Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen is overtuigd en ziet ‘impuls voor opleiding AZ’ rondlopen in Alkmaar

Laatste update:

Valentijn Driessen is onder de indruk van AZ-talent Mexx Meerdink, zo schrijft hij vrijdagochtend in De Telegraaf. De chef voetbal van de ochtendkrant was donderdagavond aanwezig in Alkmaar en zag de negentienjarige invaller de beslissende penalty benutten tijdens de strafschoppenreeks tegen Anderlecht. Daardoor is AZ halve finalist in de Conference League, maar Driessen denkt ook dat Meerdink op lange termijn belangrijk kan worden voor de Alkmaarders.

Driessen ziet dat AZ met Meerdink, Wouter Goes, Kees Smit en Maxim Dekker vier talenten heeft rondlopen die het ver kunnen schoppen. De journalist concludeert dat AZ in de komende jaren een keer een speler moet opleiden voor een Europese topclub. “De bewierookte jeugdacademie van AZ heeft tal van talenten voortgebracht, maar die laatste stap naar een internationale grootmacht blijkt nog altijd niet te nemen voor AZ’ers. Dat is best wel een dingetje bij de club. Vandaar hopen ze in Alkmaar dat één of meer van de genoemde vier het uiteindelijk lukt de ban te breken.”

De journalist denkt dat men in Alkmaar zeer blij is met de winnende penalty van Meerdink. “Dat uitgerekend Meerdink de Alkmaarse club naar de halve finale van de Conference League schoot ten koste van Anderlecht zullen ze vieren op Kalverhoek, het jeugdcomplex van AZ. Het geeft een nieuwe impuls aan de opleiding”, aldus Driessen, die veel verwacht van de jonge centrumspits. “Meerdink drukte definitief zijn neus tegen het venster. De aanvaller, zoon van voormalig international Martijn Meerdink, had al wat speelminuten gemaakt in de Eredivisie. Zonder te scoren overigens. Desondanks liep hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid op het moment suprême voor AZ in het derde Europese bekertoernooi.”

Driessen noemt Teun Koopmeiners, Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal als voorbeelden van veelbelovende AZ-talenten die de Europese top nog niet wisten te halen. De journalist stelt dat een aantal goede seizoenen in de Eredivisie geen garantie is om door te breken in Europa. “Daarvoor wordt meer gevraagd en of de jeugdopleiding van AZ voor dat ontbrekende schakeltje kan zorgen mogen jongens als Meerdink, Goes, Smit en Dekker bewijzen in de toekomst. En misschien al met de hoofdmacht van Pascal Jansen in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United.”

Meerdink
Meerdink zelf verscheen donderdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Anderlecht voor de camera van de NOS. “Het is fantastisch dat ik de winnende mag nemen, maar dit hebben we als team gedaan. Gelukkig gaan we verder in Europa”, aldus de Spits, die zijn penalty feilloos binnenschoot. “Het was een fantastisch moment, hier droom je natuurlijk van. Als je hem dan zo binnen kunt schieten is dat fantastisch. Ik was volledig gefocust.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk spelertje maar de Europese top zie ik hem echt niet halen. Klopt het trouwens dat Mexx de zoon van Thomas Verheydt is?

21 april 2023 om 07:40

Toch gewoon zoon van onze vriend Martijn 😉

21 april 2023 om 07:42

@McMulenga: Haha, lijkt wel idd. Had al gehoord in de wandelgangen dat ie een bekende voetballer als vader had....

21 april 2023 om 08:02

Nee ben je gek, is het broertje van Noa Lang! Stiefzoon van Boukhari

21 april 2023 om 12:23

Dacht zoon van Stanley Menzo

21 april 2023 om 15:24

Oh echt? Wat geinig, dat zou je echt niet zeggen als je hem ziet.

21 april 2023 om 13:10

Dus na een paar wedstrijdjes gezien te hebben, gaat hij volgens jou de europese top niet halen? Dat kan je toch nog helemaal niet weten man, haha

Misschien nog geen Europese top, maar in combinatie met een uitstekende scouting (kerkez!) is er wel een basis gelegd voor een financieel ijzersterke club die zich stapje voor stapje verder kan uitbouwen en volledig op eigen benen kan staan. Dat is ook de doelstelling Valentijn.........

Prachtige pingel was dat inderdaad en dat op zo'n moment. En dan kon hij vanochtend nog met de vlucht naar Geneve, maar daar heeft hij vanaf gezien (vanwege de blessure van Pavlidis zal hij bij de selectie blijven voor de wedstrijd van zondag). Goes gaat wel die kant op, overigens.

Maar goed, vanmiddag dus de wedstrijd tegen Sporting Portugal. Hopelijk kan AZ weer verrassen (of misschien is het dan niet echt meer een verrassing).

Volg Meerdink pas sinds dit seizoen en hoorde sowieso al positieve verhalen over hem. Kan absoluut een goede speler voor AZ gaan worden en schoot de penalty gisteren ook overtuigend binnen, wat ik heel knap vond voor zo'n jongen die geen tot weinig ervaring in het eerste elftal heeft.

Ik heb hier al vaker 'kwijlend' reacties geschreven over AZ en ik blijf het gewoon een geweldige club vinden. Volg ze ongeveer vanaf het moment dat Adriaanse daar coach was en dat was nog in het tijdperk met Scheringa. Na het faillissement van Scheringa heeft AZ zowel sportief als financieel een stap terug gedaan, maar met mega goed beleid alles weer opnieuw opgebouwd en er staat gewoon een ijzersterk fundament.

Dat is destijds begonnen met Brands en Gerbrands en daarna met o.a, Stewart en weer wat later Huiberts en Eenhoorn die er al jarenlang zitten. Huiberts vind ik overigens ook een geweldige TD, iemand die het vak goed in de vingers heeft. Had gehoopt dat Ajax hem binnen zou halen, maar tegelijk zou dat gewoon een lastig verhalen worden.

Sinds het DSB-faillissement altijd goede spelers gehad en voor goede of hele forse bedragen doorverkocht, en dat terwijl ze eigenlijk 9 van de 10x weer goede spelers wisten te scouten of hadden klaarstaan. Doen dit al jaren, spelers verkopen voor goede bedragen en goede spelers terughalen.

Het is ook gewoon een geweldig lijstje: Dembélé, el Hamdaoui, Lens, Sigthórsson, Wernbloom, Moreno, Romero, Schaars, Elm, Moisander, Altidore, Maher, Viergever, Beerens, Berghuis, Gudelj, Jóhannsson, Gouweleeuw, Janssen, Henriksen, Haps, Luckassen, Jahanbakhsh, Weghorst, Til, Idrissi, Boadu, Stengs, Koopmeiners, Bizot, Wijndal, Midtsjö en daar komen in de toekomst sowieso Goes, Kerkez, Reijnders, Mijnans, Karlsson, Pavlidis en Odgaard bij en zullen dan ook daar weer voor goede vervangers voor binnenhalen.

Uiteraard hebben ze ook weleens miskopen zoals Friday, Johnsen, Hupperts, etc. Maar ik ken weinig tot geen clubs die al dik 10-jaar, na toch flink wat ingeleverd te moeten hebben, zo goed en sterk beleid voeren zowel financieel als sportief. Heb ook heel vaal al geroepen dat als ik geen Ajacied zou zijn, was ik sowieso supporter van AZ.

21 april 2023 om 10:42

Mooi betoog/uiteenzetting. AZ doet het voortreffelijk, met name op de transfermarkt. Proberen max 5 miljoen uit te geven voor een speler, maar weten ze wel voor meer dan 10 te verkopen. Enige jammere is, dat ze vanuit AZ zelden doorgroeien. Of het nou nationaal is (maher, Sightorson, viergever en tot nu toe ook Wijndal), of internationaal (zie de namen in de tekst zelf, uitzondering vind ik wel Koopmeiners), als daar speler echt gaan slagen, kan AZ de vervolgstap zetten en gaan de uitgaande bedragen voorbij de 20-30 miljoen.
Wat ik wel vind, is dat AZ altijd leuke selecties heeft, maar echt sporadisch een uitdager is voor de titel. Zelfs dit seizoen, waar ze Europees weer ver komen en zowel Ajax als PSV aan het ploeteren zijn, staat AZ er nog wel een eindje van vandaag. Was een uitgelezen mogelijkheid om in ieder geval voor de 2e plek te kunnen gaan. Wellicht ligt het ook aan de trainer, waar ik niet helemaal van overtuigd ben, wellicht is het toch het "vrijblijvende" dat er geen plek in de top 2 verwacht wordt waardoor puntverlies sneller opgelopen wordt. Of dat de selectie ietwat diepte mist, waarbij je bij een blessure of schorsing meteen een jasje uitdoet met diens vervanger(s). En miskopen heeft iedere club, zeker ook in de top. Voordeel met dit beleid is, dat de impact niet zo groot is dan wanneer je 10+ gaat betalen voor een speler. Ik ben blij met AZ in Europa, doen het alsnog wel prima in de ED (jammer dat ze uitgerekend van PSV wonnen), en hebben nog wel wat talent rondlopen. Jeugd halen/opleiden is toch het meest lucratieve beleid, zolang je ook maar ervaring in je selectie hebt (zoals nu o.a. met Clasie).

21 april 2023 om 12:25

Heel knap inderdaad dat az structureel een eredivisie subtopper is geworden die in Europa stabiel overeind blijft. Daarnaast hijgen ze de top3 in hun nek, mooi proces geweest als je bedenkt dat ik ze nog in de eerste divisie zag ballen.

21 april 2023 om 13:07

Om heel eerlijk te zijn, vind ik het wel ietwat overtrokken dat iedereen roept dat de spelers zelden doorgroeien. Hebben best wel een goed 'trackrecord' ook al slaagt lang niet iedere speler die vertrekt bij Az:

- Dembélé. Jarenlang gewoon een zeer goede, belangrijke en gewaardeerde kracht geweest bij Fulham, Tottenham Hotspur en het Belgisch-elftal.
- Wernbloom. Jarenlang een zeer belangrijke kracht geweest bij CSKA Moskou, in de tijd dat daar ook gewoon goede spelers rondliepen.
- Moreno. Belangrijk geweest bij Espanyol, PSV en een hele belangrijke kracht voor het Mexicaans-elftal geweest.
- Romero. Prima keeper geweest bij Sampdoria en zelfs bij Manchester United (vooral Europees) werd hij enorm gewaardeerd. Bij Argentinië ook jarenlang eerste doelman geweest.
- Moisander. Een goede kracht geweest meerdere jaren bij Ajax en Werder Bremen.
- Viergever. Ook jarenlang een nuttige en goede kracht geweest bij Ajax en Psv.
- Berghuis. Mislukt bij Watford, maar daarna gewoon (heel) belangrijk geweest bij Feyenoord en Ajax.
- Gudelj. Tot de komst van Bosz belangrijk geweest voor Ajax, daarna naar China vertrokken, belangrijk geweest bij Sporting Portugal en nu al een aantal seizoenen goed bij Sevilla.
- Gouweleeuw. Je hoort eigenlijk nooit iets over hem, maar speelt al sinds zijn vertrek bij AZ bij FC Augsburg en jaar in, jaar uit vaste basisspeler. Is nu volgens mij ook al een paar seizoenen aanvoerder.
- Weghorst. Was heel goed bij VFL Wolfsburg en daardoor een mooie transfer naar Burnley verdiend. Staat daar nog onder contract, maar heeft ook mooie avonturen (gehad) bij Besiktas (was hij gewoon prima) en Manchester United.
- Til. Niet geslaagd in Rusland, maar bij Feyenoord vorig seizoen van grote waarde. Dit seizoen niet geheel vlekkeloos bij PSV, maar wel belangrijk met verschillende goals.
- Koopmeiners. Zonder al teveel moeite in de basis gespeeld bij Atalanta Bergamo, waar hij gewoon een belangrijke speler is.
- Bizot. Vaste basisspeler bij Stade Brest, doet het gewoon goed.

Maar ook namen als Midstjö (tot dusver wat pech gehad met blessures, maar normaal gesproken basisspeler bij Trabzonspor), Idrissi (wisselvallig bij Feyenoord, maar wel regelmatig belangrijk), Jahanbakhsh (idem dito als Idrissi) en Lens (gewoon goed bij PSV) hebben het gewoon prima gedaan.

Elm was in zijn eerste seizoen bij CSKA Moskou gewoon belangrijk, maar heeft toen zijn contract uiteindelijk ingeleverd door chronische gezondheidsproblemen. Na een tijdje weer begonnen bij Kalmar FC in Zweden, maar is toen nooit echt meer erbovenop gekomen en el Hamdaoui was tot de komst van de Boer gewoon prima bij Ajax, maar daarna helaas problemen met de Boer gehad en zijn carrière als een nachtkaars uitgegaan.

21 april 2023 om 13:11

Mooie analyse Rochester, AZ was is en blijft mijn club in Nederland, en ben dan ook apetrots dat ze het onderling al jaren niet of nauwelijks afleggen tegen Ajax, Feyenoord en PSV, en dat steeds met een nagenoeg nieuwe selectie.

21 april 2023 om 15:34

@rochester, zeker een mooie lijst en ook zeker niet slecht. Maar toch een aantal die in het buitenland niet echt geslaagd zijn (berghuis, Idrissi, Til) en de andere spelers zelden eentje die rechtstreeks van AZ naar een topper gaat, of via een enkele tussenstap. Weghorst wellicht leuk, maar komt ook door Ten Hag en laat vooralsnog daar ook weinig zien.
Begrijp me niet verkeerd, ik wil het niet omlaag praten. Maar spelers als een Wijnaldum, De Ligt, Frenkie, Depay (oke, discutabel) en momenteel Gakpo, laten het wel bij een topploeg zien of zijn daar via 1 tussenstap gekomen. Zodra AZ spelers daar aflevert, of na 1 tussenstop, worden de spelers bij AZ ook meer waard en kan je ze nog beter verkopen. Dat laatste om structureel een gooi naar de titel de doen, niet per toeval eens in de 5-10 jaar. Blijf het bewonderingswaardig vinden hoe de scouting en in- en verkoop daar gebeurt. Zeker als je kijkt dat een Gerbrands en Brands daarna ook bij PSV hebben gezeten (en weer zitten), en ik dat toch niet als enorm succesvol ervaar. Stewart nu ook, dus hopelijk brengt hij datgene mee, waar AZ sterk in is.

Alleen al mooi dat de zoon van een oud-speler op zo'n belangrijk moment AZ naar de halve finale schiet. Prachtig! AZ heeft een sympathiek team met veel potentie. Daarom vind ik het ook gek dat ze het in de competitie iedere keer net niet weten mee te doen om plek 1 en 2.

21 april 2023 om 13:03

Je zegt het eigenlijk zelf al.. potentie.. jong en talentvol gaat vaak gepaard met inconsistentie. Dat is in een toernooi vorm geen probleem (niemand zal meer praten over de 0-2 van Anderlecht vorige week), maar in de competitie loop je achterstand op

21 april 2023 om 13:17

In het corona seizoen die uiteindelijk werd stilgelegd, was AZ onder Slot wel kampioen geworden, verder zit AZ er steeds dicht tegen aan, maar ze zijn daar met een toekomstplan bezig, AZ kiest er voor om consistent te blijven en hun begroting per seizoen omhoog op te bouwen, zodat ze in de toekomst wel elk seizoen om plek 1 en 2 mee kunnen doen. AZ heeft een geweldige visie, en is van onder op begonnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren