Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een definitieve keuze tussen Oranje en Turkije komt hopelijk ooit nog’

Laatste update:

Nederland balanceert op de rand van uitschakeling voor het EK 2016, terwijl Turkije heel dicht bij de verovering van een ticket is. Voor Turkse voetballers in Nederland en Nederlandse spelers in de Süper Lig zijn het rare tijden en Mustafa Saymak sluit zich daarbij aan. Het liefst zou hij beide landen naar het EK zien gaan, maar dat is niet meer mogelijk.

/

De aanvallende middenvelder van PEC Zwolle werd geboren in Deventer en speelt al jaren bij zijn huidige club, maar heeft Turkse voorouders. Hij speelde twee keer voor Nederland Onder-19 en twee keer voor Turkije Onder-20 en denkt dat de Turken het zullen redden. “Turkije gaat dit niet meer weggeven”, voorspelt hij dinsdag in het Algemeen Dagblad.

“In eigen huis, met veel publiek en sfeer zijn ze vaak ijzersterk en ik zie ze IJsland zelfs met een paar goals verschil verslaan”, vermoedt Saymak. Hij denkt dat de ramp in Ankara de Turkse voetballers alleen maar meer motiveert om de missie succesvol ten einde te brengen. Nu Nederland bijna uitgeschakeld is, juicht Saymak voor de Turken. Waren beide landen uit de race geraakt, dan had hij het EK naar eigen zeggen waarschijnlijk niet eens gevolgd.

Hoe hij zijn eigen interlandloopbaan zou willen inrichten, weet de 22-jarige middenvelder nog niet precies. “Een definitieve keuze heb ik nog niet hoeven maken. Hopelijk komt dat ooit nog”, spreekt Saymak uit. Hij is op dit moment nog herstellende van een blessure en de kans is groot dat hij binnenkort bijtekent in Zwolle. De club wil hem, ondanks zijn fikse kwetsuur, graag behouden: Saymak zelf wil niet transfervrij vertrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bescheidenheid is op zijn plaats omdat de Turken het beter doen, maar als Saymak international gaat worden dan denk ik toch dat dat bij Turkije gaat zijn omdat hij te kort komt voor Oranje.

te kort voor oranje,oranje is tegenwoordig niets meer dan en dwerg landje hoor,
stel je eens voor het is zomer 2016 het ek gaat beginnen,supermarkten worden oranje,straten worden versierd nieuwe tv s worden aan geschaft,etc....

maar helaas dit zal er niet zijn,en dat kunnen we allemaal aan die Van Oostenveen of zo iets en de Oom Guus en Danny Blind..

is mijn mening mensen.

13 oktober 2015 om 12:41

Wiens schuld het ook is, we hebben ook nog 11 spelers op het veld staan die het ook niet verdienen. Inderdaad, de KNVB heeft hard gefaald met Hiddink en het ontslaan van Hiddink en Blind laten staan die nog nooit succesvol was als coach. Heel jammer maar het ging al mis vanaf kwalificatiewedstrijd nummer 1. Oranje heeft pech gehad maar heeft dit volledig aan zichzelf te wijten.

13 oktober 2015 om 12:55

Is altijd al een dwerg landje geweest alleen voetballend nog altijd meer gepresteerd dan zo'n 90% van alle landen.
En zullen dat in de toekomst ook weer doen alle landen hebben wel eens een rot periode zoals nu.
Alleen Turkije en dat soort landen lopen steeds naast de schoenen en zeker nu het ze misschien een keer gaat lukken een eindronde te halen.

13 oktober 2015 om 16:42

Je weet dat Nederland na een stuk of 7 landen gewoon het hoogste inwonersaantal heeft van europa?? Oftewel extra triest dat we ons niet plaatsen...

13 oktober 2015 om 17:52

Turkije loopt naast zijn schoenen? Hoe kom je hierbij? Waarom denken mensen dat altijd? Geloof me, de meeste weldenkende Turken hebben echt wel een gevoel over waartoe dit Turkije in staat is.

13 oktober 2015 om 17:56

Niet als je gaat kijken wie er ook mogen meedoen aan de ek kwalificatie

13 oktober 2015 om 13:25

We moeten nog heel wat toernooien mislopen om een dwerglandje te worden, we zijn sowieso nog ruim twee jaar de nummer 3 van de wereld.

13 oktober 2015 om 14:22

Mensen kunnen altijd zo lekker overdrijven hé. Nederland dwergland want we verliezen van Ijsland. Ajax is dus ook een minuscuul clubje als ze eens onderuit gaan bij pak em beet Willem 2... Wat een verstand.

Hoeft hij ook nooit te doen vreed ik, ook voor Turkije zal hij niet in aanmerking komren, leuk spelertje voor PEC maar daar blijft het ook bij.

13 oktober 2015 om 12:31

Dan heb jij hem nog nooit zien voetballen. Een van de meest constante spelers bij PEC en heeft zeker zat doorgroei mogelijkheden voor zich. Voor zowel Jong Oranje als Jong Turkije komt hij uit. Dus er is ook aanzien van buiten af. Niet dingen gaan roepen als je er geen verstand van hebt.

13 oktober 2015 om 12:47

Ik zie hem meerdere keren per jaar spelen vanaf de tribunes, en kijk praktisch iedere wedstrijd van PEC via Fox, maar ik ben toch echt van mening dat hij nog hele grote stappen moet gaan zetten om voor één van beide landen een oproep te krijgen. Leuke speler voor PEC, maar ik heb mijn twijfels of hij uberhaupt bij een Feyenoord/PSV/Ajax mee zou kunnen komen, laat staan een internationaal elftal.

13 oktober 2015 om 14:22

Saymak is best een aardige speler, misschien wel iets voor een Turkse middenmoter. Van daaruit kan hij zich mogelijk best doorontwikkelen. Hebben spelers als Amrabat toch ook gedaan. En ook leuk voor de Turkse competitie want al die clubs kopen daar toch vooral exoten voor veel geld.

Met de dank aan Guus, doet hij het weer. Een kapitein die zijn schip verlaat. Ik denk dat de Knvb even zich moet schudden en dit moet aanpakken. Investeren in de jeugd en de talenten goed laten ontwikkelen. Anders zijn de slechte dagen op komst!!!!

13 oktober 2015 om 17:25

guus is ontslagen hoor, kreeg een enorme som geld mee..

Wat een minachting naar deze speler. Hij is 22 en speelt al een aantal jaar goed bij Zwolle. Is een prima nummer 10. En gezien wij naast snijder helemaal geen nummer 10 hebben. Moeten we deze jongens koesteren.
Noem mij maar een echte nummer 10 op als Snijder het Oranje verlaat??

13 oktober 2015 om 12:29

Speel je toch lekker zonder echte nummer 10?

13 oktober 2015 om 13:07

Ja kan. alleen ik zou graag een 5-3-2 willen zien. En dan moet je wel een echte 10 hebben.
Ik had ooit de hoop op van Ginkel. Bij Vitesse een hele goede nummer 10 die ook regelmatig scoorde. Maar daar zien we niet veel meer van terug. Helaas

Zo jammer dat dit tegenwoordig kan. Zo'n speler denkt: 'mooi, ik heb twee nationaliteiten; wacht dan nog even tot welke bondscoach me als eerste oproept, en maak dan mijn keuze bekend!'
Want vaak ook als de ene bondscoach zo'n speler oproept, komt de andere ook opeens.

Het is toch raar, dat een speler nooit van tevoren bekend wil maken voor welk land hij wil uitkomen? Je hebt een bepaalde verbondenheid met een land, of je hebt het niet daarin is geen tussenweg.

13 oktober 2015 om 12:53

Ik denk dat je als persoon op je 22e in 2015 een hele andere keuze kan maken dan 2 jaar later als 24-jarige in 2017. Ik in ieder geval wel. Ik denk nu over sommige zaken anders dan 2/3 jaar geleden. Ervaringen en mensen die je ontmoet kunnen je denkwijze een andere kant op sturen.
Waarom moet je dan nu een keuze maken? Het kan best zijn dat Saymak denkt: als ik nu kan kiezen, dan kies ik voor Oranje. En dan vervolgens over 3 jaar dan krijgt hij een uitnodiging van beide landen, en dan is zijn gevoel verschoven richting de Turken. Prima toch. Dan is het maar fijn dat hij niet al eerder de keuze moest maken.
Je hoeft als leerling op de middelbare school toch ook niet in de brugklas te kiezen of je psychologie of informatica wilt studeren? Eerst maar eens zorgen dat je het VWO haalt.
Saymak hoeft pas te kiezen als hij opgeroepen wordt. En dat is vroeg zat.

van oostveen moet weg, blind ook. spelers als indi vd wiel nooit meer oproepen, een regelrechte schande. saymak zou normaal gesproken nederland niet kunnen halen, komt tekort maar de kansen worden zo wel groter met dit middelmatige team bij nl

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren