Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Er is geen doellijntechnologie nodig om te zien dat dit een goal voor Ajax is’

Laatste update:

Jordan Henderson is er absoluut van overtuigd dat sc Heerenveen - Ajax in 3-3 had moeten eindigen. In de slotfase van het verloren Eredivisie-duel (3-2) claimde Ajax een doelpunt na een vermeend eigen doelpunt van Sven van Beek, maar kreeg dat niet toegekend. Onbegrijpelijk, vindt de middenvelder van Ajax, die bovendien niet wist dat niet alle stadions in Nederland gebruikmaken van doellijntechnologie.

De Amsterdammers claimden in de allerlaatste minuut, diep in blessuretijd, een eigen doelpunt van Sven van Beek. Na lang beraad besloot VAR Ingmar Oostrom dat de bal niet volledig over de lijn was geweest.

“Ik wist niet dat er geen doellijntechnologie was in Nederland. Maar die technologie en een videoscheidsrechter zijn ook niet nodig om te zien dat het een geldig doelpunt was”, concludeert Henderson na afloop vastberaden voor de camera van ESPN.

“Ik heb de beelden net binnen gezien en ik snap niet waarom er niet gewoon een doelpunt is toegekend. Kunnen jullie dat in de studio niet zien? Ik snap niet waarom dit geen goal is.”

“Het is heel vreemd, want voor mij is het heel duidelijk als ik deze beelden zie. Dit is een honderd procent goal, geen twijfel over mogelijk. Erg teleurstellend dat dit doelpunt niet is toegekend”, aldus Henderson.

Steven Berghuis reageerde even daarvoor begripvoller op de situatie. “Er is geen doellijntechnologie en als het bewijs ontbreekt, dan kan de scheidsrechter hem niet goedkeuren. Het is ongelooflijk moeilijk om te zien.”

“Als je de bal zo ziet en je hebt geen doellijntechnologie, dan kan ik me voorstellen dat ze niet honderd procent zeker weten of de bal de lijn is gepasseerd. Dit moeten we gewoon accepteren, hoe moeilijk het ook is”, zei de reserve-aanvoerder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bal van Blind nu alweer vergeten?

11 februari 2024 om 17:49

Ik vind dat toch een vreemde vergelijking. Nadat die bal over de lijn is, worden er nog vier of vijf passes gegeven. Hier heb je een situatie waarbij die bal direct over de lijn is of niet. Overigens: in beide situaties zou je zeggen: aanvallend voordeel.

11 februari 2024 om 18:05

Vind aanvallend voordeel ook maar lastig hoor, want zo dan krijg je weer interpretatie gedoe. Want moet je het dan 100% zeker weten? Is het bij 1% twijfel, voordeel voor de aanvaller? Het is wat dubbel. KNVB verdient bakken vol geld, ze kunnen dit gewoon regelen. Ik begreep dat het 10.000 euro per wedstrijd kost, dat kost je 170.000 per club. Zit je op ongeveer 3 miljoen. Haal iets van de prijzenpot af, haal iets van TV geld af of vraag het gewoon van de clubs.

11 februari 2024 om 19:42

Het gaat niet om aanvallend of verdedigend voordeel. Het gaat erom of de bal over de lijn is. Dat is gewoon niet duidelijk en dus kun je ook niet zeggen dat hij wel over de lijn is. Simpel.

12 februari 2024 om 03:02

Het is geen vreemde vergelijking, want in beide gevallen gaat het erom of de bal wel of niet over de lijn is en is de uitkomst daarvan bepalend voor of het een goal is ja of nee.

De term "aanvallend voordeel" bestaat verder niet eens. Je hebt alleen de term voordeel(regel), maar die kan niet eens toegepast worden bij een bal wel/niet over de lijn, maar alleen bij een overtreding.

12 februari 2024 om 04:08

Maar hij is niet helemaal over de lijn. Je ziet een heel klein stukje val verdwijnen achter de paal, dat is dus nog de lijn
Heel simpel, geen goal

12 februari 2024 om 06:16

Dat zou zo zijn als de camera zo staat dat de paal in een lijn is met de doellijn. Dat is niet zo, je ziet de doellijn rechts van de paal. De bal is dus duidelijk verder dan de doellijn.

11 februari 2024 om 17:55

Denk dat Henderson die idd niet op zijn netvlies heeft Biggles

11 februari 2024 om 19:20

Hey, dit is toch fotoshop. Die lijn klopt niet en de spelers van Heerenveen hun voeten...beetje raar. En de verre hoek vanuit deze positie steekt uit...

Kijk goed, naar mijn punten...

11 februari 2024 om 21:56

Nee hoor...dat krijg je als je een still neemt uit bewegend beeld en die vervolgens heel erg uitvergroot

11 februari 2024 om 18:05

De reacties van toen alweer vergeten? Toen was het Lucky Ajax. Nu is het geen Lucky Heerenveen maar moet iedereen van Ajax stil zijn. Hypocriet heet zoiets.

11 februari 2024 om 18:13

Ik ben toen voor alles uitgemaakt. Ik zal niemand uitmaken voor rotte vis, maar heb nu wel mijn revanche.

11 februari 2024 om 18:19

Heel fijn voor je. Heb je ook het idee dat je het moment van bijna 5 jaar nu ook definitief achter je kunt laten? Of zal dit moment jou je hele leven blijven achtervolgen?

11 februari 2024 om 18:23

Ik heb zielige dingen voorbij zien komen over de jaren heen maar 5 jaar na dato een revanche voor een niet gelijke situatie staat wel mooi op dat lijstje haha

11 februari 2024 om 18:45

Gefeliciteerd Biggles

11 februari 2024 om 18:47

Dank u allen

11 februari 2024 om 18:55

Revanche op basis van een hele andere situatie? Ik weet dus niet op wie je revanche hebt, want niemand met een beetje verstand gaan deze momenten vergelijken.

11 februari 2024 om 19:03

Toch bijzonder dat jij een voldaan gevoel kan krijgen van een al dan niet verkeerd genomen beslissing van de wedstrijdleiding..

11 februari 2024 om 19:04

Je weet dat het destijds wiskundig is berekend dat de bal binnen was he? Ook totaal ander verhaal waarbij hier een camerastandpunt bij loodrecht op de doellijn staat.

11 februari 2024 om 18:54

Een doellijn vergelijken met het moment van Blind. Hahahahah dan begrijp je er niets van behalve dat je kinderachtig tracht te stoken.

11 februari 2024 om 18:59

Het is toch dezelfde situatie? De bal is over de lijn of niet. VAR kan het niet bewijzen dus gaan ze af of de grensrechter. Het leek in beide situatie niet de juiste beslissing maar je kan het ze niet kwalijk nemen.

11 februari 2024 om 19:05

Makkelie had natuurlijk ook zelf nog naar de beelden moeten kijken lijkt mij. Deze bal was over de lijn. De VAR heeft naar de paal gekeken en niet naar de lijn die rechts van de paal zichtbaar is.En verder zou doellijntechnologie verplicht moeten zijn in de eredivisie. Bij de clubs die dit niet hebben zouden beslissingen zoals in dit geval dan in het voordeel van de uit spelende club moeten vallen. Je zal zien hoe snel die doellijn technologie er dan is bij alle clubs.

11 februari 2024 om 19:45

Ik heb het nu een paar keer gezien, maar nog steeds geen idee waar jullie het over hebben met ‘de lijn die rechts van de paal zichtbaar is’. Er staat toch een paal voor die lijn? Je kunt helemaal niet zien waar die lijn precies ligt. En de bal is niet geheel links van de paal, dus kun je er niks van zeggen.

11 februari 2024 om 19:05

Hoeveel jaar is dat geleden ?

11 februari 2024 om 19:21

Ja natuurlijk zijn we dat vergeten Biggles, tis weet ik veel hoe lang geleden

12 februari 2024 om 11:28

hele andere hoek van het beeld wat een ontzettend slechte vergelijking..

Het enige dat bizar is, is dat er geen doellijntechnologie is. Nouja, aanvallend voordeel zou ook aan te bevelen zijn. Verder hoef je niet teveel te klagen.

11 februari 2024 om 17:58

Aanvallend voordeel bestaat niet (meer) en zeker niet bij lijntechnologieen.

11 februari 2024 om 18:41

Sowieso is het in het voetbal gebruikelijker om verdedigend voordeel te geven. Ook als de scheidsrechter bijv niet gezien heeft voor wie een uitbal is krijgt de verdedigende partij de bal.

11 februari 2024 om 18:46

Geen technologie als thuisspelende club, dan dit soort twijfel per direct in het nadeel van de nalatige club.
Anno 2024 kunnen we een mug volgen op Saturnus, maar dit zou niet kunnen?

11 februari 2024 om 19:01

Dankzij de vier extra high frame rate camera's in alle Eredivisie-stadions kan de VAR sinds de start van dit seizoen zeer nauwkeurig beoordelen of een bal wel of niet volledig de doellijn is gepasseerd. Dus …

11 februari 2024 om 19:17

Hahaha ja dat hebben we gezien vandaag. Echt super nauwkeurig.

12 februari 2024 om 02:52

Welke nalatige club? Er is geen enkele nalatigheid, want doellijntechnologie is niet verplicht.

En dat die niet verplicht is, is een besluit van alle clubs. Geen enkele club heeft vooralsnog gepleit voor een verplichting daarvan.

12 februari 2024 om 07:40

En dus is het willekeur en komen we er nu achter dat doellijntechnologie eigenlijk overal verplicht zou moeten zijn. Dit soort keuzes moet je niet bij de clubs leggen. Hetzelfde geldt voor kunstgras.

11 februari 2024 om 20:20

Het echt bizarre is dat Makkelie zo lang laat doorspelen. De vier minuten extra tijd zijn al lang voorbij, maar Makkelie moet zo nodig óók aan Ajax nog die corner gunnen.

Als Makkelie gewoon op tijd had afgefloten, hadden we deze hele discussie niet gehad. Als Heerenveen zijnde mag je je dan gelukkig prijzen dat je geen doellijntechnologie hebt.

11 februari 2024 om 22:13

Makkelie is inderdaad geen goede scheids. Hoop dat men dit gaat inzien.
Ik wil wel erbij zeggen dat bij AZ-Feyenoord hij weer te vroeg affloot waardoor AZ niet van de laatste lange bal gebruik kon maken die wellicht voor een 1-1 had kunnen zorgen.
Maar dit is wel weer een 'als-als'-scenario

11 februari 2024 om 22:34

Dat was gewoon logisch gezien Haye de halve blessuretijd versuft op de grond had gezeten door die bal in zijn gezicht. Er werd gewoon anderhalve minuut bijgeteld waarin het spel stil had gelegen. Gebeurt echt wekelijks wel.

Ik denk dat Henderson niet eens de beelden hoefde terug te kijken om “zeker te weten” dat dit een doelpunt was.. 😉

De dag dat je moet constateren dat Berghuis het meest volwassen en realistische interview geeft.

11 februari 2024 om 18:03

Omdat berghuis de hele wereld over zich heen krijgt als hij iets controversieels zegt

11 februari 2024 om 18:05

Viel mij ook op. Net interview. Hij geeft ook aan dat het niet zeker is of die er echt helemaal overheen is en daar sluit ik me bij aan want is de rechterkant wel helemaal erover? Ik weet het niet. Maar toch snap ik de frustratie bij Ajax.

11 februari 2024 om 18:21

Dan hoor je de Feyenoorders niet. En dan is het ook wel een heel goed interview want bij enige twijfel is er dan wel wat negatiefs van te maken.

11 februari 2024 om 18:23

Dat is toch niet voor het eerst? Ik vind dat Berghuis vaak volwassen overkomt. Alleen af en toe gaat het mis, en dat wordt dan breed uitgemeten..

11 februari 2024 om 18:38

Ik denk dat hij zeker tot de twee meest volwassen spelers van de Eredivisie behoort inderdaad

11 februari 2024 om 19:41

En die andere is Bergwijn zeker....

11 februari 2024 om 20:02

Ja of hij heeft zich erbij neergelegd dat dit seizoen kut is en vind het allemaal wel best zo.. Is dit dan wat je wilt?

Wat heeft Henderson vandaag nou eigenlijk gedaan behalve ontzettend veel zeiken en janken bij de scheids en op verkeerde momenten druk zetten waardoor Heerenveen er met driehoekjes steeds heel gemakkelijk onderuit voetbalde?

Ieder objectief persoon begrijpt dat je hier geen goal voor kunt geven, omdat niet te bewijzen is dat de bal volledig over de lijn is. Wat dat betreft is de reactie van Berghuis veel volwassener, voor de verandering!

11 februari 2024 om 17:57

zat ff te kijken, maar knap dat jij binnen 41 seconden 4 likes krijgt...

11 februari 2024 om 18:10

Bizar hoeveel likes je krijgt op je post. Ook heel typisch dat iedereen gelijk op de eerste kans springt om Henderson (onterecht) af te zeiken na een verliespartij van Ajax waar hem geen enkele blaam treft.

Henderson heeft de hele eerste helft in zijn eentje alles opgelost op het middenveld zo'n beetje, liep alle gaten dicht waar het kon. Ik snap dat hij onder een vergrootglas ligt maar kijk dan ook. Kon verder niks doen aan de tegengoals. In de tweede helft viel hij iets minder op maar zakte het middenveld ook nog verder door het ijs (hlynsson en Taylor verspeelden werkelijk waar elke bal die ze kregen en met Akpom op 10 heb je misschien iets meer aanvallende kracht maar wordt het gat tussen aanval en middenveld opeens ook weer 10 meter groter). Daarnaast was het plan van Heerenveen ook gewoon heel effectief. Hadden groot deel van de eerste helft 4 man ongeveer op Henderson gezet en lieten Taylor zo goed als vrij. Taylor gaat dan dribbelen op levensgevaarlijke plekken en Henderson kan zich niet meer onder de druk uitspelen. Dat is dus ook waarom je het niet kan hebben van 1 goede middenvelder en het echt te hopen is dat vd Boomen en Mannsverk het gaan laten zien.

Er wordt terecht veel geklaagd over het spel van Ajax maar Heerenveen deed het tactisch gezien ook gewoon heel goed vandaag. Mag ook wel eens gezegd worden.

Trouwens: verkeerde momenten druk zetten van Henderson? Dat deed het hele team omdat het werkelijk los zand was. Niemand leek te weten waar ze moesten lopen. Hij kan ook niet toveren he. Was vooral tactisch falen door van 't Schip en individuele fouten die je de das om deden. Er klopte niks van de veldbezetting maar dat lag absoluut niet aan Henderson. Zonder hem had je in het eerste halfuur 5 goals om de oren gehad.

11 februari 2024 om 18:32

4 man op Henderson? Sorry, dat heb ik echt niet gezien.

11 februari 2024 om 18:34

Kijk maar ff terug naar de eerste helft zou ik zeggen. Zijn regelmatig momenten waarop Ajax zich van achteruit uit de druk wil spelen en er drie of vier man om Henderson heen komen te staan om hem vast te zetten nadat hij voor de verdediging de bal ophaalt. Van Wonderen heeft gewoon goed gezien hoe Ajax vorige week via Henderson de controle en rust pakte op het middenveld tegen Psv (terwijl dat met Tahirovic op die plek telkens ontbrak).

Ze lieten Taylor daarentegen redelijk vrij en dat bleek een goede zet te zijn want dat was weer slappe hap FC met en zonder bal. Hoe meer ruimte Taylor krijgt hoe meer hij gaat lopen kloten.

11 februari 2024 om 18:55

Nouja iedereen springt er ook meteen op om te vertellen hoe goed hij het allemaal neerzet. Dan mag je ook wat tegenreacties verwachten als het verdedigend weer van geen kant klopt.

11 februari 2024 om 19:03

Maar Henderson was toch een leider een en goed coachende speler ? Hoe kan het dan dat hij elke keer alleen voor stond ? Ik zie zijn meerwaarde nog niet echt. En ja, ik heb gezien dat hij een paar diepe ballen gaf, maar als je psv gekeken hebt heb je gezien dat Ramalho ook meerdere keren deed. Maar waarom is de kritiek op Ramalho dan wel terecht ?

11 februari 2024 om 19:17

Omdat Ramalho vaak faalt in zijn hoofdtaak: verdedigen? Gaan we echt doen alsof Ramalho en Henderson nu in dezelfde categorie vallen man wat is dit forum soms lachwekkend als het over spelers van Ajax gaat.

Henderson is een hele fijne toevoeging in dit Ajax, maar hij kan niet toveren. Volgens mij zijn de meeste Ajacieden daar gewoon realistisch over hoor en zijn het toch echt de, vooral, PSV fans die hier aankomen zetten met alle extreme reacties over hem en de sarcastische "verlosser" opmerkingen. Speelde niet geniaal vandaag maar waar de meeste spelers hooguit een 4 kregen zou ik hem wel een 6je geven. Samen met Brobbey de enige voldoende vandaag. Het slaat natuurlijk nergens op om hem dan de schuld te geven van het verlies nu.

"nouja iedereen springt er ook meteen op om te vertellen hoe goed hij het allemaal neerzet"

Omdat Ajax in die wedstrijd tegen de ongeslagen koploper voor het eerst een stabiel middenveld had en dat ook zijn debuut was. Of was dat toeval volgens jou? Veerman is ook bepalend bij jullie toch? Maar ook met hem erbij loopt het soms wat minder. Het betekent niet opeens dat Ajax vanaf nu alles gaat winnen omdat Henderson er is. Het blijft uiteindelijk 1 speler. Ook vandaag liep hij weer een hoop dicht maar het is niet alsof 1 goede coachende speler opeens zorgt dat Taylor verandert in De Bruyne en Hlynsson Messi 2.0 wordt toch?

11 februari 2024 om 19:02

Ligt niet aan Henderson maar aan het collectief druk zetten. Dat faalde de gehele wedstrijd waardoor Heerenveen met twee tikjes veel ruimte creëerde. Henderson kan je dit niet kwalijk nemen, wel het collectief!

11 februari 2024 om 19:12

En Henderson is geen onderdeel van dat collectief?

11 februari 2024 om 19:17

Hij zou juist met zijn ervaring, leiderschap en coachende kwaliteiten de ontbrekende schakel zijn. Vandaag hebben we dat niet terug gezien.

11 februari 2024 om 20:07

Als je echt denkt dat in dit Ajax 1 middenvelder de 'ontbrekende schakel' kan zijn dan kan ik je voorstellen om even wat wedstrijden terug te gaan kijken van het laatste halfjaar.

Het is een welkome toevoeging en een kwaliteitsimpuls met ervaring in een piepjong team, maar 'de ontbrekende schakel' is natuurlijk zwaar overdreven en ik heb dan ook zelden een Ajacied horen zeggen dat met de komst van Henderson de andere spelers opeens wel allemaal goed genoeg zullen zijn. De meeste fans en stafleden waren dan ook realistisch genoeg om te zeggen dat het zeker verschil gaat maken maar dat het lek niet opeens boven is met hem. Dat maakte de PSV en Feyenoord fans er toch echt zelf vooral van in irritatie over de berichtgeving en hoeveelheid aandacht voor hem.

Hij liep vandaag overigens een aantal keer goed de gaten dicht achterin en voor de verdediging waardoor het niet zo open lag als tegen GAE bijvoorbeeld. Dat is al een verschil, maar dat betekent niet opeens dat Ajax van gatenkaas naar potdicht achterin gaat.

12 februari 2024 om 12:25

Dat zeg ik niet maar je kan niet in je eentje een collectief vormen...

11 februari 2024 om 19:14

Jij bent zeker niet objectief JuveHveen

11 februari 2024 om 20:03

Ieder objectief persoon kan zien dat de bal gewoon over de lijn is hoor.

11 februari 2024 om 20:49

Oh? Ik zie niet dat de bal over de lijn is namelijk. Wat ook niet te bewijzen is

12 februari 2024 om 09:57

Je kan ook logisch nadenken en zien dat de lijn ergens anders loopt. En dat is prima te bewijzen. Ik ben daarnaast zo stellig hierboven omdat juist iemand anders (juveheerenveen) het precies zo omschrijft maar dan de andere kant op.

Kan natuurlijk prima. Sven van Beek is natuurlijk topscorer eigengoal

Dat mag dan wel zo zijn.
Het is toch schandalig dat de KNVB er niet voor zorgt dat alle Eredivisie clubs doellijn technologie hebben. Nu hebben we nog een camera dij bijna gelijk staat met de lijn. Maar bij een Excelsior, Volendam, Fortuna, etc etc heb je dit niet.
Dan hebben we nog beperkte camera beelden.

Binnenkort zorgen ze er voor dat je echt gras hebt in de Eredivisie en dat clubs het kunnen onderhouden. Doellijn technologie mag toch ook wel. Misschien dan ook maar meteen geen uitsupporters meer bij wedstrijden. Dan zal je daar ook heel wat drama van missen.

11 februari 2024 om 19:20

Bij dit soort randgevallen alle beslissingen tegen de thuisclub nemen. Dan had je maar voor technologie moeten zorgen. Moet je opletten hoe snel die tech er ligt.

12 februari 2024 om 02:57

Dus jij wil serieus pure competitievervalsing?! "ja, dan had je maar iets moeten hebben dat je niet hoeft te hebben" Wat een walgelijk idiote opmerking zeg. Geen enkele rechter die daar ook maar ooit in mee gaat.

Wat is het volgende? Als een bal onder invloed van de wind van richting veranderd een doelpunt voor de tegenpartij want dan had het thuisteam maar een dak op het stadion moeten hebben?

Dit is echt dom zeg. Je kan niemand straffen voor het volgen van de regels.

12 februari 2024 om 07:44

En dit is geen competitievervalsing?

Iedere blinde ziet dat die bal nooit meer de lijn kan raken, maar in het ene stadion zit technologie en dan telt ie wel en in het andere stadion ligt die technologie er niet en dan telt hetzelfde ‘doelpunt’ niet omdat we t nou eenmaal niet kunnen bewijzen.

En dan noem je mij dom en walgelijk (compleet onnodige belediging trouwens)

Iedereen die dit screenshot ziet kan toch zien dat het doel niet 100% loodrecht staat. Je moet je blik niet focussen op die paal maar op de doellijn. Als je die doelijn "door" die eerste paal heen trekt is dit overduidelijk een doelpunt. En voor de anti's, ja dat was een gestolen punt geweest.

11 februari 2024 om 18:20

Ik bedacht me dat ook idd. Het is de paal op dit beeld niet de lijn. Nu weet ik niet of dat perspectief vervormt, maar dan lijkt het me toch wel een goal..

11 februari 2024 om 19:04

Het probleem is daarbij wel dat je de lijn niet ziet en dus ook niet 100% zeker kunt zeggen dat de bal erover heen is.

11 februari 2024 om 22:52

Superfarmers, heb je ooit een doellijn gezien die breder is dan de doelpaal??

12 februari 2024 om 07:50

Heel eerlijk let ik daar nooit op. Maar zoals ik al zei kun je op de beelden niet zien dat hij over de lijn is, dus kan de VAR niet ingrijpen. We hebben (bijna) allemaal het gevoel dat de bal over de lijn is, echter een bewijs is er niet.

Destijds bij Blind had Ajax er voordeel bij en moesten iedereen het maar accepteren. Nu heeft Ajax er nadeel bij en moet iedereen het ook maar accepteren.

11 februari 2024 om 20:38

Ik ben het met je eens dat het erg veel lijkt op een doelpunt. Maar juist doordat die paal er staat is het niet duidelijk te zien. Moeten we dan alles wat lijkt maar gewoon aannemen als waar?

Als je echt eerlijk bent, denk ik echt dat hij er over is, maar helaas niet te bewijzen. Ajax heeft vandaag gewoon heel erg matig gespeeld en moeten zich echt afvragen of ze nog wat van dit seizoen willen maken! Als az punten laat liggen je laat dit vandaag zien? Ik kan er met me hoofd niet bij!

11 februari 2024 om 18:50

Ze mogen nooit 3-0 achterkomen tegen Heerenveen. En hebben nota bene een eigen goal van Heerenveen nodig om enigszins terug in de wedstrijd te komen. Het was inderdaad veel te weinig van Ajax zijde als je weet dat de concurrentie al gemorst heeft.

11 februari 2024 om 19:01

Het valt wel degelijk te bewijzen, maar niet met de kennis en huidige technologie van de VAR. Waarbij ik direct moet zeggen dat ik het wel met de huidige technologie kan bewijzen. Je kunt namelijk de lijn tussen de 2 palen trekken. Vervolgens ander beeld pakken. De lijn dikte er bij pakken en deze weer tussen de palen trekken. Daarmee zal je al zien dat de bal over de lijn is. Dit mag je echter niwt verwachten van mensen die 10 minuten nodig hebben om een buitenspellijn te trekken.

12 februari 2024 om 06:24

Precies, waarom kan dat bij een buitenspel situatie wel en nu niet. Net als bij de 1-0, doet hij wel mee of niet?

Na de handsbal bij PEC was ik furieus op de VAR. In dit geval snap ik dat de VAR de goal niet geeft op basis van de huidige regels. Denk dat het wel een goal was maar die 100% zekerheid krijg je gewoon niet door de beelden.

Het seizoen van Ajax in een notendop, steeds een klein beetje hoop krijgen en dan weer snoeihard de deksel op je neus. Voor de zoveelste keer, rug recht, borst vooruit en donderdag weer een kans.

11 februari 2024 om 18:37

Het is ook wel een beetje om gek van te worden. Tegen Utrecht komt er uit een handsbal van Toornstra de 3-3, tegen PEC dat moment met de VAR en vandaag weer tegen Heerenveen.

Het heeft op dat gebied ook echt niet meegezeten dit seizoen. En dat is bijzonder onwelgevallig, want als je er zelf weinig van bakt zijn dat soort momenten cruciaal in hoeveel je over weet te houden.

Bal lijkt te zitten. Daar zijn de meesten het wel over eens. Zie de doellijn ook lopen.
Maar daar moet je verder niet over zeuren. Ajax speelde qua tactiek en mentaliteit zo slap dat je het ook niet daar van af moet laten hangen.
Dat we hier geen doellijn technologie hebben is een ander hekel punt natuurlijk. Maar ja, misschien hoort het ook wel bij een Micky mouse competitie waar we ook nog kunstgras hebben.
Ben blij dat we er verder niet over zeuren in Ajax kamp

11 februari 2024 om 19:21

Dat je slecht speelt wil niet zeggen dat je niet mag klagen. Echter het probleem is dat je de lijn niet ziet maar wel ziet dat de bal niet volledig voorbij de paal is. Hierdoor kun je niet met zekerheid zeggen of het een goal is.

11 februari 2024 om 19:50

Dus daar moeten we dan ook maar niet over klagen. Ik vind het veel erger dat eze ploeg vandaag niet 100% gemotiveerd is. Ik neem Schip dan ook alles kwalijk en de leiding niks

Alle ophef ten spijt: ook een punt tegen Heerenveen was te weinig.

Henderson moet niet zo janken en in de spiegel kijken voegt niks toe tot nu toe bij ajax , wat hij laat zien kan een ander ook wel met een iets minder salaris

Ik heb niet gezien of het een goal is of niet, dus dat weet ik niet, maar in deze foto kun je noch het einde van de bal, noch het begin van de lijn zien, dus deze foto geeft in elk geval geen uitsluitsel...

Ik hoop dat alle arrogante Ajacieden (dus niet alle Ajaxieden!) en andere arrogante mensen van andere clubs nu eens realiseren dat je gewoon je eigen club moet gaat steunen, en niet andere clubs moet gaan afzeiken, zonder niets eens de wedstrijd te hebben gezien, als die clubs verliezen. Ben klaar met die comments op deze site van andere 'supporters' ff een comment geven 'hoe slecht de club is' als ze een melding krijgen als die club heeft verloren.

Zoals jullie kunnen zien, jouw club kan ook gewoon verliezen. En het kan dus ook altijd gebeuren dat zo'n verlies voorkomen had kunnen worden, door een controversiële beslissing als dit.

Ik kan nu dingen zeggen als: 'ja, dan had Ajax maar gewoon geen 3 tegendoelpunten moeten krijgen'. Of 'had Ajax maar gewoon moeten scoren. Of: 'ja, maar de regels zeggen dat de bal volledig zichtbaar over de lijn moet zijn'. Maar ik ben het met jullie eens. Dit is zeer zuur. want ik denk ook dat de bal over de lijn is. En dan is zo'n verlies extra vervelend.

Laat het maar een les van humility/nederigheid zijn.

Persoonlijk vind ik het al bizar dat in de eredivisie niet in elk stadion doellijn technologie aanwezig is. Zou mijns inziens gewoon een verplichting moeten zijn voor elke club die in de eredivisie uit wil komen.
Nu die in dit geval dus niet aanwezig is moeten we het doen met beelden. Beelden waaruit niet 100% uit geconcludeerd kan worden dat de bal over de lijn is. Het lijkt er wel op dat zeker. Maar omdat het erop lijkt moeten we dan deze situaties dan maar tellen zonder 100% bewijs?

Ajax verdiende dik om te verliezen vandaag, maar als het een goal is, dan is het gewoon een goal. Berghuis kletst en is niet aanvoerderwaardig als je alleen maar de perfecte dingen wilt roepen op het moment dat de camera op jouw schijnt…donder op man! Laat jouw emoties spreken en zeg gewoon dat de mannen in Zeist net zo blind zijn als Stevie Wonder en geen ballen hebben om een beslissing te nemen! Elke neutrale idioot zou toegeven. Scheidsrechter was zich ook al aan het indekken tijdens de wedstrijd…ook hij heeft die bal achter de lijn gezien. Alle 5 naar KDV sturen voor paar maanden..Var die niet kan beoordelen…hou op hoor

Is een doelpaal net zo breed als een doellijn??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren