Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engeland rekent in duel met bijna een half uur blessuretijd af met Iran

Laatste update:

Engeland heeft in de eerste wedstrijd van Groep B op het WK simpel afgerekend met Iran. De Aziaten konden geen vuist maken en werden vooral in de eerste helft overlopen door de mannen van bondscoach Gareth Southgate: 6-2. Jude Bellingham, Bukayo Saka (tweemaal), Raheem Sterling, Marcus Rashford en Jack Grealish kwamen allen op het scorebord, terwijl Mehdi Taremi met twee goals de eer redde voor Iran. Door diverse blessures en VAR-checks liep het aantal extra minuten in totaal op tot bijna dertig.

Southgate koos voor een aangepaste formatie ten opzichte van de laatste officiële wedstrijden die the Three Lions speelden. Toen traden de Engelsen aan in een 3-4-2-1-opstelling, maar tegen Iran wordt er in een 4-2-3-1 gespeeld. Dat betekent dat Harry Maguire achterin naast John Stones kwam te staan. Bellingham, het toptalent in de selectie van Southgate, kreeg een plekje op het middenveld. De Iraniërs traden met Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh aan.

De Engelsen namen meteen de regie in handen en kregen de eerste kleine kansjes van de wedstrijd, totdat Alireza Beiranvand naar de grond ging. De keeper van Iran kwam hard in botsing met een van zijn centrale verdedigers en moest minutenlang behandeld worden aan het hoofd. Aangezien de bondscoach niet ingreep en de medische staf Beiranvand niet wilde dwingen om zich te laten wisselen, bleef de zichtbaar aangeslagen doelman onder de lat staan. Een paar minuten later ging de goalie van Persepolis FC echter alsnog zitten en moest hij van het veld.

Hossein Hosseini, zijn vervanger, leek na een half uur spelen een tegengoal te moeten incasseren. Harry Maguire kopte uit een corner echter op de lat, maar duidelijk was wel dat de openingstreffer in de lucht hing. Bellingham maakte die uiteindelijk ook. De middenvelder van Borussia Dortmund kopte knap raak na een voorzet vanaf links van Luke Shaw: 1-0. Het was het eerste interlanddoelpunt voor Bellingham tijdens zijn achttiende wedstrijd voor de Engelse nationale ploeg.

Nog voor de rust besliste de formatie van Southgate het treffen. Dat deden de Engelsen middels twee fantastische treffers: eerst kogelde Saka de bal binnen uit een afgeslagen corner en even later volleerde Sterling een knap aangesneden voorzet van Harry Kane tegen de touwen. Iran kon er niks tegen doen en had nog geluk dat het in de veertien (!) minuten extra speeltijd niet nog erger werd. In de rust koos Carlos Queiroz, de bondscoach van Iran, voor drie defensieve wissels om de schade te beperken. Jahanbakhsh werd daar onder meer het slachtoffer van.

De wijzigingen zorgden ervoor dat de Aziaten het defensief gezien beter op orde kregen. Tot nieuwe kansen leidden de personele wijzigingen overigens niet direct. Engeland schroefde de doelpuntenproductie nog verder op. Saka scoorde na ruim een uur spelen door vanaf de rechterkant naar binnen te komen en de verre hoek te vinden (4-0), maar even later zorgden de Iraniërs ook nog voor een hoogtepunt. Taremi redde namelijk de eer door van dichtbij hard raak te schieten. Uiteindelijk zorgden invallers Rashford en Grealish na geslaagde counters voor de 6-1 stand en maakte Taremi er vanaf de stip nog 6-2 van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Engeland gaat makkelijk eerste eindigen in deze groep.

21 november 2022 om 16:40

Zeer gewaagde uitspraak na een net 6-2 overwinning, maar ik denk dat je gelijk gaat krijgen!

Engeland goed of Iran slecht?

21 november 2022 om 16:17

Ik had meer van Iran verwacht eerlijk gezegd..

21 november 2022 om 16:38

Klopt. Iran heel angstig en verdedigend gespeeld en na de 1-0 viel het als een kaartenhuis in elkaar en oogten ze zonder enige vertrouwen te spelen.

Zonde.

21 november 2022 om 16:18

Beiden ! Engeland maakte dankbaar gebruik van de ruimtes die er lagen en deed gewoon wat het moet doen.

21 november 2022 om 16:19

Iran sowieso erbarmelijk slecht. Die verdediging was om te janken. Daar goed gebruik van gemaakt door Engeland.

21 november 2022 om 16:33

Engeland ook dodelijk effectief. 10 schoten, 7 op goal 6 erin. Domineerde daarnaast al vanaf minuut 1. Vond Iran erg zwak maar heb alleen de eerste helft kunnen zien.

Prima wedstrijd van Engeland; een wat mindere verdediging maar verder een sterk elftal. Ik had wel wat meer verwacht van Iran.

Ben benieuwd hoe Engeland er uit ziet tegen de betere tegenstanders. Ik verwacht dat ze het verdedigend gezien moeilijk gaan krijgen. Misschien kunnen ze dat gaan compenseren met hun aanvallende kracht.

Makkelijke wedstrijd voor Engeland. Ik had alleen wel het idee, dat als je die penalty aan Iran geeft, je hem de eerste helft ook wel aan Engeland had kunnen geven.

Een zeer overtuigend Engeland maar wel tegen een zeer zwak Iran ben benieuwd hoe ze zijn als de betere tegenstanders eraan komen

De ene penalty is de andere niet.. wat een arbitrage. En 24 minuten erbij tellen.. dan heb je er wel zin in.

21 november 2022 om 16:21

wordt hij soms betaald voor extra minuten..jesus!

Jude Bellingham speelde echt weergaloos.

21 november 2022 om 16:18

Wat een speler is dat zeg. En pas 19 jaar ongelofelijk

21 november 2022 om 22:31

Dat was tegen zwake Iran, ik will hem zien tegen landen als Brazilie,Argentinie of Frankrijk, neem niet weg dat het een goede talent is.

engeland goed, iran heel zwak.
dat engeland er nog 2 om de oren krijgt is wel zorgwekkend maar ook wel te begrijpen.
taremi is een goede spits en heeft aan een halve kans genoeg.

We hadden gister Qatar, maar dit Iran is nog slechter. Het lijkt niet eens op voetbal.

Dit Iran is natuurlijk geen maatstaf voor Engeland. Wel een beter en frisser engeland als voorgaande jaren. Eindelijk niet met 2 cvm’s maar met een loper naast rice. Bellingham is overal en wat een topper is het zeg… 19 jaar nog maar. Is football coming home?

Vond Declan Rice wel echt een top wedstrijd spelen. Helaas veel te duur, anders had ik hem ook graag Busquets zien vervangen.

21 november 2022 om 16:49

Rice is vooral een loper en geen spelverdeler. Maar inderdaad toch veel te duur.

22 november 2022 om 09:30

@mick00

Vond hem gisteren anders vrij positioneel spelen. Bellingham was degene die de meters maakte en hij hield het slot op de deur. Dat deed hij heel goed.

Engeland is voor de meesten van ons geboren zijn voor het laatst wereld kampioen geweest. We zullen zien hoe ze het gaan doen tegen echte tegenstanders. Bij elk wk is dit land weer een enorme hype en als puntje bij paaltje komt leveren ze niet op beslissende momenten.

21 november 2022 om 16:52

Nou ja afgelopen 2 toernooien wel goed gedaan natuurlijk, zij het met een beetje mazzel met de loting hier en daar. Maar dat kunnen ze nu ook zomaar krijgen, en vooral aanvallend is het wel echt een top team. Nu met Bellingham die meer als 8 speelt en Rice daardoor als enige 6 is het middenveld ook meer in balans dan eerst met Philips ernaast. En blessure van Maguire kan nog wel eens een blessing in disguise zijn.. Zonde dat Tomori er niet bij zit. Ik denk halve finale en dan is alles mogelijk

21 november 2022 om 17:06

Die zogenaamde "hype" wordt door jouzelf gecreerd door middel van je bericht hier. De enige hype die ik hier in Engeland zie rondom elk Wk/ek vind ik op het forum bij Voetbalzone, niet ten midden van de Engelse bevolking. Waar haal je dit toch vandaan?

23 november 2022 om 17:18

Je hebt kennelijk zitten dromen bij de afgelopen wk's of je was nog niet actief op de fora. Je reactie getuigd duidelijk van ignorantie.

Denk dat ik maar eens ga wedden op elke wedstrijd een penalty, want dit gaat nergens over

Ik vind het qua resultaat voor Engeland toch tegenvallend dat ze twee goals tegenkrijgen tegen dit Iran. Dan moet je ook wel blijven scoren om tegen betere tegenstanders ook te winnen.

Engeland heeft echt een paar heel leuke spelers. En ook op de bank enorm goeie invallers. Spijtig dat je met zo een clown op doel speelt. Die gun je elke wedstrijd een goed aantal tegendoelpunten.

Ik had wel voorspeld dat Engeland zou winnen, maar ik had wel verwacht dat ze het iets lastiger zouden hebben. Iran is matiger dan ik dacht. Ik denk dat die wel laatste worden in de groep.

Lijkt mij dat de VS en Wales vanavond al hun belangrijkste groepswedstrijd spelen

Iran is ook wel echt superslecht. Toch zag de verdediging van engeland bij de eerste goal er erg slecht uit. Denk dat ze het ook dit jaar niet mee naar huis nemen

Bellingham en Rice is alvast beter dan Phillips en Rice. Al bij al een sterk Engeland die nog Grelish, Rashford en Foden even inbrengen.
Een viermansverdediging met Maguire kan wel zwakke punt zijn.

21 november 2022 om 16:33

Gelukkig voor Engeland is Maguire geblesseerd uitgevallen. Voor Southgate hoop ik dat die blessure net zo lang duurt als de deelname van Engeland, zodat hij de blessure goed kan gebruiken als excuus om Slaphead niet meer op te hoeven stellen. Scheelt toch een stuk zekerheid achterin.

21 november 2022 om 16:39

Ik snap die keuzes ook niet van Southgate. Met Tomori-White en Ramsdale erachter heb je een zeer goed trio. Maar hij wilt het maar niet zien.

21 november 2022 om 23:06

Tomori is niet eens geselecteerd. White speelt RB bij Arsenal, blijft Coady en Dier over.

22 november 2022 om 06:00

Daarom zeg ik ook dat dat het trio had moeten zijn.

Engeland zeer sterk gespeeld, Iran was echt niet goed. Maar dat kan gebeuren, maar dan moet je wel schade beperken. Engeland heeft wel veel opties voorin. Verdedigend hebben ze wel een probleem, dat kan de doorslag geven.



Eindelijk een keer voldoende blessuretijd, waar het in de eerste helft kwam door een blessure was het de tweede helft gewoon vanwege de wissels en het ellelange getreuzel. Tijd om dat met elke wedstrijd te doen. Daarnaast was Iran bijzonder zwak, ik had het Iran voor me van 4,5 jaar geleden of 8 jaar geleden toen ze veel beter waren dan nu.

En dit laat ook zien dat die FIFA rankings geen ruk voorstellen voor al die landen die niet uit Europa of Zuid Amerika komen, man man man dit Iran behoort niet in de top 50.

21 november 2022 om 18:08

Dit iran heeft veel randzaken aan t hoofd zoals de protesten en haat van eigen bevolking. Tijdens de wedstrijd riepen ze nog bisharaf naar de spelers wat een belediging is. Daarnaast, alles was skocic heeft opgebouwd met het verzorgde spel is teniet gedaan door deze trainer. Al moet ik zeggen dat iran veel beter voor de dag kwam tegen uruguay (winst iran) en senegal (gelijkspel). Het centrale duo heeft zo lang niet samen gespeeld dat het nergens opsloef dat ze ineens basis speelden. En daarnaast azmoun, ezatolahi, saman ghoddos en kannani mag je als iran zijnde nooit op de bank zetten. Dat waren de key players afgelopen jaren. Gholizadeh is ook veel beter dan jahanbakhsh en ook onbegrijpelijk dat hij moest banken.

En de Engelsen zien de wereldbeker al naar Engeland komen. Iran blijft een voetbaldwerg en ze weten toch 2x te scoren.

Benieuwd hoe ze het gaan doen tegen sterkere landen

21 november 2022 om 17:04

Hoe bedoel je dat? Dat de Engelsen de wereldbeker al naar Engeland zien komen? Ik ben me bewust van de typische Engelse zelfspot (het kan zijn dat jij die simpelweg niet begrijpt, zoals sommige mensen sarcasme niet kunnen herkennen), maar heb er hier nog geen Engelsman gesproken die overtuigd is van de titel?

22 november 2022 om 15:24

"it's coming home" remember

Makkie voor Engeland vandaag. De eerste goal van Iran was wel mooi, zowel de goal als de assist. Als Messi dat balletje gaf waar de 1ste goal voor Iran uitkwam dan kregen we hem nog 20x te zien

24 minuten blessuretijd was tot daar aan toe….maar die commentator die soms minutenlang zijn klep hield. Was ie bier aant halen in de fanzone ofzo?

Nou, makkie voor Engeland, verder weinig aan toe te voegen. Wel wil ik toch ff kwijt (NPO heeft geen forum ofzo) hoe ongelooflijk slecht ik de studio uitzending vond. Rest zal hopelijk beter zijn hoor. Natuurlijk zijn er wat beladen onderwerpen rondom de wedstrijden van Iran en uberhaupt het land waarin we spelen. Maar dit leek wel een programma rond een crematie ofzo. Rivkah probeert het leuk en is wel wat vrolijker, maar heeft gewoon niet zoveel verstand van voetbal. Maar dan heb je afellay die ongelooflijk saai verteld en weinig zegt, en dan zet je Reeza (oke komt uit Iran, maar dat was het dan ook) ernaast die mogelijk NOG saaier praat en NIKS zegt. Moeilijk doorheen te komen, niet tevaak doen deze combi. Hup Holland!

Die Bellingham is echt goed zeg wajoow.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren