Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘In Nederlands elftal is De Ligt geen schim van zichzelf, het lijkt wel een amateur!’

Laatste update:

Valentijn Driessen verwacht dat Stefan de Vrij op het EK 2024 de voorkeur zal krijgen boven Matthijs de Ligt. De journalist van De Telegraaf vindt dat De Ligt een zwakke indruk maakte in de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0 winst). "Dit is niet de Matthijs de Ligt zoals wij hem kennen", aldus Driessen in podcast Kick-off.

De Ligt speelde donderdag centraal achterin naast Daley Blind. "Op een gegeven moment kwam er een bal die De Ligt heel normaal kon uitverdedigen, en die schoot hij gewoon pardoes over de zijlijn, dat je denkt: huh? Wat gebeurt hier?"

"Dat zie je bij de amateurs, maar dat zie je niet bij het Nederlands elftal", luidt de spijkerharde analyse van Driessen. "Ik vind hem niet de Matthijs de Ligt zoals we hem kennen van vooral Ajax. Eigenlijk is het fout gegaan vanaf het moment dat hij naar Juventus is gegaan."

Maandag wordt De Vrij in de basis verwacht voor de oefenwedstrijd tegen IJsland. "De Vrij speelt niet altijd (bij Inter, red.), maar die heeft het wel goed gedaan bij het Nederlands elftal. Je voelt bij De Ligt niet de zekerheid die je bij De Vrij wel voelt."

Eind 2023 deed Koeman nog een beroep op De Vrij. "Tegen Ierland (1-0 zege, red.) deed De Vrij het heel goed. Die heeft ook veel ervaring en speelt ook in de top."

Mike Verweij is het niet eens met zijn collega Driessen. "Ik vond De Ligt niet zo slecht hoor tegen Canada", aldus Verweij. "Hij stond ook naast Daley Blind, dat is wel wat anders dan naast Virgil van Dijk."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wat een ontzettend overdreven onzin weer. Maar ja, hij moet wel. Hoe blijft hij anders 'relevant'? Lijkt me vervelend om in essentie zo weinig aan de maatschappij toe te voegen. Al is dat wellicht een beetje een harde conclusie.

10 juni 2024 om 18:23

Ik vind het best een goede conclusie

10 juni 2024 om 18:41

Naja hij fungeert wel als verzoening onder de voetbalfans. Iedereen heeft een schijthekel aan die vent.

En wanneer een Argentijn een bal zonder aarzeling de tweede ring inrost is het volgens Driessen weer zogenaamd 'grinta' en vindt hij het weer jammer dat er in Nederland niet meer van deze types zijn.

10 juni 2024 om 18:20

Ik vind dat de Ligt wel meer vooruit mag spelen. In de begintijd bij Ajax en in zijn Oranje debuut deed hij dat wel. Na die blunder bij zijn debuut is dat bijna helemaal verdwenen. Ik weet dat hij her kan maar het vertrouwen ontbreekt. En dit speelt al heel lang, helaas.

10 juni 2024 om 18:38

Bij zijn debuut ging hij juist 2x gruwelijk te mist in. Daarna speelde hij tijdens de eerste periode van Koeman geweldig samen met Van Dijk in het centrum.

10 juni 2024 om 18:41

Tegen Canada was hij opbouwend meer dan prima. Meerdere keren dat hij een bal goed lang op maat gaf

Valentijn is een zeldzame puien zeikerd. Ban die man toch!!

Bij Juventus heeft hij drie jaar geleerd van Bonucci en Chiellini, het lijkt me bijzonder raar als dat de plek is geweest waar het voor De Ligt is misgegaan.

De Ligt is nou eenmaal een speler die liever niet de bal moet hebben, dus als we met opbouwende verdedigers gaan spelen, dan kan je m idd beter niet opstellen. Maar hij is sterk en snel en daardoor erg nuttig als je m naast tragere technische verdedigers kan zetten.

Valentijn is net als het weer in Nederland.... bakken, bakken maar dan ook echt bakken ellende...

Even de wedstrijd terugkijken Valentijn . Meeste ballen vooruit gespeeld van alle verdedigers en succesvol. Heerlijke ballen achter de laatste linie. En ja desnoods rost ie m de tribunes in so what.

Als ik het bij oranje voor het zeggen had staat de Ligt er zeker wel in. In een 4-3-3 met een voetballend goed middenveld zou hij prima renderen.
Ik zou kiezen voor:
Verbruggen
Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Van de Ven
De Jong, Reijnders
Koopmeiners
Malen, Memphis en Gakpo.

Dumfries heeft meer ervaring in een 4- mans verdediging dus die krijgt de voorkeur w.m.b. mocht Koeman kiezen voor Frimpong is dat natuurlijk ook begrijpelijk. Van de Ven staat erin voor zijn snelheid, maar dat mag ook Aké zijn. Van Dijk en De Ligt lijkt mij een beestachtig centrum. Voetballend is het middenveld zo goed. Schouten op de plek van De Jong als die het niet haalt. Dat is een hele goede voetballende 6. Aanval lijkt mij een abc.

Wat mij betreft dus altijd met De Ligt spelen in een 4 -mans verdediging. Ook als die een keer een bal over de zijlijn heeft geschoten. Lekker de bal inleveren bij de Jong, Schouten of Reijnders en dan komt het wel goed.

10 juni 2024 om 19:32

Dat snijdt wel hout maar wie is dan eigenlijk je nr 10?

10 juni 2024 om 20:58

Ik zie het al.. reijnders

10 juni 2024 om 22:19

Nee, Koopmeiners is zijn 10, vandaar dat die ook op een andere regel staat dan Frenkie en Reijnders.

De Ligt was toch prima tegen Canada. Hem zo na beneden halen wegens een bal is echt heel triest.

Je moet wat om relevant te blijven. Wij blijven met z’n allen maar reageren, dus VZ zal de citaten van deze nepjournalist blijven plaatsen.

Wat het probleem vooral is bij de Ligt als hij bij het Nederlands-elftal speelt, is, vooral als Nederland in 3-5-2 speelt dat de Ligt dan de rechtercentrale verdediger is in de driemans-defensie en hij dan iedere keer naar de zijkant moet uitwijken en dan als een soort back (ook al speelt er een wingback voor hem) moet spelen. Dat kan de Ligt niet, en ik zou hem en van Dijk weleens omwisselen. Van Dijk kan dat makkelijker en beter invullen naar mijn idee, terwijl de Ligt dan niet iedere keer naar de zijkant moet uitwijken en gewoon in de as van het veld staat als laatste man.

Eigenlijk een klein detail, maar denk dat dit een groot verschil maakt wat betreft de Ligt bij het Nederlands-elftal.

Verbruggen
van Dijk
de Ligt
van de Ven
Frimpong
Schouten
Frenkie
Ake
Reijnders
Brobbey
Memphis

De ligt is geen top 20 verdediger in de wereld gewoon.

10 juni 2024 om 20:46

Klopt het is een top 3 van de wereld speler. Is bij far de beste verdediger van oranje in het normale 433 systeem. Ja beter dan v dijk.

10 juni 2024 om 21:33

Sorry, maar het niveau van VvD heeft de LIgt nog nooit gehaald. En nog steeds is die slechter dan een matige VvD. De Ligt is gewoon te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken.
Hij heeft bij Ajax een goeie periode gehad. Het is er nooit uitgekomen net als bij Frenkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren