Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Twente heeft beet en gaat oude bekende uit Eredivisie vastleggen

Dinsdag, 29 augustus 2023 om 20:27Sam Vreeswijk • Laatste update: 21:14

Mitchell van Bergen keert terug in de Eredivisie. De 24-jarige aanvaller, die in het verleden al voor Vitesse en sc Heerenveen in actie kwam, is volgens Voetbal International op weg naar FC Twente. De club uit Enschede gaat hem overnemen van het Franse Stade Reims, waar Van Bergen de afgelopen twee jaar onder contract stond. Als hij de medische keuring heeft doorstaan, tekent Van Bergen tot medio 2027.

Twente en Reims hebben een akkoord bereikt over de overgang van Van Bergen. Alleen de medische keuring zou nog een streep kunnen zetten door zijn komst naar Enschede, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. Bij Reims was Van Bergen, die momenteel nog tot medio 2025 vastligt in Frankrijk, op een zijspoor beland: afgelopen seizoen stond hij slechts zeven keer in de basis.

Deze zomer vertelde Van Bergen tegenover Voetbalzone al dat hij op zoek was naar een nieuwe club, waar hij een onbetwiste basisspeler zou kunnen worden. Toen werd Twente al genoemd als mogelijke bestemming. “Of ik de Eredivisie als een stap terug zie? Dat ligt eraan welke club. Twente is dat voor mij in ieder geval niet", reageerde hij op een vraag over de interesse uit Enschede.

Van Bergen maakte in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro de overstap van Heerenveen naar Reims. Uiteindelijk kwam hij 51 keer in actie voor de Ligue 1-club, waarin hij niet scoorde maar wel 3 assists gaf. Hoeveel Twente voor hem gaat betalen, is vooralsnog niet bekend. Zijn waarde wordt door Transfermarkt momenteel geschat op 1,2 miljoen euro.


Poll

Denk je dat Mitchell van Bergen bij FC Twente weer een onbetwiste basisspeler wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door sirius)

51 wedstrijden en geen enkele goal, dan zit je niet lekker in je vel als aanvaller.

29 augustus 2023 om 20:37

Hij werd daar ook regelmatig als verdediger (back) opgesteld.

29 augustus 2023 om 20:54

Een moderne René van Rijswijk. Dat is ook wel weer leuk.

29 augustus 2023 om 21:12

Hoop niet dat hij net zo’n schitterend compilatie filmpje met goals krijgt zoals Rene van Rijswijk.. (zwart beeld).

29 augustus 2023 om 22:15

En toch was dat geen verkeerde voetballer

29 augustus 2023 om 21:09

Nou inderdaad, en vanuit fan perspectief is dit niet een speler om direct heel enthousiast van te worden. Afijn, iedereen krijgt een eerlijke kans dus ook deze vent.

Tja als je als vleugelaanvaller alles wilt spelen moet je inderdaad bij onze FC zijn. Nu hebben we er straks welgeteld 2!

Geen goede statistieken, maar wel een type speler die we echt missen bij fc Twente. De snelheid en diepgang die Cerny en Misidjan hadden heeft deze jongen ook. Ik denk dat hij hier wel kan opbloeien.

29 augustus 2023 om 20:47

Deze jongen heeft echter een hele beperkte traptechniek en is mentaal ook niet sterk in de eindfase. Slechter dan Rots zal hij niet zijn, maar ik heb sterk m'n twijfels of hij de cijfers van Misidjan gaat evenaren, laat staan die van Cerny.

29 augustus 2023 om 20:55

Twijfels hoef je niet te hebben. We doen met deze aankoop nMelijk een serieuze stap terug.

29 augustus 2023 om 21:12

Huh? Ik dacht dat Rots prima aan t seizoen begonnen was?? 2 goals 2 assists in 7 is niet heel slecht toch?

29 augustus 2023 om 21:21

Is het ook niet Feye_88, maar Twentesupporters hebben het idee dat we te goed zijn voor spelers van het niveau Rots ipv te accepteren dat we ondanks twee goede seizoenen nog in de verste verte niet in staat zijn om te zorgen dat de selectie elke keer op dat niveau is.

Unnerstall, Propper, Smal en Brenet zijn allemaal transfervrij gekomen om maar een voorbeeld te noemen, in de aanval krijg je dat soort buitenkansjes niet.

29 augustus 2023 om 21:29

Heeft niets te maken met denken dat ze te goed zijn. Rots heeft gewoon amper ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen seizoenen. Is normaal gesproken gewoon te zwak in zijn afronding en rent vaak rond als een kip zonder kop. Hij komt er heus wel, maar denk dat een jaartje bij een KKD-topper hem wel goed had gedaan. Nu mag hij het hier laten zien maar er wordt dan wel wat van je verwacht natuurlijk.

29 augustus 2023 om 21:37

En om daar bij toe te voegen Rots heeft ook geen fysiek, word vaak heel makkelijk aan de kant gezet (hij valt mij de laatste weken wel positiever op dan vorig seizoen) maar ben nog steeds niet gecharmeerd van Rots al hoewel hij wel echt zijn best doet.. maar gewoon op dit moment kwaliteit tekort komt.

En tja van Bergen.. daar word ik eerlijk gezegd ook niet blij van met zijn statistieken is echt heel armoedig in de aanval, en hopen dat Unuvar niet geblesseerd raakt want die maakt op mij nog wel een goede indruk.

29 augustus 2023 om 21:38

Sirius, wat had je dan verwacht? Dat we een speler a la El Ghazi konden halen? Beetje realisme onder de supporters mag wel. Het geld is op en een goedkope 23 jarige Nederlandse speler is gewoon waar we het mee moeten doen. Ik ben blij dat er een vervanger voor Rots is.

29 augustus 2023 om 21:46

Zo werd er in het begin ook over Misidjan gesprongen

Zo werd er in het begin ook over Misidjan gesproken.

29 augustus 2023 om 22:17

@oenieboy: ik zag idd Twente supporters zeggen dat El Ghazi of Conceicao wel bruikbare spelers voor Twente zijn.

29 augustus 2023 om 22:38

MaxH ik vind het anders vrij verwend klinken om de hele transferperiode te roepen dat we buitenspelers nodig hebben om na de eerste buitenspeler die gehaald wordt te zeuren dat je die juist niet wilde

29 augustus 2023 om 22:57

@gofcte - Ach, kom op. Da's pure supporterspraat om een jongen uit eigen jeugd niet af te hoeven vallen. Die jongen komt in alles tekort en je ziet het als je hem ook maar 10 minuten ziet spelen. Net als vorig jaar prikt hij er een paar in tegen ploegen van KKD-niveau en dan komen een paar supporters hem weer even omhoog praten. De rest van het seizoen hoor je ze niet meer over Rots.

29 augustus 2023 om 23:08

Zolang Rots degene is die je op rechtsbuiten hebt staan kun je die maar beter op waarde schatten ipv zn prima prestaties tot nu toe dit seizoen te relativeren omdat Twente nog geen grote clubs is tegengekomen. Vorig jaar prikte hij er helemaal niks in, dus dan is hij nu al een hoger niveau lijkt me? Daarnaast is jou door meerdere leden inmiddels gevraagd hoe jij het voor je zou zien als je een paar miljoen uit kon geven aan meerdere buitenspelers waar ik vooralsnog 0 antwoord op zie. Dus ik praat liever spelers wat omhoog dan dat ik ze eind augustus al begin af te vallen omdat ze geen Cerny en Misidjan zijn

29 augustus 2023 om 23:11

@gofcte mij hoor je niet klagen hoor. Maar zijn statistieken zijn natuurlijk ook gewoon beroerd. Dat waren ze in Nederland ook al. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het wel een versterking. SciSports (uit mn hoofd) had aan de hand van data aangetoond dat hij beter moet kunnen renderen bij Twente dan Misidjan deed. Nu moet je zulke datatijgers natuurlijk nooit blindelings vertrouwen, maar voor deze keer doe ik het graag. Hij is in ieder geval snel en zo lang hij makkelijker een mannetje voorbij loopt dan Rots ben ik gematigd tevreden.

30 augustus 2023 om 12:05

@gofcte - Vorig jaar scoorde Rots ook in de voorronde van de Conference League.

Geen huur dus. Veel mensen pessimistisch, ik geef hem het voordeel van de twijfel. We gaan het zien.

Tja, dit krijg je als je het overgrote deel van het transferbudget stopt in een spits die buiten een goed maandje geen moment indruk heeft weten te maken. Dan kom je dus uit op dit soort uit de gratie geraakte spelers. Niet door een te hoge stap of door pech, maar omdat hun mankementen ze te veel in de weg zitten. Van Bergen heeft wat Misidjan ook een beetje heeft, maar dan erger. Hij heeft geen kwaliteiten in de eindfase van een aanval. Misidjan kon dat nog compenseren met dreiging en hard werken en daarbij was z'n rendement nog redelijk voor in de subtop. Ik vraag me af of Van Bergen de 4 doelpunten gaat halen.

29 augustus 2023 om 20:58

Beetje flauwe opmerking over Ugalde. Hij is sinds dit seizoen pas basisspeler en moet nog even loskomen. Als invaller had hij prima statistieken. Ik zie hem deze competitie er minimaal 15 inleggen, en ja voor een jonge scorende spits moet je betalen. Met Van Wolfswinkel kom je als Twente ook niet verder.

29 augustus 2023 om 21:09

Als je 6 miljoen euro te besteden hebt en je moet twee sterkhouders en een goede buitenspeler vervangen, hoor je geen 4 miljoen euro te steken in een speler die een gematigde indruk achtergelaten heeft. Het was simpelweg niet het moment om dat te doen. Dit kost je gewoon de gehele transferzomer en een goede kans op de vertrokken spelers in ieder geval adequaat te vervangen. Daarbij: Van Wolfswinkel speelde vorig jaar en ook in de eerste wedstrijden van het seizoen gewoon beter dan Ugalde.

En ja, Ugalde gaat het vast aardig doen. Is het niet dit seizoen, dan wellicht volgend seizoen. Echter is het heel goed mogelijk dat je door dit geklungel veel meer geld gaat mislopen dan een toekomstige transfer van Ugalde op gaat leveren. Ik moet nog maar zien of je met deze ploeg uberhaupt de top 5 haalt.

29 augustus 2023 om 21:17

Wat voor spelers had je willen zien komen voor een budget van 6 miljoen waarmee we die top5 makkelijk gehaald hadden Sirius?

29 augustus 2023 om 21:41

Sirius heeft het azijn nu thuis wel leeg. Ricky speelde vorig seizoen waardeloos en schoot als spits enkel penals erin. Leuke gozer en kan goed druk zetten, maar vorig jaar liet Jans hem veel te lang staan.

29 augustus 2023 om 22:18

Ik ben blij dat het geld is uitgegeven aan Ugalde. Is gewoon een hele goede spits voor dat geld. Feyenoord is trouwens kampioen geworden zonder goede vleugelspelers. Als de rest goed staat en er genoeg scorend vermogen is kan dat.

Die jongen kan zo maar opbloeien bij Twente onder de vleugels van onze trainer waarmee hij in het verleden heeft gewerkt.Twente heeft nu eenmaal een smalle beurs, dan kom je al gauw uit op een speler met een krasje. En dan gok je dat ze opbloeien. Zie cerny, Brenet, laten we het beste ervan hopen. ze konden ook niet lang meer wachten want selectie veel te smal.

29 augustus 2023 om 21:03

Ze hadden gewoon nooit zoveel risico moeten nemen met Ugalde. Als je maar 6 miljoen te besteden hebt, investeer je niet 4 miljoen euro in een speler die welgeteld 4 goede wedstrijden in 2 jaar heeft gespeeld. Dat kun je doen als je de centen hebt en verder geen posities hoeft te versterken. Gewoon oliedom. Voor 1 miljoen euro haal je al zeer capabele spelers. FC Twente besluit het te besteden aan een speler die overduidelijk nog te licht is en het viervoud daarvan aan een speler die nog nauwelijks iets heeft laten zien om dat bedrag echt te verantwoorden onder de huidige omstandigheden. Werkelijk een waardeloze transferzomer is dit gebleken. Eigenlijk verwacht ik alleen van Regeer dat hij echt een meerwaarde gaat hebben. Unuvar zie ik het nog aardig doen, mits hij fit geraakt en harder gaat werken.

29 augustus 2023 om 21:14

Twente heeft rond 1 miljoen betaald voor zowel Regeer als Taha. Hoe capabel dat is moet ook maar blijken. Nu er zoveel belangrijke spelers vertrokken zijn moet dat vervangen worden, en met de mogelijkheden die Twente heeft ga je er hoe dan ook op achteruit. Dan kun je maar beter zorgen dat je een goede spits hebt met wat mwah spelers eromheen dan dat je hele elftal bestaat uit duurdere mwah spelers. Ik zou namelijk geen idee hebben welke 2 spelers van 2 miljoen dan gehaald hadden moeten worden.
Dat we twee keer op rij top 5 zijn geeindigd betekent niet dat dat zomaar vanzelfsprekend moet zijn. 5 jaar geleden begonnen we nu aan ons eerste divisie seizoen, om maar even wat perspectief te bieden van hoe goed de situatie van nu is.

29 augustus 2023 om 21:15

Wie zijn al die capabele spitsen van 1 miljoen, daar ben ik toch wel heel nieuwsgierig naar, Ugalde is een prima aankoop, kan een bal vasthouden, maakt oorlog in de spits en gaat er +10 maken, die gaat straks zeker het dubbele opbrengen. Als je nu gezegd had 1 miljoen voor Taha is belachelijk had ik je nog kunnen begrijpen, alhoewel ik niet denk dat ze daar op gaan verliezen

29 augustus 2023 om 21:16

Jij vindt het een waardeloze transferzomer met het vastleggen van veelbelovende spelers als Regeer, Taha en Ugalde en het verlengen van Unnerstall en Hilgers? Eiting zal waarschijnlijk ook nog komen en ik verwacht dat er naast Van Bergen nog een vleugelspeler wordt gehaald. Het is nog geen 1 september hè? Daarnaast heeft Twente een uitstekende trainer gehaald die de jeugd een kans geeft, de eerste 2 competitie wedstrijden heeft gewonnen en ook Europees prima heeft gepresteerd. Een uitschakeling tegen Fenerbahã§e is geen schande en al helemaal niet op de manier waarop Twente voor de rode kaart van Regeer speelde. Ik ben tevreden over het transferbeleid en het beleid in zijn algemeenheid, gezien de nog steeds penibele financiã«le situatie van de club en al helemaal als je Twente vergelijkt met een concurrent als Utrecht waar wel veel geld te besteden is.

29 augustus 2023 om 22:05

Sirius ik ben het deels eens wat betreft Ugalde, die heb ik ook nooit zo fantastisch gevonden als veel medesupporters. Een beetje alles of niets spits vind ik het, te grillig. Maar zeggen dat je voor 1 miljoen al 'zeer capabele' spelers kunt halen doet bij mij de vraag boven komen: welke spelers? Ik vind je nogal makkelijk alles afkraken terwijl we net onderweg zijn in de competitie en zie je problemen benoemen en geen oplossingen aandragen. Niet jouw taak, dat weet ik, maar kom dan ook met suggesties want lullen in de ruimte kunnen we allemaal.

30 augustus 2023 om 13:42

Ach, Twente heeft destijds voor Luc Castaignos 6mln betaald (inflatie erbij 7mln nu). Dan is 4 mln voor Ugalde niet zo verkeerd.

30 augustus 2023 om 14:26

Het gaat mij er dan ook niet om dat je zo'n bedrag betaalt. Dat geld haal je er waarschijnlijk wel uit. Waar het mij om gaat is dat ze al twee miljoen euro spendeerde aan Regeer en Taha (wat op zich niet zo gek is).

Als je dan weet dat je nog minimaal 3 posities moet versterken, ga je de overgebleven 4 miljoen euro + dat bijkomende salaris niet slechts in 1 speler stoppen. Dat is mijn grootste issue met die transfer.

Hij kan ontzettend snel rennen maar zn rendement was in zn heerenveenperiode erg laag. Ben benieuwd of dit verbeterd is.

Poh, hier schrik ik van. Had toch wat betere aankopen bij Twente verwacht.

29 augustus 2023 om 21:12

Twente heeft niet zoveel geld hoor . Mensen scharen Twente vaak op niveau AZ maar die zijn echt heel veel verder financieel gezien.

29 augustus 2023 om 21:31

Snap ik. Maar hoger mikken dan van bergen moet echt. Ik zou hem niet bij Heerenveen willen in plaats van Nunnely en die is een partijtje slecht. Had eerder gedacht dat een ploeg als Excelsior voor hem zou komen.

29 augustus 2023 om 21:52

Je kan mij nooit wijs maken dat je Nunnely boven van Bergen kiest haha. Waarom zijn Heerenveen fans eigenlijk zo kritisch over van Bergen? Heeft opzich geen verkeerde cijfers en verliet jullie voor 2 miljoen, zou toch ook niet voor niets zijn? Twente heeft best een lege portemonnee helaas, qua spelersbudget is het middenmoot dus moet je kijken naar goedkope opties. Van Bergen is nog goedkoop, jong en heeft veel snelheid, dat laatste mist Twente al enorm en verder is het enorm afwachten wat zijn niveau is na 2 matige/slechte jaren in Frankrijk. Verder zal er nog wel het nodige bij komen, hopelijk Eiting en ik verwacht nog wel een buitenspeler, nog een rechtsback als Brenet vertrekt wellicht. Minimaal nog wel 2 spelers, naast van Bergen.

29 augustus 2023 om 22:19

Is hij dan echt zoveel minder dan bijvoorbeeld een Azarkan waar Twente ook interesse voor had en die nu bij Utrecht speelt?

30 augustus 2023 om 00:01

Was bij ons een verschrikkelijke speler, maar jong en snel. Ik weet nog dat op het Heerenveen forum vol verbazing werd gereageerd dat we hier 2 miljoen voor kregen. Ik schat Azarkan inderdaad wel 2 niveaus hoger in.

Hij werkt wel hard opzich.

30 augustus 2023 om 14:28

@icethee - Geen verkeerde cijfers? Die jongen schoot er maximaal 4 in en gaf per seizoen nog zo'n 2 assists. Met alle respect, maar dat kan zelfs Rots beter als je hem een heel seizoen laat staan.

29 augustus 2023 om 22:01

Archie ik dacht oprecht dat hij het bij jullie aardig deed. In samenvattingen kwam hij altijd heel gevaarlijk over. Maar ik weet dat wedstrijden langer duren.

30 augustus 2023 om 00:03

Hij ging er wel altijd voor. Maar hij gaat 30 passeeracties per wedstrijd aan en er lukken er een of twee. Dat ziet er in de samenvatting dan heel leuk uit (met name omdat hij vaak voor de panna gaat), maar met zijn eindpass niet heel effectief.

Daarnaast speelde hij jaarlijks zijn beste wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord door de ruimte. Misschien dat dat in je geheugen zit?

Waarom zou je deze speler willen kopen? Dit zijn echt hele slechte statistieken!

Snelle vleugelspeler.... volgens mij kunnen ze die goed gebruiken...

Dat beloofd "Gouden Bergen"..echter vallen zijn statistieken flink tegen.

Van Cerny en Misidjan naar deze jongen... nou ik laat me graag verassen maar heb hier weinig vertrouwen in.

Werkelijk lachwekkende transfertaferelen van FC Twente.

Ze zijn totaal in paniek omdat Rots zo desastreus was tegen Fener, maar ze vergeten dat ze nog Taha hebben. Het is duidelijk dat de trainer het niet ziet zitten in Taha, ik snap niet hoe en waarom, in zijn invalbeurten zie je dat deze jongen iets speciaals heeft.

Als ik Taha was dan zou ik zsm een andere club zoeken, hij zal niks spelen dit seizoen en dat is zonde, iedereen die hem heeft zien spelen in de Afrika Cup o23 weet waarom ik dit zeg, in Marokko werd er zelfs voorzichtig gezegd dat hij “de nieuwe” Ziyech zal zijn. En bij Twente behandelen ze hem als een soort 15 jarige jeugdspelertje. SCHANDALIG.

30 augustus 2023 om 07:02

Is vrij duidelijk dat Taha het niveau nog niet aan kan en voor de toekomst gehaald is. Om na 3 weken je nieuwe club te verlaten omdat je als nieuwe jongen speler, die voor het eerst op het hoogste niveau speelt, weinig speeltijd krijgt, zou wel bizar zijn. Daarnaast is Taha een aanvallende middenvelder.

30 augustus 2023 om 07:28

Je bent slecht geïnformeerd. Taha eheeft een jeugdtournooi gespeeld en is verre van fit gearriveerd Bij Twente. Hij heeft tijd nodig en krijgt van Oostingh steeds meer speelminuten.

Van Bergen heeft ooit naam gemaakt door op z'n 17e al redelijk mee te kunnen bij Vitesse. Hij had ook toen al z'n mankementen maar hij was nog maar 17 dus dat kon die nog wel verbeteren. Helaas heeft hij die stappen nooit kunnen maken. Hij is nog altijd die speler die prima meehobbelt in de eredivisie maar net te weinig rendement heeft. Maargoed, als Van Bergen de stappen wel gemaakt had zou die op z'n 24e nooit terugkomen naar Nederland. Ze moeten er maar het beste van hopen bij Twente. Top 8 halen ze sowieso wel, benieuwd of er nog meer in zit met al die vertrokken steekhouders.

Het verbaast me enorm dat nog geen weken geleden er een standbeeld en contractverlenging moest komen voor Streuer. En nu blijkt hij volgens sommigen er geen kijk op te hebben en allemaal nutteloze transfers te doen.
Velen denken hier er een betere kijk op te hebben dan de beste TD van Nederland. Wat een zelfoverschatting!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.FC Twente3013
4.AZ2923
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. UnnerstallKeeper140
R. PröpperVerdediger141
A. SampstedVerdediger140
Y. RegeerMiddenvelder141
S. SteijnMiddenvelder149
M. KjøløMiddenvelder140
D. RotsAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren