Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabrizio Romano spreekt berichtgeving Mike Verweij over Ajax-transfer tegen

Laatste update:

De transfer van Edson Álvarez naar Borussia Dortmund begeeft zich nog niet in de afrondende fase. Waar journalist Mike Verweij van De Telegraaf vrijdag nog aangaf dat de overstap komende week kan zijn afgerond, heeft Ajax volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano nog geen officieel bod ontvangen voor de 25-jarige Mexicaan. Álvarez staat volgens de Italiaanse journalist wel te springen om de overstap naar BVB te maken. Volgens Verweij gaat de sleutelspeler Ajax dertig tot veertig miljoen euro opleveren bij een vertrek uit Amsterdam.

Verweij gaf vrijdagavond in de voetbalpodcast Kick-off aan dat Álvarez dicht bij zijn gewenste transfer is. “Sven Mislintat is heel druk bezig. Vooral met puin ruimen, want er zijn een heleboel jeugdspelers die uit hun contract liepen en lopen. Hij wil eerst zorgen dat er niemand meer gratis weggaat. Als het meezit, denk ik dat hij volgende week zijn eerste transfer afrondt. Ik denk dat hij Álvarez gaat verkopen aan Borussia Dortmund. Het zal ongeveer tussen de dertig en veertig miljoen opleveren, met bonussen.” Het contract van Álvarez in de Johan Cruijff ArenA loopt nog tot medio 2025.

Toch lijkt Romano nog niet zo zeker te zijn van een snelle transfer voor Álvarez, daar de Amsterdammers volgens de Napolitaan nog geen officieel bod hebben ontvangen. De clubleiding van Dortmund gaat komende week opnieuw onderhandelen met een Amsterdamse delegatie over de transfersom van Álvarez. Het bestuur van die Borussen is tevens ook druk bezig met de verwachte uitgaande transfer van Jude Bellingham. Volgens de laatste berichten hoopt Real Madrid het Engelse toptalent op korte termijn te presenteren.

Hoe dan ook lijkt Álvarez zondag zijn laatste wedstrijd in dienst van Ajax te spelen, op bezoek bij FC Twente. Het duel is van cruciaal belang voor het komende Europese seizoen van de Amsterdammers. Ajax maakt nog altijd kans op deelname aan de kwalificatie voor de Champions League, maar kan bij een nederlaag in Enschede ook nog de Conference League ingaan. In dat geval moet AZ in eigen huis wel winnen van PSV. Álvarez speelt sinds 2019 voor Ajax, dat hem voor vijftien miljoen euro overnam van Club América. Tot dusver speelde hij 146 officiële wedstrijden voor de Nederlandse recordkampioen, waarin hij goed was voor dertien doelpunten en zes assists.

Is Borussia Dortmund de juiste club voor Edson Álvarez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie moeten we nu geloven. De waarzeggers van De Telegraaf die iets in hun glazen bol hebben gezien of de expert op transfergebied? Ik weet het goede antwoord.

27 mei 2023 om 11:15

De waarzeggers van de Telegraaf natuurlijk

27 mei 2023 om 11:18

Mike - ik denk, ik hoor, ik heb begrepen - Verweij natuurlijk 😂

27 mei 2023 om 11:28

Ach Romano zit er ook zat vaak naast.

27 mei 2023 om 11:30

@Migi, Stuk betrouwbaarder dan de Telegraaf

27 mei 2023 om 11:38

Over het algemeen wel, maar mbt Ajax heeft de Telegraaf altijd wel veel scoops.

27 mei 2023 om 11:40

Tsja, er werd ook dagen lang geroepen dat de Telegraaf ongefundeerde propaganda liep te verkondigen mbt PSV en van Nistelrooy... Beste optie: lekker afwachten tot officiële berichtgeving vanuit de clubs.

Zou een mooie club voor hem zijn. En ondanks alle kritiek op hem denk ik dat Ajax hem echt heel erg gaat missen als hij weg is.

27 mei 2023 om 11:15

Precies. Stofzuigers op het middenveld worden standaard onderschat.

27 mei 2023 om 11:24

De enige die kan koppen in de selectie en laatste weken voetballend zelfs 1 vd betere

Vorig jaar 63 miljoen waard en nu 30 a 40 miljoen. Kapitaalvernietiging?

27 mei 2023 om 11:16

Volgens mij is hij voor zo'n 14 miljoen binnen gekomen. Dus kapitaalvernietiging is wat overdreven. Maar alsnog een grote keldering vergelijken vorig jaar. Moet ik toegeven dat die 63 miljoen ook wel veel te hoog was voor een speler als alvarez.

27 mei 2023 om 11:16

De voetbal wereld is een doorgedraaide wereld. Vandaag volgens de Telegraaf 50 miljoen, morgen 30 a 40
Miljoen 😂

27 mei 2023 om 11:17

Wacht het nou maar gewoon af. Jij vind het wel lekker om Ajax op elke manier af te kunnen branden. Wanneer het om Feyenoord gaat zie ik he nooit kritisch zijn.

27 mei 2023 om 11:28

Waarschijnlijk omdat het een Feyenoorder is..

27 mei 2023 om 15:26

Ik ken ook zat Feyenoorders hier die wel objectief en normaal kunnen reageren. Dus dat hij voor Feyenoord is hoeft niets met zijn reactie te maken te hebben.

27 mei 2023 om 11:18

Ja natuurlijk maar wel inherent aan het beleid en de prestaties van de club.

27 mei 2023 om 11:53

@wood.. Die verhalen van 63 miljoen zijn echt grote onzin, jij denkt dat Ajax 63 miljoen laat lopen voor zo'n speler? Dat is veel meer dan de hoofdprijs

27 mei 2023 om 12:12

Het was 50 miljoen. Is gekomen voor 14 miljoen. Zonder hem was ajax nieteens top 4 geëindigd. Dus die kapitaalvernietiging waar jij het over hebt is totale kolder

27 mei 2023 om 12:35

Hij is nooit 63m waard geweest. Lekker alles geloven wat je leest. Met 40m kan je meer dan tevreden zijn

27 mei 2023 om 14:01

Natuurlijk niet. Zonde hem had Ajax as 5e of 6e geëindigd. Dat kost pas geld. En status. Nee hoor, prima poot stijf gehouden en nu maximaal cashen. Gewoon prima gedaan.

Ik denk niet dat de transfer binnen 1 week rond zal komen, maar in de aankomende weken/maanden zie ik Álvarez sowieso een transfer maken en ik denk dat Dortmund uiteindelijk ook wel de club zal zijn waar hij naartoe zal vertrekken. Lijkt mij ook een goede en mooie club voor hem, want hebben altijd gewoon prima spelers, hebben goede kans om vandaag kampioen te worden, je speelt op een goed niveau en je zal een prima salaris gaan verdienen.

Ajax gaat hem wel missen als hij weg is. Voetballend, maar ook qua mentaliteit. Voetballend is hij niet de allerbeste bij Ajax, maar heeft de afgelopen seizoenen zeker progressie gemaakt op dat gebied. Wat ik eigenlijk meer bedoel, is dat hij voetballend een beetje het cement was tussen de verdediging en aanval en hij er ook vaak voor zorgde dat andere spelers beter konden functioneren doordat hij eigenlijk het vuile werk doet.

En hij maakt veel overtredingen en heeft irritante trekjes (vind ik ook weleens als Ajacied, zoals laatst tegen AZ). Maar ik kon mij bijvoorbeeld meer ergeren aan Antony bij Ajax, die was nog een trapje hoger. Álvarez gaat er wel altijd voor en pakt veel kaarten, maar zulke spelers heb je ook wel nodig en hoop dat Ajax weer een paar van die spelers als Álvarez en Martinez aan het team zal toevoegen.

27 mei 2023 om 11:26

Ik snap dat Ajax hem toentertijd heeft gehaald. Het blijkt ook een goede investering waarschijnlijk. Ben het ook eens dat hij zijn waarde voor Ajax heeft gehad.

Maar Alvarez staat wel een beetje synoniem voor het niveau wat Ajax heeft aangetikt dit jaar. Slordig en zonder een echte oplossing zoekend.

Ik zou zeggen iedereen met een vertrekwens bij Ajax laten gaan. Er heeft niemand laten zien de ploeg naar het CL niveau te kunnen tillen.

Een pas op de plaats is wat de club nodig heeft. De investeringen van vorig seizoen laten zien dat dat niet de sleutel tot succes was. Consequent de Europese top uitdagen is voor een Nederlandse club denk ik niet mogelijk, maar met een goed technisch beleid en broedend op een goede, evenwichtige en creatieve selectie kan je structureel pieken en verassen.

Vind het om de een of andere reden heel moeilijk in te schatten of ajax hem gaat missen, maar ook of hij zal slagen bij een club als Dortmund. Hij mist wel heel veel, voor zowel een centrale verdediger als een middenvelder, maar toch drijft hij steeds boven. Gekke speler wat dat betreft.

Dat zal een hoop gele kaarten schelen voor de administratie. Ik vraag me af of hij wel een goede speler voor Dortmund is. Het spelletje dat zij spelen is anders dan dat van Ajax (en nee...er zijn niet veel clubs die hetzelfde spelletje als Ajax spelen, ik weet het). Zet zullen hem in de Bundesliga heel anders aanpakken dat in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren