Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Del Bosque denkt terug aan goal Van Persie: ‘Allerslechtste moment’

Laatste update:

Op 13 juni 2014 werd een historische wedstrijd gespeeld in de Arena Fonte Nova in Brazilië. Regerend wereld- en Europees kampioen Spanje ontmoette Nederland en halverwege de eerste helft schoot Xabi Alonso zijn team naar een 1-0 voorsprong, vanaf de strafschopstip. Kort voor rust kopte Robin van Persie zijn land echter op magistrale wijze naar 1-1 en na rust liep Oranje volledig over de ontredderde Spanjaarden heen: 1-5.

/

De man die het toen voor het zeggen had bij Spanje, Vicente del Bosque, zit er nu nog steeds. Dinsdag ontmoet zijn ploeg Nederland opnieuw, maar hij zei al dat er geen sprake was van revanche voor de verliespartij op het WK 2014. Wel blikt hij in een interview met NRC Handelsblad terug op die befaamde wedstrijd in Salvador. Hij zegt dat het on-Nederlandse, verdedigende voetbal van Oranje zijn team de das omdeed.

“We hadden er geen antwoord op. Die diepgang in het spel van Nederland deed ons veel pijn”, aldus de besnorde coach van la Furia Roja. De bijzondere kopbal die Van Persie produceerde, op slag van rust na een pass van Daley Blind, kwam als een mokerslag aan bij de Spanjaarden. “Hij kwam vlak voor rust, op het allerslechtste moment. Je zag bij Oranje opeens een enorm positivisme ontstaan”, weet Del Bosque nog.

/

“Bij ons gebeurde het tegenovergestelde. Een gelijkspel voelde voor ons als een nederlaag. Ik heb proberen te waarschuwen voor de impact van het doelpunt. Het is niet makkelijk spelers te beïnvloeden, maar dat de dreun zo hard aan zou komen hadden we geen van allen voorzien”, aldus de Spanjaard. Zaterdag zag hij, ter voorbereiding op Nederland-Spanje, de huidige ploeg van Guus Hiddink aan het werk.

Nederland slaagde er op de valreep in gelijk te spelen (1-1) door een schot van Wesley Sneijder, dat via het hoofd van Klaas-Jan Huntelaar binnen vloog. “In de laatste tien minuten was er niet veel meer van de Hollandse School te zien. Dat was pure wanhoop op zoek naar de gelijkmaker”, merkt Del Bosque op.

Denk jij dat Oranje vanavond weer wint van Spanje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een waanzinnige goal was dat toch! Volgens mij 1 van de mooiste kopgoals aller tijden op een wk.

31 maart 2015 om 16:24

Niet alleen WK denk ik zo, memorabel moment!!

31 maart 2015 om 16:46

Jammer dat hij niet vaker belangrijk is op het WK of EK.

31 maart 2015 om 17:40

Die goal heeft op zoveel vlakken het toernooi bepaald. Spanje werd erdoor genekt, Nederland speelde een wereldhelft voetbal, waardoor je eigenlijk het toernooi ingroeit. Alle sentimenten kwamen erin vrij, gelatenheid bij Spanje, Revanche voor de wk finale. Het was zon wedstrijd die je eens in de 10 jaar of meer meemaakt. Magisch, de reden waarom ik zo van de sport houd.

31 maart 2015 om 18:59

EK 2008 tegen Wereld kampioen Italie en vice kampioen Frankrijk waren ook 2 van deze wedstrijden! Fantastisch.

Met de psv spelers niet nee en zonder robin van persie en arjen robben missen we het scorend vermogen.

Als een van de weinigen in mijn omgeving voorspelde ik dat Nederland op het WK won van Spanje en dat Spanje er in de poulefase al uit zou gaan. Voor vanavond verwacht ik dat Nederland weer gaat winnen (al is het nu natuurlijk minder belangrijk).

31 maart 2015 om 16:32

Had precies hetzelfde en werd voor gek verklaard. Maakte het nog leuker

31 maart 2015 om 16:37

Ik zei dat Nederland in ieder geval boven Chili en Australië zou eindigen zelfs daarom werd ik al voor gek verklaard. Al met al was 2014 voor mij wel het mooiste WK dat ik bewust heb meegemaakt. 98 te jong, 2002 geen Nederland, 2006 Nederland vroeg naar huis en 2010 wel de finale gehaald toch heb ik er op een of andere manier minder van genoten dan 2014.

31 maart 2015 om 16:44

Ik vond het ook het leukste WK, en ik heb 98 en 94 wel bewust meegemaakt, de strijd en passie van 2014 heb ik nooit zo gezien bij Nederland. De verwachtingen waren laag maar de derde plaats was een topprestatie.

31 maart 2015 om 17:15

Klopt duidelijk het leukste WK waarbij de Afrikaanse landen het vooral erg spannend maakte.
Algerije & Ghana maakte het andere erg moeilijk. Vooral Algerije vs Duitsland wat was dat voor een gestoorde wedstrijden.

En natuurlijk alle wedstrijden van Nederland.
Enige smetje was dat Brazilië te veel hulp kreeg van de scheidsrechter.

31 maart 2015 om 17:17

Algerije was sowieso ook geweldig om naar te kijken. Wat konden die gasten knokken zeg. Als de gemiddelde Eredivisie club zo'n inzet had met zulke supporters dan deden ze gewoon mee om de titel.

31 maart 2015 om 17:27

Een heerlijk toernooi was het!
Met als klapstuk de manier waarop de Brazilianen op een memorabele wijze totaal werden overklast door de Duitsers..
Helaas, in mijn ogen was Oranje -behoudens het resultaat en natuurlijk vechtlust- niet om aan te gluren.

31 maart 2015 om 18:56

Hou op zeg. Het mooiste WK was dat van 98. Frank de Boer zei al eens dat het enige dat daar ontbrak, het besef was dat zij wereldkampioen hadden kunnen worden. En als van Hooijdonck tegen Brazilie gewoon de penalty had gekregen, was niet Frankrijk maar Nederland de kampioen van 98 geweest. Zidane vs Bergkamp.... Een gemiste kans, teniet gedaan door een scheids uit Saudi Arabië...

31 maart 2015 om 18:57

Het mooiste was dat Algerije nog de grootste kansen had in de reguliere speeltijd tegen de latere wereldkampioen. Het was maar dat Neuer een hele goede wedstrijd speelde. Toen werd het snel 2-0 maar alsnog gaven de Algerijnen niet op en lieten ze Duitsland beven in de laatste 10 minuten. Het blijven Duitsers he

Was zeker een mooie goal, maar de credits mogen ook wel naar Blind gaan, was echt een mooie bal op van Persie. Het was op het ideale moment, vlak voor rust scoren is een mentale tik. Daarna was het geloof terug, en wonnen verdiend.

31 maart 2015 om 18:50

Het leek niet alsof Blind het daadwerkelijk zo bedoelde, maar wat een assist inderdaad. Dat Van persie hem dan nog zo inkopt was geweldig. Wat heb ik genoten van die wedstrijd. Maar laten we eerlijk zijn, het gaat hier wel over Van Persie en in mindere mate Blind, maar Arjen Robben heeft deze wedstrijd en ons WK gemaakt.

Aldus de besnorde coach, hahaha lekker relevant maar kon er om lacheb

31 maart 2015 om 18:58

Besnorde coach die nooit lacht, zelfs als hij het WK wint. Nee, Del Bosque is natuurlijk een van de beste coaches aller tijden die ook echt daadwerkelijk alles heeft gewonnen wat er te winnen valt (de grote prijzen)

Wat was Nederland goed op het WK met de gedurfde 5-3-2 opstelling. Van Gaal tactiek noem ik dat. Ik vind dat Hiddink dat moet proberen. Loeren op een counter met Robben en Klaas deze keer.

31 maart 2015 om 16:47

Robben is geblesseerd lieve schat

1 april 2015 om 08:59

Niet tot het EK als jullie die gaan halen snoepje

Blijft een ontzettend symphatieke man en denk ook een geweldige trainer om voor je te hebben. Beetje het type als ancelotti, rustig en analyserend.

Ik denk dat een hoop mensen nog een paar wedstrijden van het WK moeten gaan terugkijken. 2e helft tegen Spanje was goed en tegen Brazilië. Verder was het zeer matig tot slecht. De opstelling werkte niet en moest steeds aangepast worden , door achterstand , niet doordat het zo bedaght bedacht was. Tegen zwakke landen als Australië en Mexico alle geluk van de wereld. Door deze goal memorabel , verder snel vergeten.

31 maart 2015 om 17:04

Nou nou Nederland speelde gewoon een prima toernooi. Niet verloren van sterke teams als Spanje, Argentinië, Brazilië, Mexico, Chili. 14 goals voor en maar 4 tegen (waarvan 2 onterechte penalty's). Alleen tegen Costa Rica stelde ze teleur, maar Costa Rica won van Uruguay, Italië en speelde 0-0 tegen Engeland en was gewoon de verrassing van het toernooi (samen met Nederland). Vind het een beetje raar om te zeggen dat het een matig tot slecht WK was voor Nederland.

1 april 2015 om 00:36

Veld spel was ook dramatisch en slecht. Australie, Costa Rica, Mexico waren gewoon zwaar ondermaats. But...who cares? Hoofdstuk WK 2014 is gesloten. Nu denken aan het verhaal EK 2016 en de tacktiek die Hiddink gaat inzetten.

Eén van de mooiste goals die ik ooit gezien heb. Samen met die omhaal van Rooney tegen City en omhaal van Ibra tegen Engeland. Zo kan ik er nog wel een paar bedenken (van Basten, Bergkamp), maar die heb ik niet zo bewust meegemaakt als deze 3.

Samen met de wedstrijd tegen Italie op Ek2008 voor mij een van de memorabele wedstrijden van Nederland ooit.

Ik was een van de weinig die dacht dan Nederland (dik) zou winnen. Ze waren minder dat zag je en op hun training zag je dat ze veel te relaxt voetbalden van, ah joh, we pakken die hollanders wel. Ik dacht di gaan afgestraft worden.

Na dat WK zie ik liever countervoetbal dan dat trage dominante voetbal met rondspelen en breed passen van nu...

En dat was dan ook het hoogtepunt van Van Persie in het Oranje shirt.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren