Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente haalt oude rot na elf jaar terug naar Nederland

Laatste update:

FC Twente voegt per direct Jos Hooiveld aan de selectie toe. De 33-jarige verdediger komt over van het Zweedse AIK Solna en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2018. Hooiveld speelde sinds 2006 niet meer op Nederlandse bodem.

/

"Rene Hake ken ik nog uit mijn periode bij FC Emmen, toen ik daar in de B-jeugd speelde en Rene hoofd opleidingen was", zo vertelt Hooiveld via de officiële kanalen van FC Twente. "FC Twente is een grote club, echt een boegbeeld van deze regio. Mijn moeder komt uit Delden, dus ik voel zeker ook een band met de regio en in die zin voelt het ook wel een beetje als ‘thuis’."

Hooiveld maakte zijn debuut in het profvoetbal bij sc Heerenveen. Na anderhalf jaar op huurbasis voor FC Zwolle te zijn uitgekomen, maakte hij in het seizoen 2006/07 de stap naar het buitenland. Hooiveld kwam uit voor achtereenvolgens Kapfenberger SV, Inter Turku en AIK Solna. Met laatstgenoemde werd hij landskampioen en in januari 2010 maakt hij de overstap naar Celtic. Vervolgens tekende Hooiveld, na een verhuurperiode bij FC Kopenhagen, een contract bij Southampton. Met de Engelse club promoveerde Hooiveld naar de Premier League. Daar speelde hij twee seizoenen op het hoogste niveau, waarna een verhuurperiode volgde bij Norwich City en Millwall.

In de zomer van 2015 maakte Hooiveld de overstap naar AIK Solna. “Met Jos Hooiveld halen we een zeer ervaren verdediger in huis", zo laat Jan van Halst op zijn beurt weten. "We denken dat hij met zijn ervaring een goede rol kan vervullen in deze jonge groep. Jos is bovendien een linksbenige verdediger en ook in dat opzicht is hij, mede gezien het vertrek van Giorgos Katsikas, een goede aanvulling op de selectie."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jos Hooiveld. Nooit meer aan gedacht. Wel een ervaren man, dat wat vooral achterin ontbreekt. Daarnaast zitten wij sinds het vertrek van Katsikas niet er breed in de achterhoede. Wat dat betreft prima! Ik ben alleen wel heel erg benieuwd hoe goed hij nog is.

25 januari 2017 om 20:25

Hij is zeer waarschijnlijk als reserve gehaald. Je zou als coach dom zijn om getalenteerde spelers als Andersen en Bijen eruit te halen voor Hooiveld en dan hebben we Thesker nog die het sterke punt achterin is bij FC Twente. Wat ervaring in het team is altijd goed, maar ik verwacht er persoonlijk niet bijzonder veel van in het veld. Maargoed, ik laat me graag verrassen.

25 januari 2017 om 20:30

Ik heb hem mogen aanschouwen bij Groningen en eerlijk is eerlijk,ik vond het niet bijzonder...maar goed je weet het maar nooit.wellicht in de kleedkamer en op de bank voor de jonge garde een gouden aanwinst.

25 januari 2017 om 20:44

Die komt alleen voor de breedte en om de jonge spelers beter te maken.

25 januari 2017 om 22:00

Precies dit wat jij zegt ja. Als hij zoveel ervaring heeft en een Ooijer rol kan vervullen is het meer dan prima. Af en toe opladen voor een wedstrijd dat hij kan spelen en Twente is uit zijn defensieve problemen mocht er iemand wegvallen.

26 januari 2017 om 08:58

Die ene week dat hij daar speelde.

Snap deze zet niet helemaal.
Bij Fc Groningen uitvoerig getest een tijdje geleden en door het ijs gezakt.
En nu haalt Twente hem,kan me niet voorstellen dat hij daar van waarde kan zijn.

25 januari 2017 om 20:19

tov van katsikas al een verbetering. Nederlandstalig, premier league gespeeld, minder blessuregevoelig.

25 januari 2017 om 20:21

Hoop dat hij voor jullie in elk geval van waarde kan zijn.

25 januari 2017 om 20:31

dankje. Ik hoop het ook, we gaan het afwachten. Niet hoopgevend dat groningen hem afgetest heeft, maar zoals vermeld goede vervanger voor katsikas.

25 januari 2017 om 20:36

Dat Fc Groningen hem heeft afgetest is natuurlijk maar een moment opname en je moet op den duur een besluit nemen en dat was negatief.

25 januari 2017 om 20:47

dat klopt, maar je probeert aanknopingspunten te zoeken. Daarbij kan groningen meer besteden als twente

25 januari 2017 om 20:54

Nou vergis je niet in de bestedingsruimte van mijn cluppie Fc Groningen want het gaat niet heel goed wat dat betreft.
Zitten tevens met Maduro in de maag die echt een mega salaris heeft voor de begrippen van Groningen.

25 januari 2017 om 22:32

ze kunnen hem niet slijten? Zal wel niet want heb toen al wel gelezen dat hij weg mocht.

25 januari 2017 om 22:52

Nope,er word geen gebruik meer van hem gemaakt dat is een poos terug al tegen hem gezegd.maar er is geen club voor hem te vinden.....
Ik ben bij zijn presentatie geweest en ook ik had enorm hoge verwachtingen van Maduro,helaas werd ik in het stadion naar wat wedstrijden te hebben gezien enorm teleur gesteld.
Nijland zit dan ook flink met deze kwestie in zijn maag kun je wel stellen.

26 januari 2017 om 09:44

jammer dat het zo moet, vond maduro trouwens nooit heel bijzonder. Echter had je van een speler met ajax en valencia in zijn bagage wel iets verwacht bij groningen

26 januari 2017 om 13:47

Bijzonder inderdaad niet maar je verwacht toch inderdaad wel dat als je bij een aantal clubs hebt gezeten waar je u tegen zegt dat je voor meer dan 100% meerwaarde bent voor Fc Groningen.
Helaas dus niet en dat drukt enorm op de begroting.
Gevalletje van gegokt en dik maar dan ook dik verloren..........

25 januari 2017 om 20:21

Vergeet niet dat FC Twente beperkte middelen heeft en dat hij waarschijnlijk niet voor de basis is gehaald. Dan is deze keuze niet zo vreemd als je in het achterhoofd houdt dat Katsikas vertrokken is.

25 januari 2017 om 20:24

Correct daar heb je inderdaad een punt.
Zoals gezegd hoop dat hij van waarde kan zijn voor jullie.
Fc Groningen en Fc Twente supporters liggen elkaar over het algemeen niet zo goed.
Maar ik hoop echt dat Fc Twente gauw alle zooi en shit achter zich kan laten en weer de club zal worden zoals voorheen.

25 januari 2017 om 20:47

Hij heeft een amateurcontract ondertekend. Zeer slim gehandeld van Twente, een beetje ervaring erbij kan nooit kwaad!

25 januari 2017 om 21:04

Waar lees je dat?

25 januari 2017 om 22:30

Vooral voor de bank en kleedkamer gehaald. Kent te klappen van de zweep en kan het jeugdige elftal lessen geven in positionering. Goede aankoop!

Een van de meest markante carrières die ik ooit gezien heb van een speler (in positieve zin dan). Hij heeft genoeg ervaring in ieder geval.

Kijk das nu een voetballer, die geen ster is, maar het gewoon goed heeft gedaan in zijn carriere.. daar zouden ze een boek over moeten schrijven, kunnen veel van de prima donna's met hoge eigendunk nog wat van leren. Of hij nu een directe versterking is moet nog blijken

28 januari 2017 om 01:02

Er is ooit al eens een CE geschreven over hem, een echte aanrader😉

Goede zet van Twente lijkt mij. Ik betwijfel of hij veel minuten gaat maken, maar ik denk dat dit vooral een belangrijke versterking is voor in de kleedkamer. Deze man heeft een brok aan ervaring en ik denk dat de jonge spelers veel van hem kunnen leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren