Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Everton krijgt wéér puntenstraf en ziet degradatiezone plots dichtbij komen

Laatste update:

Everton heeft twee punten in mindering gekregen van de Premier League wegens het overtreden van de financiële regels, zo meldt David Ornstein namens The Athletic. Het is de tweede puntenstraf van dit seizoen voor the Toffees, die in november liefst tien punten in mindering kregen. Dat werd later teruggedraaid naar zes punten.

Everton heeft zeven dagen de tijd gekregen om in beroep te gaan tegen de nieuwe straf, mocht de club dat willen. De kans is groot dat ze dat gaan doen. De blauwe club uit Liverpool leed in het seizoen 2022/23 zo’n 104 miljoen euro verlies, bijna twee keer zoveel als in het jaar daarvoor.

De financiële rapporten van the Toffees wezen daarnaast uit dat de schuld van Everton inmiddels is opgelopen tot ruim 385 miljoen euro. De club wijst daarvoor naar de bouw van het nieuwe stadion, dat in 2025 open moet gaan.

Everton zakt door de puntenmindering één plek in de Premier League en bezet nu de zestiende plaats: slechts twee punten boven de degradatiezone. Nottingham Forest kreeg in maart een straf van vier punten wegens het overtreden van de financiële regels. The Tricky Trees zijn in beroep gegaan tegen die beslissing.

Clubs in de hoogste Engelse afdeling moeten voldoen aan de zogeheten profitability and sustainability regulations (PSR). Zo wil de Premier League waarborgen dat deelnemers aan de competitie verlost blijven van financiële problemen.

Volgens de PSR mogen clubs maximaal 105 miljoen pond (122 miljoen euro) verlies draaien over drie seizoenen. Forest en Everton hebben verliezen gerapporteerd die volgens de Premier League het toegestane bedrag overschrijden gedurende de driejarige rapportagecyclus.

Premier League heeft ook Manchester City in het vizier


Ook Manchester City zit sinds februari 2023 in het beklaagdenbankje. De club heeft meer dan honderd aanklachten tegen zich gekregen. De uitkomst van die zaak is nog niet bekend.

The Athletic meldde in januari dat het waarschijnlijk geruime tijd zal duren voordat een uitspraak, waartegen ook weer beroep kan worden aangetekend, zal worden gedaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel grappig dat het bij Everton zo snel kan en City gewoon al meer dan een jaar onderzocht wordt zonder uitspraak laat staan het beroep. Is toch eigenlijk ook dikke vervalsing van de competitie.

Ach ja gaan het zien, op dit moment wel de leukste en spannendste competitie van Europa.

8 april 2024 om 15:32

Ja maar dat zijn honderd+ klachten dus dat werkt anders. Ondertussen de 'kleinere' clubs maar blijven straffen

8 april 2024 om 15:46

Dit horen we elke keer maar je moet weten dat honderden aanklachten veel meer tijd kost om alles te onderzoeken dan 1 of 2 klachten zoals het geval is bij Nottingham en Everton. Je kan het competitievervalsing noemen maar laten we het maar eerst afwachten. Kan nog wel jaren duren doordat alles goed onderzocht moet worden.

8 april 2024 om 15:53

Populistisch City roepen is natuurlijk makkelijker dan je werkelijk inlezen over een situatie.

8 april 2024 om 16:29

Heeft niks met populistisch te maken. Wanneer een club 115 (!) aanklachten heeft en in de top meedraait dan moet dat de eerste prioriteit zijn! Het feit dat er nu door zo veel mensen City wordt geroepen geeft al aan dat het te lang duurt voor. Deze zaak moet eerst worden afgewerkt. Er moet informatie naar buiten komen. De omvang is te groot om maar simpelweg te denken dat iedereen even afwacht zonder info. Het riekt naar corruptie en dat moet je als bond ten allen tijde zien te voorkomen.

8 april 2024 om 16:37

Waarom moet je eerst alle 115 klachten onderzoeken voordat je een uitspraak kunt doen? Als 1 klacht terecht is, kun je daar al een straf aan verbinden.

En zo werk je ze alle 115 af.

8 april 2024 om 16:37

Nouja dit is al de tweede keer puntaftrek voor Everton dus bij hun zal het ook echt geen 1 of 2 aanklachten zijn. Het is op zijn minst opmerklijk dat het bij City ook nu pas ontdekt wordt. Everton wordt nu ook in delen bestraft dus waarom City niet? Dat onderzoek moet dan wel erg ingewikkeld zijn. Logisch dat het langer duurt maar jaren is wel erg lang en dat kan vast sneller.

8 april 2024 om 19:35

Chelsea zal de volgende club zijn. Maarja een psg blijft altijd onbesproken daar hoor je nooit wat over.

8 april 2024 om 20:00

@jeffrey

Dit is een straf van de FA, niet van de UEFA. Dus logisch dat PSG buiten schot blijft in dit geval.

Gaan ze al die 100 kachten in 1 keer onderzoeken? Of per klacht punten aftrekken? Want dat lijken ze nu wel bij Everton te doen?

8 april 2024 om 17:10

Gaat over twee verschillende seizoenen in het geval van Everton (en ja, ik weet dat het gaat om een rollend driejarig gemiddelde)...

Zucht...weer wordt er direct naar City verwezen in de eerste post. Lezen mensen nooit reacties op eerdere uitspraken? Natuurlijk duurt het lang en zou iedereen graag zien dat er ook over City een uitspraak komt, maar waarom dat nog niet gebeurd is, is al zo vaak en in verschillende topics aangehaald dat het eerder een btje dom overkomt als je er maar over bezig blijft..

Dat Everton nu weer punten in mindering krijgt is hun eigen dikke schuld, dat er nog maar vele clubs mogen volgen die het niet zo nauw genomen hebben met de regels!

8 april 2024 om 16:06

Ik vraag het me af, "toevallig" zijn de clubs zelf ook wel klaar met die puntstraffen dus aankomende zomer zullen ze voor een nieuwe set straffen gaan stemmen. Weg met de puntenstraffen en verwelkom de 'luxury tax' maar alvast binnen de Premier League..

8 april 2024 om 16:40

Is toch logisch? Als je bij de eerste aanklachten al iets 'illegaals' ontdekt dan kun je al een eerste straf geven. Bij Everton gebeurd precies hetzelfde, lekker makkelijk voor City zo, kunnen nog een paar jaar hun gangetje gaan terwijl ze ook gewoon fout zaten.

8 april 2024 om 16:45

Weet je nog hoe de vorige zaak tegen City afgelopen is?

9 april 2024 om 10:29

Ja en ook daar werden ze weer lekker gematst... Europese schorsing van de mat geveegd en kregen een boete van 10 miljoen... Dat stelt voor hun natuurlijk helemaal niks voor dus dat is helemaal geen straf.

8 april 2024 om 17:32

Ik was toevallig ook al aan het zoeken naar de eerste 'en City dan?!' opmerking. Maar hoefde niet lang te zoeken. Ze worden wel voorspelbaar he?

9 april 2024 om 10:30

Omdat ze een punt hebben misschien?

9 april 2024 om 12:51

Mensen hebben een ziekelijke haat tegenover city. Het is zelfs niet meer gezond te noemen. Maar goed je hebt altijd zo van die mensen die jaloers zijn of haat moeten uiten. Hun leven is wsl 0 waard en leven in een rot bestaan

De grap is natuurlijk dat PSR nu zo goed werkt dat er meteen een handjevol clubs tegen de lamp loopt en anderen massaal teruggefloten worden, dus zijn de clubs er klaar mee en willen ze zo snel mogelijk van deze vorm van straffen af.. Vanaf aankomende zomer zal er gestemd gaan worden over een eventueel nieuw systeem van boetes, die dus heerlijk door de eigenaren direct afgetikt kunnen worden..

Het is compleet belachelijk, maar op deze manier zie je dus wel weer dat de clubs zelf totaal geen zin hebben in een serieus controlerend orgaan. Ze gaan het zelf wegstemmen om vervolgens in de kaart te spelen van Chelsea, Manchester City en de andere "big Six" clubs..

Tja wat moet ik nog zeggen ervan… ze spelen niet best strijden al jaren voor lijfsbehoud, waarbij nu ook nog is de league interessant komt doen.

Alsof je fifa career mode speelt op standje extreem

8 april 2024 om 16:38

Ze draaien eigenlijk best een redelijk seizoen als je die 8 punten erbij optelt. Dan waren ze al redelijk veilig voor degradatie.

Waarom wel de kleinere PL clubs straffen en niet clubs als City en United die ook te veel uitgeven? Het is in elk land hetzelfde, optreden tegen kleine clubs en niks doen tegen de grotere..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren