Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan

Laatste update:

Xavi heeft twee journalisten aangeklaagd, zo schrijft Marca donderdag. De trainer van FC Barcelona is de 'leugens' die de journalisten – Manuel Jabois en Javier Miguel – zouden hebben verspreid meer dan zat en is tot juridische actie overgegaan.

Na afloop van het gewonnen duel met Napoli (3-1), waarmee Barcelona zich plaatste voor de kwartfinale van de Champions League, haalde Xavi al stevig uit. Aanleiding daarvoor was een artikel van Ramón Besa, die Barcelona typeerde als de 'hansworsten van de Champions League'.

“Ik zei tegen de spelers dat ze kalm moesten blijven, er zou vandaag niemand sterven", vertelde Xavi na afloop van de wedstrijd tegen Napoli op 12 maart. "De pers zei dat wij de hansworsten van de Champions League waren, en dat was oneerlijke kritiek van journalisten. Was dat nodig? Zijn wij nog steeds de hansworsten?”

Op diezelfde avond claimde een andere journalist, Manuel Jabois, in het programma El Larguero dat hij kritische berichten had ontvangen van Xavi over een artikel dat hij had geschreven, waarin er gerefereerd werd aan het stuk van Besa. Jabois claimde dat Xavi hem had bericht per WhatsApp.

"Het was Xavi, maar ik zal de details niet bekendmaken omdat het privé was", vertelde Jabois in El Larguero. "Het gebeurde via berichten en het was nogal onaangenaam, niet bedoeld voor publieke kennis. Hij waardeerde een artikel van mij niet, dat ik humoristisch vond. Dat artikel verscheen kort na mijn stuk over Cristiano Penaldo, waarin ik een speler uit mijn eigen team bekritiseerde vanwege zijn 'neppe' strafschoppen."

Op de dag na Barcelona - Napoli nuanceerde Jabois zijn teksten en gaf hij toe gelogen te hebben, maar dat was voor Xavi verre van voldoende. Xavi weet dat Jabois heeft gelogen en heeft daarom besloten om juridische stappen te ondernemen. Volgens Sport hebben officials al contact opgenomen met Jabois, die nogmaals erkende dat Xavi hem nooit gebeld of bericht heeft.

Sterker nog: Xavi zou niet hebben geweten wie Jabois is en zijn contactinformatie dan ook niet hebben. De oefenmeester wil een rectificatie zien en klaagt Jabois daarom aan. Als er geen rectificatie komt, zal de geplande rechtszaak doorgaan.

Javier Miguel


Ook Javier Miguel moet eraan geloven. De journalist wordt aangeklaagd naar aanleiding van zijn publicatie over het vermeende onderzoek dat Xavi zou hebben ingesteld naar het lek in zijn trainersstaf. Miguel claimde dat Xavi alle telefoons van de stafleden zou hebben opgeëist. Iemand die Xavi volledig vertrouwt zou dan door de WhatsApp-gesprekken van de stafleden lezen om erachter te komen wie het lek is.

Ook zou Xavi volgens Miguel besloten bijeenkomsten hebben gehad met bepaalde spelers. De stafleden zouden daar bewust niet voor uitgenodigd zijn, vanwege het gebrek aan vertrouwen van Xavi. Allemaal leugens volgens Xavi, die ook juridische stappen onderneemt tegen Miguel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dat het maar eens afgelopen moet zijn met dat gelieg van de zogenaamde journalisten. Waar is hun beroepsethiek? Leugens om headlines en likes te halen. Het nep-nieuw vliegt je om de oren. Verschrikkelijk. Leugenaars bestraffen zal mss de kwaliteit van de beroepsgroep verbeteren.

Wanneer klagen we Valentijn Driessen eens aan? Echt niemand praat zoveel poep als hem. Ik ken ook niemand die zijn mening waardeert.

Xavi is een keuter met veel te lange tenen. Dat gezegd zijnde, journalisten die gewoon liegen horen niet alleen aangeklaagd te worden maar hun baan te verliezen en nooit meer ergens als journalist aan de slag te kunnen.

28 maart 2024 om 23:14

Mooi uitgelegd, alleen Xavi net als de jong, zijn het gewoon zat dat de journalisten gewoon mogen zeggen wat ze willen. Het rectificeren is eigenlijk al te laat. Ik zou het zeker op prijs stellen dat een journalist geschorst word of ontheven uit ze functie.

29 maart 2024 om 08:54

@real8madrid

Ik ben het best wel eens dat Xavi af en toe teveel moppert en klaagt, maar hier geef ik hem gewoon 200% gelijk. Dit zorgt voor enorm veel onrust, zoals de leugen dat één van zijn stafleden een mol is en dat Xavi al hun telefoons controleert. Dat is gewoon een pertinente leugen en moet ook gewoon juridisch afgehandeld worden. Anders leren ze het nooit.

Dat van Hansworsten, tja daar kan je op reageren maar ikzelf had het gewoon laten passeren en als een soort motivatie gebruikt.

29 maart 2024 om 10:09

Zijn Barcelona ook niet een stel hansworsten geweest in de CL de afgelopen jaren? Binnen 10 jaar 2x de groepsfase niet doorgekomen, Afgeslacht door Bayern, tegen Liverpool jezelf compleet voor schut zetten, tegen Roma een 4-1 thuisuitslag verspelen in de return, tegen Juventus keihard afgaan Met een absoluut wereldteam, en uiteraard in Camp Nou weggespeeld worden door PSG onder Koeman.

29 maart 2024 om 10:25

@pedri16

Zeker, ik ontken het zeker en vast niet hoor.

Groot gelijk heeft Xavi. Het word tijd dat de media niet zomaar dingen gaan insueren laat staan opschrijven. Ze moeten wel transparant, eerlijk en open blijven, met nieuws dat betrekking heeft tot een trainer of speler of staf. Als je alleen maar gaat liegen en bedriegen dan kan je zeker van zijn dat er een strafzaak gaat komen. Met alle respect voor de media, zorg dat je betrouwbare bronnen betrouwbaar blijven.

Ik vindt dat je als journalist de juiste verhalen naar buiten gaat brengen en niet Fake News, hier heeft Xavi groot gelijk en ik hoop dat de 2 een sanctie kunnen verwachten.

In dat geval kan Xavi zelf ook nog wat aanklachten verwachten met alle complottheorieën die hij zelf continu verspreid over Real en de arbiters in LaLiga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren