Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Deelname aan Champions League loopt gevaar voor Manchester United’

Laatste update:

Manchester United zou komend seizoen zomaar kunnen worden uitgesloten van deelname aan de Champions League, zo schrijft The Sun. Oorzaak is de aanstaande overname door Sir Jim Ratcliffe. De Britse zakenman, die voor een slordige 1,5 miljard euro 25 procent van de aandelen krijgt, is ook eigenaar van OGC Nice, dat in Frankrijk meedingt om Champions League-voetbal.

De UEFA-reglementen schrijven voor dat clubs die vallen onder dezelfde eigenaar niet in dezelfde Europese clubcompetitie mogen uitkomen. De club die als hoogste eindigt in zijn land, krijgt in dat geval voorrang. Op dit moment is dat Nice.

De Fransen bezetten in de Ligue 1 de tweede plek achter Paris Saint-Germain en zouden zich daarmee rechtstreeks plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In Frankrijk plaatsen de nummers één tot en met drie zich rechtstreeks voor het miljardenbal.

Volgens de UEFA-regels voor 'multi-club-eigendom' is de enige manier waarop United én Nice volgend seizoen in Europa actief kunnen zijn, als de een zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League en de ander zich kwalificeert voor de Conference League.

Indien beide clubs op een Champions League-plek eindigen, gaat het ticket naar de hoogst genoteerde club op de ranglijst. Op dit moment is dat Nice. Het Manchester United van Erik ten Hag staat zesde in de Premier League.

Mochten beide ploegen op dezelfde plek eindigen, dan schrijven de regels van de UEFA voor dat de rangschikking in Engeland zwaarder weegt. Nice ziet Europees voetbal in dat geval mogelijk aan zijn neus voorbij gaan.

"Zoals de regels er nu voor staan, is het een duidelijke situatie. Ineos is eigenaar van OGC Nice en zal een belangrijke rol gaan spelen in het bestuur van Manchester United", bevestigt een woordvoerder van de UEFA aan The Sun.

"Tenzij de reglementen worden gewijzigd, of Ineos een van de aandelen verkoopt, kunnen ze niet allebei in Europese competities spelen. Dat geldt niet wanneer de een in de Champions League speelt en de ander in de Conference League."

De UEFA-reglementen kunnen tevens gevolgen hebben voor Manchester City en Girona. Die clubs maken onderdeel uit van de City Football Group. Girona verrast momenteel vriend en vijand door aan kop te gaan in LaLiga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij de FIFA zou je paar dollars overmaken en dat zou het probleem opgelost zijn. Bij de UEFA lijken ze toch wat meer integriteit te hebben, dus zou daadwerkelijk een probleem kunnen zijn. Al hoewel een goede jurist vast een mooie constructie kan opzetten.

23 november 2023 om 09:41

Extra beheers bv-tje met een stroman ertussen en klaar

23 november 2023 om 10:10

In welk opzicht hebben ze meer integriteit? Ze hebben er van Red Bull ook nooit een probleem van gemaakt..

23 november 2023 om 10:56

Uefa en integriteit kunnen alleen in 1 zin worden gebruikt als er woorden als " gebrek-aan, totaal-geen of verstoken-van-enige-vorm-van " omheen zijn geformuleerd. Ceferin is daar de voorzitter, dat zegt genoeg.

Ik kan mij niet voorstellen dat dit problemen gaat opleveren. Ratcliffe en Ineos zullen ongetwijfeld een slimme constructie optuigen waardoor Manchester United en Nice op papier andere eigenaren hebben. Red Bull heeft dat ook gedaan met RB Leipzig en Red Bull Salzburg, en die konden daardoor ook allebei de Champions League in.

23 november 2023 om 09:45

Airbags precies. Denk dat dit een veel kleiner probleem is voor united dan zich uberhaupt plaatsen ;

23 november 2023 om 11:03

Klopt en wat denk je van City group straks. Girona gaat straks ook naar de CL als het zo blijft doorgaan. Die gaan ook wel wat verzinnen om dat te voorkomen. Zijn voor zulke bedrijven geen lastige constructies om te maken.

Dit soort nieuwsberichten horen we al jaren met bijvoorbeeld Red Bull maar ook Nasser Al-Khelairfi met PSG en Braga. Wat gebeurt er met vervolgens? Helemaal niks, dus ManU hoeft zich (helaas) geen zorgen te maken.

dit horen we elke keer bij dit soort eigenaren... zou ook een groot probleem zijn voor toulouse en ac milan...
dalijk misschien ook voor man city en girona misschien

uiteindelijk doen ze wat slimme trucjes en de uefa maakt het dan niks meer uit.

Die Engelsen, het zou wat zijn. Maar we weten allemaal dat bij de Fifa en Uefa het gewoon te koop is. Rustig slapen voor Chelsea City en United

Kunnen we niet gaan stemmen voor een eerlijkere voetbalwereld?

Even wat anders, 1,5 miljard euro voor maar 25% van de aandelen? Gaan we er dus vanuit dat Man. United 6 miljard euro waard is?

23 november 2023 om 11:02

Dat is niet helemaal waar volgens onderstaande link zou Man. Utd. Maar $4 miljard waard zijn.[url]https://www.quotenet.nl/entertainment/a216597/manchester-united-is-de-waardevolste-voetbalclub-ter-wereld-216597/[/url]Dat vind ik alsnog een absurd bedrag, maar dat is zeker geen 6 miljard

23 november 2023 om 11:13

Het is echter wel zo dat de Glazers vinden dat Manchester United meer waard is dan die 4 miljard. Zij vinden juist wel dat Manchester United rond de 6 miljard waard is. 1 van de redenen dat ze de club uberhaupt niet verkocht hebben is dat zij vonden dat er niet genoeg geboden werd.

23 november 2023 om 11:37

Als SJR met dit bod dit pakket aandelen krijgt is Utd volgens de Glazers 8mrd waard.

23 november 2023 om 16:30

Volgens Forbes wel. Die vertrouw ik op dat vlak toch een tikkeltje meer.

edit: aha, jouw artikel citeert ook Forbes. Maar je hebt een artikel van 2018 kerel

23 november 2023 om 11:08

Utd werd zelfs nog hoger gewaardeerd, want die 25% van de aandelen is niet van de hele club maar het gaat om 25% van wat de Glazers in bezit hebben en die hebben geen 100%

23 november 2023 om 16:29

Forbes schat de waarde van united inderdaad op 6 miljard. Daarmee zijn ze de 2e meest waardevolle club na Madrid met 6,3 miljard.

Dit is toch ook een kansloos reglement.
Die hele voetbalwereld is toch naar de kl*** geholpen, daar hebben we voor gekozen door die dwaze overnames goed te keuren, maar dit is nog gekker! Ja, ik heb mij geplaatst voor de CL maar mijn eigenaar heeft nog een club in een totaal andere competitie en die heeft zich ook geplaatst, dus ik mag niet. Kansloos, onsportief en oneerlijk. Dan had je als Fifa eerder moeten ingrijpen tegen die rare overnames.

Zal wel. Dat probleem werd vroeger al opgenoemd toen Chelsea en CSKA Moskou allebei onder eigendom van Abramovich stonden. Kwamen bij elkaar in de CL-poule. Niks bijzonders. Mensen verwijzen hier ook goed naar Red Bull Salzburg en Red Bull Leipzig. Het zou geen problemen moeten opleveren. Als United zich kwalificeert. Dat zie ik niet gebeuren namelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren