Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Ajacied beëindigt interlandcarrière: ‘Het was een moeilijke beslissing’

Laatste update:

Niklas Moisander beëindigt zijn interlandcarrière, zo maakt de verdediger via de website van zijn werkgever Werder Bremen bekend. De 32-jarige ex-speler van onder meer PEC Zwolle, AZ en Ajax speelde zestig interlands voor de nationale ploeg van Finland, maar wil zich nu focussen op de prestaties bij Werder Bremen.

“Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb er heel goed over nagedacht en ben van mening dat nu het juiste moment is om te stoppen als international”, zegt Moisander over zijn beslissing. “Ik ben er trots op dat ik voor mijn land heb mogen spelen en dat ik aanvoerder ben geweest. Ik blijf verbonden met het Finse voetbal en zal het nationale team blijven steunen, alleen zal dat buiten het veld zijn. Het is jammer dat we nooit een eindtoernooi gehaald hebben.”

Moisander maakte in 2008 zijn debuut voor de Finse ploeg, toen hij nog speler van PEC Zwolle was. De verdediger speelde elf jaar in Nederland, maar verruilde Ajax in 2015 voor Sampdoria. Via de Italiaanse club kwam Moisander in 2016 bij Werder Bremen terecht. “De afgelopen jaren heb ik wat blessures gehad en het was erg vermoeiend om heen en weer te reizen naar de nationale ploeg. Daarom heb ik besloten om te stoppen, zodat ik me kan focussen op Werder Bremen.”

Snap jij dat Niklas Moisander stopt als international?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had hem (en heel Finland trouwens) wel een eindronde gegund. Maar op deze leeftijd is het een normale stap, anders moet hij eigenlijk nog 2 jaar door (kwalificatie EK) en dat is niet voor iedereen weggelegd.

20 november 2017 om 14:38

Mijn vrouw is Fins, ik hoop al 20 jaar dat Finland een keer wat presteert, maar tot nu toe is het echt heel matig. Helaas. Daar waar landen als Ijsland en Wales het wel doen, doet Finland het niet.

20 november 2017 om 15:52

Ik hoop het eigenlijk ook al heel lang, maar dan zonder goede reden... 4 of 6 jaar geleden waren ze best goed dacht ik, maar toen ging het toch weer net mis. Ze zouden voor elk een soort wildcard moeten uitdelen en die dan geven aan de nummers 3 met de minste overtredingen. Zo kan een land als Finland toch misschien ooit meedoen.

20 november 2017 om 16:45

Ze zijn ooit een goal verwijderd geweest van de playoffs. In een groep met portugal bleef het uit in portugal in de laatste wedstrijd 0-0 en miste Finland een kans in de laatste minuut. Maar ja, dan hadden ze de playoffs nog moeten winnen.

Ze hebben natuurlijk Hyypia en Litmanen gehad. Toen had het moeten gebeuren. Moisander is een goede speler, maar niet van het kaliber Hyypia/litmanen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren