Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Porto verrast 10.000 fans op training: ‘Ik ben blij om thuis te zijn’

Laatste update:

FC Porto hield op nieuwjaarsdag een open training en de 10.000 aanwezigen in Estádio do Dragão werden getrakteerd op een daverende verrassing. Ricardo Quaresma, die tussen 2004 en 2008 de publiekslieveling was bij de Portugese grootmacht, trainde mee. De dertigjarige rechtsbuiten is eigendom van Al-Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar Porto gaat hem de rest van het seizoen huren.

/

Voorzitter Jorge Pinto da Costa heeft aangegeven de deal woensdag nog af te willen ronden. Quaresma kon op het trainingsveld zijn glimlach niet onderdrukken en sprak na afloop met de Portugese pers. “Ik ben blij om thuis te zijn. Hier heb ik mij altijd gewaardeerd en vertrouwd gevoeld”, zei de aanvaller. “Ik ben klaar om de club en fans aan prijzen te helpen. Ik ga niemand teleurstellen.” Trainer Paulo Fonseca had Pinto da Costa gevraagd om een buitenspeler en daarop klopte de president aan bij Al-Ahli. Het contract van de 35-voudig Portugees international loopt bij die club nog tot de zomer door.

Quaresma kwam voor zijn avontuur in de emiraten uit voor Besiktas, maar daar kreeg hij het in het tweede seizoen aan de stok met trainer Carlos Carvalhal. Sindsdien mocht hij enkel nog maar individueel trainen. Q7 speelde ook nog voor onder meer Chelsea en Internazionale en met de Italianen won hij in het seizoen 2009/10 de Champions League. Bij Porto werd hij drie keer landskampioen en in 2006 verkozen tot Speler van het Jaar. In Oporto stond Quaresma vooral bekend om zijn trucjes als de rabona en trivela.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff mijn lieveling speler destijds bij Besiktas! Altijd een genot om naar te kijken. Wat mis ik hem bij Besiktas. Wens hem heel veel succes bij Porto, hoop dat hij zijn oude niveau kan halen en zich weer in de nationale ploeg kan spelen!! Kom op Quaresmaaaa

eerlijk gezegd vind ik deze aankoop geen toegevoegde waarde aan de selectie. het verstoord alleen maar de ontwikkeling van die andere talentvolle spelers. porto heeft op de bank de beste speler op wk onder de 20 genaamd quintero die geen kans krijgt. waarom zo iemand huren als je ook zo'n speler de kans en tijd kan geven

1 januari 2014 om 22:43

Quintero is een middenvelder, Quaresma een aanvaller.

2 januari 2014 om 04:38

Het is geen aankoop word gehuurd. Kan alleen maar goed uitpakken. Queresma is dus nog steeds geliefd bij porto.

Jammer dat hij niet dezelfde instelling had als een ronaldo die man had trukjes voor days!

Ze huren dus een speler van 30 jaar met amper wedstrijdritme? Lekker beleid daar dan.

Ook al is hij een publiekslieveling, ik denk toch dat ze deze deal beter niet kunnen laten doorgaan. Heeft een tijdje in een magere competitie gespeelt en zal dat nu ook wel merken.

1 januari 2014 om 22:34

Quaresma is 30, staat in de inleiding. Hij heeft 35 interlands gespeeld.

1 januari 2014 om 22:36

Scherp!

Maar nog steeds 30 jaar en dan nog huren?? Kom op zeg, dit doe je bij jonge taletenten om ze ritme te laten opdoen en gelijk een goede speler er bij te hebben. Hij kan alleen maar slechter worden en is qua conditie nu ook niet alles meer.

1 januari 2014 om 22:58

Als het een versterking is voor het elftal, waarom zou je het niet doen?
Het is het meest gebruikelijk om jonge spelers te verhuren/ te huren, maar er worden ook zat oudere spelers verhuurd.

Ben benieuwd wat Quaresma nog kan brengen. Had eigenlijk na Inter al terug naar Porto moeten gaan en niet naar Besiktas. Maar misschien had Porto hem toen niet nodig of wilde hij toen niet.

2 januari 2014 om 09:00

Het is misschien wel een gok maar er is in feite weinig mee te verliezen. Het beleid van Porto is trouwens heel goed, dat kan je wel zien aan hun verkopen...

Werd altijd gezien als groter talent dan Cristiano Ronaldo maar heeft het nooit echt waar kunnen maken , in ieder geval niet van hem werd verwacht.

Leuk voor hem dat hij terug is , maar zal geen echte toegevoegde waarde meer hebben.

Meest mislukte voetballer ooit

2 januari 2014 om 00:07

Meer mislukt dan Mido, Quincy Owusu, Sulejmani en Bendtner?

2 januari 2014 om 00:29

Relatief gezien misschien wel.
Q7 en CR7 werden beiden gezien als grote talenten en Quaresma zelfs wat meer. Als je je bedenkt waar Ronaldo nu is, heeft Quaresma geflopt.

2 januari 2014 om 15:57

Of Ronaldo is gewoon een extreme uitzondering

Is toch wel een raar fenomeen. Zou vroeger een gouden toekomst zijn voorspeld samen met Cristiano Ronaldo. Kijk waar ze nu staan, Cristiano is misschien wel de beste speler v/d wereld en deze Quaresma, een huurling van Al Ahli.

't Kan raar lopen.

1 januari 2014 om 23:50

En dat terwijl deze Quaresma een 'grotere' talent was dan Ronaldo. Zo zie je maar weer dat mentaliteit gewoon erg belangrijk is.

Leuk voor Q7 en FC Porto. Hij is bij FC Porto inderdaad groot geworden en kan zich nou herpakken uit de dip waar die belandt is. Het is voor een speler ook belangrijk dat hij zich thuis voelt bij een club.. hij is ook geliefd bij de fans! en Q7 heeft kwaliteit, als hij niet zelfzuchtig doet, kan hij zeker van grote waarde zijn voor FC Porto.

Zie de toegevoegde waarde niet zo. Leuk met het oog op het WK maar echt warm wordt ik hier niet van

Quaresma blijft een van de beste voetballer ter wereld..
Als hij destijds de wil had en zijn baan serieus nam dan zou hij nu met messi en Ronaldo om de gouden bal strijden maar helaas is zijn mentaliteit te zwak, jammer maar alsnog blijf je mijn lieveligs speler...

Speler met geweldige kwaliteiten.. Moest bij Besiktas weg omdat hij niet wilde inleveren.. Hopelijk doet hij het goed bij Porto, ik zou m graag op t wk zien./

Hij is echt het perfecte voorbeeld van hoe je je carrière kan vergooien. Deze jongen had met zijn talent al jaren bij de Europese top horen te spelen. Hij mag Porto op z'n blote knieën bedanken dat ze hem nog een kans op het WK willen geven, want als iemand dat nou net niet verdient is Quaresma dat wel..

1 januari 2014 om 23:14

Ben altijd een groot fan geweest van Quaresma en heb echt heel lang gehoopt dat deze jongen eidelijk had geleerd dat om bij de beste te horen talent alleen niet genoeg is. Tegen beter weten in heb ik dit pareltje altijd verdedigd maar de parel is dof geworden en met pijn in mijn hart (nou ja jullie begrijpen wat ik bedoel.. In een bepaalde perspectief uiteraard) moet ik zeggen dat je de spijker op de kop hebt geslagen. Dit is idd een kans die hem wordt geboden die hij niet verdient.

2 januari 2014 om 06:40

Ook ik ben iemand die dit soort talenten verdedigt met de hoop dat ze nog de top zullen bereiken (drenthe, Elia, Babel), maar dit talent is al 30 en zal nooit de speler worden die hij eigenlijk zou moeten zijn.

Quaresma was in zijn porto tijd een heerlijke dribbelaar. En had vaak goeie schoten met buitenkant voet. In zijn inter/chelsea tijd faalde die hard en daarna ben ik hem uit het oog verloren. Hoop dat weer als vanouds gaat vlammen!

Volgens mij hebben ronaldo en quaresma even veel champions leagues gewonnen in hun carriere...

Heerlijke speler die bekend staat om zijn trap met buitekant rechts. Heeft het jammer genoeg nooit gehaald in de absolute top ( Inter,chelsea etc), maar wel in de Europese suptop waar hy uitblonk.

Quaresma had zoveel potentie om een topper te worden, maar heeft het helaas niet kunnen waar maken. Gozer had een ongelooflijke techniek en zijn buitenkant schot was ook van een ongelooflijk kwaliteit

Wow mooi gebaar van de Porto fans! Ze vergeten niet wat hij toen betekende voor de club. Een prachtige club met een geweldige achterban ook. Hoop dat hij nog van waarde kan zijn voor z'n ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren