn ze nog aan het beven van 15 mei jongstleden !!!!

22 september 2011 om 13:02

Het is maar een kopje hoor, bedacht door een redacteurtje. Het is niet zo dat Twente nu echt klaar is voor Ajax omdat ze met 8-1 van Zwaluwen hebben gewonnen.

En ach een volle Arena, die schudt alleen als iedereen wordt opgehitst. Ik denk niet dat het zaterdag weer zo'n lawaai wordt.

22 september 2011 om 15:41

ze zijn de altijd klaar voor...

22 september 2011 om 18:42

Twente heeft de laatste keer wel met 10 man in de arena gewonnen.

@ VZ: Tom Cornellisse moet natuurlijk Tim zijn, schoonheidsfoutje...

OT: Twente speelde erg goed. Ook zonder het basismiddenveld kwamen ze goed en fris voor de dag. Ik hoop dat ze deze prestatie tegen de amateurs kunnen voortzetten in wedstrijden die meer op het zelfde niveau zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren