Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Drie trainingen per week is mager, maar die afspraken lagen er al’

Laatste update:

Dit seizoen zijn er vier nieuwe teams die deelnemen aan de Jupiler League. Jong FC Twente, Jong PSV en Jong Ajax meldden zich en ook Achilles ’29 is er bijgekomen. Zaterdag beleeft het zijn vuurdoop in het betaald voetbal, met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Trainer François Gesthuizen wil de komende duels aankijken voor hij roept hoe Achilles ’29 het gaat doen.

/

Een doelstelling kan hij in gesprek met Omroep Gelderland dan ook nog niet noemen. “Maar we willen geen calimero zijn. We voelen ons niet kleiner dan we zijn, maar omgekeerd geldt hetzelfde. Dit Achilles gaat zijn huid iedere wedstrijd zo duur mogelijk verkopen”, belooft de oud-voetballer van NAC Breda, Fortuna Sittard, SC Cambuur en het voormalige TOP Oss.

Omdat Achilles ’29 niet bestaat uit louter profvoetballers, kan er niet dagelijks getraind worden bij de club. De spelers hebben naast hun verplichtingen bij de club immers ook banen of studies die hen bezighouden. Er kan maar drie keer per week getraind worden. “Het is wat mager, maar die afspraken lagen er al. Stapje voor stapje verwacht ik wel dat de intensiteit omhoog gaat. Dat zal ook moeten als je een stabiele club wil worden in de Jupiler League”, zegt Gesthuizen.

Ik denk dat Achilles '29 dit seizoen ... in de Jupiler League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik gun ze het allerbeste en ben benieuwd hoe ze het gaat doen.
Alleen als ik dit zo lees verwacht ik niet teveel, maar je weet maar nooit.

Als de conditie goed is zie ik gewoon plek bij eerste 12. Zit genoeg materiaal daar met jongens die graag willen en ervoor gaan . , en bovenkant top klasse is hoger dan onderkant Jupiler ,

3 augustus 2013 om 15:31

Dat wordt vaak gezegd, maar ik denk dat dat wel meevalt. Toen FC Oss degradeerde werden ze gelijk kampioen in de topklasse, terwijl ze in de Jupiler League in het rechterrijtje hangen

Achja, die JL clubs stellen ook niet veel voor. Denk dat Achilles wel in de middenmoot gaat eindigen.

3 augustus 2013 om 20:23

Waarop baseer je dat?
Ken je meer dan 2 spelers van Achilles dan?

Ik heb totaal geen idee waar dit team staat, ik hoop dat ze gaan stunten!

Aan de ene kant vind ik het voor die club wel leuk dat ze nu in de JL spelen. Ook wel interessant om te kijken of een Topklasse ploeg daadwerkelijk niks onder doet voor de JL. Aan de andere kant, ik heb liever dat er allemaal volwaardige profclubs meedoen in de JL. Ploegen met een echte beroepsvoetallers, een fatsoenlijk stadion, voldoende supporters. Ik vrees dat ploegen als Achilles, uit een klein dorp zonder grote geschiedenis in het profvoetbal niet kunnen doorgroeien naar een echte profclub. Daarvooris toch te weinig draagvlak denk ik. Mijn vrees is datje bij dit soort clubs straks voor een paar honderd man voetbalt, terwijl bij veel JL toch nog snel drieduizend man komen kijken. Maar goed, ik zal deze club gewoon een kans geven en mijn mening herzien als ze wel boven verwachting presteren.

3 augustus 2013 om 13:05

Bij de Topklasse clubs zitten er vaak meer toeschouwers dan bij de clubs in de JL. Hoeveel mensen dacht je dat er kwamen kijken bij Telstar - Emmen of FC Dordrecht - Mvv? Dat zijn er ook niet veel meer.

OT: Ik hoop dat ze kunnen verrassen al is 3x trainen niet erg veel. Maar de meeste spelers uit de Topklasse kunnen wel mee op JL niveau.

3 augustus 2013 om 13:14

Dit hoor ik wel vaker. Maar het klopt gewoon niet. Gemiddeld komen er over de hele competitie zo'n 1000/1500 toeschouwers naar een wedstrijd in de topklasse. Bij Dordt zitten er toch al gauw 3000. Over Mvv, de Graafschap, Sparta, Vvv, Willem 2, den Bosch, etc. nog maar te zwijgen.

Spakenburg is met een gemiddelde van 2.200 toeschouwers per wedstrijd de best bezochte club in de Topklasse!

De rest komt daar bij lange na niet aan.

3 augustus 2013 om 13:25

Dan weet je meer dan ik. Ik kijk zelf regelmatig naar de verrichtingen van de Topklassers uit Noord-holland, daar zitten soms maar enkele honderden mensen. Misschien dat dit in het Oosten en Midden van het land meer is, maar dat komt nog niet in de buurt van de gemiddelde JL club. Bij de top van de JL komt al snel tussen de vier- en zesduizend man en soms zelf boven de zevenduizend bij clubs als De Graafschap, Sparta en Willem II. Bij de subtop komen tussen de drie en vier-duizend man. En bij ploegen als Dordrecht, Emmen en Telstar is het afhankelijk van de resultaten tussen een kleine tweeduizend en tweeënhalfduizend man publiek. Niet veel, maar meer als in de Topklasse.

3 augustus 2013 om 17:02

bij een gemiddelde topklasser staat meestal tussen de 1500 en 2000 man langs de lijn, dat is bij Spakenburg en Ijsselmeervogels zelfs nog wel meer!

on: ik denk dat Achilles wel gaat verrassen. ze doen zeker niet onder voor de onderkant van de JL

3 augustus 2013 om 18:03

Dat klopt dus niet. Ik kijk zelf regelmatig naar de Topklasse Zondag met Ado'20, Afc, Chabab en Hollandia afgelopen seizoen. Bij de meeste clubs zitten (of eigenlijk staan, omdat er veelal geen tribunes aanwezig zijn) een paar honderd man. Ik denk dat je met vijfhonderd al boven het gemiddelde zit. Bij de toppers zit een kleine duizend man maximaal. Alleen bij derby's zoals Ijsselmeervogels vs Spakenburg, Katwijk vs Quick Boys en De Treffers vs Achilles'29 zullen gemiddelde gehaald worden die ook in de JL gehaald worden.

Ik ben dan ook wat huiverig voor deze nieuwe stap met amateurclubs in de JL. Ten eerste krijg je clubs die buitenhet dorp nauwelijks aanhang hebben. Ik volg mijn (oude) amateurclub wel in het amateurvoetbal maar kan me niet voorstellen dat als je niet bij Achilles voetbalt je fan van de club wordt. Ten tweede dreigen bestaande JL clubs kapot te gaan als ze straks kunnen degraderen. In de JL hebben sommige clubs het al moeilijk, laat staan in de Topklasse. Ten derde verdwijnen straks misschien enkele leuke derby's zoals De Treffers vs Achilles'29.

3 augustus 2013 om 20:58

ik sta om de week bij HHC aan de lijn. en daar roepen ze de bezoekersaantallen altijd even netjes om. vandaar dat ik deze getallen noem.

edit: linkje met gemiddeld aantal toeschouwers: http://www.voetbalopzaterdag.com/club/45
/competitie/t/gegevens_hhc_hardenberg

3 dagen in de week? Zelfde als een seniorenteam van de zaterdag 2e klasse in de voorbereiding? Dat kan toch niet? Ik ben dan erg benieuwd, maar kan me toch niet voorstellen dat je kans maakt of trainen veel ploegen in de 1e divisie niet vaker dan 4x?

3 augustus 2013 om 12:54

3x in de week trainen is wat ik deed toen ik nog voetbalde, is bij lange na niet genoeg, dat heb ik toen ook wel gemerkt al is t niveau niet echt te vergelijken natuurlijk

Ach Als FC Differdange het kan dan kan Achilles '29 het ook!

Ben benieuwd hoe ze het gaan doen. Heb wedstrijden in de topklasse gezien die meer niveau hadden dan de Jupiler league, ik denk dat ze kunnen gaan verrassen.

3 augustus 2013 om 12:57

// Heb wedstrijden in de topklasse gezien die meer niveau hadden dan de Jupiler league \\

Ik zie ook regelmatig wedstrijden in de topklasse. Soms best vermakelijk, heel vaak ook niet, maar doorgaans zeker niet beter dan de bedenkelijke wedstrijden die je in JL soms krijgt voorgeschoteld.

Ze zullen zo wel hun puntjes meepakken; in de Jupiler League lijkt het immers ooit alsof iedereen van iedereen kan winnen. Vaak nog onvoorspelbaarder dan de Eredivisie van vorig jaar.
Echter, ik zie ze nou niet bepaald bij de beste 15 ploegen eindigen.

Geweldig als je een studie doet of een baan hebt als accountant en tegen Jong Ajax kan spelen bijvoorbeeld. Het moet je als amateur toch een geweldig gevoel geven, helemaal als je niet ambieert om een volledig prof te worden. Chapeau!

Ik denk dat ze wel een redelijke klassering kunnen behalen. Lijkt me grappig als ze gelijk promoveren.

3 augustus 2013 om 12:58

Ik denk niet eens dat dat mogelijk is toch? Er moeten dan banen bij, organisatie moet op de schop en veel geld worden geïnvesteerd voor de richtlijnen die de Knvb stelt aan clubs in de Eredivisie.

3 augustus 2013 om 13:38

Ik weet niet in hoeverre dat mogelijk is. Ik ken die regels niet echt. Maar stel dat Achilles kampioen word, lijkt me onwaarschijnlijk maar stel, zijn ze dan niet verplicht om naar de Eredivisie te gaan? Of mag de Knvb of zij zelf dat weigeren?

3 augustus 2013 om 13:47

Er is afgesproken dat tijdens de pilot Achilles niet kan promoveren

Het is complete onzin om te denken dat een ploeg met een trainingsintensiteit van drie keer per week zomaar mee kan in de eerste divisie met ploegen die soms wel twee keer per dag trainen. Tactisch hoeft het allemaal niet veel minder te zijn, maar conditioneel gezien kan het onmogelijk een succes gaan worden. Je zult hoe vaak Achilles '29 in de slotfase van een wedstrijd tegen een nederlaag gaat aanlopen. Puur op basis van het conditionele aspect.
Desalniettemin wens ik ze veel succes, we zullen eens zien hoe een en ander gaat uitpakken.

3x per week trainen? Dat kan toch niet waar zijn. Een 4e klasser traint al 3x per week! Dit belooft niet veel goeds.

En voetbalzone? Is het zo moeilijk om even je headline na te controleren? ‘drie trainingen per week is mager, maar die afspraken lager er al’

Lager?

Als Achilles op deze manier zich weet te handhaven zie ik het probleem niet. Achilles zal echt niet het lelijke eendje worden in de Eerste divisie, en de spelers die er nu spelen kunnen het voetbal combineren met het werk. Mocht het goed uitpakken, zie ik niet in waarom Achilles het zou moeten aanpassen.

Eigenlijk heeft het ook wel een voordeel, mochten ze degraderen is er geen man over boord. Voor de spelers maakt het in principe niet veel uit of ze in de Jupiler League of de Topklasse voetballen. Ze kunnen bij Achilles in beide competities hun eigen werk of studie blijven doen.

3 augustus 2013 om 13:18

// Als Achilles op deze manier zich weet te handhaven zie ik het probleem niet. \\

Het is een pilot voor twee seizoenen waarbij er sowieso niet kan worden gedegradeerd. Degradatie is dus niet aan de orde.

3 augustus 2013 om 13:37

@ Malloot,

Daar had ik nog niet eens aan gedacht Dus eigenlijk alleen maar beter voor Achilles, kunnen ze de komende twee seizoenen bekijken of dit kan werken in de Jupiler League.

3 augustus 2013 om 13:20

De jupiler league is een onderschatte competitie. Als je denkt dat Achilles zich kan handhaven door halve inzet zit je er denk ik goed naast. De jupiler league is bikkelen bij het leven. Veel wedstrijden worden gewoon op inzet en conditie. Ik denk dat het een hele koude douche gaat worden voor Achilles.

3 augustus 2013 om 13:39

Ik vind de Topklasse ten opzichte van de Jupiler League pas onderschat. De Topklasse ook geen uitermate goed voetbal, maar ook veel op werklust en vooral veel via de vleugels met voorzetten,

Ik denk dat het met de inzet zeker wel goed zit en de conditie zal ook mee vallen. Van Achilles wordt niet verwacht dat ze in het linkerrijtje komen en ik zou niet zien waarom Achilles tegen clubs als bijv. Emmen of Telstar geen punten zouden kunnen pakken.

En zoals Malloot als zegt heeft Achilles eigenlijk 2 jaar om te bekijken hoe dat loopt.

De kracht van dit team is... het is een team. Stuk voor stuk zijn het geen al te geweldige spelers, maar ze zijn al jaren bij elkaar en spelen hun eigen vaste spelletje en systeem. Benieuwd of ze enigszins weten te verrassen.

3 augustus 2013 om 15:19

Scoren is belangrijk. Als je niet schiet kun je niet scoren.

On:
Ik ben ook benieuwd hoe ze het gaan doen, maar ik ben bang dat ze troosteloos onderaan gaan eindigen. Op conditioneel vlak zullen ze het verliezen van elke profclub en ik denk niet dat Achilles goed genoeg is om er in de eerste helft steeds vijf in te schieten om de voorsprong te kunnen behouden

Met de verwachtingen die ik nu heb kan het alleen maar mee vallen, verwacht dat op den duur het ze toch te zwaar word.

Liever Achilles29 dan jong Ajax, PSV en FC Twente!

Het zal wel even wennen zijn in het begin denk ik, vooral conditioneel, maar ik heb ook de afgelopen jaren veel JL clubs zien verliezen in de beker van topklasse ploegen. Voor die ploegen lukt het nog wel om zich eenmalig op te laden voor een bekerwedstrijd tegen een JL club, maar om dit week in week uit te doen zal wat lastiger zijn.

je kunt die stap in 1 keer ook nooit maken. Eerst maar even wennen aan het jupiler league niveau, en dan langzaam omhoog klimmen. tot die tijd zullen ze waarschijnlijk een tijdje stijf onderaan eindigen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren