Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Hij werd tegen de muur gezet, is al zijn geloofwaardigheid verloren’

Laatste update:

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de KNVB. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is secretaris-generaal Gijs de Jong al zijn geloofwaardigheid verloren na een interview met Vandaag Inside-verslaggever Noa Vahle.

Vahle vroeg de secretaris-generaal van de KNVB vorige week of de Nederlandse bond het bid van Saudi-Arabië voor het WK 2034 zal steunen. "Het hangt van het bid af, wat daarin staat", aldus De Jong. "Achter de schermen vragen we zeker aandacht voor de mensenrechtenkwestie.”

Vahle wees De Jong vervolgens fijntjes op een interview dat de secretaris-generaal van de KNVB een jaar eerder gaf. "Wij zouden een WK in Saudi-Arabië alleen kunnen steunen als de mensenrechtensituatie daar daadwerkelijk verbeterd is", zei De Jong eerder. "Maar de mensenrechten zijn natuurlijk niet bepaald verbeterd nu", constateerde Vahle. "Wij wachten het bid af", is het enige dat De Jong daartegen inbracht.

Reactie Driessen
In zijn column voor De Telegraaf deelt Driessen een compliment uit aan Vahle. “Zij wist De Jong tegen de muur te zetten en ontnam de KNVB-bobo zijn geloofwaardigheid. Dat lukte de zogenaamde ervaren topjournalisten Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel vorige week woensdag bij Op1 niet. Of beter, het duo had geen zin om hun KNVB-gast Gijs de Jong het vuur aan de schenen te leggen.”

“Het ging over koetjes en kalfjes, de sensationele plaatsing van de Oranje-vrouwen voor de Final Four van de Nations League, de kandidatuur voor het WK-vrouwen van Nederland, België en Duitsland voor 2027 en tussen neus en lippen door even over Saudi-Arabië. De Jong smoesde zich uit een stekelige vraag en kreeg verder vrij spel.”

Driessen vindt het vreemd dat De Jong bij Op1 niet werd gevraagd of het Nederlands elftal het WK boycot als Saudi-Arabië nog steeds ‘executies uitvoert, vluchtelingen doodschiet, arbeidsmigranten uitbuit, mensen van de Lhbtiq+-gemeenschap gevangen neemt of de doodstraf oplegt en vrouwen geen gelijke rechten hebben’.

Dat de opstelling over een mogelijk WK in Saudi-Arabië binnen een jaar tijd totaal is verdwenen, noemt Driessen ‘slap schuilgedrag’. “Waar De Jong en Zeist hun mond vol hebben van mensenrechten, daar voert eigenbelang de boventoon. Wie Saudi-Arabië bruuskeert, strijkt de FIFA en vooral president Gianni Infantino tegen de haren in. Met zo’n opstelling gooit de KNVB de kandidatuur voor het WK-vrouwen in 2027 te grabbel. Dus dansen Gijs de Jong en zijn KNVB vrolijk door op de mensenrechtenschendingen in Saudi-Arabië”, aldus Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het een keertje eens met Valentijn! En dat gebeurd niet vaak.

Het is heel simpel: ruilhandel. KNVB steunt Saudi Arabie in hun bid in ruil voor steun van Saudi Arabie voor het bid van NL voor het WK vrouwen. Gaat zo onder het tafeltje.

Infantino tegen de haren instrijken is best knap

Dit is een politiek spel dat op extreem 'hoog' niveau gespeeld wordt. De belangen zijn enorm en de tegenstrijdigheid ook. En niemand (De Jong of Vahle) hebben ongelijk.
Als Nederland gaat boycotten kunnen de gevolgen op sportief gebied enorm zijn en ook de economische belangen die de topsportsector met zich meenemen zijn enorm. En toch wil je als land jouw statement maken. Eigenlijk prima geantwoord van De Jong, politiek gezien.

De geloofwaardigheid van de KNVB is toch al heel lang ver te zoeken. Hoe ze destijds ook met het corona seizoen omgegaan zijn (waarbij het onthouden van stemmen bij de voorstanders opgeteld werd) is daar maar een heel simpel voorbeeld van.



Dat de geloofwaardigheid van de KNVB al een tijdje zoek is weten we al. En dat FIFA achter het land dat centjes uitdeelt wisten we ook al. Maar heel die discussie rondom mensenrechten. Politiek en voetbal word je gewoon ziek van. Ik ben het ook niet mee eens dat er in Saudi Arabiã« gaat gevoetbald worden maar laten we vooral over mensenrechten hebben wanneer het ons uitkomt. En ondertussen een land steunen die vooral genocides pleegt. Ja joh.. mensen rechten wanneer het ons uitkomt.

Iedereen weet toch dat wanneer het gaat over Wk’s in landen met een bedenkelijke reputatie, iedere voetbalbond wegduikt en de spelers gewoon gaan? Daarom heb ik niks met die selectieve filmpjes en uitdragingen waarin tegen racisme o.i.d. wordt geprotesteerd en aandacht voor weet ik wat wordt gevraagd. Waarin sommige spelers gewoonweg weigeren mee te doen, zoals het omdoen van een regenboogaanvoerdersband. En uiteindelijk zoiets weer in de ijskast gaat. Dus laat de KNVB gewoon competities uitschrijven, uitslagen verzamelen, kaarten en standen bijhouden, en verder niks. Of zeg gewoon, we zijn stelselmatig hypocriet bezig wanneer het ons uitkomt. Nog beter: gewoon je bek houden.

Lekker gewerkt Valentijn! Mag ook eens gezegd worden. En ook top gedaan van Noah. Ik vind die voetbal bobo's bij de KNVB altijd zo misselijkmakend.

Tja, Driessen heeft hier een punt. Natuurlijk moet je je laten horen, maar we hebben bij Qatar ook wel gezien dat het allemaal tevergeefs is. Van de spelers hoef je niets te verwachten en van de bond nog veel minder. Die willen het liefst zo weinig mogelijk kwijt. De KNVB snapt zelf ook wel waar de kritiek vandaan komt en waar ze mee bezig zijn. Ook bij de KNVB gaat geld voor principes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren