Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay en Tete kennen nieuwe trainer bij Lyon; Juninho terug op oude nest

Laatste update:

Silvio Mendes Campos Júnior, beter bekend als Sylvinho, staat vanaf volgend seizoen voor de groep bij Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigt zaterdagavond na de competitiewedstrijd tegen Caen (4-0) dat de oud-verdediger uit Brazilië de opvolger is van Bruno Génésio, die bezig is aan zijn laatste weken als trainer van Lyon. Landgenoot Juninho Pernambucano zal Sylvinho gaan bijstaan als technisch directeur bij de club van Memphis Depay en Kenny Tete.

Lyon heeft enige tijd gehad om een opvolger voor Génésio te vinden, daar vorige maand al bekend werd dat de 52-jarige oefenmeester zijn aflopende contract in het Parc Olympique Lyonnais niet zou gaan verlengen. Sindsdien passeerden diverse namen de revue in de Franse media, waaronder die van José Mourinho.

Mourinho werd door onder meer L'Équipe in verband gebracht met het trainerschap van Lyon. Aulas bevestigt zaterdag echter dat niet de Portugese oefenmeester, maar de 45-jarige Sylvinho volgend seizoen de scepter zal zwaaien bij Lyon. De oud-verdediger van Corinthians, Arsenal, Celta de Vigo, Barcelona en Manchester City was eerder bij onder meer Internazionale werkzaam als assistent van Roberto Mancini, maar stond nog nooit als coach op eigen benen.

Sylvinho zal worden bijgestaan door clubicoon Juninho, die als technische man de lijnen gaat uitzetten bij Lyon. Meevaller voor het duo is dat Lyon zich zaterdagavond dankzij een 4-0 overwinning op Caen in elk geval plaatste voor de derde voorronde van de Champions League. Mocht Chelsea de finale van de Europa League later deze maand winnen van Arsenal, dan stroomt Lyon zelfs direct in de groepsfase in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben heel erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Had liever wat meer ervaring gezien aangezien al dat talent dat wel kan gebruiken maar wie weet. Hopelijk gaan enkele grote talenten doorbreken komend seizoen en verdwijnt de wisselvalligheid. Een vaste formatie kiezen en laat die 2 maar eens wat gaan rondneuzen in Brazilië voor enkele leuke spelers. Allez!

19 mei 2019 om 00:46

Als ik het goed lees was hij de assistent van mancini en mancini is vrij verdedigende trainer. Eerlijk is eerlijk dit elftal verdient een trainer met een aanvallende spelopvatting dan ik kunnen ze spelen op hen maximale. Maar wie weet, hou wel van verrassingen .

19 mei 2019 om 00:50

Wie weet is hij precies het tegenovergestelde haha.

19 mei 2019 om 01:51

Sylvinho was de afgelopen jaren de assistent van Tite bij het Braziliaanse elftal en zou volgend jaar de Braziliaanse O23 ploeg leiden op de Olympische Spelen.

Als de kwaliteiten van juninho voor TD even goed zijn als zijn vrijetrappen vroeger, wie weet wat voor mooie dingen de toekomst kan brengen. Toch een aantal toppers in dat team met ndombele, aouar, fekir. Hopen dat er een click ontstaat tussen de trainer en groep



19 mei 2019 om 02:42

Depay heeft ook wel een trap, alhoewel ik denk dat hij niet meer een seizoen blijft, die gaat wss naar Liverpool

Raar want juninhio heeft geen trainers diploma?

19 mei 2019 om 11:41

Daarom is hij ook benoemd tot TD en Sylvinho tot trainer.

19 mei 2019 om 12:14

Juninho gaat het technische advies doen.

Ik zou deze TD toch af en toe even op het trainingsveld uitnodigen. Juninho, de man met de beste vrije trap ooit, fabelachtig!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren