Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eloy Room levert veel salaris in en is definitief terug in Eredivisie

Laatste update:

Eloy Room is officieel speler van Vitesse, zo maakt die club bekend via de officiële kanalen. De 34-jarige doelman ondertekent een tweejarig contract bij de Arnhemmers. Room was na zijn contractontbinding bij het Amerikaanse Columbus Crew transfervrij op te pikken. Na de komst van aanvallers Kacper Kozlowski en Saïd Hamulic is Room alweer de derde versterking van de dag voor Vitesse.

De terugkeer van Room, die al 151 duels speelde voor de Gelderlanders, komt bepaald niet uit de lucht vallen. Ruim twee weken geleden wist de Gelderlander al te melden dat Vitesse bezig was met de terugkeer van Room. De Telegraaf voegde daar aan toe dat er voor de routinier een tweejarig contract klaarlag met de optie voor een extra seizoen, maar naar nu blijkt is er geen optie op een extra jaar opgenomen.

“Het is geweldig om hier terug te komen", laat Room weten. "Iedereen weet dat Vitesse en haar supporters een speciale plek in mijn hart hebben, omdat ik hier een groot deel van mijn carrière heb doorgebracht. Ik heb hier natuurlijk ook veel speciaals meegemaakt, waaronder mijn debuut in het profvoetbal en de bekerwinst. Ik hoop dat daar nu mooie herinneringen bij gaan komen. Daar ga ik in ieder geval alles aan doen." Vitesse won in 2017, met Room als basisspeler, de KNVB Beker ten koste van AZ (0-2).

Duidelijk is dat Room in Arnhem flink gaat inleveren op zijn salaris. De goalie streek in de Verenigde Staten naar verluidt zo'n 750.000 euro per jaar op, wat een eventuele overgang naar Vitesse in eerste instantie leek te bemoeilijken. Hij had bovendien nog een contract tot het einde van het kalenderjaar met een optie voor een extra jaar in de MLS. Zijn contract werd echter ontbonden, waardoor hij transfervrij kan terugkeren op het oude nest.

Room genoot zijn jeugdopleiding en debuteerde er in 2008 in het betaald voetbal. Hij slaagde erin om in 155 wedstrijden 43 keer zijn doel schoon te houden, alvorens hij de overstap maakte naar PSV. Bij de Eindhovenaren wist hij zich echter niet te ontpoppen tot eerste doelman, waardoor hij vier jaar geleden koos voor een lucratief contract in Amerika. Bij Vitesse geldt Room als de opvolger van Kjell Scherpen, die na een seizoen op huurbasis alweer is vertrokken uit Arnhem. Trainer Phillip Cocu heeft ook de beschikking over Markus Schubert en Daan Reiziger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wist destijds de grote Piet Velthuizen uit het doel te drijven, geen idee wat zijn niveau nog is.Wat er de afgelopen jaren op doel stond in Arnhem daar werd je ook niet blij van.

19 juli 2023 om 01:24

@penkie, hij moet toch zeker wel beter wezen als scherpen. Dat is in mijn optiek ook niet bijzonder moeijlijk snapte uberhaupt niet dat ajax scherpen toen kocht.

Stuk beter en een keeper met veel meer ervaring dan Scherpen. Die viel me vaak toch tegen. Kozlowski moet de goede lijn doortrekken. de 3e ken ik zelf niet. Maar gelukkig op tijd wat nieuwe spelers. Al zijn ze er nog niet, denk ik

18 juli 2023 om 22:31

Toch even afwachten wat zijn niveau nog is. Ik ben wel groot fan van hem, hele spontane fijne vent.

Dit is toch wel een verrassing van jewelste.

Eloy Room altijd lastig te kloppen.

18 juli 2023 om 23:25

Thnx! Zo droog maar grappig...

19 juli 2023 om 06:47

Wauw wauw heerlijk😁

Vitesse krijgt echt wel weer een leuk team zo. Nog een rechtsback, 10 en spits erbij en ze kunnen weer mooi voor de 6/7de plek gaan

Hoezo levert hij salaris in? Hij heeft geen contract en dus geen salaris. Tekent daarna een contract bij Vitesse en krijgt juist weer salaris.

18 juli 2023 om 22:54

Hij heeft z’n contract tot 31 december 2023 bij Columbus, met optie voor een extra jaar, laten ontbinden.

Hij verdiende naar verluidt zo’n €750.000 per jaar, dus hij levert zo’n €300.000 in om bij onze mooie club te voetballen. 💛🖤

7 ton per jaar…. Niet echt heul dik salaris voor Amerika begrippen toch?

Waarom doet hij dit? Zal wel wat meer spelen. MLS wordt alleen maar beter en interessanter. Financieel hoeft t ook niet lijkt me.

20 juli 2023 om 04:16

Las dat hij zijn dochter in Nederland naar school wilde laten gaan. En hij had zijn basisplaats verloren, ondanks een uitstekend vorig seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren