Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit is wat Mohammed Ihattaren jaarlijks opstrijkt bij Juventus

Laatste update:

Juventus wil 68 miljoen euro besparen op de salarissen van overbodige spelers, zo verzekert de Italiaanse krant Calcio Finanza vrijdag. Een van de spelers die behoorlijk op de begroting drukt is Mohammed Ihattaren, die in Turijn jaarlijks 1,3 miljoen euro opstrijkt. Ihattaren speelde nog geen minuut voor Juventus en lijkt ondanks een doorlopend contract tot medio 2025 ook geen toekomst te hebben bij de grootmacht.

Juventus wil de financiële huishouding op orde brengen deze zomer, zeker ook omdat er geen inkomsten uit de Champions League verwacht hoeven te worden. Het elftal van trainer Massimiliano Allegri moet het komend seizoen 'slechts' doen met deelname aan de Conference League. Door de verkoop van enkele dure krachten hoopt de leiding van Juventus bijna zeventig miljoen euro te kunnen besparen wat betreft salarissen en bovengenoemde Italiaanse krant weet welke namen op de nominatie staan om verkocht te worden.

De absolute grootverdiener is Arthur Melo, die jaarlijks 22 miljoen euro krijgt overgemaakt van Juventus. Op de lijst die in handen is van Calcio Finanza prijken tevens de namen van onder meer Alex Sandro (11 miljoen), Weston McKennie (8 miljoen), Luca Pellegrini (6 miljoen) en Denis Zakaria (6 miljoen). Met een jaarsalaris van 1,3 miljoen is Juventus relatief weinig kwijt aan Ihattaren, maar desondanks lijkt een vertrek aanstaande. Op de reservespeler werd afgelopen seizoen overigens een bedrag van 263.000 euro afgeschreven.

Ihattaren wacht nog steeds op zijn eerste speelminuten bij Juventus, dat hem in 2021 overnam van PSV. De pas 21-jarige aanvallende middenvelder werd tussendoor verhuurd aan Sampdoria en Ajax, maar die verhuurperiodes bleken niet vruchtbaar te zijn. Ihattaren staat ondanks alles nog steeds onder contract bij Juventus en deelt af en toe beelden uit de sportschool, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij alsnog zijn doorbraak gaat beleven bij La Vecchia Signora.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juventus geeft gewoon doodleuk een salaris van 1,3 miljoen aan een speler die nog alles te bewijzen had. Ja hij had potentie én wat een geld. Echt buitenproportioneel en ja dat is de wereld van voetbal. Snap wel dat Juve geld wil besparen met dit soort salarissen

1 juli 2023 om 00:31

Ik vind de salarissen van Arthur(22m) en Pellegrini(6m) misschien nog wel schokkender. Ihattaren was, ookal had hij dat alleen bij PSV laten zien, wel een toptalent. Dan is 1,3 mil niet zoveel, er zijn talenten bij Ajax die dit ook vangen.

1 juli 2023 om 01:53

Ja dat is natuurlijk wel bruto. In Italie geldt er een enorm tax voordeel voor mensen die van buiten Italie in Italie komen werken. Desalniettemin is zijn salaris natuurlijk belachelijk veel zoals meerdere spelers in die periode. Hij begon aan 5.2m netto maar dat zal wel jaarlijks stijgen tot max 7m. Ik was blij dat Liverpool zijn hele salaris over nam voor een jaartje.

1 juli 2023 om 08:58

Waarom hadden ze hem overgenomen bij Liverpool? Hij heeft amper wedstrijd gespeeld? Is dit gewoon niet een fout geweest met die gedoe ruildeal pjanic? Vind het wel absurd bedrag wat hij verdiend, 22 mln

1 juli 2023 om 09:27

@Mr_knowledge @nielsfleuren Arthur verdiend 6,5 miljoen per jaar volgens meedere bronnen. Vermoed dat het artikel het totaalbedrag van zijn contract bedoeld.

1 juli 2023 om 02:40

Ze zijn niet gek daar, ik geloof niet dat hij de volle 1.3 ontvangt. Wordt vast gekort omdat ie niet fit is.

1 juli 2023 om 08:42

Dat is juist het business model van Juventus: spelers aantrekken welke ze niet nodig hebben, en jaarlijks winst maken door deze te verhuren. Alleen hadden ze zich bij Mo’tje op zn instelling verkeken.

Hoe heeft Juventus zo een fout gemaakt. Deze man pakt 1.3mil per jaar voor het niks doen, alsof ie een uitkering krijgt, dat kan toch niet. Ik sta echt perplex dan nog 2 jaar contract neemt ie met niets doen effe 3.9mil dat zijn echt absurde bedragen.

30 juni 2023 om 23:45

Eens, maar met zijn bestedingspatroon gaat hij weer heel snel geld nodig hebben.

30 juni 2023 om 23:49

@NJfromVOL, Ken jij hem persoonlijk?

30 juni 2023 om 23:53

Je hoeft hem niet persoonlijk te kennen om een inschatting te kunnen maken over zijn bestedingspatroon.

Er zijn geen domme vragen, maar ik maak hier een uitzondering,

30 juni 2023 om 23:58

Ik ken de beste man persoonlijk. Dat mensen zoiets denken kan ik me wel voorstellen maar ik kan je 1 ding mee geven en dat is dat hij slimmer met geld om gaat dat men denkt. Ik zal niet zeggen wat tie ermee doet maar bij lange na niet zoals men beweert

1 juli 2023 om 00:05

Ik vind een Porsche Panamera een mooie auto, maar geen goede investering.

1 juli 2023 om 00:07

@VivaUtje, Dat heb je helaas met de oudjes hier op Voetbalzone, die gelijk conclusies trekken op basis van berichtgevingen uit de media zonder de persoon in kwestie daadwerkelijk te kennen.

1 juli 2023 om 00:11

Fceindhoven030

Jaa dat is helaas wel zo en tegelijkertijd ook jammer. Maar goed we zijn al 1 en ander gewend…

1 juli 2023 om 00:21

fceindhoven030
een beetje levenservaring zou je een betere kijk op zaken geven....

1 juli 2023 om 00:23

Ik hoor inderdaad dat Ihattaren veel investeert.. in Mcdonald's..

1 juli 2023 om 00:33

Als je 15 panden bezit kan er wel een keer een Porsche vanaf NJfromVOL😉

1 juli 2023 om 00:35

Njfromvol

Volgens mij heerst er eerder jaloezie dat je zo’n Porsche niet kan aanschaffen, laat het zakken kerel. Meneer geniet en maakt alleen maar meer geld😏

1 juli 2023 om 00:52

Als je 24 jaar bent, begrijp ik dat je zo denkt.

Het verschil in denken, noemen we levenservaring ....

1 juli 2023 om 05:04

@VivaUtje als je de man persoonlijk kent dan moet je hem een levensles geven dat niet alles aan komt waaien en dat hij gewoon moet werken voor zijn geld, het is letterlijk werkweigering en als Juventus hiermee naar de rechter stapt krijgt Mo geen ene rooie cent meer en geen een club wilt zich er aan branden.
Meneer belooft dingen tegen trainers maar wilt alleen dat zijn vrouwtje beroemd wordt, misschien is het handig om zichzelf in de spiegel te kijken en te zeggen dat hij zo zo dom bezig is.

Maar Mo doet alles wat de wereld niet wilt dat hij doet, vraag Royston Drenthe hoe dat is uitgepakt voor hem.

1 juli 2023 om 07:19

Je denkt toch niet dat iemand jaloers hoeft te zijn op een nep leven dat Mo leeft haha. Alleen jongetjes denken dat geld alles is.

1 juli 2023 om 08:19

Hij gaat niet eten bij Salt Bae, maar eet gewoon bij McDonalds, dus hij let wel degelijk op de kleintjes. Ik denk trouwens ook dat hij snel zijn geld er doorheen jaagt. Er zijn hem er al zoveel voorgegaan en dan zie je een patroon.

1 juli 2023 om 09:09

@vivautje

Ja hij is idd zo gelukkig, dat straalt die aan alle kanten uit. 😁

1 juli 2023 om 09:22

VivaUtje - Vandaar de verwijzing naar levenservaring... Veel geld maakt lang niet altijd gelukkig en Ihattaren haalt nou niet bepaald de acties uit van een stabiel en gelukkig iemand.

1 juli 2023 om 09:41

Dat alle jonkies op VZ denken dat iemands waarde als persoon is uit te drukken in geld is een veeg teken voor de maatschappij. Hoe kan je in godsnaam denken dat er iemand jaloers is op op Mo Ihattaren. Medelijden past beter.

1 juli 2023 om 10:15

@migi

Mooi he, de jonkies hier. Zeg een ding over een speler en je bent een hater of jaloers 😁
Maar precies wat je zegt, het denken dat geluk in geld en materieel bezit zit.
Hoop en denk eigenlijk dat zij later wel bijdraaien

1 juli 2023 om 16:00

@Migi en Salerno, ik ben zelf ook jong (22) maar ik zie mijn geluk niet in geld of materiaal, ik ben gezond daarvoor ben ik gelukkig dat kunnen we over Mo niet zeggen helaas.

Mo is een pathalogische leugenaar tegen de rest van de wereld en tegen zichzelf, die jongen die verschuilt zich nog steeds achter de dood van zijn vader wat oprecht zielig is.

Sorry allebei mijn ouders zijn op jonge leeftijd overleden maar ligt er ook aan wie mentaal sterk genoeg is en dat is Mo niet.

1 juli 2023 om 17:12

@sojermaine

Het spijt me dit van je te lezen, maar iemand die mentaal goed in elkaar zit, heeft een dikke voorsprong op iemand die een gevulde bankrekening heeft.

Sterkte en succes in het leven !

1 juli 2023 om 17:46

@NJ dankjewel man! Maar het feit blijft dat Mo zich altijd blijft schuilen achter zijn dood van zijn vader terwijl hij duidelijk geholpen werd, het is zijn eigen keuze geweest om dat niet met beide handen aan te pakken, ik ben benieuwd wanneer Mo failiet gaat wat jammer is, misschien had Drenthe juist de draad met hem op moeten pakken omdat hij in hetzelfde schuitje zat met niet luisteren.

1 juli 2023 om 00:18

Hahahaha ja laten we het er vooral over hebben wat een fout. Het was een prima project toentertijd zou elke topclub hebben gedaan. 1,3 mil op een potentieel toptalent is voor de grootste clubs NIKS. Vraag je meer af hoe een melo mckenzi etc etc zoveel verdienen.

1 juli 2023 om 01:47

Je kan hierin alleen maar heel veel respect hebben voor Mino Raiola en het maken van deze deal.

1 juli 2023 om 02:01

Juve was wel close met Raiola en nu Pimenta. Wie weet was dat een toegift om bij andere transfers zoals Pogba een voordeel te krijgen. Maar ons bestuur toen was wel heel dom dus eerder dat.

Is wat ihataren doet niet een soort van werkweigering? Dan ben je toch vrij snel van het contract af

30 juni 2023 om 23:45

Blijkbaar niet.

1 juli 2023 om 00:02

Als je niet weigert om te werken, kan je dat niet zo snel als stempel erop plakken. Bewijs maar eens dat iemand meer uit zijn carierre kan halen

1 juli 2023 om 00:03

Het lijkt me dat als Allegri vraagt of hij wil komen trainen bij het eerste elftal en minuten wil maken in de Serie A, Ihattaren dat best wil. Het is geen werkweigering als er niet werkelijk geweigerd wordt.

1 juli 2023 om 00:07

Nou als die gewoon aantoonbaar nooit fit is en niet eens aanwezig is op de club om te trainen en in Utr is.
Lijkt mij dat je al snel een mooi dossier hebt opgebouwd

1 juli 2023 om 09:21

En als hij vraagt überhaupt te komen trainen, ongeacht voor welk elftal?

Het was zo stil rond Ihattaren. Gelukkig zijn we weer op de hoogte.

Zou die jongen ooit weer voetballen?

30 juni 2023 om 23:49

Nee
Zelfs de zandbak kijkt verder tegenwoordig

30 juni 2023 om 23:57

Niet te vroeg juichen. Voor zo’n fooi zou het misschien wel een verstandige gok zijn. Wel meteen een morele gids erop zetten als persoonlijke assistent, maar wie weet wordt het wat in het beloofde land van de dollars

Hoe kan het dat Ihattaren zijn contract allang niet verscheurt is voor het weigeren van het uitoefenen van zijn beroep. Echt absurd dat hij gewoon 1,3 miljoen per jaar krijgt tot 2025 voor praktisch niks doen. Lijkt net een super luxe uitkering die hij krijgt van Juventus. Hij doet gewoon letterlijk niks. Niet fit worden, niet trainen en is bij lange na niet wedstrijdfit doordat hij die eerst genoemde dingen gewoon weigert op een professionele manier uit te voeren...

1 juli 2023 om 00:31

Snap ik eerlijk gezegd ook niet. Je kunt eigenlijk contractueel zo veel vastleggen. Vooral in gevallen waar spelers zo absurd veel verdienen en soms zelf een risico zijn. Ik denk dat het komt doordat elke club bang is om z'n concurrentiepositie te zwakken als ze met zulke bedingen komen.

Ik wist het achteraf wel maar schrik ervan dat deze jongen pas 21 jaar is.....en dan al zoveel kansen weggegooid hebben. Zonde.

Dit wordt nooit wat. Zelfs als die het bij dordt probeert wordt 't niets. Dat is te laag voor hem. Hij kan beter iets anders zoeken want zijn geld raakt snel op lijkt me

1.3 voor een speler van Juve is nog niet eens zo gek. Maar wat zeggen jullie van Arthur dan..22 mil, wauw, voor hem..

22 miljoen?? Wat was dat voor paniek daar

Die mag wel elke avond voor bedtijd even een bedankje naar boven richting raiola sturen.

Leuk joch, toch? Geld opstrijken en er niks voor doen. Pure oplichterij. Ongelooflijk dat je dat voor jezelf goed kunt praten. Als hij al ergens over nadenkt...

Heeft het aardig voor elkaar. Miljoentjes binnenharken met niks doen. Met zijn talent had hij waarschijnlijk gedroomd van CL-avonden en eindtoernooien maar als hij hiermee tevreden is, is dat zijn goed recht. Ik snap de boze reacties ook niet echt hier, deze man wilt gewoon geen profvoetballer zijn, ewaja. Gewoon geen aandacht meer aan besteden en veel geluk en gezondheid gewenst in de rest van zijn leven. Voetballer wordt hij toch niet meer.

1 juli 2023 om 09:08

Ik zie geen enkele boze reactie eigenlijk, wel terechte kritiek dat je een contract tekent en dan als een lui stuk vreten altijd te dik bent en nooit fit.

Als die jongen bij Ajax gewoon effe een jaartje gas had gegeven, hadden ze hem een contract aangeboden van het dubbele wat hij bij Juve krijgt. En bij een opwaardering daarvan na 1 of 2 goede seizoenen had ie net zo veel als Timber (rond de 4 mln) kunnen krijgen. Ik snap er niks van. Wat weerhoudt deze jongen ervan om zich vol in te zetten voor het leukste spelletje op aarde? Het is nota bene een hobby waar je je werk van maakt. Zo zonde...

Laten we hopen dat hij ergens anders beter in is dan consequent inzet tonen op hoog niveau voetbal, dat lukt hem duidelijk niet….dus laten we voor hem hopen dat hij idd op een ander vlak s6vol is….want hij was een talent….na Juventus zal hij nergens meer gaan voetballen…bewuste keuze van hem

Toevoeging op het artikel: Arthur verdient geen 22, maar 5.9 miljoen euro per jaar. Die 22 miljoen bestaat uit de salariskosten plus bespaarde amortisatie over een seizoen. De amortisatie is 15,9 miljoen euro voor 23/24, en het is een gevolg van dat ze de transfersom uitgebreid betalen (is 72 miljoen over enkele jaren uitbetaald). Het idee is dat ze deze kosten besparen als ze de speler doorverkopen.

Het salaris van Ihattaren is dan ook 1.1 miljoen ipv 1.3 miljoen (200k amortisatie).

Deze cijfers plus uitleg zijn terug te vinden in het originele artikel van Calcio Finanza. Zelf ben ik niet helemaal thuis in de financiële wereld, dus ik laat me graag verbeteren betreft de uitleg van amortisatie.

1 juli 2023 om 05:07

Is amortisatie niet loyaliteitbonus toevallig? Of zeg ik wat heel doms?

Blijf het bijzonder, zo niet erg wonderlijk vinden dat Juventus deze meneer niet gewoon heeft ontslagen. Of het moet zo zijn dat er ergens een juridische kronkel te vinden is die zelfs werkweigeraars en lijntrekkers van de ergste soort extreme rechtsbescherming biedt......

1 juli 2023 om 13:23

Extreem links zul je bedoelen. Extreem rechts is dat je juist makkelijk iemand kan ontslaan... In politiek is dat ook zo. Rechtse partijen willen ontslag recht versoepelen. Linkse partijen willen ontslagrecht strenger handhaven.

Die Arthur Melo is straks milti miljonair en heeft pas 30 wedstrijden gespeeld.. dat is pas een talent!

Wel een goeie bril..
Hij lijkt meteen een stuk verstandiger en 40 jaar ouder..

Misschien kan hij lekker een stap, of 2, of 10 terugdoen… : ) en lekker een seizoen voetballen bij ADO in de KKD!! Kan hij alleen maar sterker uitkomen dan zijn huidige toestand

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren