Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supertalent Endrick repliceert iconische doelpuntviering Messi en kopt Brazilië in minuut 90+6 naar zege op Mexico

Laatste update:

Endrick heeft zijn status als toptalent zaterdagnacht nog maar eens bevestigd. Het zeventienjarige supertalent, dat in de zomer naar Real Madrid verkast, gumde een late tegentreffer van Mexico nog dieper in blessuretijd uit. Zodoende besloot Brazilië de oefenwedstrijd toch winnend: 2-3.

Braziliaanse bondscoach Dorival Júnior formeerde niet zijn sterkst mogelijke elftal voor de oefenwedstrijd ter voorbereiding van de Copa América. Naast Endrick begonnen ook spelers als Vinícius Júnior, Bruno Guimarães, Marquinhos, Rodrygo en Gabriel Magalhães op de bank.

Aan de kant van Mexico was er voor Feyenoord-aanvaller Santiago Gimenez uiteraard een plekje. De vaste spits deed bijna de gehele wedstrijd mee. Edson Álvarez, ex-Ajax, maakte het duel centraal achterin wel helemaal vol. De bij Ajax vertrekkende Jorge Sánchez bleef negentig minuten lang op de bank zitten.

Brazilië begon sterk aan het duel, dat gespeeld werd in Texas. Andreas Pereira opende na vijf minuten spelen al de score namens de Seleçao. Dat deed de middenvelder van Fulham op schitterende wijze.

Met een paar heerlijke nepschoten fopte hij de Mexicaanse defensie op heerlijke wijze. Het afronden was vervolgens een koud kunstje: 0-1. In het eerste bedrijf werd daarna niet meer gescoord. De tweede helft bleek een stuk enerverender.

Gabriel Martinelli verdubbelde kort na de theepauze de score. De Arsenal-aanvaller kon de bal zo inlopen na een geweldige loopactie en dito passeerbeweging van Yan Couto, die dit seizoen indruk maakt bij Girona.

Kort na de tweede Braziliaanse treffer werd het duel tijdelijk stilgelegd. De reden daarvoor waren homofobe spreekkoren vanuit het Mexicaanse publiek. De scheidsrechter van dienst onderbrak het spel onmiddellijk.

Na de onderbreking leek Mexico de 0-2 achterstand compleet uit te gummen. Eerst wist Julián Quiñones een voorzet vanaf rechts met de punt van de schoen in te tikken, waarna in minuut 90+2 Guillermo Martínez Ayala een gelijkspel uit het vuur leek te slepen voor de Mexicanen.

De reeds ingevallen Vinícius Júnior en Endrick dachten daar echter anders over. Na een fraaie passeeractie en haarscherpe voorzet wist Endrick de bal net genoeg te verlengen met de kruin: 2-3. De jongeling vierde zijn treffer door zijn shirt uit te trekken en te tonen aan de supporters, hetgeen Lionel Messi ooit op legendarische wijze deed tegen Real Madrid..

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een goal weer van Endrick. Opgepast, hij gaat Mbappe voorbijstreven. Zou het? Hij is zeker niet minder dan Mbappe op die leeftijd.

9 juni 2024 om 11:01

Ik ben vooral benieuwd wie je slachtoffert? Want Rodrygo is misschien de overduidelijke keus voor het publiek maar zijn werkethiek voor Real Madrid is uitstekend en iets wat Vini en Mbappe niet gaan brengen. Vini Jr is al een legende voor het huidige Madrid dus ik denk dat Kylian zijn borst nog nat kan maken als deze Endryck straks een sensatie blijkt. Pele re-gen

9 juni 2024 om 11:12

Endrick is nog zo jong die moet je qua belasting nog een beetje tegen zichzelf beschermen. Real speelt genoeg wedstrijden om te rouleren dus Endrick zal rustig gebracht worden.

9 juni 2024 om 11:11

Mbappe op die leeftijd was veel beter. Mensen vergeten even dat hij met Monaco kampioen werd en ook de halve finale van de CL haalde dat jaar door o.a Man City uit te schakelen. Zelfs de verdediging van Juventus destijds had lovende woorden over een 18-jarige Mbappe. En een jaar later werd die de eerste tiener sinds Pele die scoort in een WK finale. Mbappe was echt waanzinnig al op die leeftijd.

9 juni 2024 om 11:56

@Modric Dit dus. Altijd merkwaardig hoe snel mensen dingen vergeten. Mbappé is gewoon van een ander level. Zeker gezien hoe constant die is sinds zijn debut bij Monaco.

9 juni 2024 om 12:07

Ongepast, dat je zoiets durft te roepen. Endrick is een groot talent maar op basis waarvan beweer jij dat hij Mbappe voorbij gaat streven? En als wat? Doelpuntenmaker of de speler an sich? Durf te wedden dat je niet eens 3 hele wedstrijden hebt gezien van Endrick. Puur op basis van hype en scorebordjournalistiek deze uitspraak.

9 juni 2024 om 14:19

Oehh, hoe durf ik? Lees voor het gemak maar over mijn vraag ' Zou het? ' heen. Het is gewoon iets wat ik me afvraag over wat ik het grootste talent sinds Mbappe vind. Maar natuurlijk is het absoluut onmogelijk dat hij hem voorbijstreeft. Hoe durf ik dat te suggereren zeg! En uiteraard zeg ik dat omdat ik hem nog nooit heb zien spelen want jogo bonito heeft dat gezegd

Zo juichen lijkt mij ietswat onnodig in een oefenwedstrijd. Achja het zal de leeftijd wel zijn.

9 juni 2024 om 10:59

De winnende in de extra tijd van de extra tijd mag je toch juichen? Als het de 6-0 was oke maar dit is de winnende voor je land.

9 juni 2024 om 11:26

In een oefenwedstrijd.

9 juni 2024 om 11:32

Oefenwedstrijd of niet, als je als 17 jarige de winnende maakt dan mag je dat vieren.

Met name ook omdat er nu al een enorme druk op deze jongen staat. Hij is het grote talent van Brazilie en de media zit er al bovenop. Ook mede door zijn toekomstige transfer naar Real zijn alle ogen op hem gericht en dan mag je zeker uitgebreid een doelpunt vieren vind ik.

9 juni 2024 om 11:39

Ja, misschien word ik oud. Dat kan. Maar als je de winnende maakt en je juicht zo vind ik dat tamelijk overdreven. Maar goed, lekker belangrijk verder. Hij moet juichen hoe hij wilt.

9 juni 2024 om 11:55

Niks met leeftijd te maken. Maar het verschil in belevenis van voetbal. Dat gaan wij Europeanen nooit snappen, simpel weg omdat wij niet de achtergrond hebben die dit soort jongens hebben.

9 juni 2024 om 12:46

Juich zo uitbundig als je wil, prima, maar deze specifieke 'juich' is afkomstig van arguably de beste aanvaller aller tijden, die dit deed in de grootste wedstrijden denkbaar, en pas na honderden goals/assists voelde Lionel Messi zich dusdanig groot dat hij besloot zo te juichen. Dat een talentvolle tiener na een nietszeggende goal zo juicht is in mijn optiek ongepast en dus zwaar overdreven. “arrogantie moet je verdienen”...... 🐐

9 juni 2024 om 12:58

Want alle Zuid-Amerikanen juichen zo overdreven? Natuurlijk heeft het met leeftijd te maken, die jongen heeft nog erg veel te leren.

9 juni 2024 om 14:13

@Anfield1892 @Redistthecolour Nogmaals. Niks met leeftijd te maken, Zuid - Amerikanen beleven voetbal zoveel anders. Zelfs als ze over de 30 zijn. Niemand hier kan voorstellen om in een sloppenwijk op te groeien en vervolgens op dit niveau te spelen. Dat contrast kennen wij niet. Snap overig uberhaubt niet dat wij aan zo iets kunnen irriteren.

9 juni 2024 om 14:44

Aub mijn eerste zin heel rustig en goed lezen... en je zult zien dat de mate van uitbundigheid me minder dan niks kan interesseren, voor mijn part doet 'ie naakt de moonwalk op het veld. De reden waarom mensen zich zo 'irriteren' is omdat bij deze manier van juichen de focus wordt gelegd op je naam, en Messi had natuurlijk een dusdanig grote naam dat het passend en zelfs als iconisch werd gezien, terwijl deze knul echt nog honderden lichtjaren verwijderd is van zo'n grote naam maar tóch juicht zoals eigenlijk alleen de groten der aarde dit deden. Sloppenwijken hebben hier natuurlijk niks mee te maken. Dat excuus wordt om de haverklap gebruikt. Persoonlijk hou ik ook wel rekening met zijn leeftijd hoor, jeugdige dwaasheid laten we maar zeggen

9 juni 2024 om 15:02

@Anfield Ook met deze reactie bevestig je dus mijn gelijk. Wij Europeanen kunnen het inderdaad niet voorstellen/inbeelden. Vervolgens hun achtergrond als excuus zien bewijst mijn reactie nog eens.

9 juni 2024 om 15:54

Praat lekker voor jezelf aangezien jij toch echt niet bepaald wat honderden miljoenen Europeanen zich wel of niet kunnen voorstellen. Dat je jezelf gelijk geeft (!) is vrij gênant aangezien deze specifieke manier van juichen niks met sloppenwijken of zijn Braziliaanse achtergrond te maken hebben. Is gewoon Messi kopiëren en veel mensen vinden dat, gezien het status verschil, ongepast, al jouw excuses ten spijt. Wat je punt al helemaal onderuit haalt is dat er tig Braziliaanse spelers in Europa spelen....en die doen niet deze specifieke 'juich'. Terwijl ze ook uit de sloppenwijken komen, contrast dit, wij Europeanen dat, enz

9 juni 2024 om 13:11

Is Woutje Weghorst ook 17?🤔..

Die gaat zijn goaltjes wel mee pikken in zijn eerste seizoen in Madrid.

Wat is Endrick toch een geweldenaar ben benieuwd hoe die het bij Real gaat doen.

alweer gekke mexicaanse fans die niet normaal kunnen doen...
daarnaast zeggen ze zelf dat het scanderen van "puto" niks met homofobie te maken heeft, en dat het een normaal scheldwoord is (het duel was in texas, dus veelal amerikaans-mexicaanse mensen) en dat het op veel manieren kan worden geinterpreteerd. Maakt het allemaal niet minder erg natuurlijk, hoort je gewoon te gedragen in een stadion.

maar het komende wk, waar een gedeelte in mexico wordt afgewerkt, zie ik wel somber in met deze fans. Nu al een aantal wedstrijden op rij met gekkigheden.

verder natuurlijk ook lachwekkend en ironisch dat een wedstrijd wordt stilgelegd vanwege, in hun ogen/oren homofobe, spreekkoren. Om vervolgens wel Wk's te organiseren in landen als Qatar en Sa... maar goed dat is weer een hele andere discussie

9 juni 2024 om 11:22

Wat mij betreft is dat helemaal geen andere discussie. Het is de hypocrisie ten top. Je moet heel hard je best doen om meer treffende voorbeelden te vinden. Geld regeert en is voor een hoop mensen belangrijker dan hun zogenoemde 'normen en waarden'. Het enige verschil tussen mensen is hoeveel hun normen en waarden kosten.

9 juni 2024 om 18:16

Je maakt inderdaad een prima punt. Dezelfde zogenaamde fans die straks weer iedereen de schuld willen geven als het op een eindtoernooi weer misgaat… De gehele Mexicaanse voetbalbond zich diep schamen, al jaren gaat het ze alleen maar om de centjes. Totale onzin dat ze tegenwoordig alle oefenwedstrijden in de USA afwerken. Een goede coach neerzetten? Aan een doordacht plan beginnen voor het WK in eigen huis? Doorselecteren? Ho maar.

Messi? Marcelo deed dit eerder.

9 juni 2024 om 11:28

Ja en daarvoor zal vast een andere voetballer het wel eerder gedaan hebben. Het gaat erom dat het een iconische celebration van Messi is in een wedstrijd tegen Real.

9 juni 2024 om 11:36

Marcelo deed het eerder in een CL finale, wat het toch echt meer zijn iconische celebration maakt dan die kopie van Messi.

9 juni 2024 om 11:45

En toch kent iedereen die van Messi

9 juni 2024 om 11:51

Messi fanboys bedoel je.

9 juni 2024 om 11:58

@Kings.RMadrid Ga nou niet doen alsof Marcelo een grotere naam is dan Messi, heeft letterlijk niks te maken met “fanboy” zijn.

9 juni 2024 om 12:03

Ga nou niet doen alsof ik dat doe. Heb het precies nergens over wie groter is of wie een grotere naam heeft.

Drie goals in vijf interlands, dat is niet verkeerd. Het waren dan weliswaar oefenwedstrijden waarin Endrick iedere keer heeft gescoord, maar goals maken tegen Engeland, Spanje en nu dus Mexico is goed en het zijn zeker geen misselijke tegenstanders. Ik ben echt benieuwd wat hij zal presteren bij Real Madrid, dit is een groot talent.

Krijgt nu natuurlijk gigantische forse concurrentie van Mbappe bij Real Madrid, maar toch verwacht ik dat hij zeker genoeg kansen zal krijgen bij Real Madrid. In het begin zal Endrick waarschijnlijk een soortgelijk traject afleggen zoals Rodrygo en Vinicius ook hebben gedaan en denk dat op (lange) termijn ook wel wat gevonden zal worden dat Vinicius, Mbappe en Endrick samen kunnen spelen. Rodrygo zal uiteindelijk kind van de rekening worden verwacht ik.

Zijn ook bezig met Franco Mastantuono, van River Plate. Een 16-jarige middenvelder die zijn debuut al heeft gemaakt en waar meerdere Europese-topclubs achteraan zitten. Hij speelt als 10 en kan eventueel ook als rechtsbuiten spelen, maar hij moet vooral in de as van het veld spelen en kan daardoor ook prima als 8 spelen. Zou mooi zijn als Real hem ook binnen kan halen en dan zodra hij 18 (hij wordt in augustus 17-jaar, dan nog 1-jaar aan River Plate verhuren) is naar Europa kunnen halen.

9 juni 2024 om 12:14

Mbappe, Vinicius, Endrick, Rodrygo, Brahim Diaz, Arda Guler, Bellingham (10). En dan Mastantuono en Wirtz volgens de geruchten.

Zoveel talent en klasse. En de helft bankzitters? Mastantuono gaat de komende 10 jaar waarschijnlijk Bellingham voor zich moeten dulden. Wirtz? Tja beetje overdreven als breedteaankoop.

9 juni 2024 om 12:58

Je weet nooit hoe het uiteindelijk loopt. Natuurlijk een hoop spelers waarvan de helft niet eens kan spelen, maar wie weet vertrekt Rodrygo bijvoorbeeld. Diaz speelt al best wat wedstrijden, maar misschien dat hij dan de stap wilt maken naar een club waar hij 100% zeker is van een basisplek. En zo zal dat waarschijnlijk met nog wat namen gaan, en het kan natuurlijk ook dat Mastantuono en/of Wirtz niet komen maar 'de handel' tussen spelers blijft natuurlijk altijd aan de gang en zeker bij Real Madrid.

Kijk bijvoorbeeld jaren geleden, met di Maria en Ozil. Di Maria moest, ondanks dat hij top was bij Madrid, vertrekken om plaats te maken voor James Rodriguez. Hetzelfde geval was er met Ozil, die ook gewoon top was en moest vertrekken om plek te maken voor Bale. Ik zeg niet dat het ook de juiste keuzes waren om di Maria en Ozil te verkopen, maar in de meeste gevallen doen Madrid en Perez het wel goed en met een bepaalde gedachte erachter.

Zo ook in de afgelopen jaren met o.a. Pepe, Ramos, Varane, Casemiro, Ronaldo, Navas maar bijvoorbeeld dus ook Ozil en di Maria, en Higuain en Alonso. De enigste fouten die ze naar mijn mening dan hebben gemaakt, zijn dan toch Ozil en di Maria. Maar ook Hakimi, Hernandez en Odegaard. Vooral Hakimi en Hernandez hadden zeker van waarde kunnen zijn voor Madrid en toen al vond ik dat je kon zien dat dit hele goede spelers waren en nog beter konden worden. Odegaard had dat ook, had het top gedaan bij Real Sociedad en kon je destijds prima in een rol gebruiken zoals Diaz nu doet, dus als 10 en eventueel op de vleugels maar Odegaard kon je dan ook op de plek van Modric of Kroos neerzetten en dan langzaamaan naar de basis toe laten groeien.

9 juni 2024 om 13:08

Zoveel kwalitatief goede spelers is aan de ene kant ook goed voor Real. Stel dat ze een Rodrygo verkopen voor 70-80 miljoen, dan maken ze behoorlijke winst op hem én heeft hij Real aan meerdere titels geholpen. Zo ook met een Diaz, Güler etc. Wanneer zij de volgende stap (á la Ödegaard, Hakimi of Hernandez) willen maken, verdient Real er waarschijnlijk behoorlijk aan en hebben ze pure winst. Laat ze maar komen, ontwikkelen en ga ervan genieten, want zoals Rochester zegt gaan toppers zoals Özil en Di Maria weg wanneer er een andere optie zich voordoet.

9 juni 2024 om 13:11

Je begrijpt wel dat die spelers overbodig waren. Want Real is gewoon de endgame. Alles wat erna komt zijn sidequrstz.

9 juni 2024 om 13:24

Ja ik begrijp wat je bedoeld en Real is de grootste club ter wereld. Logisch dat zij alle posities driedubbel bezet willen hebben en dat allemaal van uitzonderlijke kwaliteit.

Maar een Wirtz bijvoorbeeld wil die dan echt het risico lopen geen basisspeler te worden? Zelfs van Robben vind ik het destijds dom van Real dat ze die hebben laten gaan. En Di Maria wegdoen voor James ook. En waarom? Omdat James de hype van het WK 2014 was zoals Ozil die van het WK 2010.

Ik denk dat Real vooral achterin moet investeren. Het middenveld en aanval zitten wel goed.

Wat een heerlijke voorzet was dat ook van Vinicius ( stap alsjeblieft van dat nieuwe kapsel af, ziet er echt totaal niet uit ). Niet verkeerd ingekopt ook van Endrick. Ik wens Ancelotti veel succes volgend seizoen om al die aanvallers tevreden te houden. Mbappe, Vinicius, Rodrygo Endrick, Brahim, Joselu en Arda. Sjezus, alhoewel. Real Madrid kan in potentie 71(!) wedstrijden spelen omdat Real in 7(!) competities actief zal zijn. Dan is een bredere selectie heel fijn. Zal me niks verbazen als Ancelotti met 3 aanvallers gaat spelen volgend seizoen. Of bijvoorbeeld een Arda zal verhuurd moeten worden. We zullen het zien.

9 juni 2024 om 13:17

Kamp Arda heeft al meedere keren aangegeven niet verhuurd te willen worden en volgens mij staan Ancelotti en Real Madrid er ook zo in. Aan de ene kant siert het hem dat hij ondanks de moordende concurrentie kosten wat het kost bij de club wil blijven. Of het verstandig is, zal de toekomst uitwijzen.

Geweldig talent. Alleen is een stap naar Europa als 18 jarige Braziliaan erg moeilijk gebleken. Vinicius heeft zo'n drie jaar nodig gehad om echt op gang te komen. Rodrygo ook twee jaar en Roque heeft het tot nu toe ook erg lastig bij Barca. Dus eerlijk gezegd verwacht ik nog niet heel veel van hem volgend jaar.

Vind hem nu al vermoeiend.

Messi celebration? Ronaldo heeft daarna deze celebration opgeëist en geowned niks meer van Messi bij haha

Messi maakte de winnende de laatste 20 seconden in Bernabeu. Is toch wel iets anders he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren