Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Emmen slaat keihard toe met twee strafschoppen en verslaat pover Sparta

Laatste update:

FC Emmen heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De formatie van trainer Dick Lukkien won met 2-0 van Sparta Rotterdam en stijgt derhalve naar de dertiende plaats in de Eredivisie. Twee strafschoppen in de beginfase van de wedstrijd in Emmen werden Sparta fataal. De bezoekers uit Rotterdam blijven op de elfde plaats steken, met nog maar twee punten voorsprong op de opponent van zondagmiddag.

Halil Dervisoglu had Sparta na een kwartier spelen op voorsprong kunnen brengen, maar Emmen-doelman Dennis Telgenkamp maakte zijn inzet op knappe wijze onschadelijk. In de tegenaanval sloeg de thuisspelende ploeg keihard toe, toen Marko Kolar in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Jurgen Mattheij. Sergio Peña verzilverde vervolgens het buitenkansje vanaf elf meter, tot grote vreugde van de Emmen-aanhang.

Na een klein halfuur spelen wees arbiter Edwin van de Graaf wederom naar de strafschopstip, na een handsbal van Spartaan Ragnar Ache. De VAR bekeek de situatie nog eens goed, maar de beslissing van Van de Graaf werd niet meer teruggedraaid. Deze keer was het niet Peña, maar Michael de Leeuw die mocht aanleggen. De routinier van Emmen zag dat Sparta-doelman Ariel Harush bleef staan, waarna de bal in de rechterhoek verdween. De voorsprong van de formatie van Lukkien kwam in het restant van de eerste helft niet meer in gevaar.

Sparta probeerde in de tweede helft om de achterstand te verkleinen, maar het ontbrak het elftal van trainer Henk Fraser aan stootkracht in aanvallend opzicht. Emmen koesterde de 2-0 voorsprong, met af en toe kansen op een derde treffer. Michael Chacon raakte nog de paal na goed samenspel met De Leeuw, ruim twintig minuten voor tijd. Kolar schoot de afvallende bal vervolgens onberispelijk binnen, maar deed dat wel in buitenspelpositie. Het had geen gevolgen voor Emmen, dat op eigen veld een verdiende zege bijschreef.

Verdiende zege van FC Emmen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte overwinning. Emmen was de beter deze wedstrijd. Trots op de jongens, met name Chacon en de Leeuw speelden sterk.

Eerlijk is eerlijk, Emmen houd het lang vol in de Eredevisie.. Had voor het begin van het vorige seizoen verwacht dat ze een gevalletje Dordrecht 14/15 zouden worden..

15 december 2019 om 16:00

Er is ook geen beter moment om momenteel als kleine club in de Eredivisie te spelen. Veel clubs hebben organisatorische of financiele problemen en er is wel een flink gebrek aan kwaliteit bij veel ploegen in het rechter rijtje.

Emmen was veel beter en dan hoor je die Auassar dat het een schande is dat ze hebben verloren van Emmen. Alsof Sparta een goede ploeg is.

15 december 2019 om 15:11

Zij dat dat? Sparta was echt heel slecht. Ook qua intentie, maakten geen moment aansprake op iets van een punt.

15 december 2019 om 16:02

Sparta heeft een beetje hetzelfde als FC Twente. Ze begonnen het seizoen uitstekend en weten de laatste weken gewoon moeilijk punten binnen te halen. De eerste 8 weken werden die ploegen bejubeld vanwege de spelopvatting en het gehaalde aantal punten en nu komt er kritiek. Dan komt er druk op zo'n ploeg en niet elke speler kan daar op elk moment even goed mee omgaan. Zo'n reactie is gewoon uit frustratie. Dat kan gebeuren.

15 december 2019 om 20:06

Lijkt wel op Danny Post of de assistent trainer van Fortuna (ben even zijn naam kwijt), die vonden ook dat zij een veel betere ploeg dan Emmen hebben, en dat ze hun slechtste wedstrijd speelden toen ze van Emmen verloren (beiden vorig seizoen overigens)
Heel arrogant, je kan beter de hand in eigen boezem steken als je er zo af gaat.

Eerste 5 min was het even aftasten en daarna heer en meester.
Complimenten aan Veendorp die vaak mikpunt van kritiek is maar vandaag solide speelde op een lastige positie aan de linkerkant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren