Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Deense bond reageert op interesse Ajax in bondscoach Hjulmand: ‘Dik verdiend’

Laatste update:

Volgens de Deense voetbalbond is het meer dan verdiend dat bondscoach Kasper Hjulmand in de Nederlandse media gelinkt wordt aan een dienstverband bij Ajax. De Amsterdammers hebben de openstaande vacature van hoofdtrainer voor komend seizoen nog niet ingevuld. De Telegraaf meldde dinsdagavond dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat onder meer de bondscoach van Denemarken op het oog heeft om John Heitinga te vervangen.

Heitinga, die het seizoen als interim-trainer bij Ajax afmaakte, is formeel nog een kandidaat, maar lijkt afgeschreven nadat RvC-voorzitter Pier Eringa repte over 'de nieuwe trainer'. Volgens De Telegraaf ziet Mislintat in Hjulmand een geschikte kandidaat om de in januari ontslagen Alfred Schreuder definitief op te volgen. Het contract van de bondscoach van Denemarken loopt echter nog dertien maanden door, tot na het EK 2024. Mocht Ajax daadwerkelijk concrete interesse tonen, dan moeten de Amsterdammers Hjulmand zien uit te kopen.

Peter Møller, de directeur van de Deense voetbalbond, gaat tegenover Tipsbladet in op de mogelijke interesse van Ajax in Hjulmand. “Het is dik verdiend dat Kasper volgens de Nederlandse media in trek is bij Ajax. Wij hebben echter een overeenkomst met Hjulmand om het nationale team te kwalificeren voor een nieuwe eindronde. Daar richten wij ons nu op.”

Hjulmand is sinds 2020 de bondscoach van Denemarken. Zijn elftal maakte met name op EURO 2020, vanwege corona een jaar later pas gespeeld, veel indruk. In de halve finale ging het in de verlenging mis tegen Engeland (2-1). Het WK in Qatar liep in november vervolgens uit op een totale deceptie. De Denen haalden in Poule D met Frankrijk, Australië en Tunesië slechts één punt en gingen als hekkensluiter vroeg naar huis. Hjulmand is al sinds 2006 hoofdtrainer, bijna altijd bij teams in eigen land.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zowel Hjulmand als Knutsen is al ontkend en dat nog binnen een halve dag, daar gaat het laatste beetje geloofwaardigheid van de Telegraaf. Blijft alleen Bosz over.

31 mei 2023 om 12:44

De Telegraaf schiet gewoon op alles en dan is er vanzelf 1 raak. Als het klopt wat Driessen zegt krijgt Ajax een Spaanstalige trainer die actief is in Scandinavië en Peter Bosz heet.

Overigens zijn er natuurlijk nog meer opties dan Bosz alleen, ook als deze twee afhaken.

31 mei 2023 om 12:45

Ontkend door wie?.
Ik lees alleen dat er nog geen contact tussen bijv. Bodo en Ajax is geweest. Maar dat soort dingen hoor je vaker maar ondertussen.
Nog nergens gelezen dat het ontkend is dat er interesse is.

31 mei 2023 om 14:41

Inderdaad, heb sowieso het gevoel dat tegenwoordig altijd eerst een gesprek is tussen speler/ coach en nieuwe club. En daarna pas met de oude club gesproken wordt.

31 mei 2023 om 12:52

Ontkend? Er is nog geen contact geweest, dat betekent niet dat er geen interesse is.

31 mei 2023 om 12:54



Door wie is het ontkent dan? Ik heb nog geen ontkenning gezien.

Ik volg deze mannen ook niet genoeg om te zien of dat iets is voor Ajax. Enige waarvan ik zeker ben dat hij bij Ajax past is Bosz vanwege zn speelstijl.

31 mei 2023 om 13:18

In het voetbal is alles mogelijk. Er wordt gezegd dat Hjulmand nog een contract heeft maw als Ajax hem wil hebben dan moeten ze dokken.

Volgens mij zou dit toch een mooie combinatie zijn? Ik vind dat deze man het bovenverwachting goed gedaan heeft bij Denemarken en zou hem best een club gunnen om het daar weer eens te proberen. De clubfilosofie van Ajax komt best overeen met de zijne!

31 mei 2023 om 13:09

Yoeri

"ik vind dat deze man het bovenverwachting goed gedaan heeft bij Denemarke"

Lees in het artikel:

"het WK in Qatar liep in november vervolgens uit op een totale deceptie. De Denen haalden in Poule D met Frankrijk, Australië en Tunesië slechts één punt en gingen als hekkensluiter vroeg naar huis. "

Snap dat sinds het belabberd gaat met Chelsea en rechterrij staan, jouw verwachtingen naar beneden gesteld zijn, maar dit is wel heel extreem

Qua resutaten is het dan gewoon redelijk. EK goed en WK slecht

31 mei 2023 om 13:18

Niet vergeten dat ze dat EK alleen Rusland, Wales en Tsjechië hebben verslagen. Ik snap de hype om deze Deense coach niet zo heel erg want Denemarken heeft ook gewoon een prima selectie.

31 mei 2023 om 13:25

Wat zegt het in feitelijk. Van Gaal wint met Ajax de CL , maar weet zich met oranje niet te kwalificeren.

31 mei 2023 om 13:29

Precies, je bent aan je stand verplicht om van deze landen te winnen met het materiaal van Denemarken. Snap totaal niet wat voor bijzonders hij heeft gepresteerd om bij Ajax genoemd te worden. Lijkt vanwege dat ene EK wat hem een hoop sympathie heeft opgeleverd.

31 mei 2023 om 13:34

Het spel was prima hoor. Alsof Denemarken zulke toppers heeft aub zeg. Is gewoon een normale ploeg

31 mei 2023 om 13:35

Welk Materiaal heeft Denemarken dan Precies waardoor ze verplicht zijn deze potjes te winnen?

31 mei 2023 om 13:42

Schmeichel, Kjaer, Christensen, Delaney, Vestergaard, Hojberg, Damsgaard, Maehle, Dolberg, Wass, Yusuf Poulsen, Braithwaite, etc. Dat is beter materiaal dan elke tegenstander die ze hadden op Engeland na waartegen ze eruit gingen. Wat is er dan zo bijzonder aan de prestaties?

31 mei 2023 om 13:46

Lee112 en elninoo, Denemarken heeft gewoon spelers als Hojberg, Kjaer, Delaney, Braithwaite, Damsgaard en Dolberg. Geen wereldtop maar zeker beter dan wat Rusland, Wales en Tsjechië hebben. Als ze nou Duitsland, Frankrijk en Spanje hadden uitgeschakeld was het een prestatie van formaat geweest, nu valt het wel mee vind ik. Afgelopen WK hebben de Denen ook vrij hard gefaald.

31 mei 2023 om 22:57

Ik vroeg mij enkel af welke spelers men zo hoog heeft zitten dat men denkt dat wedstrijden tegen Australië en Tunesie zomaar even gewonnen worden. Van de spelers die hierboven genoemd worden wordt ik persoonlijk niet warm of koud. Gewoon een middelmatige selectie naar mijn mening.

Ik ben voor Zinedine Zidane... Waarom geen belletje wagen daaraan? Beter dan dan, gaan we niet vinden en Ajax verdient het om de lat zo hoog mogelijk te leggen, zeker na het afgelopen seizoen. Mocht hij onverhoopt niet kunnen of willen, dan zou deze Deense bondscoach absoluut een prima optie zijn. Ook al is het geen topvoetballer geweest, hij heeft de nodige ervaring, zijn speelstijl is aansprekend en de Denen hebben bij Ajax gewoon ook een prima voorgeschiedenis. Ben zelf niet vóór Peter Bosz. Die heeft zijn kans gehad, en heeft laten zien net niet voldoende geëquipeerd te zijn om een elftal te laten winnen. En Winnen is waar het om gaat bij Ajax, met minder nemen we géén genoegen! ;-)

31 mei 2023 om 12:53

Ja en dan krijgen we straks een half Franse ploeg zeker? Neemt hij Benzema mee en ook nog Varane, Kante en misschien zelfs Mbappe.

31 mei 2023 om 13:10

Beetje geluk ook Pogba mee! Die heeft wel nieuwe prikkels nodig. Lekker op kunstgras van Heracles bikkelen.

31 mei 2023 om 13:15

Ja en dan kan hij zelf ook lekker meevoetballen!

31 mei 2023 om 13:48

Zo veel typwerk voor niks haha

31 mei 2023 om 16:20

Jaman. Zidane heeft de hele europese top achter zich aan, als die zou willen. Maar uiteraard zal hij pas op de plaats maken en naar de europese middenmoot gaan voor Ajax haha. Ongekend.

31 mei 2023 om 17:00

En jij denkt dat het salarisplafond van Ajax genoeg is om Zidane te strikken? Waarom niet Guardiola of Mourinho, Klopp zou ook een mooie combi met Ajax zijn als we toch bezig zijn met grote namen die toch niet realistisch zijn.

Ik hoop dat er een Nederlandse trainer wordt aangesteld en anders iemand die meer bewezen heeft

Nederlandse opties: Peter Bosz, Ron Jans, Pascal Jansen en John Van T Schip.

Buitenlanders: Ralph Hassenhutl, Gerardo Seoane, Javi Gracia

31 mei 2023 om 13:02

Waarom altijd maar een Nederlandse trainer? Alsof wij het voetbal uitgevonden hebben. De Ajax filosofie is wereldwijd bekend en verspreid dus er zijn meer dan genoeg buitenlandse opties die aantrekkelijker zijn, zoals je al aangeeft.

31 mei 2023 om 13:03



Ron Jans en Ajax voetbal? John van t schip? Kom op..... Waarom moet alles altijd maar perse nederlands zijn. Kijk eens wat verder dan je neus lang is. Willen we succes of willen we genoegen nemen met middelmaat omdat het perse maar een nederlander moet zijn. Dan zijn de smaken op een gegeven moment ook wel eens op he. De enige die Ajax voetbal speelt en een duidelijke visie heeft is Bosz. De rest van dat rijtje....pffffffff

31 mei 2023 om 13:54

Ik vind Jans qua persoon niet persé bij Ajax passen en ben ook niet voor zijn komst, maar hij laat zijn ploegen toch wel geweldig druk zetten en prima verzorgd spelen? Dat doet Twente zeker vind ik.

31 mei 2023 om 15:36

Ik mis Luis Enrique in dit lijstje. Jordi Cruijff als Alg. Directeur en Luis Enrique als nieuwe trainer. Is fan van de hollandse school, dus hopelijk te paaien voor een klus bij ajax.

Van mij mag hij naar Ajax komen. Lijkt me een geschikte kandidaat, speelt namelijk aanvallend voetbal. Dat is iets wat ik enorm heb gemist onder Heitinga en met een paar uitzondering daar ook onder Schreuder. Liever met passie en aanvallend voetbal ten onder dan achterin de bal rondspelen op balbezit en dan aan zoveel mogelijk nauwkeurige passes komen.

31 mei 2023 om 13:32

Dus aanvallend voetbal spelen alleen is al genoeg? Dramatisch WK gehad en op het EK ver gekomen door matige tegenstanders te verslaan. Ik zie niet in waarom deze trainer zo goed is.

31 mei 2023 om 13:37

Vond Denemarken inderdaad zeer zeer matig voetballen tijdens het afgelopen WK kijk bijvoorbeeld even de wedstrijd tegen Australië terug. Krijg sterke Frank De Boer vibes bij deze trainer

31 mei 2023 om 13:44

Het was inderdaad echt tenenkrommend. Had veel meer van Denemarken verwacht en kreeg je zo’n pot voorgeschoteld, met toch prima materiaal.

31 mei 2023 om 13:59

Hoop niet dat Ajax hem aanstelt zou compleet gebaseerd zijn op niets. Haal dan Peter Bosz of Hassenhutl binnen

Grappig, vanmorgen las ik nog op Twitter van Mike Verweij dat Peter Bosz een contract voor 5 jaar zou gaan tekenen.. 🙄🤨

Wat weten die journalisten nou eigenlijk?

Ajax moet hoger mikken. Voor Denemarken heel slecht spelen tijdens het wk en niks aanvallends. Tegen Tunesië zag het voetbal er niet uit . Niks bijzonders deze man . Zou beginnen met l .Enrique. Mocht die niet willen kijken naar een Jesse Marsh ex trainer van Frankfurt of hassenhutl ex trainer van Southampton .. die hebben eerder mooie dingen laten zien

31 mei 2023 om 14:22

Hassenhutl is met Ingolstadt met mooi voetbal naar de Bundesliga gepromoveerd. Daarnaast bij Leipzig in hun debuutseizoen gelijk met mooi voetbal de CL gehaald. Ook in zijn eerste jaar bij Southampton prima gedaan

31 mei 2023 om 17:11

Ja hele goede ervaren trainer. Is vrij en als je toch een buitenlander wil … heeft het niet verkeerd gedaan bij zijn clubs. Hjulmand zou ik niet aan beginnen. Ken Denemarken alleen van het wk maar vond hun wedstrijden het meeste saaie

Lijkt mij een goede trainer voor Ajax, echt gecharmeerd van zijn steil en ook hoe solide zijn achterhoede en hele team is geworden. Wie weet kan hij ook nog wat Deense spelers verleiden om naar Ajax te komen. Ook Knutjsen vind ik een interessante optie, net als Peter Bosz.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren