Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Porto pakt door Zuid-Amerikaanse invloeden eerste prijs van seizoen

Laatste update:

FC Porto heeft voor de vijfde maal op rij beslag gelegd op de Portugese Supercup, de Supertaça Cândido de Oliveira. De club uit de havenstad had geen enkele moeite met Vitória de Guimarães en leek wel een verkapte oefenwedstrijd te spelen. De ploeg van Paulo Fonseca won door doelpunten van Licá en de Zuid-Amerikanen Jackson Martínez en Lucho González met 3-0 van de bekerhouder. Porto start de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Vitória Setúbal.

/

De regerend landskampioen stond voor de zevende achtereenvolgende keer in de eindstrijd van het Portugese equivalent van de Johan Cruijff Schaal en kwam al na vijf minuten op voorsprong in Aveiro. Nieuweling Licá, die met voormalig VVV’er Josué in een kommetje achter Jackson speelde, tikte van dichtbij binnen na een pass van Lucho. Na een kwartier werd het zelfs 2-0; Jackson, vorig seizoen de topscorer van de Liga Sagres, kopte een afgemeten voorzet van Silvestre Varela tegen de touwen. Vitória, dat vorig seizoen Benfica versloeg in de bekerfinale, was helemaal nergens.

Porto kreeg via Licá en Jackson nog twee goede kansen, alvorens Lucho er op slag van rust 3-0 van maakte door met zijn linker raak te volleren. In de tweede helft nam Porto wat gas terug, maar kreeg het nog wel twee goede mogelijkheden om de score naar 3-0 te tillen. Een omhaal van Jackson belandde op het dak van het doel en Cha Cha Cha schoot tien minuten voor tijd rakelings naast. Het bleef bij drie treffers voor Porto, dat na afloop zijn twintigste Supercup de lucht in mocht steken.

Wordt FC Porto wederom kampioen van Portugal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou eerder vreemd zijn als Porto zonder Zuid-amerikaanse invloeden iets won dan wanneer ze dat met die invloeden doen.

10 augustus 2013 om 23:58

ja porto heeft bijna geen portugezen
de laatste in de opstelling is verkocht
namelijk moutinho

11 augustus 2013 om 00:04

Er speelde er vandaag toch wel 2 gewoon in de basis met Lica en Varela.

11 augustus 2013 om 12:08

Nounou twee portugezen. Dat is toch schaamtelijk. Een portugeese club met maar 2 portogezen. In Turkije mag je maar 10 (!!) buitenlanders in je selectie. En maar 6 in de basis. Porto speelt wekelijks met een Buitenlands elftal

Mensen die op die poll stemmen denken serieus dat Porto kampioen wordt.

Ze zijn gewoon een paar sterkhouders verloren hoor en Benfica niemand. Er gaan zoals gewoonlijk weer talenten opstaan maar Benfica lijkt me toch alsnog een beter ingespeeld team. Ik ben benieuwd!

11 augustus 2013 om 00:02

Porto of Benfica zoals altijd...

Lijkt erg op Schotland sinds Sporting is weggezakt, Spanje idem dito

11 augustus 2013 om 00:25

Ik heb ook de onderste optie gepakt, vanwege inderdaad Benfica

11 augustus 2013 om 13:18

Zegt niks. Porto weet altijd weer de juiste spelers aan te trekken. Let maar op, straks staan ze er gewoon hoor.

Wat zouden ze toch doen zonder die Zuid-amerikanen. Echt gestoord hoeveel scouts FC Porto in Zuid-amerika heeft lopen. Over de hele wereld zo'n 250, waarvan minstens de helft in Latijns Amerika.

11 augustus 2013 om 10:36

Een CL winnen bijvoorbeeld

Guimaraes was niet echt een goeie graadmeter ze hebben eigenlijk al hun doelpunten en creativiteit moeten inleveren deze zomer en het was duidelijk dat dit team nog echt zoekende was.

Was geen vuiltje aan de lucht, er werd niet denderend gespeeld maar het zag er allemaal goed verzorgd uit, als Jackson iets scherper was geweest dan had hij er zeker 3 kunnen maken.

Ondanks dat Lica redelijk speelde zou ik het liefst daar Iturbe toch gaan zien en voor Defour nog liever Quintero en dan Lucho centraal naast Fernando zetten of met de punt naar achteren gaan spelen op het middenveld in thuiswedstrijden.

11 augustus 2013 om 00:16

Gaat Quintero minuten maken dit jaar voor Porto? Ik hoop het wel, was bij Pescara een geweldige speler met zo'n geweldig gevoel voor het spelletje. Weer een gouden deal in mijn ogen. Gaan zo ook nog flink op cashen.

11 augustus 2013 om 00:28

Hij heeft vandaag ook minuten mogen maken en men is daar grote dingen mee van plan, is opgeroepen voor de nationale ploeg dus kan heel hard gaan, zal dit jaar wel rustig worden gebracht en als Lucho er mee stopt na dit jaar wel zijn plek vast overnemen.

Wordt Porto kampioen, moeilijk vraag. De laatste acht seizoenen zijn ze zeven keer kampioen geworden. Dus het is niet te zeggen of ze nu wel kampioen worden, of niet?

11 augustus 2013 om 01:47

Vorig jaar stond Benfica lang eerste,maar opt laatste met oa nederlaag tegen Porto en week erop weer niet winnen verspeelden ze hen titel.

11 augustus 2013 om 19:33

Ja, dus wie werd er kampioen uiteindelijk, juist ja Porto. Ik zet mijn geld dit jaar ook weer op Porto.

Porto vind ik een superploeg kwa scouting ze.elk jaar verkopen ze de goeie spelers met veel winst en elk jaar halen ze goedkope goeie vervangers,je moet dit maar kunnen.hoeveel miljoenen winst zouden die al niet gemaakt hebben de laatste jaren.idd nieuwe spelers moeten wennen aan elkaar maar behalve Benfica is er amper tegenstand in Portugal.tzal gaan tss Benfica en Porto en daarachter Braga enzo ......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren