Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dave Vos gaat in op toekomst Van Axel Dongen: ‘Dat zal naar buiten komen’

Laatste update:

Het ziet ernaar uit dat Amourricho van Axel Dongen zijn aflopende contract bij Ajax gaat verlengen. Voetbalzone sprak vrijdagavond met Jong Ajax-trainer Dave Vos, die verwacht dat er op korte termijn nieuws naar buiten komt over de toekomst van de achttienjarige buitenspeler. Van Axel Dongen staat al jaren bekend als het grootste talent van zijn generatie, maar kampt vaak met blessures. Manchester United, en met name manager Erik ten Hag, zou het toptalent graag overnemen, maar het lijkt erop dat zijn toekomst alsnog in de Johan Cruijff ArenA ligt.

Na het duel tussen Jong Ajax en Jong AZ (1-2) vroeg verslaggever Labib Bitchou naar de contractsituatie van Van Axel Dongen. “Volgens mij gaat het de goede kant op”, onthulde Vos. “Ik heb het officiële bericht nog niet gehad, dus dat is afwachten. Op het moment dat daar duidelijkheid over komt zal dat naar buiten komen.” Op sociale media vrezen Ajacieden al langere tijd een vertrek van Van Axel Dongen, maar de woorden van Vos bieden dus hoop. Het contract van de technisch vaardige rechtspoot loopt op 30 juni officieel af.

Vos vindt het belangrijk dat Van Axel Dongen voor Ajax behouden blijft. “Absoluut. Amourrichio is een jongen die helemaal vanuit het jongste jeugdelftal is doorgestroomd. Hij levert altijd een onwijs goede bijdrage en is echt een Ajax-buitenspeler. Als je dat soort jongens dan kan behouden… Dit zijn de jongens die je het liefst in de Johan Cruijff ArenA ziet spelen.” De afgelopen maanden maakte Van Axel Dongen minder speelminuten, maar dat heeft niets met zijn aflopende contract te maken. “Hij heeft natuurlijk last gehad van wat blessures, dus dan probeer je het op te bouwen. Dat hij steeds vaker en langer kan spelen. Dat is eigenlijk kortweg de reden.”

In maart sprak Voetbalzone met Van Axel Dongen zelf, die toen aangaf graag te willen blijven bij Ajax. “Mijn doel is sowieso om te slagen bij Ajax. Ajax is natuurlijk de mooiste club in Nederland en de beste club om je te laten zien. Op dit moment ben ik gewoon bezig met mezelf en bezig om fit te blijven. Ik wil nu gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen, dus met dat (zijn aflopende contract, red.) ben ik niet superveel bezig, maar natuurlijk wil ik wel gewoon blijven bij Ajax.” Een definitief akkoord met Ajax bleef vooralsnog uit, maar volgens Vos wordt er snel meer duidelijk.

Welke buitenspeler zie jij eerder slagen in Ajax 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geloof nooit zoveel van de hoopvolle medespelers of uitspraken in de trant ‘gaat de goede kant op’ tot de inkt droog is. Van Sneijder tot Brobbey, allemaal zijn ze erna toch nog vertrokken.

13 mei 2023 om 09:52

Ik ben er ook bang voor. Hoewel de voorbeelden legio zijn van spelers die (verder) waren en niet echt slaagden. Hoop dat ie verstandig is.

Denk dat we zomaar eens de naam Dave Vos moeten onthouden. Sinds zijn komst is Jong Ajax erg prettig om naar te kijken en heeft hij ook prettige uitstraling en kan zich goed uitten

13 mei 2023 om 08:52

Inderdaad, had al een goede reputatie bij de ajax jeugd, maar bewijst zich nu ook bij de senioren

13 mei 2023 om 10:45

Helemaal mee eens. Vond het jammer dat Gio hem meenam naar de Rangers, maar het was wel een mooie stap. Wat mij betreft wordt Dave over enkele jaren trainer van Ajax 1.

Het is te hopen dat hij behouden blijft en niet net als J Kluivert te snel weggaat.
Ik denk dat er 2 opties zijn:
Ajax laat hem gaan en probeert hem later terug te halen.
Of ze laten hem gaan omdat hij te jong is. Pasveer en Stekelenburg zoeken nog 37+

Kansen geven. Das t enige wat ontbreekt tegenwoordig.

13 mei 2023 om 13:52

Fit blijven is ook wel een dingetje bij deze jongen. Is dit seizoen net 3 maanden fit geweest van de 10. Vorig jaar ook de helft van het seizoen eruit gelegen door blessures, tussen die blessures kreeg hij wat kansen maar was al snel weer geblesseerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren