Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit is hoeveel Feyenoord heeft verdiend aan de Champions League-campagne

Laatste update:

Feyenoord verloor woensdagavond met 2-1 van Celtic en zag daardoor een winstpremie van ruim 2,8 miljoen euro aan zijn neus voorbijgaan. De ploeg van Arne Slot kan ondanks de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League ruim 36,5 miljoen euro tegemoetzien van de UEFA.

De Rotterdammers werden vorig seizoen overtuigend kampioen en plaatsten zich daardoor direct voor de groepsfase van het miljardenbal. De startpremie van de Champions League bedroeg 15,64 miljoen euro, waar ook nog eens een coëfficiëntenpremie bijkwam van 13,644 miljoen euro. Feyenoord ontving ook 1,155 miljoen euro uit de marketpool.

Slot en zijn team wonnen de thuisduels met Celtic (2-0) en Lazio (3-1), wat 5,6 miljoen euro opleverde: 2,8 miljoen euro voor elke overwinning. Feyenoord had woensdagavond in Schotland nog eens 2,8 miljoen euro bij kunnen schrijven als het had gewonnen van Celtic, maar de ploeg van Brendan Rodgers gaat er nu met dat bedrag vandoor.

Omdat de Rotterdammers zich hebben gekwalificeerd voor de tussenronde van de Europa League komt er nog eens vijf ton bij. Als Feyenoord zich had weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, dan had het 9,6 miljoen euro tegemoet kunnen zien.

Ook in de Europa League is er nog genoeg om voor te spelen, al leveren de sportieve prestaties in dat toernooi logischerwijs financieel gezien wel minder op dan in het miljardenbal. Als Feyenoord de tussenronde doorkomt, dan verdient het 1,2 miljoen euro extra.

Plaatsing voor de kwartfinale, halve finale en finale levert respectievelijk 1,8 miljoen, 2,8 miljoen euro en 4,6 miljoen euro op. Voor de winnaar van de Europa League ligt een bonus van 4 miljoen euro klaar.

Feyenoord heeft dus alles bij elkaar opgeteld ruim 36,5 miljoen euro verdiend met de Champions League-campagne aan prijzengeld. Hier zitten de kaartverkoop, horeca-inkomsten en andere inkomsten in en rondom De Kuip nog niet bij.

Totale Champions League-inkomsten Feyenoord (exclusief kaartverkoop en horeca-inkomsten)
Startpremie: 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenbonus: 13,644 miljoen euro
Market pool: 1,155 miljoen euro
Prestatiebonus: 5,6 miljoen euro
Bonus voor kwalificatie tussenronde Europa League: 0,5 miljoen euro
Totaal: 36,539 miljoen euro

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Het is een mooi bedrag van Feyenoord maar ik denk dat iedereen bij Feyenoord teleurgesteld in dit CL seizoen. Het begon hoopgevend en tot Lazio uit was Feyenoord de club die aan het overtuigen was, het is daarna merkwaardig genoeg als een kaartenhuis in elkaar gestort. Dat je gister dan bij Celtic verliest zegt ook genoeg over dit CL seizoen. Slot die alleen wijst naar geluk en dat het niet allemaal mee zit terwijl je toch elke keer op de zelfde wijze doelpunten tegen krijgt, dan kan je toch beter in de spiegel kijken lijkt me en verantwoordelijkheid pakken. 37 mil is lekker bedrag maar denk dat ze daar in Rotterdam allemaal een bittere na smaak hebben gehad aan dit CL seizoen.

14 december 2023 om 12:27

Dat denk je goed. Ik vond het een uitermate teleurstellende campagne. Echt sterk begonnen tegen zowel Celtic als Atleti en Lazio, maar te weinig punten gepakt en in de 2e helft poule fase eigenlijk ook geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld.

Mag hopen dat Arne wel inziet dat dit niet puur ongeluk is en dit vooral een verhaal voor de camera is. Er moet namelijk meer aan de hand zijn als je ziet hoeveel spelers uit vorm zijn en kinderlijke fouten maken.

14 december 2023 om 13:15

@bizzlad,

Zoveel is er niet aan de hand. Feyenoord kan een uitstekend elftal opstellen, ze hebben alleen geen topaanvallers. Maar als je de ontwikkeling de laatste jaren van een Hartman, Geertruida, Gimenez, Bijlow, Timber en Wieffer ziet dan kun je alleen maar stellen dat zij hun zaakjes prima op orde hebben. Volgend seizoen moet dat geld van een aantal van deze spelers besteed worden aan goede buitenspelers en Feyenoord gaat met stappen vooruit. Of het is hopen dat Ivanusec en Paixao snel wat beter gaan spelen, had meer van die spelers verwacht.

In de cl moet je nou eenmaal ook een beetje geluk hebben. Feyenoord had dat te weinig. Als je die wedstrijd van gister even over het hoofd ziet, mede omdat die wedstrijd eigenlijk nergens over ging dan hebben ze het gewoon prima gedaan. Atletico is een maatje te groot en dat is geen schande, als je ziet wat voor voetballers daar rondlopen. Lazio kopt toevallig een cornertje erin met de keeper in de laatste minuut, waardoor Feyenoord ze niet op onderling resultaat kon pakken, Feyenoord was gewoon de betere over 2 wedstrijden tegen hun. Maar daar koop je uiteindelijk niks voor natuurlijk.

14 december 2023 om 15:01

De probleem zit inderdaad voorin waar haast geen snelheid is maar de middenvelders zijn ook niet echt, je van het. De enige speler op het middenveld die je kan prijzen is Wieffer maar de rest is gewoon middelmaat. Als Stengs en Timber niet hard werken dan blijft er nog weinig van ze over.

14 december 2023 om 15:15

Geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld zegt hij 😂 Overdrijven is ook een vak. Ja ze hebben minder gespeeld en verloren, maar het spel was nog altijd prima. Alleen tegen Atletico (met een heersende Griezmann) was je echt kansloos. De andere twee potjes had je gewoon resultaat moeten halen en was Feyenoord de bovenliggende partij.

14 december 2023 om 12:27

Tuurlijk had het beter gekund. Maar voor het 3e jaar wordt er Europees overwintert, en wordt er in nederland nog steeds boven verwachting geprestreerd (3e begroting van nederland). De traditionele top 3 is weer hersteld. Feyenoord is geen CL niveau, is ook geen ramp. Hopelijk kunnen ze iets meer laten zien in de Europa Leagua.

14 december 2023 om 12:28

Zeker een mooi bedrag. Maar als ik dan lees dat PSV 56 miljoen nu al heeft gepakt dan staat dit toch wel in schril contrast. Maar goed het is een prima begin. Als ze dit jaar 2e worden en dan ook doorgroeien naar 50 of 60 miljoen aan inkomsten via de CL en spelers die zich op dat podium laten zien dan staat Feijenoord er gewoon goed voor.

14 december 2023 om 12:40

@burdy PSV heeft alleen wel echt 2 rondes moeten voetballen om de CL in te moeten dus zij hebben wel meer wedstrijden (meer kosten gemaakt) moeten spelen voor dat bedrag.

14 december 2023 om 12:58

Meer kosten gemaakt? Wat dacht je van 2x vol stadion en catering ed?

14 december 2023 om 12:39

Achteraf zeker als je ziet waar we na 3 wedstrijden stonden. Ik ben vooral teleurgesteld in het grote verval de laatste 1.5 maanden. En in het feit dat we weer allemaal troep op de flanken hebben (behalve Ivanusec, die liet gisteren weer zien dat ie wel degelijk goed kan voetballen).

14 december 2023 om 13:05

Met dit zakcentje van de CL kan Feyenoord zich weer versterken voor volgend seizoen of zelfs al in de winter. Lijkt me toch wel een prioriteit om in ieder geval de 2e plek vast te houden, zodat je weer minimaal 35 miljoen kunt vangen volgend seizoen.

Daarom vond ik overwinteren in CL, beter dan "ver" komen in El.

Deze bedragen in CL, zorgen gelijk voor een boost. Feyenoord kan het ook goed gebruiken. Jammer dat we de lijn van 1e 3 wedstrijden niet konden doortrekken. Voor mij gevoel had er ook wel meer ingezeten alleen is de focus even weg lijkt het.

Dat is serieus geld voor Feyenoord, mooi zo!
Hoop dat eind dit seizoen of begin volgend seizoen de (dure) aankopen ook iets gaan laten zien. Vind Ivanusec, Beelen en Ueda nog geen sterke indruk maken. Maar schrijf ze zeker niet af, Ueda maakt op mijn altijd een ijverige indruk en Ivanusec schoot ze er namens zijn vorige ploeg en Kroatië toch vaak lekker in, zeker de weken voor zijn transfer.
Misschien hebben Kroatische spelers als Sutalo en Ivanusec gewoon iets meer tijd nodig.

Aan een kant meer verdient, da's mooi.heel mooi zelf
Maar tegelijkertijd is er ook geld verdampt door rare aankopen (lijkt Ajax in het klein wel, ok ok ik weet dat er vast 1 persoon zal zijn die schrijft, waarom Ajax er bij halen. Antw; trekt lezers, hier wel bekend toch),
en door dat de selectie minder waard is geworden
Bijlow Hartman veel meer waard
Timber en Gimenez zelfde
Geerttruida Tauner, Paixao in waarde gedaald
Minteh gauw terug sturen
Zerrouki en Ivanusec miskoop

14 december 2023 om 12:52

Timber, Gimenez en Wieffer zijn natuurlijk meer waard geworden dit seizoen. Ivanusec speelde gisteren ook sterk en is echt nog lang geen miskoop te noemen. Geertruida laat idd te veel steken vallen de laatste tijd en als ik me over 1 aankoop zorgen maak is het eerde Ueda, maar Ajax in het klein? Nee helaas.

14 december 2023 om 13:02

Als jij het niet deed zou Myvision wel over Ajax beginnen, het is je dus vergeven

14 december 2023 om 14:23

haha, dank je wel. Zo is discussiëren leuk.
Je hoeft elkaar niet af te maken.

14 december 2023 om 13:44

Je slaat naar mijn mening bijna bij elke speler de plank mis.
Op basis waarvan is Bijlow veel meer waard geworden?
Timber en Gimenez zijn juist veel meer waard. Gimenez krijgt veel meer media aandacht en wordt steeds meer erkend internationaal (staat in de top 10 meest scorende spitsen van 2023 geloof ik?).
Geertruida is ondanks zn mindere weken echt niet minder waard geworden.
Paixiao kan idd in waarde gedaald zijn.
Trauner zou sws al niet meer in waarde stijgen gezien zijn leeftijd.
Ivanusec en Zerrouki is nog te vroeg om te concluderen dat het miskopen zijn.

14 december 2023 om 13:55

Bijlow lijkt me idd gewoon stilstaan. Leuke keeper die geblesseerd raakt als ie op een schuingemaaid grasprietje gaat staan. Overigens vind ik Bijlow de laatste weken wel in uitstekende vorm. Niet alleen qua reddingen, maar ook met de voeten.

14 december 2023 om 14:28

Bijlow redt, is aanspeelbaar ook onder druk, voortzetting goed, passing goed. Uitlopen top
Ik begrijp niet dat hij zonder meer de eerste keeper van Nederland is. Pas als hij in het buitenland voetbalt, zullen we zeggen: kijk eens hoe goed hij is
Timber ontwikklet zicg goed, in Nederland top, maar onze toppers blijken in het buitenland minder top te zijn. Bovendien heeft hij te weinig gebracht, behalve een domme fout. Voor alle duidelijkheid, ik zie hem liever bij Ajax dan bij Feyenoord hoor, maar Europees niets laten zien. Gimenez heeft europees ook niets laten zien.
CL is toch wat anders dan EL of Conference league

14 december 2023 om 19:12

Timber was een van onze beste spelers in de CL 🤨

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren