Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen barst in lachen uit om één opvallende zin uit persbericht van Ajax

Maandag, 2 oktober 2023 om 18:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:30

Valentijn Driessen en Mike Verweij geloven er niets van dat Jan van Halst het zelf 'onzuiver' zou vinden om terug te keren in de Raad van Commissarissen bij Ajax, zoals te lezen was in het persbericht dat de Amsterdammers zondag naar buiten brachten.

Van Halst begon in mei als voetbalcommissaris bij Ajax en schoof in september door naar de functie van interim-algemeen directeur. Volgens De Telegraaf was Van Halst daarna dolgraag teruggekeerd in de RvC, maar Ajax steekt daar een stokje voor.

In de podcast Kick-off komt de bestuurlijke onrust bij Ajax ter sprake. Mike Verweij zegt: "Als je zondag het persbericht zag waarin Michael van Praag en Leo van Wijk worden voorgedragen voor de RvC... Daar staat opeens een zinnetje in dat Van Halst het onzuiver vindt om terug te keren in de RvC. Dat vond hij gisteren nog wél..."

Driessen moet hard lachen om dat zinnetje in het persbericht. De journalist gelooft er niets van dat Van Halst op eigen initiatief wegblijft uit de RvC. Ook Verweij is daarvan overtuigd: "Die heeft natuurlijk gewoon het mes op de keel gekregen: 'Jan, zeg jij het, of zeggen wij het, dat je nooit meer terug mag keren?' Die heeft de vlucht vooruit genomen", verzekert Verweij.

Nu duidelijk is dat Van Halst per medio maart vertrekt bij Ajax, zit de bestuurder volgens Verweij in een lastig parket. "Daardoor ontstaat de situatie: wie neemt Van Halst nog serieus binnen die club? Als Maurice Steijn de komende vier wedstrijden niet wint, dan moet Van Halst een beslissing gaan nemen over Steijn. Dat zou echt krankzinnig zijn."

Verweij denkt dat Van Halst niet meer serieus genomen wordt binnen Ajax. "Voor zo'n beslissing heb je autoriteit nodig, maar dat heeft Van Halst totaal niet meer. Hij was verantwoordelijk voor het toezicht op de twaalf aankopen (van de inmiddels ontslagen Sven Mislintat, red.). Sterker nog, hij heeft alle aankopen geaccordeerd. We zien inmiddels dat het niet de beste aankopen zijn..."

"En dan gaat Van Halst nu ook nog weg bij Ajax. Ik denk dat hij bij elke beslissing die hij neemt heel hard wordt uitgelachen", besluit Verweij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door master 1)

Driessen en Verweij 2 minkukels bij elkaar v Halst zal best een hoop fouten hebben gemaakt maar dat weten we nu wel maar deze twee blijven maar zuigen en hun gal spuwen ,

2 oktober 2023 om 19:30

@Sloep01

En dan nog even vergeten dat van Halst op het moment statutair directeur is zonder additionele bevoegdheden. Wat dus betekent dat een beslissing over bijv Steijn door een meerderheid van het bestuur beklonken moet worden.

Het is natuurlijk veel makkelijker om dat niet te melden en er klakkeloos langs te lullen zoals Driessen/Verweij doen.

Ik vraag me oprecht af, zouden ze dit überhaupt weten?

2 oktober 2023 om 19:56

Denk t niet, eerlijkheid dient gezegd te worden dat ik t ook niet wist. Althans de consequentie van zijn halfbakken aanstelling. Die sukkels roepen maar wat. Zitten we trouwens mooi mee die gaan Steijn natuurlijk nooit ontslaan.

2 oktober 2023 om 20:02

@Ravel

Ik verwacht ook niet dat (elke) supporter bepaalde dingen over een club weet. Hier moet je namelijk wel specifiek voor zoeken en kijken.

Wat je wel kan of mag verwachten is dat een journalist die een nieuws item post zijn onderzoek wel gedaan heeft, en dit dus weet. Wat zowel Verweij en Driessen of onzorgvuldig maken (erg gevaarlijk als journalist) of het bewust negeren van bepaalde feiten, een dood zonde als journalist.

Ik zou eigenlijk heel hard moeten lachen om deze parodie, alleen is het misschien nog wel veel triester om te concluderen dat deze mensen zonder ook maar enige rectificatie, onderbouwing of dergelijk kunnen blijven roepen.

Om even een vergelijking te trekken (die heel ver gaat, maar in de basis hetzelfde): er was eens een man die zonder onderzoek of onderbouwing verklaarde dat de joden schuldig waren aan alle problemen…

2 oktober 2023 om 20:06

Ik schaar die twee dan ook niet onder de noemer journalisten. Maar helaas kun je dat tegenwoordig ook voor bijna alle journalisten zeggen. Echte journalistieke vakmensen worden niet meer gemaakt of sterven uit helaas of zitten in hele kleine niches waar ze hun werk nog wel serieus nemen.

2 oktober 2023 om 20:26

Helemaal eens @D-Bergkamp. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele Telegraaf hetse. Overigens is het even schandelijk dat alle media de rouwstoet blind meelopen.

Want vanaf de eerste aankopen wordt geschreeuwd dat er met geld wordt gesmeten, dat overmars dat nooit had laten gebeuren en dat de bedragen veel te hoog waren. Het begon bij Medic. 3mln. Alle media riepen schande. Maar als ze even hadden nagedacht: Pierie 5mln, Klaiber 4,5 mln, Sanchez 5mln, Magellan 9mln, etc.

Forbs zou veeeel te duur zijn. Dajrami 12,5 mln, Brobbey 16.

Sutalo veel te duur want 20,5. Bassey…23 mln.

Ow en dat er 2e divisie spelers werden gehaald of spelers van middenmoters… Mislintat haalde bij Dortmund Kagawa uit de Japanse 2e divisie, Hummel van Bayern 2 en Aubameyang bij een Franse middenmoter.

Die laatste vond ik nog de grootste misser. Want die jongen speelde notabene tegen Ajax, scoorde en dat op de dag dat Mislintat niet meer welkom was in de arena. Maar het journaille volgde collectief de Telegraaf..

Volledig eens met Driessen en Verweij. Van Halst heeft dit besluit natuurlijk nooit uit zichzelf genomen omdat Van Halst geen zelfkennis heeft en geilt op dit soort goedbetaalde baantjes. Ook bij Ajax is men tot de conclusie gekomen dat Van Halst een absoluut lichtgewicht is.

2 oktober 2023 om 19:33

@Master 1,

Van Halst mag dan ook helemaal geen besluiten nemen in zijn eentje, hij is namelijk statutair bestuurder zonder extra bevoegdheden. Zo is dat netjes vast gelegd en bekrachtigd.

Voor een ontslag van Steijn moet een meerderheid in de directie vinden dat Steijn niet functioneert.

Dan komen onder andere Geelen en ook Lenderink aan het word wiens stemrecht zwaarder telt dan van Halst.

Ze zeggen dit keer helemaal niets vreemds eigenlijk. Ben het vaak niet eens maar perfecte analyse van kale jan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren