Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Elftal van de Week: drietal Ajacieden en evenaring van 13 jaar oude prestatie

Laatste update:

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. De klinkende 4-0 overwinning van Jong Ajax op Heracles Almelo heeft ervoor gezorgd dat de Amsterdammers mede-hofleverancier zijn met drie spelers. Ook TOP Oss, dat met 0-3 van Jong PSV won, levert drie spelers af.

Het was een doelpuntrijke maandagavond, daar naast TOP Oss en Jong Ajax ook Jong AZ er lustig op los scoorde tegen FC Dordrecht. De Alkmaarders wonnen op eigen veld met 3-1 en zijn met twee spelers vertegenwoordigd in het Team van de Week. Iman Griffith heeft een plekje op het middenveld bemachtigd, terwijl Soulyman Allouch voor de derde keer dit seizoen zijn opwachting maakt. Bij TOP Oss vielen Thijs Jansen, Trevor David en Lorenzo Piqué op. Jong Ajax wordt onder meer vertegenwoordigd door aanwinst Lorenzo Lucca, die twee keer scoorde.

Uitgelicht
Ook Donny Warmerdam maakte indruk. Het talent van Jong Ajax is de eerste verdediger die twee keer scoorde namens de Amsterdammers in een Keuken Kampioen Divisie-duel sinds Perr Schuurs op 3 mei 2019 tegen Almere City. Martijn Kaars evenaarde een dertien jaar oude prestatie van Johan Voskamp door in de eerste drie thuiswedstrijden van het seizoen drie keer te scoren. Voskamp flikte dat kunstje in het seizoen 2009/10, toen hij uiteindelijk als tweede eindigde op de topscorerslijst met 22 treffers achter Michael de Leeuw (BV Veendam, 25 goals).

Team van de Week: Jansen; David, Piqué, Warmerdam, Baas; Hartjes, Huiberts, Griffith; Kaars, Lucca, Allouch

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat verassend... We krijgen voor het eerst de elftal vd week van kkd nadat hier een dikke discussie kwam over wel of niet terecht spelen voor jong Ajax .

6 september 2022 om 15:17

Waarom niet? Het is toch juist goed van VZ dat zij spelers van andere divisie ook aandacht geven. Nu staan spelers van 6 clubs uit de KKD in de spotlights. Ik zie dit graag vaker gebeuren.

En het spelen van bepaalde Ajax spelers bij Jong is conform afspraak met de KNVB en alle clubs. PSV speelde bijv. ook met die Hoever en Savio. Prima toch. Goed voor het niveau van de Kkd. Dan weten ze alvast wat hen te wachten staat straks bij promotie.

6 september 2022 om 15:19

@Marc. Je had het niet beter kunnen verwoorden. Helemaal eens met wat jij hier zegt. Overigens vind ik het ook wel leuk dat er meer aandacht komt voor de KKD. Deze liet ik voorheen vaak links liggen. Alleen maar goed dat ze hier aandacht aangeven.

6 september 2022 om 15:28

Ja helemaal eens! Ik wordt hier juist blij van. Gevarieerd aanbod van VZ vind ik interessant. Zo krijgen verschillende competities en spelers aandacht.

En VZ is de officiele mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie zie ik. Dat betekent dat wij meer content gaan krijgen. Goede ontwikkeling.

6 september 2022 om 15:44

Tien miljoen betalen voor een spits, die laten spelen in je tweede team en dan durven zeggen dat dit ten goede komt voor de competitie van dat team... Je mag ook gewoon zeggen dat Ajax meer profiteert van de KKD dan andersom, dat zou namelijk dichterbij de waarheid liggen en komt minder arrogant over.

6 september 2022 om 15:48

@gofcte: Volgens mij is Lucca gehuurd en heeft hij hiervoor in de Serie B gespeeld. Je doet net of Bergwijn in de KKD meedoet... En de KKD profiteert juist enorm van de Jong Teams. Daarom bestaat de KKD nog en gaat er meer geld om dan ooit en is het niveau van bijna alle teams omhoog gegaan.

6 september 2022 om 15:59

@gofcte

Dit heeft echt 0,0 met arrogantie te maken. Het is namelijk een afspraak tussen alle clubs en de Knvb. Alle betrokkenen hebben volmondig ja gezegd.

ED clubs FC Utrecht, Ajax, PSV, AZ zijn met alle KKD clubs plus KNVB in gesprek gegaan en hebben afspraken hierover gemaakt.

De clubs worden op een hoger niveau getest en ontvangen 5 procent van de Europese inkomsten van deelnemende ED clubs. Zo kunnen zij hun faciliteiten verbeteren en als club er beter van worden.

Wat mij echt opvalt is dat dit alleen ter sprake komt wanneer Jong Ajax wint. Natuurlijk is het niet ideaal dat het elftal van Jong Ajax soms wisselt, echter zie ik Jong AZ nagenoeg alles winnen. En heb je gezien hoe oud die spelers zijn en met nagenoeg dezelfde spelers spelen...

Als je als volwassen mannen zijnde niet kunt winnen van de kinderen dan heb je niks te zoeken in de ED. Dat is mijn persoonlijke mening.

6 september 2022 om 17:04

Dat hogere niveau waar jullie het over hebben is maar relatief als je de ene week met een jeugdelftal speelt en een week later allerlei selectiespelers van de meest waardevolle selectie uit de Eredivisie hebt. PSV is precies hetzelfde verhaal. Zolang die clubs miljoenen uittrekken aan nieuwe spelers en die eerst sporadisch laten 'wennen' op een niveau lager ben je die competitie gewoon aan het verkloten. Zet ze een heel jaar bij de selectie, of gebruik ze niet. Dan krijg je ook geen gezeik. Dat mag best een keer bij de KNVB aangekaart worden.

6 september 2022 om 17:18

@gofcte: wel grappig dat je maar op 1 aspect van onze argumenten in gaat en de rest compleet laat liggen. Dat hogere niveau bedoel ik juist ook van niet Jong-teams, de budgetten zijn echt fors gestegen bij de meeste clubs en het niveau is daar echt omhoog gegaan. En er is verder helemaal geen gezeik, clubs hebben allemaal ervoor getekend, ook hiervoor.

6 september 2022 om 17:30

Ik heb het ook niet over de clubs individueel, ik heb het over de competitie. Die is met Jong-teams volgens deze regels (kudo's dat iedereen ervoor getekend heeft) geen hol waard.

6 september 2022 om 15:36

@rodinho: Het is toch geen discussie of ze wel of niet mogen meespelen? Want ze mogen gewoon meespelen. Daar zijn afspraken over gemaakt en heeft elke club mee ingestemd. Het is sentimenteel gezeur van supporters van KKD-teams die niet beseffen dat als de Jong-teams er niet waren ingestapt, de KKD was afgestorven. Ze zouden juist heel blij moeten zijn in mijn ogen, er gaat meer geld dan ooit in de KKD om en het niveau is enorm aan het verbeteren.

6 september 2022 om 19:26

Oooh yes ik ben zo blij als PEC op maandag tegen Jong Ajax speelt en ze spelen tegen de bank van Ajax 1 en daardoor puntverlies oplopen, zo blij mee bedankt ONS ALLER AJAX ♥ï¸â™¥ï¸â™¥ï¸â™¥ï¸

6 september 2022 om 19:58

Hahahahaha, lees je reactie nog maar eens en dan zal je realiseren dat je nogals infantiel overkomt. Ze spelen helemaal dan niet tegen de bank van Ajax 1. Gisteren deed Lucca (uit de Serie B) mee voor 60 minuten en Conceicao mee voor 45 minuten. De rest was standaard Jong Ajax materiaal. Als je daar niet van kan winnen als PEC zijnde, heeft dat niets met Ajax te maken. Dankzij Ajax krijgt PEC meer geld waardoor ze hun selectie op pijl kunnen houden. Volgens mij hebben de Eredivisie meer te klagen gehad over het verschrikkelijke kunstgrasveld van PEC toen ze nog in de ED zaten. Dankzij het geld van o.a. Ajax hebben ze dat kunnen aanpassen. Dus ik neem je laatste deel van je comment dan graag in ontvangst namens Ajax en de andere teams die een deel van hun geld afstaan.

Verdiend Martijn Kaars! Leuke gozer, benieuwd of het lek boven is in Helmond. Op deadline day nog goed versterkt, nog tijd genoeg voor de eerste doelstelling te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren