Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente bedankt voor hoofdsponsorschap: ‘Stond de club niet voor open’

Laatste update:

FC Twente heeft een nieuwe hoofdsponsor. De komende twee seizoenen prijkt de naam van Elektramat op het shirt van de Tukkers. Het in Enschede gevestigde bedrijf treedt in de voetsporen van Pure Energie en was al als Premium Partner aan de club verbonden. BetCity, dat eveneens een gooi deed naar het hoofdsponsorschap, werd de deur gewezen.

Twente Insite schrijft dat BetCity zich graag voor de komende jaren aan FC Twente had verbonden, maar dat de club daar geen heil in zag. "BetCity wilde graag de nieuwe hoofdsponsor worden van FC Twente, maar de club stond niet open voor een gokpartij op de voorkant van het shirt", schrijft de site. De Tukkers gaven de voorkeur aan een regionale hoofdsponsor en hebben die met Elektramat gevonden.

Gokbedrijven proberen zich sinds enkele jaren massaal aan voetbalclubs te binden. Bij enkele clubs, waaronder AZ, heeft dit geleid tot een hoofdsponsorschap. Als het aan BetCity had gelegen was het bij FC Twente ook zover gekomen, maar daar voelden de Enschedeërs dus niets voor. De komende twee seizoenen prijkt de naam van Elektramat op het shirt in de Grolsch Veste.

Manager commerciële zaken Marco Behrens is blij met de deal. "We zijn trots dat we Elektramat kunnen verwelkomen als nieuwe hoofdsponsor, een mooie partner met Twentse roots die perfect past bij de groeiambities van de club", aldus Behrens. "Elektramat is een snelgroeiende regionale onderneming met landelijke uitstraling en de laatste seizoenen al nauw betrokken bij FC Twente. We kijken er naar uit om de komende jaren nauwer samen te werken en samen verder te groeien."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind ik toch wel een goede zaak, word toch al dood gegooid met die irritante gok reclames.

28 juni 2023 om 15:47

Toch heb ik dan liever de reclame op het Twente shirt dan elke avond enkele keren op tv.

28 juni 2023 om 15:54

Ik niet, als de reclame begint op tv zet ik het geluid uit en ga ik wat anders doen, social media nakijken, laatste nieuws kijken, koffie inschenken o.i.d. Twente kijk ik de hele wedstrijd dus zie ik het minimaal anderhalf uur per week, heb ik het nog niet over foto's in de wedstrijdverslagen, merchandising etc.

28 juni 2023 om 16:37

Ah, vooral dat Social media, waar je totaal geen reclame tegen komt vind ik de oplossing!

28 juni 2023 om 16:51

Weet niet hoe dat bij jou zit, maar op Twitter heb ik zelden tot nooit reclame, moet wel zeggen dat ik alleen tweets kijk van de personen die ik volg, dus geen hashtags of aanbevolen voor jou. Toevallig was het deze week wel veel, toen heb ik er denk ik wel 20 geblokt voor de rest niet eigenlijk, de rest zou ik niet weten, daar komt bij dat je gewoon kunt door kunt scrollen

28 juni 2023 om 16:48

Aan de ene kant ja, maar ze hebben ook Toto op de mouwen. toch wel een tikkeltje hypocriet dus.

Wel een stap naar de goede richting wmb.

28 juni 2023 om 18:22

Hypocriet vind ik het niet kijk Toto verdwijnt ook en BetCity kan maximaal 2 seizoenen sponsor zijn daarna is gok reclame verboden in Nederland. Met elektramat heb je een bedrijf uit Enschede wat ik al een hele mooie combi vind. Tevens is het mogelijk dat elektramat langer verbonden blijft daar was Twente naar op zoek en niet om elke 2 jaar een nieuwe hoofdsponsor te zoeken.

28 juni 2023 om 23:37

Nouja het is moeilijker iemand te geloven die zich eerst niet aan de moreel hield en dan plotseling "is veranderd" Maar zelfs dan is het natuurlijk alsnog een vooruitgang t.o.v. de voorgaande situatie. Mooie stap van Twente. Nog eventjes en elke club volgt verplicht. Hopelijk ook met meer dan alleen gokken

Ik begrijp het goed, een gokreclamebedrijf kan eigenlijk niet meer. Hoop dat dit allemaal wordt verbannen, het is slecht voor onze jeugd.
Jaren geleden gelukkig al de tabak in de ban gedaan en later ook de alcohol. Uiteindelijk is dat toch de beste manier.

28 juni 2023 om 15:53

Ik vind dat je wel een hele dunne lijn bewandelt als je bepaalde zaken gaat verbieden in de commerciele wereld. Ik heb er verder geen problemen mee dat tabak, alcohol en andere verslavingsproducten en/of diensten niet op TV e.d. komen, maar waar ik wel moeite mee heb is de selectiviteit. Het ene schadelijke mag niet meer op de commerciele TV, maar het andere dat op een andere manier even schadelijk is, wordt in pracht en praal op TV getoond.

Uiteindelijk zijn mensen verantwoordelijk voor zichzelf, hoe graag sommige instanties die rol ook overnemen of over willen nemen.

28 juni 2023 om 16:03

@sirius, daar heb je wel een punt. Ik denk dat het in sommige gevallen lastig is wat is er slecht en wat niet?
Dus ik sluit me derhalve ook aan bij jouw woorden.

28 juni 2023 om 16:30

Wat een onzin. Volgens mij is al voldoende bewezen dat gokken, net als roken en alcohol, een verslavende werking heeft. Dat is prima te verbieden. Dat er momenteel een voetbalclub speelt met een online verkoper in seksartikelen bewijst dat we een coulante beoordeling hebben.

Mensen zijn inderdaad verantwoordelijk voor hun eigen gedrag, maar helaas is niet iedereen daartoe in staat.

28 juni 2023 om 16:50

Het verbieden van Alcohol, roken of gokken is dan ook niet precies het punt. Verantwoordelijkheid blijft altijd op de mens staan.

Zelf vind ik echter wel dat alles daarvan niet zou moeten horen. Dat is inclusief gokken en ook alcohol zoals je bijvoorbeeld al zegt.

28 juni 2023 om 17:54

Chocola heeft ook een verslavende werking. Of wat dacht je van koffie? Er zijn enorm veel dingen die een verslavende werking hebben. Bij ieder van die producten heeft die verslavende werking meer vat op bepaalde mensen dan op anderen. Zou een hele hoop reclame schelen als ze het allemaal verbieden, maar dat zie ik ze niet doen, dus dan blijft het gewoon selectief weren van producten die in de zelfde categorie geplaatst kunnen worden.

28 juni 2023 om 18:03

Red Bull, chips, cola, alle andere suikerhoudende dranken enz enz. Waar leggen we de grens en als we dat bij drank, eten en gokken doen, gaan we dat dan ook bij andere zaken doen? Mag een auto die milieu vervuilend is, een spelletje dat er voor zorgt dat je te weinig beweging krijgt of elektronica die van de andere kant vd wereld komt wel? Tis eigenlijk wel heel lastig en ondoenlijk om ergens uitsluitend positief over te kunnen zijn. Enige oplossing is dus geen reclame meer. Zijn we ook van die belachelijke salarissen af. 😉

28 juni 2023 om 23:39

Chocola vergelijken met dingen die je vanbinnen helemaal kapot kunnen maken is wel wat zwakjes, vind je niet?

Je krijgt geen k*** van Chocola, wordt er niet dronken van, gaat er niet financieel van naar de kloten.

en om via dikte problemen te krijgen van chocola moet je wel heel, heel diep verslaafd zijn geraakt. Dat ligt echt neit aan de stofjes in chocola meer

29 juni 2023 om 22:02

@timmio - Dat zijn wellicht ook niet de goede voorbeelden. Echter wordt er meer dan genoeg reclame gemaakt over beleggen, crypto en noem het maar op. Of wat te denken van al die misleidende reclames die consumenten om de tuin leidt? Daar waren toevallig deze week nog een aantal nieuwsartikelen over. Niet ieder gevaarlijke product en/of dienst hoeft per se verslavingswekkend te zijn.

Het probleem voor mij is ook niet zozeer het verbieden van reclame voor dingen die schadelijk zijn, maar men is nogal selectief en daardoor is de grens wel heel erg troebel. Dat beperkt zich lang niet enkel tot een consument, een product of een commerciele dienst. Reclame heb je in alle vormen en maten.

28 juni 2023 om 16:03

Nou helaas want na het lezen van jouw zouteloze comments grijp ik altijd direct naar een peuk, wat rum en een spannend betje

28 juni 2023 om 16:04

@prem_93

Laten we dan ook social media verbieden. Want niets maakt de wereld meer kapot dan social media.

Roken is ongezond voor je, alcohol is ongezond voor je, gokken kan je financieel in de problemen brengen. Maar zolang het allemaal in de buitenlucht gebeurd, is het niet schadelijk voor anderen, enkel voor jezelf.

Social media, waar filmpjes worden gemaakt met de gekste pranks, waar mensen oproepen tot geweld en moord, waar jaarlijks het meeste geld word "gestolen", is allemaal schadelijk voor anderen, en niet voor jezelf.

28 juni 2023 om 16:13

@j3ro3ntj33_

Nouja, mijn kinderen mogen daarom ook geen social media, ik monitor het allemaal redelijk streng juist om die redenen.
Het is een gevaar voor de jeugd met slechte invloeden van buitenaf. Hiervoor bescherm ik ze liever

28 juni 2023 om 16:13

Nou als ik lekker in de buitenlucht loop en er rijd iemand met teveel alcohol op mij overhoop, dan kun je toch niet stellen dat het niet schadelijk is voor anderen

28 juni 2023 om 16:17

Ik ben een voorstander voor het beperken van social media.
Op welke manier? Geen idee. Maar de jeugd moet hier tegen beschermd worden.
Meisjes verpest omdat ze denken dat een neppe kont en neppe lippen etc. mooi is.
Jonge mensen die zelfmoordplegen door gepest en expose op social media.
De duimpjes omlaag was op zich wel een goeie (mini) zet... en volgens mij hebben ze in bepaalde landen ook geexperimenteerd door de ''like'' button helemaal te verwijderen.
Persoonlijk zou ik nog rigoureuze maatregelen nemen zoals een tijdslimiet, maar anderzijds is dat meer aan de ouders om te regulieren.
En zo zullen er wel meer maatregelen te nemen zijn.
Verbieden? Nee, maar wel beperken.

28 juni 2023 om 18:13

Je zult je kinderen moeten leren om zich staande te houden in de maatschappij. Mi doe je dat niet door ze te veel te beschermen. Zij zullen moeten leren met tegenslag, druk enz om te gaan. Betekend natuurlijk niet dat je ze zonder zwemdiploma in het diepe moet gooien. Maar ze zullen vroeg of laat wel ooit in de buurt van diep water komen. Jij zult ze moeten leren hoe ze dan moeten handelen. Op het droge blijven kan maar beperkt je mogelijkheden en je loopt de kans dat je er ooit per ongeluk in terecht komt. Daarom leer ik ze zwemmen, biedt geen absolute garantie, maar verkleint het risico drastisch. Zo doe ik het ook met social media en reclames. Ik leer ze daar ook mee om te gaan.

29 juni 2023 om 12:18

@wandering, Maar als je in de buitenlucht loopt en iemand zonder alcohol op rijd je overhoop, dan is dat net zo schadelijk voor je. Daarbij heb ik het nergens over Drinking and driving. Heb het over drinken.

28 juni 2023 om 18:01

Wat een mega dom gelul. Waarom gelijk weer verbannen? Mensen bepalen toch zeker zelf wat ze wel of niet willen. Auto is ookslecht voor je, gelijk maar verbannen? Populistische gelul altijd

28 juni 2023 om 21:48

Is alcohol en tabak in de ban gedaan? Volgens mij vind de overheid de accijns op alcohol en tabak wel lekker.. Als dit soort partijen ook veel meer sponsorgeld betalen dan gaan clubs graag met hen in zee en datzelfde geldt voor de gokindustrie.

Zo nu nog een algemeen directeur en we kunnen ons bezighouden voetbal, ongeveer 3 miljoen per jaar van deze sponsor, ik keur het goed 😉

28 juni 2023 om 15:55

Er is ook nog geen commerciële directeur

28 juni 2023 om 15:57

Nee maar wel een commercieel manager en die vult het wel aardig in, zouden ze van mij wel mogen doorschuiven

28 juni 2023 om 15:59

Je bedoelt financieel directeur.

Leuk voor de nieuwe sponsor. Betaal je een boel geld, wordt je naam verkeerd geschreven. Het is namelijk Elektramat. Kleinigheidje hou je toch

28 juni 2023 om 15:49

😂 was mij niet direct opgevallen, iets verder staat het wel goed getypt

Tja binnenkort mogen die gokreclames niet meer, volgensmij mocht het binnen de sport nog wel tot 2024/2025 als voor 1 juli een contract getekend hebben...
Dus leek me een poging van Betcity nog snel even reclame te maken

28 juni 2023 om 15:57

Hopelijk is dat niet alleen weer een regel in NL en dat Clubs in het buitenland het wel mogen. Dan sla je compleet de plank mis want het bereik in Nederland van clubs als Real, Bayern, City, Liverpool Barca is vele malen groter dan bijvoorbeeld een subtopper als Twente, PSV of AZ. Dan krijgen die clubs mooi veel geld en daar kijkt half Nederland toch naar.... tja...

28 juni 2023 om 16:32

@xaja: Volgens mij is de NLse overheid er om de Nederlandse burgers te beschermen. Wat het beleid in Spanje en Engeland is doet er niet toe. Goed dat als het hier wordt verbannen.

28 juni 2023 om 18:19

Het gaat hierbij niet alleen om voetbalclubs.
De Nederlandse overheid heeft besloten dat er geen gerichte reclame meer gemaakt mag worden voor gokken.
Vanaf 1 juli mag die al niet meer via billboards, tv, radio etc.
Vanaf 1 juli 2024 mag het niet meer bij evenementen en vanaf het jaar erna niet meer als shirtsponsor bij bv. voetbalclubs.
Die laatste 2 gelden dan volgens mij alleen voor contracten die voor 1 juli getekend zijn.

Mooi! Een regionale onderneming past ook veel beter bij de club. Daarnaast vind ik gokreclame sowieso iets wat we moeten verbieden, vooral gezien de enorme toename van de gokverslaafden en gokkers onder de jeugd sinds de reclames.

29 juni 2023 om 06:57

@oenieboy, ik snap je punt ben ook geen fan van de gokreclames, maar als je gaat zeggen dat gokverslaving komt door toename van reclame hoe denk je dan over alcohol reclame en de verslaving daarvan, zeker gezien twente speelt in de Grolsch veste, een bier merk?

Frappant. Twente presenteert een nieuwe hoofdsponsor en waar heeft VZ het over? De sponsor die het niet geworden is. Verder mooi dat er eindelijk een sponsor is met Elektramat. Proces heeft zoals alles bij Twente op bestuurlijk gebied veel te lang geduurd. Overigens komen er nog meert namen op het shirt heb ik begrepen. Hoop wel dat het geen carnavalsshirt wordt.

28 juni 2023 om 16:10

Daar ontkom je niet aan ben ik bang, alle clubs gaan het doen, achterkant, mouwen wordt allemaal gebruikt, in Spanje heb ik al gezien dat het ook op broeken staat.

Mooi dat een bedrijf met Enschedese roots nu de hoofdsponsor wordt.

Echt top dit, verslavende troep gewoon uitbannen

29 juni 2023 om 06:57

alcohol is toch ook een verslaving? moet twente het stadion dan ook maar anders gaan noemen?

29 juni 2023 om 22:08

Als je naar de acties van de overheid kijkt en waar de samenleving naartoe gaat, denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat dergelijke sponsoren niet meer zo nadrukkelijk verbonden mogen zijn met een club. Ik denk zelf dan ook dat het geen 10 jaar meer duurt tot het stadion noodgedwongen een andere naam krijgt.

Ik kan best begrijpen dat men bepaalde producten aan banden wil leggen, maar het wordt meer een ideologie dan wat anders. Het kabinet jaagt op een verbod van alcohol in supermarkten, het schenken van alcohol in sportkantines en dan gaat het ook al snel richting een verkapt en indirect verbod op alcohol zelf.

Het is gewoon een kwestie van tijd totdat het stadion niet meer de Grolsch Veste heet en ik denk dat het niet meer lang duurt tot er uberhaupt geen alcohol meer wordt geschonken in stadions.

Gokverslaving promoten is inderdaad niet iets wat je als club zou moeten willen. Goed besluit van Twente.

29 juni 2023 om 22:09

Ik weet niet of je dat zomaar zo kunt stellen als je in een stadion voetbalt met de naam Grolsch Veste. Het is dus ook wel selectief en hypocriet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren