Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap woedend op Sheffield Wednesday en Sow: ‘We zijn genaaid’

Laatste update:

De Graafschap is diep teleurgesteld in Sylla Sow en Sheffield Wednesday, zo meldt de club aan De Gelderlander. De aanvaller had een overeenkomst met de Superboeren gesloten, maar besloot op het laatste moment toch om voor Go Ahead Eagles te kiezen.

De 26-jarige aanvaller was persoonlijk akkoord met De Graafschap over een contract voor twee seizoenen. De nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie werd het na een maand onderhandelen tevens eens met Sheffield Wednesday, dat een bescheiden transfersom zou ontvangen. Technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap steekt zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken. "We zijn zo lang met de transfer van Sow bezig geweest en dan gebeurt dit. We zijn genaaid, maar de volgende keer zal ik het op dezelfde manier doen. Misschien zijn we over een week blij dat het zo gelopen is. Zo’n speler wil je niet hebben in je club.”

Zowel De Graafschap als Sheffield Wednesday meldden dat een akkoord tussen de partijen was bereikt. Alle handtekeningen waren gezet, op die van de speler na. "Die zou maandag gezet worden, na de medische keuring en het maken van een hartfilmpje. Dat is ook gebruikelijk.” Op zondagavond vloog Sow op kosten van de Keuken Kampioen Divisie-club van Engeland naar Nederland. "Om 21.35 uur kreeg ik van Sow een appje dat hij geland was”, zegt Bijvelds. "Maar toen voelde ik al nattigheid. Sheffield Wednesday en zijn zaakwaarnemer Sahr Senesie meldden me dat Go Ahead Eagles er tussen was gekomen, maar Sow stuurde me daar niets over. Hij deed net of er niets aan de hand was."

Volgens Bijvelds werd zaakwaarnemer Senesie vervolgens woedend op Sow en heeft hij direct zijn handen van hem afgetrokken. "Bij Sheffield zeiden ze me eerst dat inderdaad alles getekend was. Maar vervolgens meldden ze me dat als Go Ahead Eagles met een prachtig bod zou komen, ze er over na zouden denken. Nee, dat is ook niet netjes.” Het werd De Graafschap duidelijk dat Sow in zee ging met Fardy Bachdim, die eerder al zaakwaarnemer was van Sow toen hij voor RKC Waalwijk speelde. In 2019 spanden zij een uiteindelijk verloren arbitragezaak aan tegen de Brabantse club om Sow naar het Belgische KAS Eupen te laten gaan. De Graafschap zegt zich te beraden om een zaak te maken van de gemaakte kosten en geleden reputatieschade.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is maar goed ook dat deze gast niet heeft getekend. Had toen toch ook iets bij RKC dat hij bij de trainingen niet kwam opdagen voor een transfer?

29 augustus 2022 om 17:58

Ja zo'n bloedhond past niet bij onze mooie club. In De Stentor staat vermeld dat GAE naar buiten heeft gebracht dat Sow nog niet getekend heeft. Het zal allemaal wel. Van mij hoeft hij niet meer te komen.

29 augustus 2022 om 19:20

Meerdere malen , en zo’n goede voetballer was het niet

Tja, middenmoot KKD of Eredivisie. Simpele keuze lijkt me.

29 augustus 2022 om 17:57

Fatsoenlijk mens met normen vs matennaaier. Makkelijke keus lijkt me.

29 augustus 2022 om 17:59

Zo werkt het helaas. Dus jij zou gewoon naar de Graafschap gaan als je alsnog Eredivisie kan spelen?

29 augustus 2022 om 18:04

Het gaat niet om zijn keuze, maar de manier hoe. De Graafschap is al heel lang met hem bezig, er was al eens een akkoord. Ineens ging Wednesday toch moeilijk doen. Toch bleef de Graafschap strijden voor hem, met succes. Op kosten van de Graafschap reist hij naar Nederland om ineens voor GAE te tekenen.

Had hij ook maar een beetje fatsoen, was hij eerlijk geweest naar de Graafschap, ga je niet tot het laatste moment geheimzinnig doen/erover zwijgen en betaal je de reiskosten zelf.

Achteraf moet je maar blij zijn dat je zo'n speler niet hebt, kun je niet op bouwen en zijn de eersten die de kont in de krib gooien. Mensen met karakter heb je nodig.

29 augustus 2022 om 18:07

Ik ben blij dat ik geen overeenkomsten met jou aan hoef te gaan. Als je in deze fase van onderhandelingen bent ga je niet zonder wat te melden naar een andere club. Als De Graafschap gerechtvaardigd mocht vertrouwen op zijn komst wordt het sowieso lappen voor Sow. Maar dat terzijde.

29 augustus 2022 om 18:38

Tja de keuze 1 op 1 wel misschien. Maar als een club die zo zijn best heeft gedaan je op deze wijze afwijst, dan heb je totaal geen fatsoen in je donder zitten en maar enig besef van normen en waarden. Prototype domme voetballer, die buiten de realiteit staat.

29 augustus 2022 om 19:44

Lunny, heeft Schenk niet sl eens iets soortgelijks gedaan ? Die speelt dan wel weer bij ons.

29 augustus 2022 om 20:09

Ja, heb de verhalen ook gehoord. Weet niet of het 1 op 1 hetzelfde is, maar dat was ook niet chique.

Sow was letterlijk onderweg naar Doetinchem, totdat het vliegticket betaald was.

Deze gast willen we niet hebben in Deventer!!!

29 augustus 2022 om 22:08

Sow legt een eigenschap bloot waar ik een hekel aan heb. Heel gek, maar toch voel ik het niet zo. Betaald voetbal staat toch al jaren los van de realiteit. Van mij is ie welkom. Ik zou niet weten wie nu de goals zou moeten maken, hopelijk kan hij het. En gezien het sfeertje tussen GAE en de Graafschap vind ik dit stiekem wel lekker hoor

@opejauwn Die sukkel komt nota bene op kosten van de Graafschap over gevlogen vanuit Engeland. En dan kom jij niet verder dan "zo werkt het nu eenmaal ?" Zegt wel het een en ander over hoe jij zelf in het leven staat. Iets met normen en waarden, betrouwbaarheid enzo.

29 augustus 2022 om 18:19

Dat deze jongen niet betrouwbaar is heeft hij destijds bewezen bij Rkc. Na interesse van Eupen ging hij de juridische strijd aan om onder het contract uit te komen die Rkc had gelicht. Ik zou 2 keer nadenken voordat je deze speler aantrekt. Helaas zijn wij nu de dupe ervan.

29 augustus 2022 om 18:31

Op kosten van de Graafschap, nou nou nou. Zal wel vliegen vanaf Manchester, dan heb je het over €200 denk ik? Dat fixen ze wel denk ik.

29 augustus 2022 om 18:51

Ik denk dat jij het niet helemaal snapt Opajauwn....

29 augustus 2022 om 18:52

@opejauwn De Graafschap stikt niet van het geld (overigens ook gewoon door rukbeleid), en ook al is het maar 200 euro, het zijn wel 200 trieste euro's. Ik hoop dat ze Sow persoonlijk financieel kunnen terugpakken, want dit is gewoon not done. En dat hoeft niet om veel geld te gaan, maar het moet in ieder geval een signaal zijn.

29 augustus 2022 om 20:11

Al was het een cent, zo ga je niet met elkaar om. Beetje kerel zegt voor vertrek dat hij voor een andere club en betaalt zijn eigen ticket.
Het is tenslotte niet zo dat hij de directeur van GAE toevallig op Schiphol tegenkwam en ze daar besloten te carpoolen, omdat ze toch naar het oosten moesten.

Tja, uiteindelijk alleen maar beter. Zie je meteen wat voor gozer het is. Liever kwijt dan rijk ben je zo iemand. Flapdrol.

Ik weet niet in hoeverre mijn club op de hoogte was van de deal tussen speler en De Graafschap, maar goed voelt het niet. Nu lees ik ook nog dat hij in het verleden al wat rare fratsen heeft uitgehaald omtrent contract en afspraken. Daarnaast heb ik ook niet het idee dat hij er dit seizoen er 20 in gaat schieten, dus voor mij part had hij beter ergens anders kunnen tekenen. Maar goed, hij is nu blijkbaar eenmaal speler van mijn cluppie dus ik zal hem maar aanmoedigen (zijn spel en prestaties, niet als persoon)

Fijne vent zeg. Kon me herinneren dat hij RKC ook al zat te kloten dus was ook niet content dat de Graafschap er mee bezig was. Niet verbazingwekkend dit, wel triest. Hoop dat de Eagles alsnog van deze transfer af zullen zien. Zo'n gast wil je niet hebben, mag ik hopen.

Oei, geen fijne reclame voor Wednesday dit. Zeker voor een speler die amper bij ons gespeeld heeft hoef je niet zo moeilijk te doen lijkt me.

Toch zie ik niet in waarom dit aan SW ligt, als de club meerdere boden ontvangt en accepteert, is het toch aan de speler om te kiezen waar hij heen wil?

29 augustus 2022 om 20:13

Sheffield kun je niks kwalijk nemen in dit stadium. Wel iets eerder in de onderhandeling waar ze met de Graafschap al een akkoord hadden en plots toch meer gingen eisen.

Lekker professioneel van Bijvelds.....volgende keer doen wij het ook zo.....
Belachelijk !!

29 augustus 2022 om 22:33

Dat zegt hij niet. Volgende keer zou de Graafschap hetzelfde handelen. Als in, hoe ze nu ook gehandeld hebben. Te traag, maar wel eerlijk.

Ik ben blij met de versterking, maar oh oh oh wat een manier om het te doen. Hoop dat hij het goed zal doen, want krediet zal niet super zijn.

Lees net dat hij voor 2 jaar in Deventer getekend heeft....geen goede reclame voor mijn cluppie, mocht het verhaal kloppen.....voorlopig heeft deze jongen iig de schijn tegen

Ik ben benieuwd naar Sow’s kant van het verhaal, voordat wij hem hier publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Als het zo is, dan is dat niet netjes, maar blijkbaar was er nog niets officieels getekend.

Matige speler. Heeft het bij NEC niet eens gered.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren