Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste rode kaart in CL voor Piqué: ‘Het was een natuurlijke reflex’

Laatste update:

Gerard Piqué deed woensdag voor de 92e keer mee in een Champions League-wedstrijd en werd voor het eerst in het miljardenbal op een rode kaart getrakteerd. De verdediger van Barcelona maakte in de ogen van de scheidsrechter opzettelijk hands en kreeg daarvoor, na 42 minuten spelen, zijn tweede gele kaart.

Ernesto Valverde nam het na afloop voor de centrale verdediger op: “Ik denk dat het niet opzettelijk was, het was een natuurlijke reflex. Het was een tegenvaller voor ons, want door zijn wegvallen zag de tweede helft er anders uit. We konden niet naar voren aangezien we met één man minder speelden”, aldus de trainer tegen het Spaanse journaille.

Gerard Piqué lijkt te scoren, maar kan in plaats daarvan het veld verlaten met zijn tweede gele kaart... ?? Terecht? (Let ook op de uitzinnige supporters na de rode kaart ??)

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 18 oktober 2017

“Toen ik de beelden net terugkeek op televisie, zag het er opnieuw erg onschuldig uit”, doelt Valverde op het incident met Piqué. “Je moet het ook van een andere kant bekijken.” Ondanks de rode kaart won Barcelona met 3-1 van Olympiacos. De doelpunten werden gemaakt door Dimitrios Nikolaou (eigen treffer), Lionel Messi en Lucas Digne.

Was de tweede gele kaart voor Gerard Piqué terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Domme en terechte gele kaart. Dit is ook al de 3e of 4e keer dat Pique dit doet dit seizoen, echt ongelooflijk. Gelukkig hiervoor gestraft, maar ook de gele kaart in de eerste helft vond ik zo verschrikkelijk dom.

Ik geloof zeker dat het een natuurlijke reflex was, iedereen die voetbalt heeft dit wel eens voorgehad. Echter maakt dat het niet 'onopzettelijk'. Daarmee bedoelt men namelijk dat de arm helemaal geen beweging naar de bal maakt en die er net tegenaan geschoten wordt. Hier wordt de beweging wel degelijk gemaakt en dus een terechte kaart. Gewoon zuur voor Pique. Velen noemen het dom maar ik kan hier zeker begrip voor opbrengen, dit is zo snel gebeurd dat ie het zelf waarschijnlijk pas doorhad toen het te laat was.

18 oktober 2017 om 23:46

Maar het juichen en de vermoorde onschuld spelen is geen reflex

18 oktober 2017 om 23:56

Ja eens. Kun je ondanks de lullige tweede gele kaart geen medelijden mee hebben, nadat hij zo tekeer ging tegen de arbitrage omdat zijn doelpunt terecht (en dat weet hij zelf ook) werd afgekeurd.

18 oktober 2017 om 23:57

Inderdaad. Was hij direct naar de scheids gelopen om te melden dat het hands was, had ik een kaart overdreven gevonden. Nu volledig terecht.

19 oktober 2017 om 00:13

Dat doet bijna niemand, ook niet als een penalty onterecht is ofzo. Uitzonderingen daar gelaten. Ik vond het geen geel waard. Hij beweegt zijn arm naar achteren. Als die ermee had willen scoren had die ergens een voorwaartse beweging gemaakt met z'n arm en niet zoals nu alleen wegtrekken naar achteren zonder slag/stoot naar voren.

19 oktober 2017 om 00:32

Dit is heel mooi om te zien. Een barca fan die nadenkt en een Real Madrid fan die “opkomt” voor een barca speler.

Piqué vertegenwoordigd de laatste jaren perfect hetgeen waardoor een ieders sympathie voor barca afbrokkelen. Heimwee naar de tijd van ronaldinho

18 oktober 2017 om 23:55

Spreek voor jezelf ajb. Ik heb geen behoefte aan de 'politicus' of 'twitteraar' Pique, maar als voetballer vind ik het allemaal prima. Zie hem iig geen doodschoppen uitdelen en/of tegenstanders proberen te blesseren.

19 oktober 2017 om 00:24

*kuch* Ramos *kuch*

19 oktober 2017 om 00:03

Ik weet niet waarop jij dat baseert, maar ik kijk nog steeds graag naar Barcelona. En Piqué is een geweldige voetballer! Daar staat deze (domme) kaart helemaal los van.

19 oktober 2017 om 00:14

Op een kale ijsmuts na dan

19 oktober 2017 om 00:19

1 speler kan en mag niet alles vertegenwoordigen. Als iemand daarom geen sympathie meer heeft voor een bepaalde club, kan ie elke club afschrijven. Want zo ken ik nog 20 andere clubs die wel een paar spelers hebben die niet sporen.

19 oktober 2017 om 01:02

Puyol was iemand die mijn sympathie opwekte. Wat een beest wat dat zeg. Nooit klagen, altijd 100% geven. Zo'n speler zou Barca (en elk team overigens) nu goed kunnen gebruiken.

19 oktober 2017 om 01:33

Pique is 'de opvolger' van Puyol, niet hetzelfde type als in het voorop gaan in de strijd en het niet lullen maar poetsen. Rakitic is de vervanger van Xavi, en is simpelweg 1-2 klasses minder. Dát is de reden dat Barca aan het afbrokkelen is.

19 oktober 2017 om 02:50

Umtiti.

19 oktober 2017 om 09:10

Het uitgesproken gedrag van Piqué zorgt voor een stortvloed aan nieuwe fans van zowel Barcelona als Catalunya. Mensen die hem niet mogen (jij bijvoorbeeld) heb je altijd. Volgende keer lekker voor jezelf blijven praten alvorens je 'iedereen' er bij de haren bijsleurt.

19 oktober 2017 om 15:14

Nee dat is ingezet door dat ene moment van Busquets in combinatie met beroepsgluiperd Dani Alves, en Barbie girl Jordi Alba.

Het is eigenlijk zonde dat ik door die "mannen" bijzonder weinig heb met Barcelona, want ze spelen af en toe nog steeds oogverblindend voetbal. Geldt eigenlijk ook voor hun concurrend,

Hoe sterk Pique de afgelopen seizoenen speelde, zo zwak is hij dit seizoen. Gelukkig speelt Umtiti een dijk van een seizoen die het falen kan compenseren, maar hoop echt dat Pique zich kan herpakken.



Ook dom om te juichen in dit geval, wetende dat hij al dan niet uit een reflex op je arm kwam en je al geel hebt.

19 oktober 2017 om 00:01

Piqué speelt nog steeds ijzersterk. Piqué is geen verdediger die het van hard ingrijpen moet hebben. Kort dekken is ook niet zijn sterkste punt. Maar als je het totaalplaatje kijkt. Rust aan de bal, altijd goede passing, altijd positioneel goed door tactisch vermogen en daardoor is de rugdekking ook top. Voor Barcelona geweldig maar minder goed voor een team dat tegen de eigen 16 aan speelt.

Donderop met natuurlijk reflex. Overduidelijk een bewuste actie. En zelfs al zou het een natuurlijk reflex zijn, dan nog is het een gele kaart waard. Barcelona fans die onterechte kaart klikken moeten even objectief beelden terug kijken.

Wat ik voornamelijk vreemd vond, is dat die tegenstander volgens mij 2 keer geel krijgt totaal? Terwijl die in de eerste helft, al voor de gele kaart van pique, er een stuk of vier hadden mogen krijgen. Ja, het zijn gele kaarten van pique, al vind ik de tweede wel heeel erg zwaar. Maar als je concequent bent als scheids, dan moet je er nog een stuk of 6 geven voor het daarwerkelijk schoppen van een tegenstander. Maar vasthouden en zo een handsbal, waarvan ik nog best kan begrijpen dat je het automatisch toch probeert, dat is dan wel geel. Je ziet het heel vaak bij de grotere clubs, spelers van de kleine clubs die wegkomen met overtredingen die daadwerkelijk geel zouden moeten zijn en de grote clubs krijgen voor de eerste de beste overtreding geel. Ik zie ronaldo, messi, isco, hazard, aguero en dat soort spelers, zo vaak schoppen krijgen waar de scheids alleen zegt “niet meer doen”. Maar de eerste de beste keer dat het andersom is, dan is het een kaart. Een “veel belovende aanval” onderbreken kan op heel veel manieren. Dat hoeft niet alleen te zijn in een omschakelijk of bij wat meer ruimte voor de tegenstander, maar zo wordt het wel altijd beoordeeld. De verdedigende ploeg komt dus altijd met meer weg dan de aanvallende ploeg.

19 oktober 2017 om 09:17

Dit is precies wat ik al jaren roep. Dit gebeurde afgelopen weekend met Gabi(?) die rood had moeten krijgen en Barcelona een penalty of in ieder geval een vrije trap na een charge op Messi. En nu weer door het achterwege laten van gele kaarten na een reeks bizarre overtredingen die stuk voor stuk geel waard waren.
Het wordt tijd dat het scheidsrechtersboekje eens herschreven wordt en meer gericht is op het beschermen van de ploegen die het publiek daadwerkelijk willen vermaken.

Pleur op Pique, we hebben gewoon een herhaling, hij slaat de bal erin en doet met z'n knie alsof hij hem daarmee raakt en gaat juichen. Dat juichen was zeker ook een reflex, schijnheil. Koop een boetekleed, trek het aan, ga in de hoek staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren