Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-concurrent haalt uit naar Maguire: ‘Hij maakt elke week ongelooflijke fouten!

Laatste update:

Voormalig Manchester United-verdediger Marcos Rojo laat in een vernietigend interview weinig heel van Harry Maguire. De 33-jarige Argentijn speelde tussen 2014 en 2021 zeven seizoenen op Old Trafford. Rojo verloor zijn basisplaats aan Maguire, die onder toenmalig manager Ole Gunnar Solskjaer ‘koste wat kost’ zou moeten spelen vanwege zijn hoge transfersom.

Manchester legde in 2019 87 miljoen euro neer voor de van Leicester City afkomstige Maguire, die zich in een klap de duurste verdediger ooit mocht noemen. De mandekker werd halverwege zijn eerste seizoen bij the Red Devils aanvoerder van de club na het vertrek van Ashley Young naar Internazionale. De komst van Maguire pakte slecht uit voor Rojo. De centrumverdediger kwam nauwelijks meer aan spelen toe op Old Trafford. In het seizoen 2019/20 kwam hij zelfs niet verder dan één optreden in de Premier League.

In een opvallend interview met TyC Sports haalt Rojo uit naar zijn voormalig concurrent én zijn oude manager Solskjaer. "In 2019 speelde ik in de Europa League, maar ik was echt boos op Solskjaer omdat hij Maguire direct na zijn komst in de basis zette ten faveure van mij. Uiteindelijk is hij dit seizoen godzijdank uit de basis gespeeld door Lisandro Martínez.”

Rojo kan zich het moment dat hij verhaal ging halen bij Solskjaer nog goed herinneren. "Op een dag ging ik naar zijn kantoor om hem te vertellen dat hij me naar een andere club moest laten vertrekken of me in de basisopstelling moest zetten, maar hij zei me dat Maguire koste wat kost moest spelen vanwege het geld dat ze voor hem hadden betaald. Maguire maakte al grote fouten en ik zei tegen Solskjaer: son of a bitch, laat me spelen want deze jongen maakt elke week enorme fouten!”

Rojo verliet Manchester ruim twee jaar geleden na het winnen van de FA Cup, EFL Cup en Europa League. De verdediger kwam in zeven seizoenen tot 122 officiële optredens namens the Mancunians. Rojo vertrok uiteindelijk transfervrij naar Boca Juniors, waar hij nu nog steeds onder contract staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ok, en weer door met de orde van de dag.

Ja vervelend voor Rojo, maar hij was zelf ook niet fantastisch in zijn tijd in Manchester en helaas voor hem gaat het soms zo in de voetballerij.

28 april 2023 om 08:05

Hij was wel beter dan Maguire haha. Ik voel wel voor hem die Maguire, misschien kan hij beter naar een andere club gaan waar hij minder in de spot lights staat.

28 april 2023 om 08:11

Maguire blijft een parodie op een profvoetballer. Waar hij ook gaat spelen, de spotlights zullen altijd op hem gericht staan. Overigens vind ik persoonlijk het verhaal van Rojo wel echt een jankverhaal. Rojo belandde op de bank omdat hij het ook niet bepaald liet zien. Met Maguire ging United er ook niet op vooruit maar als coach moet je soms wel wat proberen. United heeft het afgelopen decennium niet altijd even goed gescout voor de verdedigende posities.

Ik denk dat een hoop Utd fans liever deze Rojo zien spelen nu…. Hij doet alsof hij goed presteerde 🤣

Was Rojo beter dan Maguire? Verdedigend vast wel, maar aan de bal echt totaal niet. Daarnaast heeft hij best wel wat blessures gehad. Nee net als Maguire is deze Rojo nooit van het niveau geweest dat United moet nastreven.

28 april 2023 om 08:57

Rojo is absoluut niet beter dan Maguire.
Maguire mag dan hier en daar af en toe sporadisch een foutje maken, maar is wel altijd betrokken bij een goal… eigen goal.
Ook is hij heel erg doelgericht en is hij positioneel beter dan een spits. Kopt hem regelmatig vlijmscherp binnen… eigen goal.
Zijn moyenne is geweldig voor een verdediger.. nee het is geen Ramos, maar dat kan ook niet voor 84mln.

28 april 2023 om 08:58

Toevallig stond hij centraal achterin, dan is verdedigen best wel belangrijk zou je zeggen

28 april 2023 om 16:47

Best wel ja, alleen is het niet handig als je de bal elke keer weggeeft als je die hebt.

28 april 2023 om 09:01

Ik kan mij Rojo niet zo goed herinneren, maar is Maguire niet dramatisch aan de bal? Kan niet indribbelen, lage handelingsnelheid, slecht in de korte pass en dat tegendoelpunt tegen Sevilla onderstreept dit eigenlijk wel. Ik denk dat Solksjear de druk van de hoge transfersom wel voelde en zich daardoor genoodzaakt voelde om hem op te stellen.

28 april 2023 om 16:50

Goeie inspeelpass, sterke lange ballen maar idd hele lage handelingssnelheid. Daarbij bezwijkt hij nu ook aan de druk, dus gaat alles fout.

Ik geloof er niet veel van dat een manager (tegen een concurrent van de speler nota bene) openlijk zal toegeven dat een speler moet spelen vanwege zijn transfersom.

28 april 2023 om 08:52

Maar ja als je tegen je manager zegt 'son of a bitch' dan lijkt het alsof hij erg amicaal was met zijn spelers. Dan zou het best kunnen toch.

De man is gefrustreerd dat hij zijn basisplek aan Maguire verloor en is nog steeds gepikeerd. Als je jaren na dato dit nog in de media roept ben je eigenlijk ook maar een klein persoon

28 april 2023 om 10:34

Dat wil niet zeggen dat hij geen gelijk heeft. Maguire heeft laten zien dat hij solide kan spelen, maar op een gegeven moment moet je als club ook kunnen accepteren dat je meer dan 80 miljoen euro hebt verdampt aan middelmaat. Doorgaans herstellen spelers niet meer bij de club na twee waardeloze seizoenen. Echter ga je hem vanwege zijn salaris ook niet slijten. Dat is nog wel het meest pijnlijke voor United. Dat wordt gewoon een hele dure bankzitter.

Zowel Maguire als Rojo zijn verdedigende koekenbakkers maar de grootste wanvertoning is toch echt die van de partij die ze voor een smak geld gehaald heeft. Te vaak worden spelers erop aangekeken het niveau niet aan te kunnen terwijl dit toch de kunst van een scout en club moet zijn.

28 april 2023 om 08:49

Ole heeft hem binnen gehaald. Die wilde hem perse hebben,

Het was ook volledig terecht dat hij op de bank zat. Maguire speelde in z’n eerste twee seizoenen gewoon prima, alleen niet naar z’n prijskaartje van 90 mil. Maar Rojo was echt niet beter

28 april 2023 om 10:35

Ik zou het niet prima noemen. Hij heeft het niveau van de doorsnee Premier League verdediger en dat is bij United niet goed genoeg. Dat zou het althans niet mogen zijn.

En Ole heeft hem ook nog die aanvoerdersband gegeven. Hoe verzin je het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren