Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerstedivisionist ontbindt contract clubtopscorer: 'Het is zoals het is'

Laatste update:

Achilles’29 is zijn meest scorende speler van dit seizoen zomaar kwijtgeraakt. Hielke Penterman is met vijf competitietreffers de clubtopscorer van de eerstedivisionist uit Groesbeek, maar maandagavond maakt Achilles bekend dat zijn contract per onmiddelijke ingang is ontbonden.

Dit is gebeurd op verzoek van Penterman zelf: uiteindelijk bleek het reizen de aanvaller uit Tubbergen te veel. Penterman reisde vier a vijf keer per week op en neer naar Groesbeek en combineerde dit met een studie en een baan. Bovendien wordt hij binnenkort vader en daarom heeft de 29-jarige Penterman besloten om zijn avontuur als profvoetballer te beëindigen.

“We vinden het uiteraard jammer dat Hielke deze keuze maakt”, zegt Eric Meijers. “In korte tijd heeft hij voor Achilles’29 toch zeven keer gescoord (vijf keer in de competitie en twee keer in de beker, red.), maar deze dingen gebeuren. Wij hebben begrip voor de situatie en zijn er samen goed uitgekomen. Het is jammer, maar het is zoals het is.” Penterman speelde pas sinds de zomer voor Achilles; hij werd toen overgenomen van de amateurs van HHC.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, als je een baan, een studie en een contract als profvoetballer met heel veel reistijd hebt en daarbij ook nog een kind op komst, zul je prioriteiten moeten gaan stellen, want dat is geen werkbare situatie. Als je 29 bent en je speelt bij Achilles heb je geen grote profloopbaan in het vooruitzicht, dus lijkt het me een logische keuze van hem.

7 december 2015 om 23:14

Als je er nog een baan naast hebt, ben je trouwens eerder semi-prof. Met andere woorden hij zal allesbehalve binnenlopen met zijn voetbalsalaris. Dan is zijn beslissing ook goed voor te stellen.

Begrijpelijk om nou alles opzij te zetten voor een voetbal carriere doe je misschien wel op je 19e maar op je 29e niet meer zeker niet met die salarissen.

Begrijpelijke keuze van Hielke. Alleen dat weet je toch van te voren? Had beter lekker bij HHC kunnen blijven.

7 december 2015 om 20:39

Maar dan had hij geen profvoetbal gespeeld wat natuurlijk een droom is voor eenieder

7 december 2015 om 21:21

Als je die kans krijgt pak je die natuurlijk met beide handen aan.
Wie zou dit niet proberen?

8 december 2015 om 11:02

Maar wie zeg dat hij al wist dat hij een kind zou krijgen.
Kan ook na dat hij bij Achilles heeft getekend gebeurd zijn natuurlijk.

Kan hij weer bij hsc gaan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren