Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Leeuw na halfjaar terug in basis: 'Hoop dat ik wat kan laten zien'

Laatste update:

FC Groningen begon in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen steeds met dezelfde opstelling, maar door de rode kaart van Rasmus Lindgren moet Erwin van de Looi voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zijn middenveld wijzigen. Volgens RTV Noord zal Michael de Leeuw in de basis beginnen en hij mocht in maart van dit jaar, tegen SC Cambuur, voor het laatst starten.

/

De Leeuw wacht nu dus al een halfjaar op een nieuwe kans in de basiself van Groningen. "Ik hoop dat ik het zondag vanaf het begin kan laten zien, zodat ik vaker in de basis kom te staan", zegt de middenvelder op de website van Groningen. "Het is niet zo dat de wedstrijd van zondag extra druk met zich meebrengt, maar je weet wel dat er met een vergrootglas naar je wordt gekeken."

Groningen verloor vorige week kansloos van SC Cambuur en wil nu iets recht zetten, zegt Van de Looi. "Het is mooi dan we na Cambuur weer ‘actie’ hebben. Als je in Utrecht speelt dan moet je topfit zijn. We hebben kerels nodig. Het is simpel: we gaan daar naartoe om punten te halen", maakt de oefenmeester duidelijk.

Michael de Leeuw hoort gewoon altijd in de basis te staan bij FC Groningen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heheh eindelijk, lindgren heeft z'n beste tijd gehad.. de leeuw hoort bij een fitte selectie zelfs in de basis jammer dat van looij dat niet ziet. Overigens mag van der velden ook wel is wissel staan zet daar die jonge speler van Sparta maar neer (Mahi?)

19 september 2014 om 15:12

Van der velden zet zich altijd volledig in en gaat zelfs kansloze duels aan. Ik hoop dat de leeuw wat aan zijn balbehandeling en pass heeft gedaan. Want dat is altijd al het punt geweest.

19 september 2014 om 16:43

Van der Velden is een topper, maar hij is dit hele seizoen al hopeloos uit vorm. Lindgren staat er momenteel ook niet goed op bij mij, dus dit zijn de 2 namen die in mijn ogen een wissel verdienen. Ik hoop écht dat Mahi een vlammende start heeft en dat Groningen zich kan richten op het vinden van een goede linksbuiten. De Leeuw kan dan doorschuiven naar de spits als Hoesen nog steeds niet leert om te scoren. Op de LB positie kan dan van der Laan of Burnet weer spelen en van Nieff kan dan de plaats van Lindgren overnemen.

19 september 2014 om 17:58

Ik vind vd velden juist 1 van de meest overschatte spelers in de eredivisie!

19 september 2014 om 18:50

Ik denk dat niemand buiten Groningen hem bijzonder zal vinden, maar vorig seizoen was hij heel belangrijk voor ons. Daar ligt dan ook zijn kwaliteit, hij zet(te) zich altijd voor de volle 100% in, was dreigend en technisch ook redelijk goed. Kwalitatief gezien zit hij bij Groningen gewoon goed op zijn plek. De laatste maanden heb ik alleen het gevoel dat hij snel ouder is geworden, hij kan geen 90 minuten meer knallen en de 'energie' is er een beetje uit bij hem. Zonder die drive blijft er weinig over en daarom denk ik dat hij ook tijdelijk even op wissel moet. Ik schrijf hem nog niet af, maar hij moet wel fitter en nuttiger worden. Nu Kostic weg is en Mahi nog geblesseerd is moet hij echter wel spelen ondanks zijn huidige vorm.

19 september 2014 om 19:45

Vd Velden staat ook steeds als linksbuiten opgesteld. Dat is duidelijk niet zijn plaats. Als rechtshalf heeft hij als aanjager en beslissende voorzetten geven bij de FC geweldig gefunctioneerd !

19 september 2014 om 15:25

Mahi is nog niet fit helaas.

19 september 2014 om 15:56

Kerwinc1

van der Looij is gewoon een angsthaas! Dat is de reden... Hij speelt met 2 controleurs terwijl hij juist aanvallend gezien (inclusief aanvallende middenvelders) niet (veel) onder doet voor Twente, Feyenoord, Vitesse en Az... Die clubs zijn misschien in de selectie wat breder, maar in de basis is Groningen niet minder... Alleen die van der Looij is echt een schijtert!

Alleen als Ajax komt durven ze wel... niets te verliezen, publiek er vol achter.. moet je kijken hoe ze dan voetballen.

In tegenstelling tot jou vind ik van der Velden namelijk echt fantastisch! Inzet 110 procent en voetballende kwaliteiten...

19 september 2014 om 19:49

Met dat verdedigende elftal heeft Groningen het afgelopen jaar wel veruit de beste resultaten behaald! Ben het wel met je eens dat je met dit elftal tegen een den haag en cambuur zeker moet winnen.

Leuke voetballer die De Leeuw.

Zou overigens wel meer kansen moeten krijgen want dat krijg hij niet echt. Pikt z'n doelpunten mee en zou bvb bij middenmotor (utrecht, AZ, Heerenveen, Groningen) echt niet misstaan. Zelfs bij Twente zou het nog best kunnen.

19 september 2014 om 15:12

Niet overdrijven. Ik vind hem een beetje type falkenburg. Maar dan nog iets minder.

19 september 2014 om 15:16

Ik vind hem juist meer een soort Tomasson, alleen niet van dat niveau, alhoewel hij wel net zo makkelijk zijn doelpunten meepakt, vooralsnog.

19 september 2014 om 15:25

Haha het is niet eens een spits. Type falkenburg/ siem de jong. Leuke 12e man en allround heel aardig met werklust en enthousiasme. Maar geen doorslaggevende kwaliteiten.

19 september 2014 om 15:29

Tomasson in zijn eerste periode bij Feyenoord was ook geen spits verder ben ik het wel met je eens.

19 september 2014 om 16:01

mentalist

Falkenburg met Siem de Jong vergelijken... Je bent het weekend op tijd begonnen zo te zien?

Siem de Jong was de afgelopen 3-4 jaar geen 12e man... maar altijd nummer 1, mits fit!

19 september 2014 om 16:40

Falkenburg kan meer aan dat een NAC Breda.
Bovendien, met werklust voetballen heb je meer aan dan een goede techniek a la Maher.
Ik kijk liever naar Falkenburg dan naar Maher (!) op het moment (!).

19 september 2014 om 17:12

Siem de jong is ook vlees noch vis. In dat opzicht. Het is geen spits, geen middenvelder maar wel een heel aardige speler. Tja wat moet je daarmee?

19 september 2014 om 15:15

jij volgt duidelijk de wedstrijden van Grunn niet op de voet, de Leeuw is idd een leuke voetballer maar voor de basis komt hij gewoon te kort.. hij heeft geen techniek is geen echte spits en moet het hebben van keihard werken. Tuurlijk ben ik blij met hem maar we voetballen nu eenmaal met twee defensieve middenvelders, en je gaat me niet vertellen dat de Leeuw, Chery uit de basis kan spelen.

19 september 2014 om 16:09

Hij kan Hoesen wel uit de basis spelen want die bakt er niks van

19 september 2014 om 17:32

Zou hem ook graag bij Twente zien. Kan prima functioneren als tweede spits achter Castaignos (al zou ik Zschusschen ook graag door zien stromen). Onbegrijpelijk dat deze jongen niet altijd speelt bij Groningen.

Ik snap dat een trainer een speler als De Leeuw moeilijk kan opstellen. Hij speelt als een extreem diepe 10 eigenlijk een valse 9 dan kan je niet met maar 2 spelers er achter gaan spelen. En als je dan vleugelspelers hebt met een aardige voorzet heb je daar niks aan. Hij is dan wel weer handig als je met het hele team druk zet en op de helft van de tegenstander speelt, maar dat doet een ploeg als Groningen alleen als ze vanuit een achterstand nog iets willen forceren.

Ik ga er vanuit dat je met dezelfde intenties ook naar Leeuwarden vertrok... Neem me dus niet kwalijk dat ik geen enkele waarde hecht aan jouw woorden vd Looij... Zowel tegen Aberdeen, ADO en Cambuur heeft Groningen zich van haar slechtste kant laten zien. Inspiratieloos, statisch.. Jullie leken wel nergens voor te willen spelen. Nu al Zoveel schandalig slechte wedstrijden gespeeld in een paar weken tijd... Ik wil daden ipv loze woorden.

19 september 2014 om 19:39

Was vorig seizoen niet anders in veel uitwedstrijden. Vind het toch raar dat de selectie zich niet weet te motiveren voor zulke wedstrijden, vooral tegen Cambuur, was vorig jaar ook al zo'n deceptie. Daar is uiteindelijk wel de trainer voor, om extra olie op het vuur te gooien, maar dat lijkt soms wat te ontbreken. Ze hebben morgen in ieder geval wat goed te maken in mijn ogen.

En over De Leeuw, tsja.. Dat wordt hem toch nooit bij ons, niet als spits, maar alleen als vervanger van een geschorste Lindgren of Kieftenbeld, verder niet.

Waarom speelt hij niet i.p.v. Hoesen?ik vind Hoesen nou niet echt een geweldenaar.

19 september 2014 om 17:12

Je gaat een spits die je voor 8 ton hebt gekocht niet zomaar op de bank zetten na een paar slechte wedstrijden. Hoesen krijgt even de tijd, al moet je ergens wel de grens trekken natuurlijk.

De leeuw is zoiezo 100x beter dan die prutser hoesen. Dus beter blijft hij basis.

19 september 2014 om 17:02

Hoesten die moet daar voorin alles in zijn eentje doen zo bijna... Niet dat ik nou een fan van Hoessen ben hoor...
Maar tegen de wat "mindere" tegenstanders kan je best een controleur offeren en de leeuw op die plek zetten.
Die kan vervolgens mee de diepte in gaan en zal het voor Hoessen ook wat makkelijker worden....

De Leeuw is een van mijn favo spelers van de nl velden. Hij beweegt geweldig voor de goal en scoort daarom vaak. Zoals gemeld heeft hij een goede drive. 4-4-2 als zwervende spits zou hem goed passen met een diepe spits als aanspeelpunt erbij ( hoesen). Bij Vi zijn ze ook vaak lovend over hem, dat vind ik ook mooi, want dat zijn ze niet snel over een spelers.
Taktisch gezien kan hij ook druk wegnemen bij Cherie want die kan het ook niet alleen in en rond de 16.
En wie komt nou naar het stadion voor Lindgren, kom op zeg, die voegt niks toe wat een nl speler niet zou kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren