Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elvis Manu glundert na EL-hattrick: ‘Hier doe je het allemaal voor’

Laatste update:

Elvis Manu beleefde donderdagavond een sportief hoogtepunt door namens Ludogorets een hattrick aan te tekenen in het Europa League-duel tegen LASK Linz. De oud-Feyenoorder kon uiteindelijk niet voorkomen dat zijn ploeg op Oostenrijkse bodem met 4-3 ten onder ging, maar is desondanks bijzonder tevreden met zijn optreden. “Natuurlijk wil je gewoon winnen, maar het is een enorme eer om de wedstrijdbal mee naar huis te mogen nemen. Dat is niet voor iedereen weggelegd.”

Door Thijs Verhaar

“Nee, veel slaap heb ik niet gehad”, grinnikt de 27-jarige vleugelaanvaller in gesprek met Voetbalzone. Direct na de wedstrijd is hij op het vliegtuig richting Bulgarije gestapt en eenmaal thuis bleef de wedstrijd door zijn hoofd spoken. De geboren Dordtenaar kwam al snel met 2-0 achter en schoot zijn eerste kans meteen overtuigend raak toen hij vrij voor de keeper werd gezet. In de tweede helft werd hij bij een 4-1 stand nogmaals alleen op de sluitpost afgestuurd en weer mocht hij juichen, zoals hij ook twintig minuten voor tijd een strafschop binnen schoot.

Het artikel gaat verder onder de video
Mourinho na smadelijke nederlaag Spurs: 'Mijn schuld'
Meer video's

“Dan is het eeuwig zonde dat we in het laatste kwartier met een man meer geen puntje meer uit het vuur kunnen slepen”, weet Manu, die in het eerste groepsduel tegen Royal Antwerp als invaller al goed was voor een assist, maar ook dat duel in een nederlaag (1-2) zag eindigen. “In beide wedstrijden hebben we kansen gehad, dus daar baal je dan van. Deze club is al negen jaar op rij kampioen van Bulgarije, dus het draait echt om de Europese duels. Dat is onze graadmeter. Voor mij is het persoonlijk wel heel lekker dat ik dan drie keer scoor en ook in de kwalificatie al een belangrijk doelpuntje mee heb gepikt.”

Omdat hij in het verleden bij Feyenoord in elf Europese duels ook al vijf keer scoorde, staat hij samen met zijn treffer namens het Turkse Akhisarspor nu op tien goals in negentien Europese wedstrijden. “Een vriend van mij stuurde dat statistiekje vanochtend ook door, ja. Dat zijn heel mooie cijfers”, beaamt de trotse Manu desgevraagd. “Ik heb geen idee waarom de competitie mij zo goed ligt, maar het lijkt wel alsof ik beter ga spelen als het niveau hoger wordt. Voor dit soort wedstrijden doe je het allemaal als profvoetballer, dus ik geef alles als ik zo’n mooie kans krijg op zo’n groot podium.”

Met die laatste opmerking verwijst hij naar de huidige blessurecrisis bij de Bulgaarse kampioen. De eerste spits brak vorige week zijn enkel en de tweede keuze moest met liesproblemen afzeggen. “Daarom kreeg ik de kans als spits in plaats van als eerste wissel van de buitenspelers. Ik wil het geen noodoplossing noemen omdat ik vaker in de punt heb gespeeld, maar het was voor mij toch onverwachts dat ik op die positie mocht aantreden. En dat ik dan ook nog drie keer raak kan schieten, maakt het helemaal af. Ik denk dat ik mijn visitekaartje nu wel heb afgegeven in Bulgarije.”

De rappe aanvaller besloot deze zomer zijn toekomst aan Ludogorets te verbinden, nadat hij het afgelopen jaar bij het Chinese Beijing Renhe onder contract stond en daar niet wilde verlengen. “Dat was een leuk avontuur, maar ik wilde nu graag mijn carrière weer een boost geven en voor mijn gevoel kon dat goed bij een club die zich altijd plaatst voor de Europa League”, aldus Manu. “We spelen nu twee keer tegen Tottenham Hotspur, dus dan hebben we het over een finalist van de Champions League", glundert de Nederlander die hoopt op een stunt. "In principe moeten zij ons natuurlijk van de mat spelen, maar ze hebben nu ook onverwachts van Antwerp verloren…”

Steven Bergwijn en tien anderen verbruiden het bij boze José Mourinho

Lees artikel

De Londense topclub ging donderdag met het schaamrood op de kaken met 1-0 ten onder tegen de Belgische formatie, die na twee duels verrassend de volle buit heeft. LASK en Tottenham volgen met drie, waarachter het nog puntloze Ludogorets de rij sluit. “Zij kunnen het zich gezien de stand niet veroorloven om tegen ons punten te laten liggen”, rekent Manu voor. “Ze zullen dus tot op het bot gemotiveerd zijn en dat maakt de uitdaging voor ons alleen maar groter. Toch kijk ik enorm uit naar dat affiche. Het zou leuk zijn als ik mezelf dan nog een keer kan laten zien. Wie weet wat voor deuren dat weer opent.”

Ludogorets is alweer de zesde buitenlandse werkgever voor Manu, die zijn carrière begon bij Feyenoord en daarna achtereenvolgens voor Excelsior, SC Cambuur, Brighton Hove & Albion, Go Ahead Eagles, Genclerbirligi, Akhisarspor, BJ Renhe en nu dus de Bulgaarse topclub speelde. “Ik ben nu een jaar of vijf actief in het buitenland en dat wil ik zo lang mogelijk volhouden. Ik zeg niet dat ik nooit meer terugkeer naar de Nederlandse velden, maar voorlopig zit ik wel goed hier. Als voetballer wil je jezelf toch op een zo hoog mogelijk niveau testen en die kans krijg ik hier.”

De eerlijkheid gebiedt hem te zeggen dat het bij Ludogorets wel voornamelijk gaat om de Europese duels, die voor dit seizoen waarschijnlijk na de groepsfase weer voorbij zijn. “Als Tottenham de punten pakt, wel ja. Helaas. In de competitie is het niveau iets anders dan wat ik gewend was. Er zijn met Levski Sofia, CSKA Sofia en Lokomotiv Plovdiv drie goede ploegen en de rest is wat minder. We zijn niet voor niets al negen jaar kampioen, maar het is lekker om hier veel minuten te kunnen maken en te spelen voor een club die titels moet winnen.”

Tegelijkertijd biedt de rustige omgeving hem de kans om zich volledig te kunnen focussen op het voetbal. “Razgrad is maar een klein stadje en staat eigenlijk pas echt op de kaart in Bulgarije sinds Ludogorets groot is geworden. Er is niet gek veel te doen behalve lekker voetballen. Dat is misschien saai, maar het is ook heel goed voor me. Ik ben nog altijd pas 27 jaar, dus ik wil nog van alles bereiken en mezelf blijven verbeteren. Deze hattrick mag natuurlijk niet mijn laatste sportieve hoogtepunt zijn.”

Kan Ludogorets het Tottenham lastig maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkelijk scoren dit maar denk dat hij niet veel onder zou doen voor linssen. Leuk voor hem dat het daar goed gaat. Misidjan deed het daar ook heel leuk.

30 oktober 2020 om 13:08

Manu verdiend wel een ander salaris dan Linssen vrees ik. Bovendien wil deze jongen lekker van het buitenlandse leven genieten en daar geef ik hem 100 gelijk in.

30 oktober 2020 om 13:08

hij is idd zeker niet minder als Linssen. dat is een leuke speler voor Vitesse maar ik zei op voorhand al dat die niks bij Feyenoord heeft te zoeken qua niveau

30 oktober 2020 om 14:35

Wat zou je ervan vinden als Dick Linssen eens op zijn goede positie zet, oftewel linksbuiten. En je dan de jeugd een kans geeft in de vorm Bannis.wat maakt het uit of Linssen of Bannis niet scoort. Staan in ieder geval op de juiste plaats en niet zoals gisteren weer Geertuida op het middenveld plaatsen.

30 oktober 2020 om 15:28

@mv010 daar kan het ook mee te maken hebben idd al vond ik Linssen in de wedstrijden waarin hij wel linksbuiten stond ook niet echt indrukwekkend. Van Hanegem gaf laatst al terecht aan dat het bizar is dat Feyenoord niemand heeft die een mannetje kan passeren. Berghuis dan enigszins maar het is wachten totdat Sinisterra weer fit wordt, die heeft wel een indivuele actie in huis en kan daardoor voor wat verassing in ons aanvalsspel zorgen

30 oktober 2020 om 15:46

Japie; jij blijft altijd volhouden aanvallers alleen af te rekenen op goals. Hoe kun je dan beweren dat manu in zn carriere niet minder is dan linssen?

30 oktober 2020 om 16:36

Luis mag je echt pas in het nieuwe jaar verwachten. Dan gaan het zware maanden worden als echt alles van hem afhangt. Ik snap daarnaast ook niet dat als je ziet dat je geen diepgang zonder bal hebt dat je dan niet een Azarkan de kans geeft maar ook een Summerville had dat ook gehad.

31 oktober 2020 om 10:15

Heel makkelijk scoren idd. Manu behoorde bij degradant Go Ahead Eagles tot de zwakste spelers (echt!). Linssen was de absolute uitblinker bij subtopper Vitesse. Wel een verschilletje. OT: wel een typische uitspraak voor broodvoetballer Manu. Tegelijkertijd waardeer ik de eerlijkheid ook wel weer. Hij scoort drie keer, dus heeft een topavond gehad. Dat het team niet gewonnen heeft, doet er voor Manu niet zoveel toe.

Leuk voor hem, het is hem zeker gegund (ondanks dat ze wel verliezen). Mooi dat hij daar voor nu op z'n plek zit, hij zal daarnaast denk ik ook genoeg verdienen. En wie weet wat hierna kan komen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren