Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eén transfer weerhield Manchester City van ondergang: ‘Hij weg of wij weg’

Laatste update:

Manchester City behoort heden ten dage tot de rijkste clubs ter wereld. In 2008 kocht de Abu Dhabi United Group de Engelse club en sindsdien werden the Citizens getransformeerd tot een kampioensteam. Het is echter wel eens anders geweest en dat herinnert Stuart Pearce zich nog heel levendig. Negen jaar geleden stond de club bijna op omvallen.

/

In juli 2005 toonde Chelsea serieuze belangstelling voor aanvaller Shaun Wright-Phillips, die er toen een paar goede seizoenen op had zitten bij City. Een paar maanden eerder had Pearce het voor het zeggen gekregen bij de club. “City had net de winkel in het stadion verkocht, de grond onder het trainingsveld was naar de gemeente gegaan en we betaalden ons werkelijk scheel aan jongens als Nicolas Anelka”, weet Pearce nog. De leiding zette druk op hem om Wright-Phillips te verkopen.

“Het was zo erg geworden, dat de toenmalige eigenaren zeiden: Luister, Wright-Phillips gaat nu weg of wij gaan weg. ’s Maandags besloot de clubleiding akkoord te gaan met de transfer van de aanvaller naar Chelsea. Dat bracht 26 miljoen euro in het laatje. “Dat trok de club min of meer uit de put, maar het zette ook veel druk op mij, want ik raakte mijn doelpuntenmaker meteen kwijt. Een paar jaar later ging het echter stap voor stap omhoog en nu is City een wereldmacht, die een trainingscomplex van 190 miljoen euro aanlegt. Het kan verkeren”, aldus Pearce in de Daily Mirror.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat geld wel niet kan doen...

8 augustus 2014 om 21:02

Het voetbal verzieken...

Leuk voor ze hoor, dat ze een Sjeik hebben, maar als je zo diep in de schulden raakt dan deugd je beleid gewoon niet...

8 augustus 2014 om 21:40

Blijkbaar heb je het stuk niet eens gelezen, of lees je enkel wat je wil lezen. Dit artikel geeft juist aan dat geld de voetbal niet verziekt zoals jij het noemt, maar juist de minder vermogende clubs uit de slop trekt.

Ajax mag dan +-100 miljoen in de kas hebben, wat natuurlijk fantastisch gedaan is. Maar al dat geld in de kas verziekt het voetbal net zo goed. Was die 100 miljoen bij kleinere clubs terecht gekomen dan konden zij zich weer verder ontwikkelen. Betere trainingsvelden, spelers, competities en noem het maar op.

8 augustus 2014 om 21:47

Sjeiks hoeven niet louter negatief te zijn. Wel als ze alles kopen wat los en vast zit. Een sjeik moet de geldzak bij een bekwame technisch directeur neer zetten en dan is er niks aan de hand. Is toch fantastisch dat zo iemand een club van de ondergang wil redden? Bovendien, een sjeik of een oliemagnaat zijn de enige mensen die ervoor kunnen zorgen dat spelers als Toure, Kompany en Aguero in een team kunnen voetballen.

8 augustus 2014 om 21:48

Nee het verziekt het voetbal wel degelijk. Als je zulk slecht beleid voert, dan krijg je dit dus. En dan moet je alles maar verkopen, om je begroting sluitend te krijgen. Eigen schuld dikke bult. Geluk dat de Sjeiks komen, maar zij maken het voetbal enkel kapot, 50 miljoen werd niet betaald voor spelers als Overmars,bergkamp, Kluivert,v basten. Maar spelers als een Willian Carvalho ofso? Die Cvm van porto, moeten minstens 40 miljoen opleveren? Ga toch weg..

8 augustus 2014 om 22:26

De prijzen van voetballers stijgen altijd al dat ligt niet aan de Sjeiks. Dat is gewoon een kwestie van inflatie en dat er via sponsoring / tv-rechten steeds meer geld in het voetbal terecht komt. Door de Sjeiks stijgen de prijzen slechts een fractie sneller.

Een suarez of Rodriguez zou zonder toedoen van Sjeiks echt niet getransfeerd zijn voor slechts 20 miljoen. Nee ga er maar vanuit dat de prijs slechts 5/10% lager zou zijn dan de huidige prijzen. Ga dan ook direct op sponsors als Adidas klagen die Man United nu voor 75M pond per jaar sponsoren.

9 augustus 2014 om 00:05

"En dat er steeds meer geld in het voetbal terecht komt"

En hoe gebeurd dat onder anderen? Juist, door sjeiks.
Die rijke eigenaren zijn eigenlijk inderdaad net sponsoren, dus in dat opzicht niet oneerlijk.

Sponsoren zijn echter verworven door in decenia een reputatie en een grote club op te bouwen en zo veel inkomsten te krijgen.

Sjeik-clubs hebben puur mazzel dat een oliebaron hun clubje koos om te gaan spekken. En daarom zijn de prijzen van city en psg onterecht, omdat de sterke club niet zelf is opgebouwd,maar gratis gekregen.

9 augustus 2014 om 00:21

Komop zeg.. als bedrijf zijnde ga je toch ook niet je inkomsten verdelen over de wat kleinere bedrijven zodat ze kunnen groeien.. denk na voordat je wat zegt.... Punt is dat gel voetbal idd kapot kan maken maar dat hoeft niet.. bayern heeft alles zelf in beheer en smijt niet met asociale salarissen.. monaco?? Velen dachten dat monaco met geld zal smijten maar tot op heden zijn ze erg georganiseerd bezig en smijten ze niet zomaar met het geld.. daarom is het ook leuk voor supporters van ado. Ado kan nu eindelijk mee doen met de eredivise. Beter een chinees dan een sjeik!! Chinezen weten wel wat ze moeten doen en doen iets niet zomaar. Voor sjeiks is het gewoon een speeltje

9 augustus 2014 om 00:24

De top 5 aankopen zijm gedaan door Real en Barca en niet door City Chelsea of PSG. Sjeiks hebben idd een invloed, maar andere clubs net zo.

9 augustus 2014 om 00:41

Het grote probleem is natuurlijk als de sjeik er plots geen zin meer in heeft. City heeft niet de naambekendheid en de omzet om die lonen te blijven betalen. Ploegje failliet. Maar ja 80 van de City supporters (buiten Manchester) kopen diezelfde week nog een PSG shirt en dat probleem is ook weer van de baan...

9 augustus 2014 om 01:33

Wat een onzin clubs als City en PSG worden ook gewoon opgebouwd. Dat het aan de hand van eigenaren veel sneller gaat oké, maar op den duur kunnen deze clubs ook gewoon op zichzelf staan. Geen kip die naar Monaco kraaide hier op deze site 5 jaar geleden, en nu kent iedereen de club.

Maar goed United is ook gewoon in handen van buitenlandse eigenaren, wanneer zij geld in de club zouden stoppen zou je nu ook niet zeuren.

9 augustus 2014 om 02:10

Chelsea in dat geval. Als abra weggaat. Gaat chelsea rustig door. Want op dit moment voeren ze een goed beleid. En chelsea heeft een aantrekkelijke naam dus iemand koopt ze wel.

9 augustus 2014 om 02:48

zonder het geld van de sjeiks hadden de salarissen en transfer sommen echt niet zo snel omhoog laten gaan.
Juist omdat ze topspelers met grote bedragen lokken en gewoon lukraak weg kunnen kopen dreef de prijzen op
4 jarige contracten werden zomaar afgekocht
Andere grote clubs konden niet anders dan meegaan met deze gekte
T is dan ook niet verwonderlijk dat alleen de rijke clubs in de CL ver kunnen komen

9 augustus 2014 om 08:11

Viswoestijn ik ben het helemaal met jouw eens alleen betreft de bedragen wat huidige
Spelers dragen is dat niet ook mede door de makelaars en hoe iedereen meteen opschept over die speler??

Bij er bestaan nu al 3 nieuwe messi's en 5 nieuwe ronaldo's. Heb laats al gehoord de nieuwe robben (boetius) maar ze hebben allemaal nog niks laten zien en toch krijgen ze die naam!
Daar zal ook veel aan de prijs gelegen liggen en de makelaars natuurlijk.

9 augustus 2014 om 09:50

Dus wacht het is nu de schuld van de landskampioen dat kleinere clubs niet kunnen uitbreiden? Ajax heeft het geld verdient dus vind het geen goed voorbeeld van jou

9 augustus 2014 om 10:04

Het is inderdaad het totale plaatje Sjeiks horen er natuurlijk ook bij. En extra voetbal in het geld is alleen maar beter voor het voetbal. Er moet alleen gezorgd worden voor een salary cap die enkel op basis van inflatie omhoog kan gaan. Zo kun je alleen de zaakwaarnemers enigzins in toom houden en goede spelers bij kleinere clubs uiteindelijk houden.

9 augustus 2014 om 10:10

Ajax is juist het beste voorbeeld in mijn stuk om aan te geven dat extra geld in het voetbal stoppen echt niet slecht is. Maar blijkbaar mis je het hele punt en voel je je enkel aangevallen doordat jouw club genoemd is. En ze maken zeker de competitie minder door het geld niet uit te geven. Het is hun goed recht, en totaal niet erg maar indirect is dat zeker het geval.

9 augustus 2014 om 17:22

@ Viswoestijn

Een ploeg als Chelsea kan nu verder teren op de successen die Abramovich heeft opgebouwd, maar denk jij dat PSG en City dat nu ook al kunnen? Die ploegen maken miljoenen schulden en dat terwijl er nog geld wordt ingepompt tot en met. Ik doelde maar op bijvoorbeeld Malaga, die ook werden overgenomen en plots veel geld hadden. Maar toen de sheik er even geen zin meer in had, konden de spelers niet meer uitbetaald worden. Dat is jammer voor zo'n mooie club.

Ik blijf bij mijn mening dat als City nu verkocht wordt er twee opties zijn. 1. Een nieuwe sheik die niet kijkt op 250 miljoen meer of minder of 2. Een normale eigenaar die vervolgens bijna de helft van de selectie zal verkopen. Als je bedenkt hoeveel miljoenen spelers als Milner, Barry, Kolarov, Clichy, Javi Garcia, Lescott verdien(d)en dan besef je dat zo'n ploeg niet recht te houden valt. Een speler als Javi Garcia 140.000 euro per week geven, waar ben je dan mee bezig? En als het dan al een uitzondering is, oké. Maar daar verdient elke bankzitter zulke fortuinen.

zo klinkt het haast of het zijn verdienste is geweest dat City het nu zo goed doet ! als de enorme bak geld er niet was geweest was City zoals altijd een club die rond de 10e stek eindigde

8 augustus 2014 om 21:09

Als morgen een sjeik feyenoord opkoopt gaan je dat dan erg vinden? Dat je eindelijk terug een top ploeg wordt? Of een top ploeg wordt. Jij kent blijkbaar de historie van city niet!

8 augustus 2014 om 21:16

Hoop toch niet dat dat ooit gebeurd. De sjeiks gaan zich ook een keer terugtrekken uit het voetbal en dan hebben clubs als city een groot probleem!

8 augustus 2014 om 21:33

Ik moet er niet aan denken dat dat bij PSV zou gebeuren.... Leuk hoor, elk jaar kampioen en Europees meedoen, maar het voet wel enorm kunstmatig aan lijkt me zo.... Een beetje zoals Vitesse met alle huurlingen van Chelsea, hoewel ik best sympathie voor die club heb verder....

8 augustus 2014 om 22:12

liever 4e met eigen Nederlandse jeugd, dan een vreemdelingenlegioen met 40 contractspelers uit 20 verschillende landen !

tuurlijk prijzen zijn leuk, maar prijzen zijn nog veel leuker als je ze wint door middel van een goed beleid en spelers waar je de namen van uit kunt spreken, en die je vanaf kleine jongens hebt zien opkomen !

kijk maar naar Vitesse, hoe dat loopt ?! dat wil je toch niet

8 augustus 2014 om 23:47

City zal dit jaar een begroting in evenwicht presenteren, de heren Soriano en Begiristain leveren schitterend werk . En City profiteert ervan als club! De sheik heeft ook altijd beloofd dat hij de club pas loslaat als ze volledig op eigen benen staat. Hoe je het draait of keert maar Sheik Mansour was een zegen voor City!

9 augustus 2014 om 08:18

Stengun ik snap je visie (heb ik ook bij arsenal al helaas jaren gezien)
maar zo red je het helaas niet..want jeugd word iedere keer maar weer weggeplukt uit de eredivisie voor spotprijsjes.

eredivisie kan alleen gered worden als ook daar sjeiks toetreden en wat er voor zorgt dat het niveau omhoog gaat en dat nederlandse clubs een besiktas of aberdeen van de mat spelen met 4-0.
Als nederland weer een rol speelt in europa zullen de spelers ook niet meer zo snel vertrekken. Waarom ver weg gaan voor prijzen winnen als het om de hoek al te behalen valt snap je?

Maar nogmaals stengun ik snap je visie ik zelf heb daar ook jaren achtergestaan, maar dat werkt alleen als iedereen daar aan mee doet en niet bijv ajax wel spelers koopt en dan weer kampioen word.

De redding van toen is het schijntje van nu, zo snel kan het gaan.

9 augustus 2014 om 00:43

Of als de sjeik op zijn dartsbord Everton had geraakt...

Doelpuntemaker? was het zo erg met City dat ze met 5 goals in een seizoen al blij waren?

8 augustus 2014 om 21:35

Ja of het moest van Stephen Ireland en Barton komen...

8 augustus 2014 om 22:06

Bosvelt niet te vergeten, en Mpenza

Ik vond Wright Phillips altijd al een icoon voor City. Na deze artikel al helemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren