Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dest en Tillman grootste winnaars bij Nations League-finale vol Eredivisie-input

Laatste update:

De Verenigde Staten hebben zondagnacht voor de derde maal op rij de CONCACAF Nations League gewonnen. In de finale, afgewerkt in Texas, versloeg het team van bondscoach Gregg Berhalter Mexico met 0-2. Sergiño Dest en Hirving Lozano waren beiden basisspeler bij hun nationale team. Voor Santiago Gimenez en Malik Tillman was een bijrol weggelegd.

Dest was al niet vreemd met het winnen van Nations League. De PSV'er stond in 2021 in de basis toen the Yanks de trofee bemachtigden ten koste van – jawel – Mexico.

Toen stond Lozano ook al aan de aftrap, net als ex-Ajacied Edson Álvarez. Drie jaar later waren de Mexicanen al even ongelukkig.

Ze sloegen lijdzaam gade hoe Tyler Adams vlak voor rust de score opende in het AT&T Stadium. De Bournemouth-middenvelder kreeg alle ruimte voor een schot uit de tweede lijn, en zag dat schitterend in de kruising zeilen. Doelman Guillermo Ochoa was kansloos, en zou na de onderbreking nog eenmaal verslagen worden.

Giovanni Reyna, vorig jaar al Man of the Match in de finale, volleerde na een uur spelen raak uit een afgeslagen aanval. Mexico wist daar niet meer bovenop te komen. Ook niet met Gimenez, die na 65 minuten in het veld kwam. Tillman mocht het feest vanaf blessuretijd binnen de lijnen meemaken.

Ricardo Pepi moest de hele wedstrijd de bank warmhouden bij Team USA. Jorge Sánchez, nog altijd contractspeler van Ajax, speelde de hele wedstrijd bij Mexico.

De VS zijn zo vooralsnog in elke Nations League-editie als winnaar uit de bus gekomen. Tweemaal was dus Mexico, en eenmaal Canada de finale-opponent.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijke goal zeg! Mexico is voor mijn gevoel ook niet meer wat het is geweest. Er waren jaren bij dat het zweet je uitbrak als je tegen Mexico moest op een WK.

25 maart 2024 om 08:03

Heerlijke goal, alleen niet heel goed gekeept

25 maart 2024 om 08:41

Vind het wel jammer. Echt een ontzettend voetbalgek land. De competitie wordt steeds beter maar het nationale elftal valt al jaren tegen. Sowieso zelden dat de sterkhouders individueel een mooie carriere hadden, maar in 2014 bijvoorbeeld was het een enorm hecht team met veel energie. De US daarentegen heeft veel jonge talenten die in Europa spelen en zie ik straks in eigen land wel hoge ogen gooien.

26 maart 2024 om 16:58

Ik heb 10 jaar geleden gezegd dat USA in rond 2032/2036 zomaar een mee kan doen voor een wereldtitel! Ik deel je mening 100 maar voor mijn gevoel is 2026 dus nog wel aan de vroege kant.

25 maart 2024 om 10:27

Ook leuk om te zien dat USA de omgekeerde weg bewandeld. Dat was jaren geleden niet veel en komen nu zelfs op WK’s en spelen er zeker nog leuk ook.

25 maart 2024 om 20:28

Mexico is nog altijd een voetballand, maar het heeft veel terrein verloren aan sporten als football en honkbal die steeds populairder worden in Mexico

Die Ochoa heeft ook inmiddels gewoon al 150 interlands he. Ik weet nog goed dat hij samen met Keylor Navas éên van de grote sensaties was van het WK 2014. Echter, waar Navas zich jarenlang in de basis keepte van Europese topclubs na dat toernooi, zo bleek Ochoa toch de nodige tekortkomingen te hebben.

Verder is het bijzonder dat de VS inmiddels Mexico definitief lijkt te hebben voorbijgestreefd. Het blijft een bijzondere rivaliteit, eigenlijk de enige die er toe doet in Noord-Amerika.

25 maart 2024 om 09:18

Ochoa staat er ook om bekend dat hij enkel op Wk's uitblinkt, maar bij zijn clubs nooit echt indruk maakt. Ook best knap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren