Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De volgende Noorse Premier League-ster? Nusa voor recordbedrag naar Engeland

Laatste update:

Antonio Nusa is hard op weg naar Brentford. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt zondag dat de Engelsen een akkoord hebben bereikt met Club Brugge, waar de Noor nog tot medio 2027 vastligt. Nusa maakt het seizoen af in België, waarna hij in de zomer de oversteek maakt naar Engeland.

Nusa (18) staat bekend als een van de grootste talenten van de Jupiler Pro League. De linksbuiten, die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan, kwam in de zomer van 2021 over van Stabaek. De Noorse club incasseerde toentertijd drie miljoen euro voor de inmiddels viervoudig A-international. Nusa gaat Brugge nu een veelvoud van dat bedrag opleveren. Romano rept over een bedrag van 'meer dan 30 miljoen euro'.

Daarmee is het nog de vraag of Nusa het transferrecord van de Pro League gaat verbreken. Dat record staat nu nog op naam van Charles De Ketelaere, die Club in de zomer van 2022 verliet voor AC Milan en de topclub uit België 36,5 miljoen euro opleverde.

Voor Brentford wordt het hoe dan ook een recordtransfer. Het hoogste bedrag dat de Engelsen betaalden voor een speler was voor Nathan Collins. De nu 22-jarige Ierse centrumverdediger kwam aan het begin van dit seizoen over van Wolverhampton Wanderers en kostte the Bees toen een kleine 27 miljoen euro.

Nusa, die volgens Belgische media ook interesse genoot van Chelsea, Tottenham Hotspur en Newcastle United, maakt het seizoen dus wel af in het Jan Breydelstadion. Nusa is deze jaargang overigens niet verzekerd van een basisplaats onder trainer Ronny Deila. Van de zeventien Pro League-wedstrijden stond hij zes keer in de basis. Dit seizoen staat de competitieteller op drie goals en twee assists.

Volgens Romano heeft Brentford een duidelijk plan voor ogen met Nusa. Zo zou de Noor gegarandeerd aan speelminuten komen en wordt hij gezien als een sleutelfiguur in het toekomstproject van de club.

Nusa had altijd al oren naar een overstap naar de Premier League, al stelde hij daarbij als voorwaarde dat hij genoeg aan spelen toe zou moeten komen. Die kans lijkt vrij groot bij Brentford, al mag Nusa tot de zomer zijn kunsten nog vertonen bij Blauw-Zwart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De financiële kracht van de Premier league is echt absurd. Die creëren zo hun eigen superleague al.. ik vind het persoonlijk jammer, je hebt steeds minder pareltjes bij de mindere competities lopen. Dit vind ik persoonlijk erg zonde. Mensen die bijvoorbeeld een Osimhen en Kvaratskelia in de Premier league willen zien begrijp ik daarom ook niet zo goed. (Tenzij je fan ben van een club die een van deze twee wilt kopen, dan wel)

Op het moment dat zo’n spelers een Napoli verlaten is het eigenlijk al niet meer interessant om Napoli te gaan kijken. Omdat dat spelers zijn waar je je TV voor aanzet. Ik vind het persoonlijk leuker als de topspelers verspreid over meerdere competities spelen, en niet alleen maar in de PL. Maarja met hun financiële geweld is er gewoon geen houden aan.

28 januari 2024 om 18:14

Overigens begrijp ik zelf ook wel dat de PL door hun populariteit zoveel geld heeft. Het leukste voetbal, met het hoogste tempo is ook wekelijks in de Premier league te zien. Dus ik snap heus wel dat mensen dat het liefst kijken.

Alleen jammer dat clubjes als Brentford al zo met 30 miljoen kunnen smijten.. dat is voor een club als AC Milan al een hele berg geld. Ik zie liever zo’n Nussa bij zo’n team zich ontwikkelen dan bij met alle respect brentford.

28 januari 2024 om 19:18

@pedri16, ik heb persoonlijk liever dat ze allemaal in een competitie spelen omdat ik toch niet alle competities kan en uberhaupt wil volgen. Zo'n Napoli zie ik nooit spelen, tenzij ze in de CL tegen Real Madrid, PSG, Chelsea, City, Barca ofzo spelen.

Dat een club als Brentford dit soort talenten op kan halen voor heel veel geld zegt genoeg. Wat een geld hebben ze toch daar in Engeland.

Ik dacht toch echt dat hij naar the Spurs ging, doet Brentford toch goed om hem voor hun neus weg te kapen!

Die jongen heeft veel talent maar om nu al 30m te betalen voor een niet basisspeler in de Pro League... . Sterke deal van Brugge. Spijtig genoeg zit al het geld in de PL, maar het is wel terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren