Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente blijft supporters lokken: ‘Het is echt uniek in Nederland’

Laatste update:

Sportief bevindt FC Twente zich in een diep dal, alleen De Graafschap doet het dit seizoen slechter in de Eredivisie, en financieel scheert de club langs de rand van de afgrond. FC Twente wordt door de gemeente overeind gehouden, maar de supporters blijven de club trouw. Gerko Brink, voorzitter van supportersvereniging Borne, is trots.

/

“Bijna elke plaats in Twente heeft een supportersvereniging van minimaal 150 personen. Dat is echt uniek in Nederland”, laat Brink weten op Nieuwsuur. De achterban van FC Twente is volgens hem ‘heel trouw’. Nu het minder gaat met de club blijven de mensen naar de thuis- en uitwedstrijden komen, betoogt hij.

Ook uitvaartondernemer Pedro Zwiers merkt dat FC Twente diep zit. “De clubliefde is zo enorm groot dat mensen ook op hun laatste gang naar de begraafplaats of het crematorium in de stijl van FC Twente begeleid kunnen worden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als fc twente dan zoveel mensen trekt waarom zijn er dan zoveel stoeltjes leeg.

23 december 2015 om 19:23

Omdat het één het ander niet uitsluit natuurlijk.

23 december 2015 om 19:24

Twente heeft 1 vd hoogste bezettingsgraad van de ED en dat met zo'n groot stadion. En zelfs nu het op elk vlak zo slecht gaat. Echt uniek.

23 december 2015 om 20:04

@ J.staatsen

Twente heeft helemaal niet één van de hoogste bezettingsgraden van de eredivisie. Er zijn meer clubs met een hogere bezettingsgraad dan FC Twente dan clubs met een lagere bezettingsgraad.

23 december 2015 om 20:26

Ik vraag me altijd of ze dan het werkelijke aantal supporters nemen aanwezig, of het aantal verkochte plekken. Bij ajax was het vorige wedstrijd op genoeg plekken leeg, terwijl ajax meldde dat er c.a. 51000 kaarten verkocht waren.

23 december 2015 om 20:33

Gem. 25000 van de 30000 bezet noem ik niet 1 van de hoogste bezettingsgraden

23 december 2015 om 20:41

@ P107

Gelijk heb je. In dat geval namelijk zouden er ook stadions bijna leeg moeten zijn.

24 december 2015 om 00:14

@arsen(e)al

Het aantal verkochtte kaarten neemt men. Dat zijn je directe inkomsten uit je supporters. Als een supporter Twente wil steunen door de aanschaf van een seizoen kaart maar zelf liever ietas anders gaat doen, lijkt me een vrij trouwe supporter.

24 december 2015 om 04:44

@malloot en P107, (jaloers?)


Is vandaag nog bekend gemaakt, dat Twente nu nog steeds op plek 4 staat, dus achter ajax , feyenoord, en psv, kwa toeschouwers in het stadion, dus wat bazel je nu, en de bezettingsgraad, en het aantal word ook bepaald door jaarkaart houders die er bij sommige wedstrijden niet zijn, dus kan dat natuurlijk een vertekend beeld geven.

Maar een club die op de 1 na laatste plek staat, die op 4 staat kwa uit en thuis supporters, is gewoon Top, nu jullie weer?

24 december 2015 om 08:17

@malloot
Twente staat op plek 5 bij de laatste meting.....

24 december 2015 om 08:52

@fctexper

Het gaat er meer om dat Twente zichzelf nogal hard op de borst klopt over de bezoekersaantallen terwijl die nog nog steeds wel beduidend lager zijn dan afgelopen seizoenen. De bezettingsgraad is gewoon de 12e van de eredivisie. Het is best netjes dat er nog 25 duizend man zit elke week, maar het is niet alsof de bezoekersaantallen aantrekken in deze lastige periode.

24 december 2015 om 11:15

Bezettingsgraad is dramatisch bij jullie op dit moment en zal volgend seizoen nog duidelijker worden J. Staatsen. Vele sponsoren klagen dat ze de extra kaarten aan de straatstenen niet kwijt kunnen en er zijn al skyboxen opgezegd oa door Asito die een beste duit in het zakje deed. Ook veel scc-houders zullen niet meer verlengen volgend seizoen. Ik kom veel in allerlei plaatsten in Twente aangezien ik zelf een tukker ben en ontzettend veel mensen in de regio zijn helemaal jlaar met de firma list en bedrog genaamd Fc Twente. Jullie proberen hier nog steeds de boel te indoctrineren, net als jullie geweldige leider Munsterman destijds. Word toch eens wakker er accepteer de nieuwe realiteit en dat is dat jullie zogenaamde best fans in the world toch niet zo trouw zijn, niets anders dan bij een andere club. Al die supportersverenigingen zeggen ook niets, was een onderdeel van de hype-campagne van Munsterman. Zeer waarschijnlijk spelen jullie Jupiler volgend seizoen en ook al zou het met de hakken over de sloot toch eredivisie zijn dan nog zal de leegloop nog duidelijker worden. Mark my words!

23 december 2015 om 20:05

Ahum.. enig moment waarop ik veel lege stoeltjes zie tijdens de wedstrijd is in de rust. De bezettingsgraad is erg hoog in de Veste hoor.

23 december 2015 om 20:12

Ik denk ook dat het komt omdat de camera altijd op de hoofdtribune is gevestigd. Deze vakken zijn veruit het minst bezet, terwijl 90 van de rest van het stadion gewoon vol zit.

23 december 2015 om 20:25

de camera is helemaal niet op de hoofdtribune gevestigd, de camera zit op de tweede ring aan de kant van de hoofdtribune en is dus op de andere kant gericht

23 december 2015 om 21:03

ik heb twente tegen de graafschap gezien. Ik kan je 1 ding verzekeren: er konden ook tijdens de wedstrijd met gemak 20% meer supporters in.

23 december 2015 om 21:10

inderdaad alwaysfctwente. Gevestigd op de andere zijde inderdaad, maar gericht op de hoofdtribune.

24 december 2015 om 11:16

Bezettingsgraad is wat anders dan betalende supporters. Voor de wedstrijd tegen Herackes Almelo worden nu al bij vele amateurverenigingen gratis kaarten weggegeven, zegt genoeg toch?

Om mij heen zijn dit jaar en vorig jaar toch regelmatig lege stoeltjes. Ik ben benieuwd hoeveel er volgens jaar naast mij bezet zijn.

23 december 2015 om 19:24

Er zijn ook meer lege stoeltjes, maar het is niet zo dat er weinig mensen zitten. Ook bij de uitwedstrijden reizen altijd nog veel mensen mee.

23 december 2015 om 19:26

Nou dat is dus echt wel zo. Het is echt enorm leeg in de Grolsch Veste. Ik snap ook niet waarom je dat zou ontkennen, iedereen kan het toch gewoon zien??

23 december 2015 om 19:33

Wat zit je nou te beweren ? Twente heeft nog steeds één van de hoogste bezettingsgraden van de eredivisie (zowel uit en thuis). Het klopt dat er geen 29.500 supporters zitten, maar elke wedstrijd nog steeds zo'n 24 a 25 duizend man. En dat is gewoon een puike prestatie van de fans, want we worden niet bepaald verwend de afgelopen 3 jaar. Daaruit kun je de conclusie trekken dat Twente een trouwe aanhang heeft. Maar dat is iets wat jij niet wilt horen. So be it.

23 december 2015 om 19:37

Precies, beetje twente nog meer omlaag willen halen, zelf nu we een na laatste staan, hebben we na de traditionele top 3 gemiddeld nog de meeste toeschouwers ! Dit zijn feiten die je overal kunt vinden ! Dus lul niet zo met je er zijn veel lege stoeltjes, voor welke club ben jij eigenlijk ?! Zeker vitesse

23 december 2015 om 19:38

Als je t stadion inkijkt zie je zeker wel flink wat lege stoelen, zoon 8000 ja, maar er komen nog steeds gemiddeld 24/25 duizend supporters!

23 december 2015 om 19:39

blijkbaar kijk jij twente alleen op fox en zit je nooit in het stadion, waardoor je eigenlijk hier helemaal geen uitspraak over kunt doen. maar de camera staat altijd gericht op het punt waar de minste mensen zitten... daardoor lijkt het idd zo

23 december 2015 om 20:07

@ Taalbers

En wat zit jij dan te beweren? De bezettingsgraad van FC Twente van ongeveer 85% is voor eredivisiebegrippen juist helemaal niet hoog.

23 december 2015 om 20:12

Waarschijnlijk bedoelt hij geen bezettingsgraad, maar gewoon het gemiddeld aantal toeschouwers per wedstrijd. En inderdaad, de camera staat altijd op de eerste paar rijden gericht, dat zijn inderdaad de rijden die juist het minst gebruikt worden

23 december 2015 om 20:35

Forza22 echt niet. Naast het uitvak en in alle hoeken is het veel leger dan de kant met 1 ring

23 december 2015 om 20:56

@ ibogroothuis12

Het gemiddelde aantal supporters bij FC Twente vertoont inmiddels een neergaande lijn. Met gemiddeld 25.000 toeschouwers zijn er dus zo'n vijfduizend lege stoeltjes. Het is natuurlijk iets te toevallig dat dat net de stoeltjes zijn in het blikveld van de camera's.

23 december 2015 om 21:09

Tja, geloof verder wat je wil maar die tribune is sowieso altijd één van de lege. Het gros zit natuurlijk achter de camera, die op de 2e ring staat. Op vak-P is het elke wedstrijd zo druk dat iedereen daar op de gangpaden en op de trappen staat. Maar daar kijkt natuurlijk niemand naar.

het zal me verder ook een worst wezen, de cijfers spreken voor zich. Ja, het is leger, maar die hele exodus die werd voorspeld blijft voorlopig uit.

24 december 2015 om 01:22

En die hele voorspelde exodus blijft voorlopig uit. Inderdaad, en dat vinden ze hier maar wat jammer. Om de één of andere reden willen ze FC Twente he-le-maal kapot hebben. "wij tegen iedereen" is inmiddels weer fully loaded.

Wassen neus dit. Wacht maar tot heracles kampioen van nederland is, dan zijn ze allemaal net zo makkelijk in almelo te vinden. Vooralsnog komt het stadion niet vol en willen de sponsoren tegen lagere prijzen in de businessboxen plaatsnemen wat andere sponsoren weer beweegt om een prijsverlaging te eisen. Het mooie eraan is, is dat de lasten totaal niet meer met de baten in verhouding staan zoals dst ooit bedacht is. Hoe mooi iedereen in borne het ook vindt, het is zo lek als een mandje daarzo.

23 december 2015 om 19:41

Haha, wat verwacht jij dan precies ? Dat er opeens 4/5 duizend (misschien nog wel meer) opeens hun seizoenskaart opzeggen en voor heracles zijn ? Waarom zou dat nu niet gebeuren dan ? Heracles staat immers stuk of 13/14 plaatsen hoger als ons. Dat ene jaartje, laat het der eens twee of drie zijn doen er niet zo veel toe, als FCT weer terug komt. Komen die supporters ook allemaal weer terug, daar ben ik van overtuigt

Zijn anders aardig wat lege stoeltjes bijgekomen het afgelopen jaar...

23 december 2015 om 19:36

Zulke reacties is gewoon mee lopen met de meute. Nog steeds is de bezettingsgraad hoog bij twente. Goedkoop willen scoren met zo'n reactie. Ben zelf ook geen twente fan maar heb wel respect voor al die supporters die er nu nog steeds zitten.

23 december 2015 om 19:38

We zullen zien hoe vol het zit na dit seizoen (in welke divisie dan ook).

23 december 2015 om 20:09

@ Redey32

Het percentage lege stoelen bij FC Twente is wel degelijke hoog vergeleken bij andere eredivisieclubs.

23 december 2015 om 21:49

Na de traditionele top 3 hebben wij de hoogste bezettingsgraad (qua uitvak), in het eigen stadion 24 a 25 duizend minimaal.

24 december 2015 om 01:59

Bezettingsgraad valt juist tegen vergeleken met de rest van de eredivisie.

24 december 2015 om 08:21

Op plek 5 op de bezettingsgraad ranglijst. Geen club met een grotere stadion die zo'n hoge bezettingsgraad heeft.

Veel mensen buiten Twente onderschatten hoe diep de club in de regio is geworteld. Jammer dat deze prachtige club door mismanagement aan de rand van de afgrond is gebracht.

Hoe leeg is je leventje geweest als je na je dood in de stijl van een betaald voetbal organisatie begeleid wilt worden? Pfff.

23 december 2015 om 20:38

ik las een paar maanden terug een artikel over een vrouw die na haar de dood de hele erfenis aan feyenoord had gedoneerd, dat vind ik dan nog een tikkeltje erger

23 december 2015 om 20:44

@ alwaysfctwente

Het is te hopen voor Feyenoord dat de erfenis per saldo niet uit een tekort bestond.

23 december 2015 om 23:21

http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/20776/Feyenoord_erft_dertigduizend_euro_van_fan.html

ik heb collegas die een seizoenskaart van twente. Eerst gingen ze nog met de verwachting dat het wel goed komt. Nu gaan ze omdat de kaart toch al betaald is en uit een soort leed vermaak.

Alleen zeggen de kleine supporterclubs niets over de situatie van nu, maar meer over de verwachtte successen van afgelopen jaren. De kleine supportersverenigingen is bij twente vanuit schalke over komen waaien.

23 december 2015 om 21:15

Hoezo zegt het niets? Dat ze nog bestaan zegt genoeg. Het betekent dat er dus nog genoeg mensen in de regio zijn die zich verbonden voelen met de club en zich willen verenigen in een club op Twente te blijven steunen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren