Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De link tussen Almere en Rome: ‘Hier krijg je als jonge speler meer kansen’

Laatste update:

Met Edoardo Soleri en Moustapha Seck heeft Almere City twee spelers van AS Roma gehuurd. Er is sprake van een prille samenwerking tussen beide clubs, zo vertelt trainer Michele Santoni. “AS Roma zoekt clubs die hen kunnen helpen om spelers door te laten ontwikkelen”, legt de 38-jarige oefenmeester uit aan Voetbalzone, de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie.

Door Chris Meijer

“We hebben nu twee spelers hier, omdat ik hen al kende en contacten heb in Rome. Robert Maaskant (technisch directeur bij Almere City, red.) en ik zijn er naartoe gegaan en hebben de planning aan Roma laten zien. Ze waren onder de indruk van wat we hier voor elkaar krijgen. We hebben gezegd dat we zouden beginnen met deze twee jongens en dan zouden evalueren”, vertelt Santoni. Er is momenteel wekelijks contact met Roma over de ontwikkeling van Seck en Soleri.

“Rond de winterstop zullen we gaan evalueren hoe de samenwerking bevalt en dan hebben we een deurtje opengehouden dat er in de toekomst iets meer kan. Dat is geen verplichting of iets dergelijks, maar hooguit een kans”, verklaart hij. Almere City is met twintig punten uit elf wedstrijden sterk aan het seizoen begonnen en bezet momenteel de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. “Zeker in Italië is de stap van de Onder-19 naar het eerste elftal groot. Nederland wordt gezien als een ontwikkelland. Het zou het nog gemakkelijker maken als we Eredivisie zouden spelen, logischerwijs.”

Soleri verruilde Rome afgelopen zomer tijdelijk voor Almere. AS Roma stalde hem eerder bij La Spezia in de Italiaanse Serie B en Almería in de Spaanse LaLiga2. “Hier krijg je als jonge speler meer kansen. Ik denk dat dit voor mijn ontwikkeling de beste stap is. Van wedstrijden spelen word je beter, dat is het belangrijkste. Ik ben hier naartoe gekomen omdat ik wist dat er meer kansen waren om aan spelen toe te komen. De trainer spreekt Italiaans, waardoor er geen taalbarrière is. Het heeft tot nu toe allemaal goed uitgepakt”, vertelt de 21-jarige spits, tevens jeugdinternational voor Italië.

Met drie doelpunten in acht competitiewedstrijden kent Soleri een goede start van het seizoen. “De eerste maanden zijn goed bevallen, ik vind het leuk. Het wordt elke dag meer plezierig om naar de club te komen. Het begint te lopen in het team, de resultaten zijn goed en we moeten zo doorgaan”, zegt Soleri. “Omdat ik hier speel, heb ik het automatisch beter naar mijn zin. Voor nu ben ik tevreden, al kunnen er voor het einde van het seizoen nog dingen veranderen. Ik denk dat dit een goede kans is om in een jaar meer ervaring op te doen, wedstrijden te spelen en doelpunten te maken. Dan zien we volgend jaar wel weer.”

Delvechio Blackson verruilde SC Cambuur in de zomer van 2017 voor Almere City.

“Hier speelt hij. En als hij niet speelt, weet hij dat er een trainer bezig is om hem uit te leggen waarom hij niet speelt en wat hij beter moet doen. In Italië is het vaak zo dat je goed bent en speelt, of je speelt niet, dan is het aan jou om je te laten zien. Voor die jonge spelers is deze stap ideaal”, aldus Santoni. Hij benadrukt dat Almere City niet afhankelijk wil worden van huurlingen. “We willen niet meer dan drie spelers huren, dus dan moet je wel spelers op huurbasis overnemen die je sterker maken.”

“Het zijn twee jongens die individueel kwaliteiten hebben. Door de jongens die erbij zijn gekomen, gaat het niveau op de training alleen maar omhoog. Als je naar de wedstrijden kijkt, zie je dat die jongens echt van meerwaarde zijn”, stelt Delvechio Blackson. De linksback annex centrale verdediger, die aan zijn tweede seizoen bij Almere City bezig is en tot dusver zeven wedstrijden speelde, zag met Seck een concurrent overkomen van AS Roma. “Het houdt mij ook scherp dat ik een sterke concurrent heb. Ik kan van hem leren, van zijn felheid en dat hij af en toe een slimme overtreding maakt. Ze komen uit een andere cultuur, dat merk je in het voetbal. Je merkt echt dat het spelers van AS Roma zijn.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Snap jij de overweging van Almere City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk om te lezen dat Almere City steeds bezig is met de professionalisering van de organisatie, hoe dat resulteert in resultaten en aantrekkingskracht op jonge talenten.

De club lijkt volwassen te worden en steeds meer serieus te worden genomen door de buitenwereld. Zo’n samenwerking met AS Roma brengt de club weer war extra’s.

Nu nog het stadion volwaardig uitbreiden en de fanschare nog meer uitbouwen. Met het inwonersaantal van de stad Almere moet dat toch mogelijk zijn, ondanks de traditionele voorkeur van velen voor Ajax.

31 oktober 2018 om 09:40

Volgend jaar Justin Kluivert bij Almere City

31 oktober 2018 om 09:50

Haha, wie weet... maar ik denk dat er voor Kluivert wel betere opties langs zullen komen, mocht hij ooit op de verhuur-lijst terecht komen. Ik denk zelf dat dat wel los zal lopen. Tot nu toe ontwikkelt hij zich langzaam, maar gestaag bij AS Roma en pakt hij momenteel zijn speelminuutjes mee. Voorlopig zien de Italianen nog muziek in hem.

31 oktober 2018 om 23:04

Ik verwacht dat Ajax en Almere City nauw gaan samenwerken in de toekomst. Bij Almere City zijn ze serieus bezig. Ajax zal investeren in jeugd en facilitaire zaken. In ruil hiervoor krijgt Ajax de eerste mogelijkheid op spelers (net als nu met Sparta).

1 november 2018 om 09:43

Er is al eerder eens samenwerking geweest. Ajax verhuurde spelers, die tussen Jong en dr eerste selectie in vielen. Echter toen Ajax met Jong in de JL ging, werd de ‘noodzaak’ minder.

Wat de samenwerking met Sparta betreft, is het eigenbelang van Ajax denk ik vooral talentscouting en ontwikkeling vanuit het Rotterdamse achterland, inclusief Zeeland en het westerlijke deel van Brabant.

Die overweging valt in het geval met ern samenwerking met Almere, dat practisch hetzelfde achterland heeft, weg. Hooguit zou het een nuttige samenwerking kunnen zijn om talenten die (nog) net goed genoeg zijn voor de Ajax-opleiding, een tweede kans te bieden. Net zoals in het verleden met Haarlem gebeurde. Met Van de Wiel als voorbeeld.

1 november 2018 om 02:00

Eind dit seizoen wordt het huidige stadion uitgebreid. Zou in 2020 iig plaats moeten bieden aan 6000 man. Afhankelijk van de prestaties/belangstelling kan dat meer worden.

@qpk1985

Almere en Ajax hadden vroeger een samenwerking, maar Almere heeft dat enkele jaren terug verbroken. Almere had er geen profijt van en alle talenten gingen gratis naar Ajax. Nu doet de jeugd van Almere het prima, Jong Almere speelt zelfs in de Tweede Divisie.

1 november 2018 om 09:58

Ik had idd al iets gelezen over een mogelijke uitbreiding van het station en het tekort aan plaatsen tijdens de meer aansprekende tegenstanders. Ik wist nog niet dat het ook al concreet was. Dat is mooi om de horen.

Ik blijf het toch wel jammer vinden dat het stadion zo weinig centraal bereikbaar ligt en relatief ver van de A6. Jammer dat de plannen begin deze eeuw om in Almere-Poort een multifunctioneel stadion te bouwen zo abrupt werden gestopt na de gemeenteverkiezingen door Leefbaar Almere.

Natuurlijk werd er een hoop geld over de balk gegooid met het maken van de plannen, maar de locatie opzich, zou voor de binding met de bevolking en het opbouwen van een fanschare een stuk herkenbaarder en vanzelfsprekender zijn geweest.

Nu ligt het stadion toch vooral tamelijk verscholen uit het zicht in een gedeelte van de stad, waar niet elke inwoner vanzelf langskomt. Ikzelf reis bijvoorbeeld binnen Almere meestal met de bus door de stad en zie het stadion enkel op een afstand vanaf de busbaan liggen achter de traingsvelden.

Al met al niet echt de meest aantrekkelijke locatie in mijn ogen om eens even uit te stappen om een kijkje te nemen. Ergens hoop ik nog altijd op een alternatieve mooie centrale of makkelijker bereikbare plek in dr stad. Bij voorkeur in Almere-Poort bij het topsport centrum, zoals ooit gepland was.

Ik heb echt het gevoel dat Almere een goed organisatie aan het neerzetten is. Het zou mij niets verbazen als ze binnen 3 seizoenen een keer kunnen promoveren.

Het word eens tijd dat Almere City gaat verkassen van Almere buiten naar Almere Poort waar qua infrastructuur veel betere faciliteiten zijn en daar staat al een enorme multifunctionele sporthal. Waar ze nu zitten daar wil je niet dood gevonden worden zo afgelegen is het daar.

31 oktober 2018 om 17:12

Ze liggen nu toch juist gunstig tussen alle wijken in? Makkelijk voor elke buurt te bereiken met de fiets. Als je naar Poort gaat dan zit je ook maar aan de rand van de stad. Enige voordeel daar is dat je daar een treinstation hebt.

31 oktober 2018 om 17:23

In Almere buiten zitten totaal afgelegen met amper goed openbaar vervoer. Niet een plek waar je gezellig een avondje voetbal gaat kijken. Almere heeft nu rond de 220.000 inwoners en dan kan je best een stadion met een capaciteit van 12.000 bouwen.

1 november 2018 om 10:04

Klopt inderdaad. Ik woon in Almere-Haven, maar kom enkel langs het afgelegen stadion als ik met de bus naar Doemere of het winkelcentrum Almere-Buiten ga. De locatie is helaas relatief onzichtbaar voor de meeste Almeerders om een echte binding te krijgen met de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren