Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Douglas gaat meetrainen; rentree op Nederlandse velden lonkt

Laatste update:

Douglas Franco Teixeira gaat meetrainen bij Go Ahead Eagles. De 32-jarige verdediger zit zonder club, maar gaf onlangs aan dat hij aast op een rentree op de Nederlandse velden. De club uit de Keuken Kampioen Divisie meldt dat men op 25 juli zowel Douglas als Jarni Koorman (transfervrij vertrokken bij PEC Zwolle) als proefspeler gaat verwelkomen op het trainingsveld.

Douglas heeft sinds januari 2017 geen officiële wedstrijd meer gespeeld, maar werkte de afgelopen maanden hard aan zijn terugkeer in het betaald voetbal. Douglas werd in 2010 met FC Twente landskampioen en wist ook de selectie van Oranje te halen. De carrière van de Braziliaan verliep nadien echter zeer stroef, onder meer door een dopingschorsing.

De verdediger liet begin juli weten dat er snel nieuws zou komen. Douglas hoopte zelf weer actief te worden in de Eredivisie, maar gaat nu een niveau lager voor zijn kans in Nederland. Vorig jaar was hij ook nog even actief bij FC Emmen, maar de club uit Drenthe gaf al snel aan dat er van een officiële samenwerking geen sprake zou zijn. FC Twente heeft ook al duidelijk gemaakt dat een rentree bij de Tukkers uitgesloten momenteel is.

Douglas streek in 2007 neer bij FC Twente en groeide daar uit tot een zeer gewaardeerde kracht. Na zes jaar bij de club uit Enschede verkaste hij naar Dinamo Moskou, waarna periodes bij Trabzonspor en Sporting Portugal volgden. In Portugal kwam Douglas erg weinig aan spelen toe. De verdediger werd zelfs maandenlang geschorst na het innemen van een plaspil.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was toch een beest bij twente destijds

19 juli 2020 om 16:29

Maar mentaal ook niet helemaal honderd, herinner nog wel wat domme rode kaarten ook. Maar mits fit nog steeds een imposante verschijning en vast nuttig voor eagles

19 juli 2020 om 16:35

@elkun, inderdaad WAS . Maar als je de laatste jaren alleen maar gezorgd voor gewichtstoename dan is het op zijn huidige leeftijd niet zo simpel weer KKD-fit te worden. Laat staan Eredivisiefit. De wens is, vrees ik, de vader van de gedachte. .

19 juli 2020 om 16:35

Ik heb een paar maanden geleden een podcast geluisterd waarin Vice Sports een interview met hem deden. Toen kwam ik erachter dat Douglas echt totaal niet voor de sport leefde. Was vooral erg blij dat hij goed verdiende en lekker kon uitgaan. Heeft zn fysiek altijd meegehad en was een gigantisch talent in zn tijd bij Twente. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat hij na 2 seizoenen door de achterdeur bij Dynamo vertrok en daarna bij Trabzonspor en Sporting in totaal nog geen 20 wedstrijden heeft gespeeld. Die jongen gaat op zn 32ste echt geen enkele Nederlandse club nog helpen. Speelde zn laatste prof wedstrijd in 2017 nota bene bij Sporting B

19 juli 2020 om 16:43

Nouja 'gigantisch talent'... Fysiek had hij alles maar hij kon geen bal aannemen of passen toen hij bij Twente kwam. Fred Rutten heeft hem een geweldige opleiding gegeven. Douglas pikte de kneepjes van een meedogenloze verdediger zijn snel op, maar een gigantisch talent, nee.

19 juli 2020 om 18:06

Mee eens. Daar waar z'n kwaliteiten lagen, heeft hij er het maximale wel uitgehaald tot het gefeest begon, maar voetballen heeft hij nooit goed gekund. Als hij moest verdedigen hoefde je je nauwelijks zorgen te maken, maar als hij de bal kreeg, was het altijd een beetje billenknijpen. In z'n beste jaren een leuke verdediger voor de bovenkant van de Eredivisie, maar het is wel gebleken dat dat ook wel z'n plafond was.

19 juli 2020 om 18:17

Gigantisch talent, wat overdreven zeg haha. Net alsof de wereld door zijn instelling een wereldtopper is ontnomen. Verdedigend kon hij meedogenloos zijn maar voetballend was het een drama, pakte ook domme kaarten overigens dus het valt allemaal wel wat mee.

19 juli 2020 om 20:00

Oke Ruiz, Sirius en Jkajax, misschien was gigantisch talent wat overdreven haha. Maar ik had persoonlijk verwacht dat hij via Twente nog wel naar de subtop van een top-4 competitie zou gaan. Hij werd in die jaren ook heel hard naar het Nederlands elftal gepraat. Hoe anders we er nu voor staan zeg

19 juli 2020 om 21:00

@zinedane - Dat had ik op dat moment ook wel verwacht. Douglas was ook wel een goede verdediger, maar zoals zoveel spelers dacht ook Douglas niet na en tekende gewoon bij de club die hem de hoogste cijfertjes voor de komma betaalde. Dat was destijds Dinamo Moskou.

Hoop dat hij naar Feyenoord gaat!

19 juli 2020 om 16:33

Feyenoord heeft vrij weinig aan hem. Genoeg in de jeugd die beter zijn.

19 juli 2020 om 16:52

Weet ik, ik ben dan ook een Ajacied 😝

19 juli 2020 om 18:36

Nee niet echt, met de aankopen Anthony, Kudus en eventueel een Hojberg denk ik dat Ajax gaat domineren. Maar misschien kan Feyenoord ook wel verrassen, we gaan het zien!

Had Douglas het er niet vorige week over dat hij wel even in de Eredivisie zou gaan spelen komend seizoen? Dat valt dan toch tegen in de praktijk als je op proef bij de Eagles gaat.

19 juli 2020 om 16:34

Waarschijnlijk heeft ie gewoon een slechte zaakwaarnemer. Een goeie zaakwaarnemer kan wonderen verrichten. Douglas hoort minimaal in de ED thuis.

19 juli 2020 om 16:37

Hij heeft 3 jaar geen wedstrijd gespeeld, dus dan is het logisch dat de Eredivisieclubs niet in de rij staan. Er is geen enkele recente prestatie op basis waarvan Douglas in de Eredivisie thuis zou horen.

19 juli 2020 om 18:00

Maar wie gaat 'm nemen in de Eredivisie? Het is algemeen bekend dat het feesten van Douglas niet alleen alcohol betrof. Tja, die informatie komt ook bij clubs terecht. Buiten z'n gebrek aan professionaliteit in die periode wil je als club niet geassocieerd worden met zoiets.

19 juli 2020 om 18:08

Ik heb nooit verhalen daarover gehoord? Was het echt zo erg? En wat gebruikte hij dan? Vond het sowieso gek dat een speler die in de Eredivisie top langere tijd stabiel een topverdediger was relatief snel achteruit is gegaan qua niveau.. Een mindere periode kan, maar zijn daling is bijzonder. Zo snel, zo diep..

19 juli 2020 om 18:31

Ik weet niet of dat 'gefeest' van hem in Lissabon al een probleem was overigens, dus dat verval is voor mij ook een vraagteken. Mensen maken ook regelmatig de grap dat hij de lijnen erbij opsnuift, dus dan kun je wel raden welke drugs. Ik denk niet dat je je als club nog in kunt laten met een speler met zo'n reputatie en dat geldt des te meer voor een club die z'n reputatie weer moet opvijzelen.

Wens Douglas het beste, al haalt hij maar 10% van wat hij ooit was dan zal hij alsnog de beste centrale verdediger in de kkd zijn. Wat een speler was dit in zijn twente-tijd!

19 juli 2020 om 16:45

Overdrijven is ook een vak. Douglas moet het puur van zijn fysiek en instelling in het veld hebben, als dat ietsje minder is heb je al heel snel niks meer aan hem want voetballen kan hij niet.

19 juli 2020 om 17:13

Daarom heb ik er ook wel vertrouwen in dat Douglas weer op een aardig niveau kan komen. Die dingen heeft hij zelf in de hand en hij geeft mij de indruk de laatste tijd door middel van zijn uitspraken in de media dat hij weer de goede instelling heeft om topsport te bedrijven. Maar natuurlijk is het afwachten of dit daadwerkelijk het geval is, daarvoor moet je mentaal heel sterk zijn.

19 juli 2020 om 18:02

Het zou me eigenlijk een worst zijn hoe 't hem verloopt. Sorry hoor, maar ik laat het sentiment liever achterwege bij een speler die drank en drugs belangrijker vond dan z'n werk in een periode wat zijn hoogtijdagen zouden moeten zijn. Ik snap de verbazing bij supporters niet dat FC Twente 'm niet mee liet trainen. Als club wil je niet geassocieerd worden met zo'n gebrek aan professionalisme.

19 juli 2020 om 19:33

Eens met Sirius. Douglas brengt het als een knappe prestatie dat ie 20 kg af is gevallen maar eigenlijk is het toch gewoon schandalig dat hij het zo ver heeft laten komen?

Op proef kan natuurlijk altijd, maar ik principe staat de verdediging met veldmate en beukema prima. Douglas zal niet erg goedkoop zijn verwacht ik, en zoveel hebben we nu ook weer niet te besteden. Dan was een spits beter geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren