Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Blessure van Sigthórsson kwam aan als een mokerslag’

Laatste update:

Ajax moet het sowieso dit kalenderjaar nog stellen zonder Kolbeinn Sigthórsson. De aanvalsleider kampt met een zogenaamde vermoeidheidsbreuk in zijn enkel en wordt dinsdag geopereerd. Voor trainer Frank de Boer kwam dit nieuws hard aan. “Dit is een mokerslag, want hier houdt je geen rekening mee”, aldus de coach via het digitale thuis van de Amsterdamse club.

/

“Hij had wel kleine pijntjes, maar niet in zijn enkel. Als je dan hoort dat hij er drie tot vier maanden uit ligt, komt dat hard aan”, benadrukt de oefenmeester, die de IJslander dit seizoen regelmatig voortijdig naar de kant haalde. “Maar dat had met blessures niets te maken. Des te verbazingwekkender is het dat dit aan de orde is gekomen. Het voordeel ervan is, dat moeten we er maar uithalen, dat hij nu wel van de kleine pijntjes kan genezen. Maar dit stond niet in de planning, nee.”

“Hij is hier met veel ambitie gekomen en hoge verwachtingen om iets moois te laten zien”, vervolgt De Boer. “Maar dat zal nu dus nog even op zich moeten laten wachten. We zijn wel heel tevreden over hem. Hij is nog jong en er zit nog veel rek in. Hij heeft een heel redelijk moyenne, maar dat verwachten we ook van een Ajax-spits. We wachten nu af op het moment dat hij weer kan beginnen met trainen.” Tot dat punt moet De Boer dus een vervanger aanwijzen. “Dmitri Bulykin doet het heel goed op de trainingen en Siem de Jong heeft in het verleden bewezen”, houdt hij een slag om de arm.

Wie is de meest geschikte vervanger van Kolbeinn Sigthórsson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben gewoon nog Bulykin, niks aan het handje. De man die vorig jaar bijna topscoorder werd van de Eredivisie. Heel zuur voor Sigthórsson maar hier moet je altijd rekening mee houden en gelukkig heeft Ajax dat gedaan.

7 oktober 2011 om 20:31

Wel heel slecht van Ajax en natuurlijk De Boer, als de oorzaak van de blessure overbelasting is doe je toch iets fout als trainer. Dit had zeker voorkomen kunnen worden, al zal ik als Groningen supporter daar niet over klagen. Denk mede door de wissel dat Groningen wel minder moeite had met Ajax. Bulykin is een stuk statischer dan Sigthorsson en is dus ook veel beter te verdedigen. Voor Ajax is het wel een gemis denk ik, het is niet zo dat er niks aan de hand is..

7 oktober 2011 om 21:22

Ik denk niet dat Ajax + De Boer er veel aan kunnen doen. Voorzichtig genoeg gedaan de laatste tijd. Als je dan nog niet aan kan haken is er gewoon iets met je fysieke gesteldheid aan de hand.

7 oktober 2011 om 21:40

Dat kan ook, maar dan had of Sigthorsson dat moeten melden of De Boer of een ander had dat moeten opmerken. Zijn blessure heeft hij echt aan zichzelf of aan de leiding binnen het elftal te danken. Niet goed mee omgegaan dus, en dat mag niet op het niveau dat Ajax wil/moet spelen.

7 oktober 2011 om 22:02

Niveau dat ajax moet/wil spelen? Discutabel. Gewoon een gevalletje pech hebben.

7 oktober 2011 om 22:09

Ben ik niet met je eens, pech is een blessure zoals Boilesen die oploopt.. Dan scheurt er iets en daar kun je gewoon niks aan doen. Dit is een geval overbelasting, het zit al in het woord 'over'. Je kunt iets belasten, maar overbelasten is in mijn ogen gewoon een fout die je niet kunt maken. Overbelasting is gewoon een fout die jezelf maakt en niet een gevalletje pech.

7 oktober 2011 om 22:36

Oke. Zit meer te denken aan een complot tegen ajax. Nou speelt die jongen hoogstens 70 minuten per week en nog is het te veel. Vorig seizoen al stekelenburg en scheidsrechters (als tegen twente) zitten ook al niet mee. Lastig verhaal wordt het kampioenschap dit jaar.

7 oktober 2011 om 22:38

Een complot tegen Ajax? Dat vind ik wel wat ver gaan, maar ik snap gezien de laatste paar wedstrijden dat je niet blij bent met de arbitrage.. Maar om meteen te zeggen dat er een complot gaande is lijkt mij een beetje voorbarig, maar als ik een ajacied was geweest (ik neem aan dat jij dat bent) had ik waarschijnlijk ook zulke gedachtes gehad hoor, maar dat is puur omdat je dan meer een gekleurde bril op hebt ;

9 oktober 2011 om 13:42

@ sjonniex ik ben het met je eens ook al heb ik een gekleurde bril op als ajax fan. Een complot vind ik toch echt een beetje te ver gaan. Zuur is het wel (vooral bij Ajax-twente) maar ik denk ook dat wij niet van buitenaf kunnen beoordelen waar het aan ligt. Misschien is het de Boer zijn fout misschien van Sigthorson dat hij het aan had moeten geven en misschien heeft de medische staf een verkeerde inschatting gedaan. Maar ik ben blij dat Ajax een back-up heeft gehaald die dit soort dingen kan opvangen. Natuurlijk is Bulyikin niet zo goed als sightorson en heel ander type speler maar het is een prima spits. Nu duimen maar dat Ajax volgende week tegen AZ wat geluk heeft en dan de weg naar boven vinden!

7 oktober 2011 om 20:33

Denk toch niet dat Bulykin een basisplaats gaat krijgen. Heb het gevoel dat Siem in de spits gaat staan puur omdat Janssen het dan eindelijk eens op 'zijn' positie kan gaan laten zien. Bulykin vind ik uitermate geschijt voor de laatste minuten, maar zie liver Janssen dan hij schitteren.

7 oktober 2011 om 21:49

Ik vind dit echt verschrikkelijk voor kolbein en ajax. Die jongen was goed bezig en krijg je dit ik ben welles waar psver mar dit wens ik ook de ajaxspits niet toe.veel sterkte

7 oktober 2011 om 22:26

Sommige mensen leren toch nooit van de geschiedenis aangezien Mouniet bovenaan staat in de poll...

Mensen, Bulykin heeft goed gespeeld in de invalbeurten! Waarom hij niet?

7 oktober 2011 om 23:41

Omdat dan Janssen nog steeds niet tot zijn recht komt :P en zonder verdedigend middevelder blijft de verdediging het moeilijk krijge.

Althans mijn mening is dat dit een goede kans om zonder al te veel ophef het middeveld op orde kan krijgen.

8 oktober 2011 om 00:36

De poll vraagt om de meest geschikte vervanger... Schijnbaar vinden een hoop mensen Mounier dat nog steeds is.

Hij zal het voetbal wel niet verleerd zijn in die paar weken in het 2e, en is naar mijn mening (ondanks zijn gedrag) beter als Dmitri "houten-klaas" Bulykin.

Frank moet eens in het belang van het team gaan denken... MeH kan wel een klootzak zijn, maar als je echt een top-coach wil worden moet je ook met dat soort type's om kunnen gaan. Of beiden naar buiten treden en precies uitleggen wat er gaande is tussen die 2.

En het is ook nog is vernietiging van het kapitaal, de clubs die hem kunnen betalen zitten waarschijnlijk niet te wachten op een speler in de winterstop die nog geen minuten in de benen heeft.

Ik vind wel echt jammer want met blessures zit het Ajax niet echt mee maar ik vind Bulykin een prima vervanger.

Is zeker een aderlating maar nu heeft De Boer een soort van 'excuus' om De Jong in de spits te zetten en Janssen door te schuiven zodat hij veel meer gevaar kan stichten op de helft van de tegenstander want geef nou toe Anita kan de taak van controleur echt wel op zich nemen, je kan het op zijn minst proberen nu met de blessure van Kolbeinn, maar ik verwacht dat De Boer vast zal houden aan hetzelfde middenveld en Bulykin in de spitspositie opstelt.

Ik ben benieuwd hoe Ajax dit gaat oplossen. Alle opties zijn eigenlijk minder dan Sightorsson in de spits.
Het liep al niet geweldig, maar wellicht kunnen ze in elk geval de motivatie weer vinden tegen Az...

Wel merkwaardig dat Sigthorsson vanwege kwetsuren geen volledig potten kon spelen, maar dat er niets mee gedaan werd. Tegen Real Madrid en Groningen rust geven en een gedegen medisch onderzoek had deze blessure kunnen voorkomen. Bulykin en De Jong zijn naar mijn mening niet sterk genoeg om de punten voor Ajax te redden...

Eens kijken of dit de achterstand van Ajax kan vergroten.
De verdediging is niet zo goed meer als vorig jaar, aangezien ze nu (bijna) elke wedstrijd wel een tegendoelpunt krijgen en nu verliezen ze ook hun eerste spits.

Ik vind het stoer van de Boer dat hij El Hamdaoui er nog steeds niet bijneemt. Hij is namelijk een waardige vervanger voor in de spits.

Ik verwacht dat Ajax veel problemen gaat ondervinden aan het missen van Sigthorsson. Dimitri Bulykin is niet het type spits dat met gemak 90 minuten kan volmaken. Ook deze spits is vanwege zijn leeftijd en zijn postuur (robuust) erg blessure gevoelig. Ajax scoort de laatste wedstrijden al een stuk moeilijker en door het missen van Sigthorssson zal dit er niet makkelijker op worden.

Sjone sjonge de boer beseft nog steeds niet dat hij de beste spits van ajax kan oproepen. Meh is lastig klopt! maar als coach hoor je getraind te zijn op zulke mensen en hoor je er goed mee om kunnen te gaan. El hamdaoui 13 goals eerste helft van de seizoen, het zit in hem alleen de boer moet het uit hem halen in plaats zijn talent weg te laten rotten

7 oktober 2011 om 22:10

Sjonge sjonge, heb je vorig seizoen niet opgelet. El Hamdaoui heeft het zelf verpest voor hemzelf.

8 oktober 2011 om 02:27

Waarom heeft hij het verpest dan door niet in de muurtje te staan. De Boer is gewoon arrogant en stapte in als trainer als of hij 5 keer de champions leage heeft gewonnen met alle respect Excelsior.

8 oktober 2011 om 05:36

Hij speelde fantastisch toen hij niet in het muurtje ging staan. Altijd problemen rond hem.

7 oktober 2011 om 22:50

Hij past naast alle problemen die er spelen ook totaal niet in het systeem dat de Boer met Ajax speelt!

7 oktober 2011 om 23:01

Waarom werd hij dan wel ingeschreven voor de CL

8 oktober 2011 om 00:28

@dragonder

Hij werd ingeschreven voor de Champions League voor het geval dat de Boer ontslagen word en een andere trainer wel een oproep wilt doen op Mounir. Dat is iets wat je professionaliteit noemt.

Zoals afcaxx al aangeeft past hij ook gewoon niet in het systeem van Ajax. Een spits bij dit Ajax heeft iemand nodig die kan koppen en ook eens met zijn andere been kan schieten. Iemand die op de goede plaats staat. Dan heb ik toch liever Bulykin of de Jong dan Mounir.

Misschien biedt de blessure van Sigthórsson wel mogelijkheden om de opstelling op een paar plaatsen wat aan te passen.

Ik zal Anita gebruiken en geen Enoh want dan krijg je toch nog meer voetbal in de ploeg en dan Theo naar voren schuiven.

Ik hoop dat de Jong in de spits er toch rond de 7 inlegt tot aan de winterstop, want dan heeft hij zich toch weer bewezen. Ik vind dat je hem (nog) niet kunt afschrijven want dat gebeurt met van der wiel ook niet

Ik vind Bulykin niet echt een spits voor 90 minuten, puur een spits die iets moet forceren. Speel dan toch maar met De Jong in de spits, kan Theo mooi naast Eriksen.

MEH beste spits van Ajax? Ik moet het je nageven thomas je hebt gevoel voor humor. De man ligt ten eerste slecht in de groep. Bovendien is het een solist en hij is ook nog te lui om mee te verdedigen. Sigthorsson is op bijna elk vlak beter. Bovendien laat hij zijn team beter spelen een kwaliteit die MEH nooit zal krijgen. Ook werd ik altijd zo schijtziek van dat meneer 2 miljoen verdiend, maar nog te beroerd is om zijn linkerbeen even te trainen. Man man man wat heeft die kerel een kansen gemist.

7 oktober 2011 om 22:53

MEH heeft AZ kampioen gemaakt, was topscorer van de Eredivisie en op dat moment zonder twijfel de beste spits die er rond liep. Ajax heeft hem verpest, dan gebeurt daar wel vaker met spelers. Als aandeelhouder zou ik witheet worden als er sportief en financieel zo met kapitaal wordt omgesprongen...

8 oktober 2011 om 16:41

MEH heeft het voor zichzelf verpest, Ajax heeft hem niet verpest.

9 oktober 2011 om 11:36

Om Gijp maar even na te praten. Het is een leuke spits voor in de eredivisie. Alleen is hij te sloom en te stijf een been om ooit verder te komen. Tel daar nog bij zo'n instelling en het is niks.

Sigthorsson daarintegen heeft wel doorgroei mogelijkheden naar de echte top. De jongen heeft alles alleen mist hij wat ervaring en is hij af en toe een beetje houterig. Als je MEH opstelt dat is pas pure kapitaal vernietiging. Mits de jongen zich goed doorontwikkeld vang je voor hem rustig 20/30 miljoen.

hij noemt dus ook de jong.
please, de jong eens af en toe in de spits zetten als je bulykin wisselt en please, kom dan eens eindelijk tot het inzicht dat het middenveld veranderd moet worden!!!

zet gewoon el hamdoui in de spits man hij is echt wel een goeie speler alleeen heeft hij het verpst maar ik zou hem liever dan bulykin niet dat hij niks kan maar zet hamdoui erin en de jong als 2e opsie want bulykin vindt ik niet bij ajax passen

Ik zeg Siem de Jong in de spits en Theo op zijn plek Word tijd dat we de oude Janssen weer te zien krijgen!

7 oktober 2011 om 22:51

Moeten we wel wachtem tot boilesen terug is. Of enoh vm laten spelen, niet mijn favoriete keuze..

8 oktober 2011 om 09:13

Anita kan ook prima op die plek hoor..

8 oktober 2011 om 13:34

Het probleem is alleen dat Anita op de linksback speelt (neem ik aan), want Blind faalt daar behoorlijk. We missen gewoon een flinke beul op als vm. Een type Engelaar, maar dan goed zeg maar :P

El Hamdaoui: Aanstelling van de Boer kwam aan als een mokerslag.

ja kan je die gekke bulyikin toch nog gebruiken. Het ziet er niet uit die gozer, maar hier is hij wel voor gehaald.

Toch weer iets te veel gedaan achter elkaar voor Sightorsson wek jammer maar ze hebben altijd Bulykin nog

Ik zie dit als een Prima moment voor Janssen zijn oude plek!
De Jong maar in de spits, Janssen erachter!!
Eriksen heb ik naast Enoh gezet, maar zie het dan voor je dat Eriksen meer aanvallend is opgesteld. Iets wat naar voren, en Boerrigter meer naar buiten toe!
Het is natuurlijk hardstikke jammer van de blesure van Sigthorsson, maar een kansje dat Janssen zijn oude plek terug krijgt zit er misschien wel in!

Vermeer
V/d Wiel
Vertonghen
Alderweireld
Anita
Enoh
Erikse
Suljemani
Janssen
Boerrigter
de Jong

Dit is inderdaad balen, vooral voor Sigthorsson, die jonge heeft al een blessure verleden en zit nu weer in de lappe mand. Ik denk dat ondanks dat het 'overbelasting' is niet de schuld is van Ajax of Sigthorsson, deze jonge komt van AZ met ambitie en wil dus veel spelen en zichzelf laten zien. Als je dan een keer wat te ver gaat en te weinig rust neemt kan dit gebeuren maar 4 a 5 maanden is wel erg lang. Hopelijk dat dezee jongen niet ontzettend blessure gevoel blijkt te zijn, want voetballen kan hij zeker.

Wie hier in de poll voor Hamdawi kiest is of anti-ajax óf heeft Marokkaanse roots. Die gaat echt niet meer voor Ajax spelen hoor. Zelfs niet als Bulykin én De Jong geblesseerd raken

Ach in dit Ajax met schoolvoetballertjes als eriksen, de waardeloze verdediging met klungel Anita voorop valt dit in het niet. De grootste mokerslag is door Ajax zelf uitgedeeld in de zomer door te denken dat je met deze middenmoot selectie wel even de titel pakt. Volgende week na Azië is het weer klaar. Elk jaar een maand eerder.

Zoveel indruk heeft hij eigenlijk tot heden nog niet op me gemaakt dus of het nu echt een heel groot verlies is voor Ajax is maar afwachten. Geloof ook niet dat ze hem in Alkmaar zozeer missen.

Geef De Jong toch echt de beste kansen om vanaf het begin in de spits te starten. Gaandeweg kan je dan bekijken wel wisselingen en vervangingen nodig zijn.
De Jong is veel beter ingespeeld om het Ajax-systeem, is beweeglijker en voelt goed het juste moment aan op passes van bijv. Eriksen.

Denk dat De Boer de komende weken Serero gaat brengen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren