Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dallinga en Spierings missen enorme kansen voor Toulouse: Benfica bekert verder

Laatste update:

Benfica is erin geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken. De Portugezen hadden het lastig in en tegen Toulouse, maar wisten de 0-0 stand over de streep te trekken. Dat was voor Benfica genoeg na de 2-1 zege in Estádio da Luz vorige week. Stijn Spierings en Thijs Dallinga kregen de grootste kansen van de wedstrijd, maar hadden het vizier net niet genoeg op scherp staan.

Bij Toulouse stond Dallinga in de spits. De Nederlander werd in zijn rug gesteund door voormalig Vitesse-speler Yann Gboho, terwijl ook Spierings op het startformulier verscheen. Aan de kant van Benfica liet David Neres zich afgelopen weekend gelden met liefst twee goals en twee assists en de voormalig Ajacied mocht dan ook starten in Toulouse, net als onder meer Ángel Di María. Ex-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes zaten op de bank.

Toulouse was de bovenliggende partij in de openingsfase. Het spel speelde zich dan ook af op de helft van de Portugezen, die een schot van Vincent Sierro moesten toestaan. De Zwitser zag de eerste poging van de wedstrijd vrij eenvoudig gepakt worden door Anatoliy Trubin. Toulouse bleef ook daarna de betere ploeg, al bleven de echt serieuze kansen uit. Even veerde Stadium Municipal op bij een grote kans, al werd het al vrij snel duidelijk dat er sprake was van buitenspel.

De eerste mogelijkheid van Benfica kwam op naam van Rafa Silva, die op randje zestien vrij mocht uithalen na uitstekend voorbereidend werk van Neres. Eerstgenoemde stelde teleur en schoot enkele meters over de kruising. Benfica kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en kreeg zijn grootste kans via Di María, die bij de tweede paal een teenlengte tekort kwam om binnen te glijden.

Toulouse had nog een helft om de broodnodige treffer te maken en kreeg tien minuten na rust de grootste kans van de wedstrijd. Dallinga snelde langs Nicolás Otamendi en gaf perfect voor in de zestien. Daar verscheen Spierings, die een een ultieme mogelijkheid om zeep hielp door vlak voor het doel rakelings naast te koppen.

Ook Dallinga kreeg daarna een enorme kopkans. De topschutter liet de bal fraai van zijn hoofd vallen, maar sloeg zijn handen voor zijn gezicht nadat de bal via binnenkant van de paal in de handen van Trubin belandde. De Fransen bleven de aanval zoeken, maar het ontbrak simpelweg aan het benodigde fortuin.

Vlak voor tijd kreeg ook Shavy Babicka, die koud in het veld stond, een prima kans. Zijn schot vloog slechts een halve meter naast. Toulouse bleef aanzetten, terwijl Benfica zich beperkte tot verdedigen. Dat lukte bij een hoekschop, waaruit Dallinga bij de tweede paal net genoeg gehinderd werd. Sierra probeerde het in blessuretijd van afstand en zag zijn inzet onschadelijk gemaakt worden door Trubin. Daarmee was het laatste gevaar voor Benfica geweken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd lastig als je moet scoren tegen Benfica. Een erg solide team, maar vandaag zat het er echt wel in, net niet het geluk voor Toulouse. Ik vond Spierings goed spelen, wellicht iets voor Feyenoord als Wieffer weggaat.

22 februari 2024 om 20:55

Je kan op het moment toch beter een Franse ploeg kwijt zijn dan een Portugese ploeg ivm die coëfficientjes.

22 februari 2024 om 20:58

Als Benfica er heel veel sprokkelt is dat ook niet ideaal.

22 februari 2024 om 21:05

Oneens, op lange termijn willen we echt voor de Portugezen blijven. De Fransen acht ik over de gehele linie te sterk.

22 februari 2024 om 21:09

Hallo! Voor mij wel meer dan ideaal, mijn Vlaamse vriend 😅

22 februari 2024 om 20:56

Ik denk toch dat je als vaderlandse top wat hoger moet mikken dan Spierings. Ik zei hetzelfde toen Ajax en PSV in de race waren voor van den Boomen.

Spierings werd gekocht, maar direct weer verhuurd. Dat zegt ook wel wat.

Wat een kansen misten Toulouse in de 2de helft. Zelfs voor open goal. Jammer want hadden minimaal 2 goals verdiend. Grote fanatieke aanhang ook .. Stadion zat bom en bom vol. Hoop dat ze iig niet degraderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren