Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Gelderlander heeft nieuws over Vitesse, maar Coley Parry ontkent

Laatste update:

Vitesse zit diep in de problemen. De club dreigt te degraderen uit de Eredivisie, maar enkele dagen geleden werd ook al bekend dat de Arnhemmers voor dit lopende seizoen een tekort van 3,5 miljoen euro hebben. Om ervoor te zorgen dat in ieder geval dit seizoen kan worden afgemaakt, gaat Vitesse volgens De Gelderlander een lening aan bij kapitaalverstrekker Tifosy.

Het gat in de begroting zou eigenlijk moeten worden gedicht door Coley Parry, de Amerikaan die in 2022 bij zijn overnameplannen garanties heeft afgegeven. Volgens ingewijden rond de club is die deal echter niet waterdicht, aldus De Gelderlander.

Daarom moet Vitesse het geld ergens anders vandaan zien te halen. De Gelderse club is nu uitgekomen bij Tifosy, een Engels bedrijf dat kapitaal verstrekt en advies geeft in de internationale sport.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Tifosy is niet onbekend in de voetbalwereld. Clubs als Manchester United, Rangers, Norwich City en Venezia werken ook samen met het concern.

Daar komt nu dus Vitesse bij. De lening van de Arnhemmers zou ‘een miljoenenbedrag met een hoog rentepercentage’ bedragen, weet De Gelderlander te melden. Parry zou overigens ook nog een lening van liefst twaalf miljoen euro hebben uitstaan bij Vitesse.

Volgens Omroep Gelderland heeft Vitesse in januari al een bedrag geleend bij Tifosy dat vergelijkbaar is met de televisiegelden die de club ontvangt: 1,2 miljoen euro. Daarbij moest de nummer zeventien van de Eredivisie een rentepercentage betalen van ruim tien procent.

Reactie Parry


Op X heeft Parry zelf gereageerd op het nieuws. “De feiten van Lex kloppen niet, zoals altijd”, doelt hij op Lex Lammers, journalist van De Gelderlander.

“Er is letterlijk geen lening. Vanaf nu zal ik mijn stem luider laten horen. Iemand moet het verhaal dat rondgaat corrigeren. De media gaan te ver. De focus moet liggen op de rest van het seizoen. Samen”, aldus de Amerikaan.

Ook geeft Parry aan dat hij en Vitesse een mondeling akkoord hebben over een voorstel, dat nu nog moet worden goedgekeurd door de KNVB. “Mijn persoonlijke hoop is dat Plan Arnhem zich meldt om in de club te investeren. Lokale investeringen”, besluit hij, met daarachter een emoji van een spierbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Die Amerikaan vind ik maar een patjepeeër...grote praatjes maar Vitesse wel in de problemen brengen. Hopelijk is hij snel weg uit Arnhem en keert de rust terug...

5 april 2024 om 10:52

Ik denk dat het binnenkort wel heel rustig gaat zijn met Vitesse….

5 april 2024 om 16:29

Wat doet hij nu verkeerd dan? Hij mag de club niet overnemen, maar je verwacht wel dat hij blijft schuiven?

Parry rot op! Weg met de amerikanen in het voetbal die clubs als speelbal willen gebruiken. Dit is geen franchise sport zoals NFL en de NBA!!

5 april 2024 om 10:43

Ik geloof dat hij wel oprechte intenties heeft, hij wil een soort City-group / Red Bull-group bouwen. Vitesse ook echt sportief ontwikkelen middels een visie gebaseerd op data. Of dat helemaal gaat werken geen idee, maar die wil er wel echt oprecht wat van maken. Probleem is puur dat hij niet voldoende transparant kan zijn over zijn investeerders die perse anoniem willen blijven.
Dat houd het in maatschappelijke / publieke sector waar profvoetbal dat een grote maatschappelijke functie heeft uiteraard snel op.

Als je het hebt over speelbal gebruiken en enkel snelle euro's verdienen, dat is die stadion-eigenaar Van der Kuit imo. Die heeft echt nul interesse in de sportieve of maatschappelijke belangen, enkel die van hem zelf.

5 april 2024 om 11:03

We denken heel erg vaak dat investeerders de beste bedoelingen hebben maar hoe vaak gaat het nu eigenlijk goed. Alleen bij Fortuna is het redelijk stabiel met Gün. Bij Roda, Vitesse en ADO is alleen maar onrust geweest en heeft het een negatieve uitwerking gehad.
Voor Parry heerlijk hoor, Hadj Moussa van Patro Eisden (zijn club in België) verhuren aan Vitesse, dat hij zich daar in de kijker kan spelen en nu voor 3.5 miljoen verkocht wordt. Daar heeft de beste man weer profijt van!

5 april 2024 om 11:58

Hij heeft een garantstelling gegeven om eventuele tekorten op te lossen. Die tekorten zijn voor het lopende seizoen al meerdere miljoenen.
Die 3.5 voor de verkoop is dan volledig teniet gedaan en vermoedelijk was dat ook niet de insteek van de constructie. Van 'profijt' kan je dan m.i. ook niet spreken.

5 april 2024 om 14:53

Da's ook gewoon grote luchtfietserij. Dat was in eerste instantie de intentie, maar de man zit er ook voor zichzelf en voor zijn investering. Die was allang weggeweest als hij er niet voor 15 miljoen euro in zat. Die moet nu wel garant staan om daar nog iets van terug te zien. Bovendien schijnt daar ook een flinke rentepercentage aan vast te zitten.

Je kunt ook onmogelijk enkel die stadion-eigenaar de schuld geven. Vitesse is 1 grote speelbal zonder enig fundament, klaar voor iedere schimmige persoon om ermee te doen wat ze willen. Wil een rijke meneer geld uit de club halen? Dan verstrekken ze gewoon een wurglening met gigantische rentepercentages, want er is een dringend geldtekort en binnen de club is men wanhopig op zoek naar strohalmen.

Vitesse heeft z'n kans gehad en de boot gemist. Die konden na het vertrek van de Russen met een schone lei beginnen, zonder schuld. Echt, hoe vreselijk dom kun je zijn?!

5 april 2024 om 19:51

Volgens mij heeft Russisch geld toch veel goed gedaan bij o.a. Chelsea.

Wat een bende, ongelooflijk. "nee hij, nee ik, nee hij", wat een spelletje wordt er toch gespeeld tussen de zogenoemde gezaghebbers. Iedereen zit er voor eigen gewin. Niet alleen bij Vitesse hoor, maar in heel die voetballerij. Het is voor egoïsten moeilijk je ego op zij te zetten - daarom heten ze ook egoïsten -, maar om een voetbalclub te kunnen leiden moet je simpelweg de club op één zetten en niet jezelf.

Zondag grijpt Vitesse de laatste strohalm door te winnen van hun favoriete tegenstander. Het is dan nog vijf wedstrijden bibberen en beven... Kan Vitesse een voortbestaan hebben in de KKD? Ik betwijfel het...

5 april 2024 om 11:07

Ik vrees met grote vrezen dat de wens van veel NEC’ers gaat uitkomen: het verdwijnen van Vitesse. Het is echt een heel grote puinhoop, niet te filmen.

5 april 2024 om 11:15

Nou is er vrij weinig aan als je grootste rivaal op houdt te bestaan, dus zullen NEC'ers er op termijn ook niet heel blij mee zijn.

5 april 2024 om 12:43

@zeballos Ik zou het vooral een drama vinden voor de goedwillende Vitesse-fans die hun club door passanten naar de kloten ziet gaan, is dit helaas wel het gevolg van wanbeleid. Faillessement zou een absoluut doemscenario zijn en dat gun ik de fans absoluut niet. Vorig jaar (met het stadion-dossier) was het ook al 5 voor 12. Nu opnieuw, dus er zal toch echt wel iets drastisch moeten veranderen, want Agovv, Haarlem, Veendam en RBC werd ook niet zo moeilijk over gedaan. En ik denk dat deze Amerikaan niet de oplossing is.

Wij hebben helaas ook met wanbeleid te maken gehad en zijn toen terecht gedegradeerd met als gevolg dat er na twee a drie jaar KKD ook diverse jassen uit moesten en het ook op financieel vlak kommer en kwel was. We liepen per toeval tegen promotie aan en mochten daarna in onze handen knijpen met Marcel Boekhoorn. Nu, in de Eredivisie, werpt het allemaal zijn vruchten af: we boeken succes, spelers worden voor miljoenen verkocht etc.

5 april 2024 om 15:42

Voor de Vitesse fans zou dat vreselijk zijn en ondanks dat ze bij Vitesse zelf ooit riepen dat er maar plek was voor 1 profclub in Gelderland, gun ik ze zeker geen faillissement. Degradatie en een paar jaar in de KKD daarintegen zou ik wel mooi vinden. Dan leren ze in Arnhem ook wat nederigheid is en kunnen ze er weer een echte club van maken.

5 april 2024 om 14:45

Maar ja, je weet toch bij voorbaat dat een externe investeerder vooral aan zichzelf denkt? Vitesse heeft eigenlijk nog geluk dat men zo streng was richting de Russen. Anders zaten ze er voor 155 miljoen euro in. Die pompten vreselijk veel geld in die club, maar wel in de vorm van een lening waar die heren rente over kregen.

5 april 2024 om 14:59

Sjezus 155 miljoen, elke keer als je dat bedrag weer voorbij ziet komen denk je: waar is dat geld gebleven???? Wat hebben ze er in godsnaam mee gedaan joh?

Denk dat Vitesse het helaas niet gaat redden, hoe moeten ze de schulden terug betalen. Zou jammer zijn als Vitesse failliet zou gaan

Lex Lammers is de gevaarlijkste van allemaal, als " clubwatcher". probeer hij Vitesse volledig de vernieling in te schrijven!

En vooral nog meer gaan lenen overal en niet terug kunnen betalen. Wat een puinbende zeg

Lekker weer een lening aangaan om een gat te dichten. Niet best hoor.

Geld lenen tegen hoge rente is altijd de redding....succes.

Ik snap niet dat je als investeringsmaatschappij nog geld leent aan zo'n club. De kans dat je het terugkrijgt is echt nihil, zeker als het omvalt.

5 april 2024 om 14:43

Zo'n investeringsmaatschappij bouwt wel veiligheidsmaatregelen in hoor. Daar zit wel onderpand bij, zoals de grond van het trainingscomplex, 1 of meerdere investeerders of iets dergelijks. Als club is het vooral vreselijk dom, vooral als je in zo'n slechte financiele positie zit. Dan wil je niet tonnen tegelijk wegbrengen aan enkel rente. Het feit dat de club dergelijke leningen aangaat, spreekt wel meer voor het gelijk van de journalist dan de spierballentaal van die Parry.

Een lening + rente om een lening + rente gedeeltelijk af te betalen, die bedoelt was om een lening + rente gedeeltelijk af te betalen, die dan weer bedoelt was om die andere lening + rente af te betalen, terwijl die lening weer bedoelt was... Ik houd op, iets wat Vitesse ook moet doen met telkens hoppen van kansloze eigenaar naar kansloze eigenaar. Zij hebben niets met Vitesse, alleen met geld. Nederland is ook te klein om zo'n speeltje te hebben, dat werkt enkel in PL, LaLiga en Serie A.

Lex zit we gewoon naast. Die man krijgt een platform bij de gelderlander en espn om onzin uittekramen de gelderlander is sowieso altijd negatief over Vitesse.

5 april 2024 om 14:40

Jij denkt serieus dat zo'n Parry 15 miljoen euro weg gaat geven aan een club waar de man 0 binding mee heeft? Als er echt geen kans is tot overname, zie je die man waarschijnlijk niet meer terug. Wacht eerst maar eens af tot Vitesse officieel gedegradeerd is. Dan komen de aasgieren hun geld wel ophalen. Kijkend naar wat er allemaal gaande is, moeten de echte lijken nog uit de kast komen. Dat is vrijwel onvermijdelijk.

De Gelderlander is ook schuldig!!!

Die Parry moet je helemaal niet serieus nemen. Die veegt gewoon z'n eigen straatje schoon. Die schenkt echt niet even 15 miljoen euro aan een club die hij niet over kan nemen. Tevens geloof ik niet in lokale investeerders, aangezien die er anders allang waren geweest. Dan zat Vitesse niet in zo'n benarde situatie.

Overigens lijkt het me dat er nog wel haken en ogen aan de financiele situatie zitten. Vitesse daalt sowieso in de TV-gelden. Die worden ingehaald door zowel Heerenveen als FC Twente, waardoor je even 1,7 miljoen euro misloopt in de nabije toekomst.

Verder lijkt die 3,5 miljoen euro nog mee te vallen, maar dan praten we over 1 seizoen waarin al constructies bedacht zijn om dat verlies te beperken. Daarnaast ga je wurgleningen aan tegen gigantische rentepercentages. Dat kost je over een seizoen gezien tonnen en als die 15 miljoen daadwerkelijk zo'n lening is, kost de totale rentelast je zelfs zo'n twee miljoen euro per jaar. Da's niet normaal veel.

Dan heb je ook nog eens de degradatie, waardoor de huidige begroting met minstens 5,5 miljoen euro zal moeten dalen als die momenteel daadwerkelijk 16 miljoen euro bedraagt. Ik vraag me af of Vitesse dergelijke cijfers rond krijgt. Waar wil je nog 5,5 miljoen euro wegsnijden met dergelijke leningen en kosten? Dan hou je niets over en zit je straks met amateurcontracten e.d.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren